اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نشانه‌های عقب‌نشینی کنگره آمریکا در موضوع تحریم‌های ایران



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار سیاست خارجی - نشانه‌های عقب‌نشینی کنگره آمریکا در موضوع تحریم‌های ایران

پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای سنای آمریکا و سپس تمدید ضرب الاجل مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، این گمانه را در بسیاری از محافل به وجود آورد که تحریم های جدیدی از سوی سناتورهای تندروی آمریکایی در راه خواهد بود. با این حال، تحولات چند روزه اخیر نشان از تغییر رویکرد برخی از چهره های سرشناس کنگره در این زمینه دارد.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «لس آنجلس تایمز» با انتشار گزارشی درباره رویکرد کنگره به مذاکرات هسته ای ایران، می نویسد هرچند سیاستمدارانی از هر دو حزب خواستار وضع تحریم های جدید علیه ایران شده اند. اما به نظر می رسد بسیاری از اعضای کنگره دیدگاه های خود را درباره وضع «فوری» این تحریم ها تعدیل کرده اند. آن گونه که از شواهد بر می آید، طرح موضوع تحریم های جدید علیه ایران، دستکم چهار ماه دیگر به تعویق می افتد.

در همین حال، در شرایطی که شماری از سناتورهای کهنه کار خواستار وضع فوری این تحریم ها هستند، این موضوع برایشان روشن شده که از رأی لازم برای مقابله با وتوی رئیس جمهور برخوردار نخواهند بود. از سوی دیگر، برخی از نمایندگان کنگره دریافته اند که وضع تحریم های جدید می تواند سبب شکست مذاکرات شود و در این صورت، انگشت اتهام به سوی آمریکا – به ویژه کنگره – خواهد بود.

در همین راستا، باب کراکر، سناتور تندروی جمهوری خواه که از حامیان همیشگی تحریم های ایران به شمار می رود، به تازگی گفت که در جست و جوی راهی برای همکاری کنگره با دولت اوباما است تا تلاش های دیپلماتیک آمریکا بتواند با موفقیت همراه شود.

کراکر اظهار داشته که هیچ کس در کنگره نمی خواهد احساس کند یا بشنود که مسئول شکست مذاکرات بوده است. وی همچنین گفته که در موضوع تدوین تحریم ها، استفاده از یک عبارت می تواند مشابه شلیک با گلوله های واقعی باشد.

این تغییر رویکرد به ویژه پس از آن صورت می گیرد که کارشناسان و همچنین مقامات دولتی آمریکا به طور مستمر استدلال کرده اند که اقدام کنگره در وضع تحریم های جدید علیه ایران، می تواند سبب خروج ایران از مذاکرات شده و همجنین دیگر کشورها را به این نتیجه برساند که آمریکا مسئول به نتیجه نرسیدن مذاکرات است. از سوی دیگر، به واسطه خرید نفت بیشتر از ایران از سوی کشورهای خریدار نفت، تحریم های موجود علیه ایران نیز در عمل با شکست مواجه خواهد شد.

روز چهارشنبه و در جریان یک جلسه استماع در کمیته روابط خارجی سنا، دو تن از کارشناسان حاضر در جلسه که از حامیان تحریم های شدید علیه ایران نیز هستند، از اعضای کمیته خواستند فعلاً از وضع تحریم های جدید علیه ایران خودداری کنند.

گری سیمور، مشاور هسته ای سابق کاخ سفید در این جلسه گفت چالش اصلی، تدوین طرحی است که بتواند بر ایران فشار وارد کند، اما این زمینه را برای ایران فراهم نکند که برنامه اقدام مشترک (توافقنامه ژنو) را رها کند و تقصیر این ماجرا نیز بر گردن آمریکا بیفتد. وی اشاره کرد که این موضوع همچنین می تواند سبب از دست رفتن توانایی آمریکا برای بازگشت به ساختار تحریم ها شود.

رابرت منندز، از جمله دیگر سناتورهای تندرو که همواره حامی وضع تحریم های شدید علیه ایران بوده نیز گفت که تمایل دارد تا ضرب الاجل بعدی مذاکرات صبر کند تا ببیند آیا توافقی حاصل خواهد شد یا خیر. وی گفت در صورت رسیدن ضرب الاجل مذکور و عدم تمایل ایران برای دستیابی به توافق، کنگره وارد عمل خواهد شد و تحریم های جدیدی را تصویب خواهد کرد.

یکی از کارمندان اداری سنا با اشاره به در جریان بودن این مباحث می گوید در حال حاضر، بحث در کمیته روابط خارجی بر سر «وضع تحریم های احتمالی در آینده در صورت عدم دستیابی به توافق» است. این تحریم ها در طول یک بازه زمانی و در آینده تدوین و طراحی خواهد شد.

الیزابت روزنبرگ، کارشناس سابق موضوع تحریم در مرکز «نیو آمریکن سکیوریتی» در این زمینه می گوید: «آن دسته از نمایندگانی که هوادار تحریم بودند، همچنان خواستار تحریم های جدید هستند. اما آن ها از اکثریت کافی برای تصویب طرحی که بتواند مصون از وتو باشد، برخوردار نیستند».
اخبار سیاست خارجی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
کنگره آمریکا: تحریم ها باید افزایش پیدا کند 11/9/93

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عقب نشینی آمریکا از سیاست تحریم: استثنای 11 کشور برای خرید نفت ایران



تحریم نفت ایران,تحریم آمریکا علیه نفت ایران,خریدنفت ایران,توقف تحیریم نقت ایران

 

عقب نشینی آمریکا از سیاست تحریم: استثنای 11 کشور برای خرید نفت ایران

این خبر در حالی منتشر می شود که ایران قبل از این در اقدامی پیش دستانه صادرات نفت به کشورهای فرانسه و انگلیس را متوقف کرده بود.

آمریکا 11 کشور از جمله ژاپن را از تحریم های خود علیه ایران، مستثنی کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا گفت کشورش تصمیم گرفته 11 کشور از جمله ژاپن، آلمان، ایتالیا و اسپانیا را از تحریم به دلیل واردات نفت خام از ایران، معاف کند.

کلینتون در بیانیه ای اضافه کرد: این معاف شدن به مدت 180 روز و قابل تمدید است. این وضعیت شامل کشورهایی شده که به میزان زیادی ، واردات نفت خام  از ایران را کاهش داده اند.

آمریکا به شدت در حال اعمال فشار بر کشورهای واردکننده نفت خام برای کاهش خرید نفت از ایران است.

آمریکا همچنین شرکت ها و مؤسسات تعامل کننده با بانک مرکزی ایران را تحت تحریم قرار می دهد. بانک مرکزی ایران مهمترین کانال دریافت پول نفت صادراتی این کشور است.

کلینتون ادامه داد: اقدامات انجام شده توسط این کشورها در رابطه با کاهش واردات نفت از ایران، آسان نبوده است. این کشورها می بایست در وضعیت حساس اقتصاد جهانی، در منابع انرژی خود تجدید نظر کرده و به سرعت برای نفت ایران، جایگزین پیدا می کردند.

11 کشور مستثنی شده از تحریم نفتی آمریکا، آلمان، بلژیک، اسپانیا، فرانسه، انگلیس، یونان، ایتالیا، ژاپن، هلند، لهستان و چک هستند.

این خبر در حالی منتشر می شود که ایران قبل از این در اقدامی پیش دستانه صادرات نفت به کشورهای فرانسه و انگلیس را متوقف کرده بود.

کشورهای ژاپن، ایتالیا، اسپانیا و یونان هم قبل از این برای توقف خرید نفت از ایران مقاومت بسیاری در برابر تحریم های آمریکا داشتند. همین موضوع باعث شد تا آمریکا به رغم های اولیه برای توقف کامل خرید نفت، به کاهش واردات رضایت دهد.