اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نظر ترکی الفیصل درباره پیام نوروزی اوباما


«ترکی الفیصل» رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی عربستان سعودی در خلال مذاکره اوباما با رهبران کشورهای عضو شورای همکاری‌های خلیج‌فارس به شبکه خبری سی‌ان‌ان آمد و در خصوص نگرانی‌های امنیتی کشورش از توافق ایران و 1+5 گفت.

خبرگزاری فارس: «ترکی الفیصل» رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی عربستان سعودی در خلال مذاکره اوباما با رهبران کشورهای عضو شورای همکاری‌های خلیج‌فارس به شبکه خبری سی‌ان‌ان آمد و در خصوص نگرانی‌های امنیتی کشورش از توافق ایران و 1+5 گفت.

ترکی در ابتدا به انتقاد از رویکرد کلی اوباما در برابر ایران پرداخت و گفت که اوباما از همان روزهای نخست تبلیغات انتخاباتی، راه درستی را نرفته است و برای مثال به فرستادن پیام نوروزی برای مردم ایران اشاره کرد.

در اینجا مجری برنامه که اصالتی ایرانی دارد از وی پرسید که آیا پیام نوروزی «چیز بدی است و یا خطرناک است؟»

ترکی فیصل اصرار کرد که این نظر شخصی وی است و ارتباطی به موضع رسمی عربستان ندارد ولی به نظر وی، مسیری که اوباما می‌رود اشتباه است.

در ادامه، مقام امنیتی سابق سعودی‌ها به پرونده هسته‌ای ایران پرداخت و ضمن اصرار بر اینکه «کشورهای حاشیه خلیج‌ (فارس) از توافق هسته‌ای استقبال کردند»، به رابطه این روزهای تهران و واشنگتن پرداخت و گفت: «ما با تهران روابط دیپلماتیک داریم و با برداشته شدن تحریم‌های این کشور و یا رابطه آنها با آمریکا، مشکلی نداریم.»

ترکی باز هم در خصوص توانایی‌های هسته‌ای ایران و توافق احتمالی سخن گفت و گفت: «هر چیزی که ایران از این توافق به دست آورد، همه دنیا همان چیز را خواهند خواست؛ منظور من غنی‌سازی اورانیوم، پیشرفت‌های تکنیکی در زمینه انرژی هسته‌ای و استفاده از انرژی هسته‌ای برای تولید برق است.»

این مقام بلندپایه سابق سعودی در اینجای بحث، نگرانی‌های کشورش را با صراحت بیشتری آشکار کرد و گفت: «پس از توافق هسته‌ای، یک جهش (در توان هسته‌ای ایران) خواهد بود و ما می‌خواهیم مطمئن شویم که عقب نمی‌مانیم.»

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب چندی پیش در یک سخنرانی عمومی به کشورهای همسایه منتقد برنامه هسته‌ای ایران توصیه کرده بود که دست از بهانه‌گیری بردارند و مانند ایران که با تکیه بر نیروی انسانی خود، زیرساخت اتمی ساخت، به دنبال پیشرفت بروند.


ویدیو مرتبط :
پیام نوروزی اوباما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اوباما در پیام نوروزی: دلیلی برای جدایی ایران و آمریکا وجود ندارد



پیام نوروزی اوباما,پیام اوباما,پیام اوباما به ایران,پیام نوروزی 91 اوباما

 

اوباما در پیام نوروزی: دلیلی برای جدایی ایران و آمریکا وجود ندارد

باراک اوباما اضافه کرد: دولت ایران سیگنال‌های ماهواره‌ای را مختل می‌کند تا رادیو و تلویزیون‌ها را خاموش کند.

فارس نوشت:


در حالی که دولت آمریکا طی سال گذشته از هیچ تلاشی برای تشدید تحریم‌ها علیه ملت ایران دریغ نکرد، رئیس جمهور این کشور طی پیامی به مناسبت نوروز گفت که هیچ دلیلی برای جدایی ایران و آمریکا وجود ندارد.

در حالی که دولت آمریکا و همپیمانان غربی‌اش طی سال گذشته تحریم‌های اقتصادی علیه ملت ایران را تشدید بخشیدند، "باراک اوباما"‌ رئیس جمهور آمریکا طی پیامی به مناسبت نوروز گفت که هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران و آمریکا از یکدیگر جدا باشند.

"باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا طی این پیام به مناسبت سال نوی ایرانی گفت که دو ملت با وجود تنش‌ها "مشترکات بشری" دارند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه وی در این پیام گفت: هیچ دلیلی وجود ندارد که آمریکا و ایران از یکدیگر جدا باشند.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه مدعی شد که مردم ایران از دسترسی آزادانه اولیه به اطلاعاتی که خواستار آن هستند، منع شده‌اند.

وی افزود: برای مردم ایران، این تعطیلات در زمانی می‌آید که تنش‌ها بین دو کشور ادامه دارد. اما همانطور که مردم گرد خانواده‌هایشان جمع می‌شوند و سال نو را تبریک می‌گویند ما مشترکات بشری را که به اشتراک داریم یادآور می‌شویم.

 

تنش بین ایران و آمریکا به دلیل فشار این کشور بر تهران برای توقف برنامه صلح‌آمیز هسته‌ایش است. در حالی که آمریکا بزرگترین زرادخانه هسته‌ای جهان را داراست و تنها کشوری است که از بمب اتم علیه بشریت استفاده کرده است اما اصرار دارد که ایران باید غنی‌سازی اورانیوم را که تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است را متوقف کند.

باراک اوباما اضافه کرد: دولت ایران سیگنال‌های ماهواره‌ای را مختل می‌کند تا رادیو و تلویزیون‌ها را خاموش کند.

 

رئیس جمهور آمریکا افزود: اینترنت را سانسور می‌کنند تا آنچیزی را که مردم ایران می‌توانند ببینند و بگویند کنترل کنند. حکومت ایران کامپیوترها و تلفن‌های همراه را با هدف حفاظت از قدرت خود نظارت می‌کند و در هفته‌های اخیر، سختگیری‌های اینترنتی شدیدتر شده به گونه‌ای که ایرانیان نمی‌توانند آزادانه با دیگران در داخل یا خارج در ارتباط باشند. فناوری که باید شهروندان را قدرتمند کند برای سرکوب آنها استفاده می‌شود.

اوباما در حالی از سانسور اینترنت در ایران و کنترل کامپیوترها و تلفن‌های همراه صحبت می‌کند که رسوایی کنترل تلفن‌های همراه و ایمیل‌ها در این کشور در زمان ریاست جمهوری‌اش به یکی از بزرگترین جنجال‌های رسانه‌ای تبدیل شد.

آمریکا در حالی دم از آزادی اینترنت در ایران می‌زند که طرح‌های این کشور تحت عناوین PIPA و SOPA که با هدف اعمال محدودیت در اینترنت تدوین یافته‌اند، در خود آمریکا با اعتراض مواجه‌اند.

 

از سوی دیگر دولت آمریکا تلاش دارد با استفاده از برخی سایت‌های اجتماعی اینترنتی و سایت‌های خبری وابسته و با استفاده از تکنیک‌های خبری و خبرسازی، اقدامات علیه ایران را تشدید کند.

اوباما در ادامه سخنانش گفت که به دلیل اقداماتشان، پرده‌ای الکترونیکی در اطراف ایران کشیده شده است، سدی که مانع از جریان ‌آزاد اطلاعات و ایده‌ها در کشور می‌شود و مانع از آن می شود که باقی جهان از منافع ارتباط با مردم ایران بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: من می‌خواهم مردم ایران بدانند که آمریکا به دنبال گفت‌وگویی است تا دیدگاه‌های شما را بشنود و آرزوهایتان را درک کند. این دلیل آن بوده است که سفارت مجازی را تاسیس کردیم تا شما بتوانید خود آن چیزی را که ‌آمریکا می‌گوید و انجام می‌دهد را ببینید. ما از زبان فارسی در فیس‌بوک، توئیتر و گوگل پلاس استفاده کرده‌ایم.

 

فارس در ادامه نوشت:در حالی که واشنگتن تحریم‌های شدیدی را علیه ایران اعمال کرده است، اوباما گفت که دولتش چارچوب‌های جدیدی را طراحی کرده تا فراهم کردن نرم‌افزارها و سرویس‌های که مردم ایران بتوانند راحت تر به اینترنت دسترسی پیدا کنند را آسان کند.

اوباما در اولین سال ریاست جمهوری‌اش نیز در پیامی نوروزی خواستار کنار گذاشته شدن اختلافات بین ایران و آمریکا و آغاز فصلی جدید در روابط این دو کشور شد.

اما رفتارهای آمریکا طی سال‌های ریاست‌جمهوری اوباما نشان داد که این کشور از هر فرصتی برای ضربه زدن به ملت ایران فروگذار نکرده و همواره به دنبال مداخله در امور این کشور است./عصر ایران