اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نگاه تردیدآمیز روس ها به بازگشت ایران به گفت وگو با گروه 5+1



 

 

نگاه تردیدآمیز روس ها به بازگشت ایران به گفت وگو با گروه 5+1

 

سرویس بین الملل ـ پس از انتشار خبر بازگشت ایران به گفت وگو با گروه 5+1، این خبر با واکنش های متنوع و متعددی همراه شد که در این میان، واکنش روس ها در نوع خود جلب توجه می کند.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری روسی «ریانویستی» در مقاله ای با همین موضوع نوشت: برای آن دسته که اخبار سیاسی کشورهای جهان را دنبال می کنند، خبر پیشنهاد ایران برای بازگشت به میز مذاکره و گفت وگو پیرامون برنامه بحث برانگیز هسته ایش با شش قدرت جهان، یک خبر مبهوت کننده بود.

پس از رایزنی رهبران ایران با «کاترین آشتون»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، قرار است از دهم نوامبر به بعد در وین، گفت وگوی ایران با غرب ـ که برخی منابع، این کار را پس از یک وقفه دوازده ماهه بی سابقه خوانده اند ـ از سر گرفته شود.

ماه گذشته، رییس جمهوری ایران، مذاکره با غرب را وابسته به تحقق پیش شرط هایی از جمله، روشن شدن ماهیت و دوستانه یا دشمنانه بودن اهداف این مذاکرات، اعلام کرد.

گفتنی است، آخرین شرط احمدی نژاد هم روشن شدن موضع شش قدرت غرب در برابر سلاح های هسته ای اسراییل بود که در بیانیه های منتشره از مقامات ایرانی نیز بارها بر این مسأله تأکید شده است.

«ریانویستی» در ادامه، مذاکرات پیش روی را از نگاه مذاکره کنندگان آن بررسی می کند و می نویسد: با در نظر گرفتن نقش منفعلانه اروپا، موضع این منطقه کم و بیش شفاف است. مشکل اتحادیه اروپا، نه برنامه هسته ای ایران است و نه سلاح های اتمی اسراییل.

هرچند روسیه و چین نیز از بحران هسته ای تهران و تمایل پایان ناپذیر این کشور برای مقابله و ایستادگی در برابر غرب به ستوه آمده اند، همچنان موافق اعمال تحریم هایی بیشتر از آنچه در ژوئن 2010 از سوی سازمان ملل به تصویب رسید، نیستند.

از این روی، پس از هشدار به آمریکا و اتحادیه اروپا و شفاف سازی های لازم، از این کار یکجانبه حمایت نکردند.

و سرانجام آمریکا، که تا کنون و بر خلاف دیگر مذاکره کنندگان، به موضوع ایران و اسراییل هسته ای همچون یک بحران سیاسی داخلی پرداخته تا شاید بتواند از این راه، حمایت سیاستمداران داخلی را به دست آورد، در این راستا ناکام ماند.

این خبرگزاری روسی در ادامه می افزاید: اما این مسأله به این معنا نیست که مقامات آمریکایی، خواهان گفت وگو نیستند، بلکه مذاکرات اخیر «هیلاری کلینتون»، در هفدهمین نشست سران «آ.س.آن» با همین هدف دنبال شد.

«کلینتون» در نظر داشت بداند، در صورت عقب نشینی کامل شرکت های غربی، شرکت های چینی چقدر تمایل دارند غرب را جایگزین بازار ایران کنند. همین مذاکرات در مسکو نیز در شرایطی در حال برگزاری است که هر دو طرف، خطوط قرمز خود را می دانند و این در حالی است که در مقطع کنونی، همه منتظرند ببینید آیا نیروهای محافظه کار خواهند توانست نفوذ خود را به گونه ای کارآمد بر سیاست خارجه آمریکا اعمال کنند!

از سوی دیگر، مسأله ایران باید به شکل معناداری برای رسانه های آمریکایی مهم باشد که اینچنین به آن پرداخته می شود.

مجله «فارن افیرز» در شماره سپتامبر/اکتبر خود، در نوشتاری، این پیشنهاد را مطرح می سازد که آمریکا باید اسراییل را هم مثل هند به عنوان یک قدرت هسته ای به رسمیت بشناسد و علت آن را در مقاله دیگری در همین شماره با نام «آیا ایران، ترکیه و آمریکا می توانند هم پیمان یکدیگر شوند؟» به تفصیل بیان می کند.

در این نوشتار آمده است: ترکیه و ایران، تنها قدرت های منطقه هستند که در موقعیتی قرار دارند که می توانند در مقابله با افراط گرایی های خشونت آمیز خاورمیانه به متحدان اصلی واشنگتن تبدیل شوند.

نتیجه منطقی آن است که هرچند می توان تصویر ایران را مدت ها به شکل یک کشور خودسر ترسیم کرد، این موضوع نمی تواند از اهمیت مذاکره با تهران برای همیشه غافل ماند.

در حقیقت، بحث بر سر توازن قدرت و منافع در خاورمیانه ای بزرگتر است که سلاح های اتمی اسراییل مشتمل بر هشتاد تا پانصد کلاهک هسته ای، می تواند نقشی مهم در این منطقه بازی کند و بر رفتار ایران نیز اثرگذار باشد.

به این ترتیب، دیر یا زود، آمریکا مجبور خواهد شد روابط خود را با اسراییل و کل منطقه، به گونه ای دیگر طرح ریزی کند، چرا که خاورمیانه، بسیار بزرگتر از آن خواهد بود که آمریکا بتواند به حمایت های آشکار خود از اسراییل و پایه گذاری سیاست های منطقه ایش بر همین پایه ادامه دهد؛ بنابراین، باید دید این تغییر در دوران ریاست جمهوری اوباما صورت خواهد گرفت یا یک رییس جمهور اصلاح طلب دیگر..../تحلیل:تابناک


ویدیو مرتبط :
‫تماشاگر // بازگشت رکورد رضازاده بعد از دوپینگ لوچف روس‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازگشت «شیردال» به ایران از نگاه CNN


شبکه‌ی خبری «سی.ان.ان» به بهانه‌ی بازگشت جام 2700 ساله‌ی ایران از آمریکا، در گزارشی ویژه به این رویداد پرداخت.

خبرگزاری ایسنا: شبکه‌ی خبری «سی.ان.ان» به بهانه‌ی بازگشت جام 2700 ساله‌ی ایران از آمریکا، در گزارشی ویژه به این رویداد پرداخت.

 پس از بازگرداندن یک جام تاریخی 2700 ساله به ایران توسط دولت آمریکا، شبکه‌ی خبری «سی.ان.ان» در گزارشی ویژه به بررسی این رویداد پرداخت که در بخشی از آن آمده است: روز جمعه، یک جام 2700 ساله‌ی ایرانی که از سال‌ها قبل در آمریکا نگهداری می‌شد، به باور «محمدعلی نجفی» رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران به‌عنوان نماد دوستی بین ایران و آمریکا به ایران بازگردانده شد.

این جام نقره‌یی ایرانی به‌شکل شیردال (موجودی افسانه‌یی به سر و بال عقاب و بدن شیر) در دهه‌ی 80 میلادی در غاری در غرب ایران در نزدیکی مرز ایران با عراق کشف شد و هنگام حمل غیرقانونی به آمریکا توسط مأموران گمرک نیویورک کشف شد. طبق اعلام پلیس فدرال آمریکا، در سال 2000 میلادی یک دلال آثار تاریخی جام ایرانی «شیردال» را که به پیش از دوره‌ی هخامنشی (دوره‌ی مادها) تعلق دارد، به آمریکا وارد و آن را به دروغ، یک اثر تاریخی متعلق به کشور سوریه اعلام کرد. او سپس در سال 2003 میلادی تصمیم به فروش جام به یک مجموعه‌دار گرفت که با اطلاع مأموران گمرک آمریکا از ادعای دروغ او و قصدش برای فروش این اثر تاریخی، جام توقیف شد.



البته به‌دلیل چند دهه قطع بودن روابط بین ایران و آمریکا، رابطه‌ی دو کشور منجمد است، هرچند رییس‌جمهور آمریکا «باراک اوباما» روز جمعه در یک تماس تلفنی با «حسن روحانی» رییس‌جمهور ایران، در زمانی که در حال ترک آمریکا بود، این یخ را شکست و این برای نخستین‌بار از سال 1979 میلادی بود که رییس‌جمهور آمریکا با همتای ایرانی‌اش صحبت کرد و شاید همین آب شدن یخ بود که جام 2700 را به ایران بازگرداند.

در این گفت‌وگوی تلفنی، روسای جمهور دو کشور درباره‌ی برنامه‌ی هسته‌یی ایران به بحث و تبادل نظر پرداختند که به‌طور حتم، حل این مشکل می‌تواند گامی روبه جلو برای فصل جدید روابط بین ایران و آمریکا باشد.

درباره‌ی بازگرداندن «شیردال» از آمریکا به ایران، نجفی به سی‌ان‌ان گفت: ما این جام را سوغاتی دولت آمریکا برای مردم ایران می‌دانیم.

وی همچنین روز شنبه در تهران گفت، بر این باورم که بازگشت این اثر تاریخی، تأثیر بسیار مثبتی روی مردم ایران خواهد داشت.

نجفی که یک سیاستمدار اصلاح‌طلب شناخته می‌شود، حالا رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران است و در این شغل که در گذشته نیز تلاش‌هایی برای به‌دست آوردن آن داشته، به‌عنوان یکی از معاونان رییس‌جمهور ایران، مسوول حفاظت از موزه‌های مهم و نهادهای پژوهشی - فرهنگی ایران است.

در این میان، نجفی با مطرح کردن بحث دیپلماسی فرهنگی، اظهار کرد: من قویا به دیپلماسی فرهنگی اعتقاد دارم و بر این باورم که عاملی که می‌تواند روابط بین ایران و آمریکا را پس از سال‌ها فراز و نشیب بهبود بخشد، دیپلماسی فرهنگی است.

او در زمان حضورش در نیویورک نیز با مسوولان موزه‌ی متروپولیتن در زمینه‌ی مطالعه‌ی آثار تاریخی ایرانی در این موزه و همچنین فعالیت‌های مشترک دانشگاهی با بخش مطالعات شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو گفت‌وگو کرد.

«سی‌.ان‌.ان» در پایان این گزارش افزوده است: در این شرایط، این‌طور به‌نظر می‌رسد، همان‌طور که نجفی هم فکر می‌کند دوره‌ی تنش‌های بزرگ بین دو کشور به پایان رسیده است. روحانی نیز پنج‌شنبه شب در جریان دیدارش با ایرانیان مقیم آمریکا با اشاره به این موضوع که یخ رابطه بین ایران و آمریکا آب شده است، گفت که اگر شرایط همین‌طور پیش رود، در مدت چندماه، مشکلات موجود در زمینه‌ی امور آموزشی، علمی و فرهنگی بین دو کشور حل خواهد شد.