اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نوبخت: سال آینده نفت گران می شود/ منتقدان اقتصاد نفتی نمی دانند اگرنفت نبود الان درچه مرحله‌ای بودیم



اخبار,اخباراقتصادی,بودجه 94

 نوبخت گفت: قیمت نفت سال آینده بالا می‌رود. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در همایش ملی بهره وری گفت: کشور را با درآمد ۴۰ هزار میلیاردی هم اداره می‌کنیم. در برنامه های چهارم و پنجم توسعه هیچ کدام از اهداف رشد اقتصادی تحقق نیافت.

محمدباقر نوبخت در همایش ملی بهره‌وری که در سازمان مدیریت برگزار شده بود، گفت: سازمان مدیریت در کمتر از 2 هفته قبل با ماموریت‌های جدیدی احیا شد که تحول بنیادین در راهبری توسعه، طراحی زیرساخت‌های پایدار و متوازن و رصد مستمر این توسعه از مهمترین این ماموریت‌ها می‌باشد.

او با تاکید بر اینکه هم‌اکنون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حال نوسازی و تحول در ساختار پیشین است تا در آینده نزدیک توسعه پایدار و متوازن را ایجاد کند، گفت: گرچه یک سال از برنامه پنجم باقی است اما می‌توان گفت این برنامه با بودجه 94 تکمیل شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ادامه داد: در برنامه‌های گذشته راه دراز و اهداف دور از دسترس نسبت به آنچه پیش‌بینی می‌شد وجود داشت چرا که در همین ارتباط می‌توان به عدم تحقق رشد اقتصادی پیش‌بینی شده در برنامه‌های چهارم و پنجم اشاره کرد.

نوبخت گفت: در برنامه پنجم رشد سرمایه‌گذاری 12.2 درصد بود که برای تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد باید تمام آن محقق می‌شد اما این رشد در حد 5.5 درصد باقی ماند. همچنین در برنامه چهارم بیش از 4.5 درصد از رشد اقتصادی محقق نشد.

او با تاکید بر اینکه بهره‌وری در کنار سرمایه‌گذاری باید رشد اقتصادی را بسازد گفت: علت عدم دستیابی به رشد 8 درصدی برنامه پنجم عدم تحقق رشد‌های بهره‌وری و سرمایه‌گذاری بوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با اشاره به شرایط موجود تاکید کرد: حتی با رشد اقتصادی 3 یا 4 درصدی در سال جاری هم نمی‌توانیم عقب‌ماندگی‌های 4 سال قبل به همراه برنامه چهارم را جبران کنیم. از همین رو همه نگاه‌ها به برنامه ششم است.

نوبخت ادامه داد: در شرایطی که با درآمد 700 میلیارد دلاری برنامه چهارم محقق نشد و برنامه پنجم با تحریم‌ها مواجه شد، رشدهای پیش‌بینی شده محقق نشد.

او با تاکید بر اینکه برنامه چهارم با وفور منابع نتوانست رشدهای سند چشم‌انداز را محقق کند، گفت: در این سند اهدافی مطرح شد که برنامه چهارم و پنجم نتوانست آنها را محقق کند و شاید این برداشت ایجاد شد که دیگر سند اولویت نیست ولی سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری صراحتا نشان داد که اقتصاد مقاومتی برای تحقق اهداف این سند ابلاغ شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ضمن تاکید بر اینکه باید متناسب با تحریم‌ها تاکتیکی برای ادامه سال‌های باقی‌مانده سند در نظر گرفته شود، گفت: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را مورد توجه قرار می‌دهیم چرا که اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که بتواند در برابر تکانه‌های بیرونی مقاومت کند.

نوبخت ادامه داد: شاید شوک نفتی و قیمت فعلی نفت خام شوکی را به اقتصاد ما وارد کرده باشد؛ پیش از این اقتصادی را که در سال جاری با 54-56 میلیارد دلار اداره می‌کردیم با شوک نفتی باید با 40 میلیارد دلار یا کمتر از آن اداره کنیم.

او در همین ارتباط صراحتا گفت: اگر اقتصاد مقاومتی در دستور کار باشد با درآمد 40 میلیارد دلاری و کمتر از آن هم می‌توان کشور را اداره کرد. از همین رو اقتصاد مقاومتی در بخش‌های مختلف بودجه 94 لحاظ کرده‌ایم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور همچنین گفت: برای سال 93و 94 دولت یک برنامه اقتصاد مقاومتی و برای سال‌های 95 تا 99 برنامه پنجساله اقتصاد مقاومتی در نظر دارد.

نوبخت در ادامه در پاسخ به کسانی که می‌گویند نفت کشور را به عقب‌ماندگی برد، گفت: کسانی که می‌گویند نفت باعث عقب‌ماندگی کشور شده حتما نمی‌دانند ما قبل از نفت کجا بودیم و اگر نفت نبود الان در چه مرحله‌ای قرار داشتیم!

او ادامه داد: الان بحث این است که نفت از اقتصاد جدا شود بلکه نفت باید طوری باشد که کمترین تاثیر را در بودجه داشته باشد ولی نفت کماکان در اقتصاد باقی بماند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با تاکید بر اینکه کاهش قیمت نفت نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری به شدت محدود شده است، گفت: برای اینکه به اهداف سند برسیم رشد 8 درصدی کافی نیست و حداقل باید رشد 12 درصدی را در برنامه‌های ششم و هفتم داشته باشیم تا اهداف سند چشم‌انداز 1404 محقق شود.

او گفت: رشد 12 درصدی اقتصاد در حالی محقق می‌شود که رشد سرمایه‌گذاری با کمبود درآمدها امکان‌پذیر نخواهد بود از همین رو باید به بهره‌وری تمرکز کنیم که این نیازمند برنامه جامعه خواهد بود.


 اخبار اقتصادی  - نسیم آنلاین


ویدیو مرتبط :
وزیر اقتصاد و دارایی پیش بینی قیمت نفت برای سال آینده را

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سیف اعلام کرد: توافق دولت و مجلس برای حذف یارانه ثروتمندان تا پایان سال/ اقتصاد بدون نفت به مرحله عمل رسید



حذف یارانه دهک های ثروتمند, هدفمندی یارانه ها

سیف اعلام کرد: توافق دولت و مجلس برای حذف یارانه ثروتمندان تا پایان سال/ اقتصاد بدون نفت به مرحله عمل رسید

رئیس کل بانک مرکزی از توافق دولت و مجلس برای حذف یارانه ثروتمندان تا پایان سال خبر داد و گفت: صادقانه سخن گفتن و شفاف سازی از مسائل و مشکلات کشور بزرگترین مزیت و امتیاز دولت تدبیر و امید است.

ولی الله سیف در حاشیه بازدید از شهر نهاوند اظهار داشت: در بازدید چند ساعته ای که از شهر نهاوند داشتم، متوجه شدم این شهر در سالهای گذشته نسبت به شهرهای اطراف خود رشد و پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته که در این مورد باید مسئولین ارشد شهرستان فکر اساسی و اقدام بزرگی انجام دهند.

سیف اظهار داشت: بزرگترین مشکل نهاوند مسئله بیکاری و کمبود صنایع تبدیلی و تولیدی است که برای حل این مشکل باید زمینه مشارکت و حضور سرمایه داران بخش خصوصی در این شهرستان فراهم شود.

وی افزود: برای توسعه و رشد اقتصاد و صنعت تولید در شهرستان نهاوند می توان از دو کانال و مجرای ارز چین و صندوق توسعه ملی استفاده کرد و پروژه ها و طرح های مختلف تولیدی را در نهاوند اجرا کرد.

رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: بودجه سال 1393 در حال شکل گیری است که در اولین قدم، بودجه سال 92 ترمیم و  از 210 هزار میلیارد تومان به 157 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

سیف از توافق مجلس و دولت تا پایان سال جاری برای حذف یارانه بعضی از دهک های ثروتمند و مرفه جامعه خبر داد و گفت: مردم ایران نیز پذیرش این امر را به خوبی درک کرده اند و زمینه اجنماعی این اقدام فراهم شده است.

وی اظهار داشت: شعار اقتصاد بدون نفت در کشور به مرحله عملی رسیده و در حال حاضر واردات و صادرات کشور بدون اتکا به فروش نفت در حال انجام است که این  اتفاق یک قدم اساسی و مهم در اقتصاد و تولید کشور است.

رئیس کل بانک مرکزی، صادقانه سخن گفتن و شفاف سازی از مسائل و مشکلات کشور را بزرگترین مزیت و امتیاز دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: برای احیا اقتصاد و حل مشکلات اقتصادی مردم باید به بخش تولید و صادارات کشور توجه و اهمیت بیشتری داشت./مهر