اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نرخ تورم در پایان سال 94


مرکز آمار ایران نرخ تورم در پایان اسفند ماه را با 0.5 درصد کاهش نسبت به ماه قبل 11.3 درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه در این ماه را با 0.2 درصد کاهش 9.7 درصد محاسبه کرد.

خبرگزاری فارس: مرکز آمار ایران نرخ تورم در پایان اسفند ماه را با 0.5 درصد کاهش نسبت به ماه قبل 11.3 درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه در این ماه را با 0.2 درصد کاهش 9.7 درصد محاسبه کرد.

در این گزارش آمده است: شاخص کل (بر مبنای 100=1390) در اسفند ماه سال 1394 عدد 222.8 را نشان می‌دهد که نسبت به ماه قبل 0.2 درصد افزایش داشته است.

افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 8.5 درصد است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (8.9 درصد) کاهش یافته است.

درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در 12 ماه منتهی به اسفند ماه سال 94 نسبت به دوره مشابه سال قبل 11.3 درصد است که نسبت به همین اطلاع در بهمن ماه سال 1394 (11.8 درصد) 0.5 درصد کاهش یافته است.

شاخص گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در این ماه به رقم 258.9 رسید که نسبت به ماه قبل بدون تغییر مانده است. شاخص گروه اصلی «خوراکی‌ها» در ماه مورد بررسی به عدد 256.8 رسید که نسبت به ماه قبل بدون تغییر مانده است.

شاخص گروه اصلی «خوراکی‌ها» نسبت به ماه مشابه سال قبل 7 درصد افزایش نشان می‌دهد و نرخ تورم 12 ماهه این گروه 9.9 درصد است. شاخص گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات نسبت به ماه مشابه سال قبل 7 درصد افزایش داشته است و درصد تغییرات این گروه در 12 ماه منتهی به اسفند 94 نسبت به دوره مشابه سال قبل 9.7 درصد است که نسبت به همین اطلاع در بهمن ماه 1394 (9.9 درصد) 0.2 درصد کاهش داشته است.

شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» در اسفند ماه 1394 به رقم 210.4 رسید که نسبت به ماه قبل 0.2 درصد افزایش داشته است. میزان افزایش شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نسبت به ماه مشابه سال قبل 9.2 درصد بود است و نرخ تورم 12 ماه منتهی به اسفند ماه سال 1394 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه 12 درصد است که در مقایسه با تورم 12 ماه منتهی به بهمن ماه 1394 (12.6 درصد) 0.6 درصد کاهش یافته است.


ویدیو مرتبط :
نرخ تورم تا پایان امسال به زیر 20 درصد می رسد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بهمنی: نرخ تورم تا پایان سال به 31.5 درصد می‌رسد/ نرخ سود بانکی افزایش نمی یابد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

بهمنی: نرخ تورم تا پایان سال به 31.5 درصد می‌رسد/ نرخ سود بانکی افزایش نمی یابد

بهمنی تاکید کرد: تنها عوامل شتاب‌دهنده تورم رشد پایه پولی و نقدینگی نبوده و سایر متغیر‌های تاثیر‌گذار بر تورم و نوسانات بازار ارز در شکل‌گیری مسائل کنونی تاثیر‌گذار بوده است.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد که نرخ تورم در پایان سال جاری به 31.5 درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، محمود بهمنی در دومین همایش سیاست‌های پولی و چالش‌های بانکداری و تولید با بیان این‌که طبق آخرین داده‌ها نرخ تورم در دی‌ماه سال جاری به 28.7 رسید، اظهار کرد: برهمین اساس پیش‌بینی می‌شود این نرخ در پایان بهمن‌ماه به 29.8 و در پایان سال 91 به 30.6 تا 31.5 درصد افزایش یابد.

وی افزود: در یکی دو ماه قبل پیش‌بینی می‌شد که نرخ تورم به 32 درصد افزایش یابد ولی با تمهیداتی که اندیشیده شد و اقداماتی که صورت گرفت، این تورم حدود نیم درصد کاهش داشته و حداکثر به 31.5 می‌رسد.

بهمنی با تاکید بر این‌که کاستن از شتاب تورم و کنترل عوامل تغذیه‌کننده آن در صدر دغدغه‌های بانک مرکزی بوده است اظهار کرد: مروری بر متغییر‌های حجم نقدینگی کشور در پایان دی‌ماه نشان می‌دهد که این میزان به چهار هزار و 382 هزار میلیارد رسیده که حکایت از رشد 24.4 درصد نسبت به پایان اسفند‌ماه سال 90 داشته است و پایه‌ی پولی در پایان دی‌ماه به 886 هزار میلیارد رسیده که 15.8 درصد نسبت به اسفند‌ماه سال 90 افزایش و رشد داشته است.

رییس کل بانک مرکزی گفت: تغییر رفتار مالی دولت سبب شده در ماه‌های اخیر خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش‌های دولتی بیشترین سهم را از رشد پایه پولی به خود اختصاص دهد.

بهمنی تاکید کرد: تنها عوامل شتاب‌دهنده تورم رشد پایه پولی و نقدینگی نبوده و سایر متغیر‌های تاثیر‌گذار بر تورم و نوسانات بازار ارز در شکل‌گیری مسائل کنونی تاثیر‌گذار بوده است.

وی در ادامه با بیان این‌که کاهش تولید برخی محصولات مصرفی به ویژه لبنیات، خودرو، فلزات آهنی و غیرآهنی در کنار مشکلات تحریم‌های خارجی سبب ایجاد خرید‌های احتیاطی در برخی بازار‌ها شده است گفت: تورم نه تنها از بابت تقاضا تحت فشار است بلکه کاهش عرضه برخی اقلام مصرفی و آثار روانی نسبت به نگرانی دسترسی به کالا، به تورم دامن زده است.

بهمنی تاکید کرد: به دلیل اهمیت کلیدی سطح تورم و لزوم کنترل آن، طیف وسیعی از اقدامات برای کنترل شتاب تورم صورت گرفته است./ایسنا