اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نقد و نمایش «ابد و یک روز» در ارسباران


فیلم «ابد و یک روز» به کارگردانی سعید روستایی یکشنبه 9 خردادماه ساعت 18 در فرهنگسرای ارسباران با حضور عوامل فیلم اکران نقد و بررسی می‌شود.

خبرگزاری صبا: فیلم «ابد و یک روز» به کارگردانی سعید روستایی یکشنبه 9 خردادماه ساعت 18 در فرهنگسرای ارسباران با حضور عوامل فیلم اکران نقد و بررسی می‌شود.

در خلاصه داستان فیلم «ابد و یک روز» که اولین ساخته بلند سینمایی سعید روستایی است، آمده: خانواده در تدارک مراسم عروسی سمیه هستند، اما اتفاقاتی روابط خواهران و برادران را سرد می‌کند که در نهایت باعث ماجراهایی می‌شود.

نقد و نمایش «ابد و یک روز» در ارسباران

فیلم«ابد و یک روز» در بخش مسابقه و نگاه نو سی و چهارمین جشنواره فیلم فجرحضور داشت و برنده ۹ سیمرغ بلورین شد.

عوامل فیلم «ابد و یک روز» عبارتند از: نویسنده و کارگردان: سعید روستایی، مشاور کارگردان: مازیار میری، مدیر فیلمبرداری: علی قاضی، مدیر تولید: محمدرضا منصوری، طراح چهره پردازی: سعید ملکان، تدوین: بهرام دهقانی، صداگذار: علیرضا علویان، صدابردار: امین میرشکاری، طراح صحنه: محسن نصرالهی، طراح لباس: غزاله معتمد، موسیقی: امید رییس دانا، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: علیرضا نسائی، منشی صحنه: ندا قائدی، عکاس: امیر حسین شجاعی، مشاور رسانه‌ای: بیتا موسوی، مدیر تدارکات: محمد حیدر قلی فرد و تهیه کننده: سعید ملکان.

پیمان معادی، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، ریما رامین فر، شبنم مقدمی، شیرین یزدان بخش، معصومه رحمانی، مهدی قربانی، محمد علی محمدی، اسماعیل گرجی، امیررضا فلاح بازیگران اثر هستند.

سعید روستایی، سعید ملکان و جمعی دیگر از عوامل و بازیگران فیلم، مهمانان سیصد و نود و یکمین نشست باشگاه فیلم تهران هستند.‌


ویدیو مرتبط :
نمایش انیمیشن Wall.e در ارسباران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لادن مستوفی: بیشتر با احساسم تصمیم می‌گیرم / آرش عباسی: تا ابد چشمم دنبال این نقش است / پای صحبت کارگردان و بازیگر نمایش «نویسنده مرده است»



تئاتر, اخبار فرهنگی و هنری

کارگردان نمایش «نویسنده مرده است» می‌گوید تئا‌تر ایران از واقع‌گرایی دور افتاده و بیشتر به آثار تجربی و پیشرو گرایش پیدا کرده است.

نشست تحلیل و بررسی نمایش «نویسنده مرده است» عصر جمعه با حضور آرش عباسی (نویسنده و کارگردان) و لادن مستوفی (بازیگر) در کافه خبر برگزار شد.

آرش عباسی در ارتباط با انتخاب این عنوان برای تازه‌ترین نمایش خود گفت: «در هنرهای نمایشی و به ویژه سینمای ایران، نقش نویسنده روز به روز دارد کم رنگ‌تر می‌شود.‌‌ همان طور که در یکی از دیالوگ‌های نمایش هم گفته می‌شود، این دهه، دوره خوبی برای نوشتن نیست.»

این نویسنده و کارگردان ادامه داد: «جدا از مسائل ممیزی، ساختار اقتصادی و تولیدی سینمای ایران نیز جایگاه فیلمنامه نویس را پایین آورده است. با این حال اگر چه خودم در این دو مورد تجربه‌های تلخی داشته‌ام، اما این‌ها تمام دلیلم برای انتخاب این عنوان نبوده است.»

او افزود: «در این نمایش، از منظر هنری نیز به مسئله مرگ نویسنده نگاه شده است. «نویسنده مرده است»، اثری است که در آن کار بازیگران بیش از نوشته و متن به چشم می‌آید و تماشاگر حتی به این شک می‌افتد آیا نقش‌آفرینی‌ها بداهه و لحظه‌ای شکل می‌گیرد یا بر اساس یک نمایشنامه پیش می‌رود.»

تئاتر, اخبار فرهنگی و هنری

لادن مستوفی نیز در این باره توضیح داد: «عنوان این نمایش هم ارجاع بیرونی دارد و جایگاه نویسنده در عرصه تئا‌تر و سینمای کشور را مورد اشاره قرار می‌دهد و هم بر ویژگی‌های درونی متن تاکید می‌کند.»

او گفت: «اینکه خیلی چیز‌ها روی صحنه در لحظه شکل بگیرد و رخ دهد، جزو ذات تئا‌تر است. «نویسنده مرده است» این ویژگی را دارد و برای همین یک نمایش سیال است. اجرای‌های ما حتی دو شب هم شبیه نیستند، چرا که در عین وفاداری به متن، هر شب تغییرات کوچکی به آن راه پیدا می‌کند.»

این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه نمایش «نویسنده مرده است» را بسیار دوست دارد، اضافه کرد: «پارسال سر تمرین تئا‌تر دیگری بودم که آرش عباسی بازی در این نمایش را به من پیشنهاد کرد. وقتی نمایشنامه را خواندم و آرش عباسی را دیدم، به دلیل صداقتی که در نویسنده و خود متن وجود داشت، احساسم به من گفت که کار را قبول کنم. در واقع از آنجا که من در زندگی‌ام خیلی از تصمیمات را بر اساس احساسم می‌گیرم، بازی در «نویسنده مرده است» را پذیرفتم.»

مستوفی ادامه داد: «در روخوانی و تمرین‌ها که با فراغ بال دنبال می‌شد، در باره متن به بحث پرداختیم و آن را پالوده کردیم و صیقل دادیم تا به شکل نهایی‌اش رسید.»

آرش عباسی نیز در باره انتخاب لادن مستوفی برای ایفای این نقش گفت: «از آنجا که شخصیت لیلی نمایش ما یک ستاره سینماست، می‌خواستم کسی آن را بازی کند که ضمن داشتن توانایی‌های هنری، روی صحنه ابهت هم داشته باشد.»

کارگردان نمایش «نویسنده مرده است» ادامه داد: «البته خانم مستوفی علاوه بر بازیگری، بدون آنکه نامش برده شود، در نقش مشاور من در نوشتن نمایشنامه و کارگردانی هم ظاهر شد که همین جا باید از او تشکر کنم.»

تئاتر, اخبار فرهنگی و هنری

صحنه ای از نمایش «نویسنده مرده است»

در ادامه این نشست، لادن مستوفی با اشاره به اینکه یکی از نقاط قوت نمایشنامه «نویسنده مرده است» دیالوگ‌های آن است، گفت: «من همیشه در کارهای تصویری با دیالوگ‌های نوشته شده از سوی نویسنده‌ها مشکل داشته‌ام که سر صحنه فیلمبرداری به بحث با کارگردان‌ها منجر شده است. به نظرم یک بازیگر باید بتواند با دیالوگ‌هایش زندگی و آن‌ها را مال خود کند. این طوری است که بازی‌اش روی تماشاگران هم تاثیر می‌گذارد و آنان را درگیر می‌کند که خوشبختانه در نمایش ما این اتفاق رخ می‌دهد.»

نمایش «نویسنده مرده است» در جشنواره سال گذشته تئا‌تر فجر با بازی آرش عباسی در نقش فرهاد روی صحنه رفت که در اجرای عمومی، او جایش را به ایوب آقاخانی داده است. عباسی درباره این تصمیم خود توضیح داد: «کارگردانی که در نمایش خود بازی هم می‌کند، زود پیر می‌شود؛ چرا که بخشی از هوش و حواسش همیشه پشت صحنه است و فشار زیادی را تحمل می‌کند. من قبلاً این تجربه را داشته‌ام و در هنگام بازی دائم به فکر تماشاگران پشت در مانده، وضعیت نور و صدا، اتاق فرمان و... بوده‌ام که روی بازی‌ام تاثیر می‌گذاشته است.»

عباسی البته تاکید کرد: «با این وجود چون شخصیت فرهاد در نمایش «نویسنده مرده است» را از دل و جان نوشته‌ام و موقعیت او دغدغه شخصی‌ام بوده است، باید اعتراف کنم تا ابد چشمم دنبال این نقش خواهد بود.»

آرش عباسی که تازه‌ترین نمایش او نیز در گروه آثار واقع گرا قرار می‌گیرد، همچنین در باره کاهش احرای آثار رئالیستی در تئا‌تر ایران گفت: «چند سال است که موجی راه افتاده و بیشتر کارهای تجربی و آوانگارد روی صحنه تئاتر می‌آیند. بخشی از این اتفاق به موانع سر راه متن‌های اجتماعی مربوط می‌شود و بخشی دیگر به ذائقه هنرمندان بر می‌گردد.»

او افزود: «با این روند، تماشاگران تئا‌تر روز به روز کمتر از گذشته زندگی و محیط پیرامون خودشان را روی صحنه خواهند دید که به مرور مرگ تئا‌تر اجتماعی را به دنبال می آورد.»

نمایش «نویسنده مرده است» که در تالار سایه در حال اجراست، برشی دو ساعته از زندگی یک نویسنده (فرهاد) و یک بازیگر سینما (لیلی) را روایت می‌کند. فرهاد پس از سال‌ها نمایشنامه نویسی، نخستین فیلمنامه‌اش را در اختیار لیلی قرار داده تا او اولین فیلمش را کارگردانی کند. درخواست فرهاد برای بازی در نقش مقابل این ستاره سینما، با واکنش منفی لیلی روبرو می‌شود که تنش زا می‌شود و....
منبع:khabaronline.ir