اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نحوه ارتقای شغلی کارمندان از تیر۹۱/فرآیند انتخاب و انتصاب مدیران تغییر کرد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

نحوه ارتقای شغلی کارمندان از تیر۹۱/فرآیند انتخاب و انتصاب مدیران تغییر کرد

ایرنا : رییس مركز آموزش مدیریت دولتی از تغییر فرآیند ارتقای شغلی كارمندان دولت خبرداد و گفت : از ابتدای تیر ماه سال 91 ارتقای شغلی همه كارمندان و مدیران دولتی باید براساس مصوبه شورای عالی اداری كشور در انتصاب مدیران باشد.

براساس مصوبه شورای عالی اداری در خرداد ماه سال گذشته ، انتصاب مدیران دولتی بر اساس شرایط پیش بینی شده در این تصویب نامه انجام خواهد شد.

 

موسی مهدوی عنوان كرد: شورای عالی اداری در جلسه نهم اسفند ماه 89 به پیشنهاد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهوری و در اجرای ماده 57 قانون مدیریت خدمات كشوری، دستورالعمل اجرایی، شرایط عمومی، شایستگی‌های عمومی و تخصصی و نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفه‌ای را تصویب كرد.

رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: از آنجایی كه یكی از شرایط عمومی انتصاب مدیران حرفه ای گذراندن دوره های آموزشی مدیریتی مرتبط است، لازم است مدیران فعلی و همچنین افراد مستعد مدیریت، قبل از انتصاب در پست های مدیریتی دوره های آموزشی مرتبط را طی كنند.

 

مهدوی افزود: از این پس، ارتقای هر كارمند دولتی به مدارج مدیریتی و ارتقای هر مدیر از یك سطح به سطح دیگر، منوط به گذراندن این دوره ها خواهد بود و چنانچه كارمندانی موفق به گذراندن این دوره ها نشوند، امكان ارتقای مدیریتی آنها میسر نیست.

وی گفت: اجرای آموزش ها از 25 اسفند ماه سال گذشته در استان قم به عنوان استان پایلوت آغاز شد و از ابتدای تیر ماه اجرای این دستورالعمل در سراسر كشور عملیاتی می شود.

رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی اداری در خصوص نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفه‌ای همه عناوین پست‌های مدیریتی و سرپرستی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده پنج قانون مدیریت خدمات كشوری با رعایت مستثنیات ماده 117 آن، به استثنای سمت‌های مدیریت سیاسی موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات كشوری و همترازان آنان، مدیران حرفه‌ای تلقی می‌شوند.

 

مهدوی افزود: همه مدیران حرفه‌ای دستگاه های دولتی مشمول این دسـتورالعمل در سه سطح مدیران حرفه ای ارشد، مدیران حرفه ای میانی و مدیران حرفه ای پایه طبقه‌بندی می‌شوند.

 

وی گفت: مدیران حرفه‌ای ارشد شامل مدیران عامل شركت ها، روسای سازمان ها، موسسات دولتی، مراكز مستقل و سمت‌های مدیریتی هم‌سطح هستند و مدیران حرفه‌ای میانی شامل مدیران كل و معاونین آنان، فرمانداران و معاونین آنان، معاونین شركت ها، سازمان ها، موسسات دولتی و مراكز مستقل و سمت‌های مدیریتی هم‌سطح خواهند بود و مدیران حرفه‌ای پایه شامل روسای ادارات، سرپرستان، روسای گروه‌ها، بخشداران و معاونین آنها و سمت‌های مدیریتی هم‌سطح است.

 

رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: بر اساس تبصره ای از این مصوبه، هم‌سطح كردن هر یك از اعضای هیات مدیره در سطوح مدیران حرفه‌ای براساس درجه‌بندی شركت‌های دولتی و هم‌سطح كردن سمت‌های مدیریتی با هر یك از سطـوح سه گانه به عهده معاونت توسعه مدیریت و سرمـایه انسانی رییس‌جمهوری خواهد بود.

 

مهدوی افزود: بر اساس تبصره دیگری از این مصوبه، دستگاه‌های اجرایی می‌توانند در مواردی كه فرد انتخاب ‌شده برای پست‌های مدیریتی دارای توانمندی بالا بوده و شرایط لازم برای احراز سمت را دارا باشند و فقط از حداقل تجربه مورد نیاز برخوردار نباشد، شرط حداقل تجربه را با تایید شورای تحول اداری دستگاه برای مدیران پایه، تایید رییس دستگاه برای مدیران میانی و تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس ‌جمهوری برای مدیران ارشد، در مورد شخص مورد نظر حذف كنند.

 

وی گفت: آموزش های تربیت مدیران توسط مركز آموزش مدیریت دولتی و دفاتر آموزش و پژوهش استانداری ها با مجوز و هماهنگی مركز آموزش مدیریت دولتی و آموزش های حین انتصاب مدیران توسط مركز آموزش مدیریت دولتی و دفاتر آموزش و پژوهش استانداری ها، ‌دستگاه‌های اجرایی و مراكز و موسسات آموزشی تایید صلاحیت شده برگزار می شود.

رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: برنامه درسی آموزش ها، ‌مواد و محتوای آنها به صورت استاندارد توسط مركز آموزش مدیریت دولتی طراحی، ‌تدوین و ابلاغ خواهد شد.

 

مهدوی گفت: ساعات آموزشی مدیران سیاسی 120ساعت، مدیران عالی حرفه ای 342 ساعت، مدیران میانی حرفه ای 422 ساعت و مدیران پایه حرفه ای 450 ساعت در سامانه و برنامه تربیت و آموزش مدیران پیش بینی شده است.

 

وی افزود: بانك اطلاعات مدیران كشور بر مبنای تكلیف قانونی ماده 55 قانون مدیریت خدمات كشوری در مركز آموزش مدیریت دولتی طراحی و اجرایی شده است و تاكنون 18 هراز نفر در آن ثبت نام كرده اند.

رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: كاركنان مستعد مدیریت و مدیرانی كه دوره های تربیت مدیر را طی كرده باشند، پس از موفقیت در آزمون، اطلاعات آموزشی آنان به عنوان حائزین شرایط مشاغل مدیریتی در این بانك ثبت می شود و اطلاعات مدیران هر استان و در هر یك از استانداری های برای بهره برداری در اختیار مدیران ارشد استانی قرار می گیرد./ایرنا


ویدیو مرتبط :
آشنایی با نحوه انتخاب ، تغییر اندازه و چرخش اشیاء

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نحوه انتخاب شهرداران تغییر می کند



اخبار,اخبار اجتماعی ,نحوه انتخاب شهرداران

 

اخبار اجتماعی - نحوه انتخاب شهرداران تغییر می کند

معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور از تقدیم لایحه مدیریت شهری به دولت خبر داد و گفت: یکی از مهم ترین بندهای این لایحه، نحوه انتخاب شهرداران است که طبق آن باید در شهرهای بالای 200 هزار نفر ، شهرداران توسط مردم انتخاب شوند.

به گزارش ایرنا ، هوشنگ خندان دل روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: از دیرباز موضوعات متعددی در خصوص شهرداری ها بصورت قانون مدنظر بود و برخی از آنها که بسیار اهمیت داشت، بنا به دلایلی به تاخیر افتاد اما با استقرار دولت تدبیر و امید و همت کارشناسان تلاش شده است آن دسته از تکالیفی که بسیار اهمیت دارد، مورد لحاظ قرار گیرد.

وی ادامه داد: از زمان برنامه دوم توسعه، موضوع مدیریت شهری مورد علاقه و تاکید مجامع کارشناسان و قانونگذاران بوده و اکنون اهمیت توجه به این موضوع برای بهبود رضایتمندی شهروندان و ارائه خدمات بهتر ضرورت دارد.

معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با یادآوری تلاش هایی که درباره موضوع توجه به مدیریت شهری شده است، گفت: هیچ یک از تلاش هایی که در گذشته انجام پذیرفته، منجر به تدوین یک بسته قابل توجه و مورد نظر برای ارائه به مجامع ذیربط و قانونی نشده است اما خوشبختانه در طی ماه های پایانی سال گذشته و روزهای آغازین سال جاری موفق شدیم با مشورت کارشناسان زبده لایحه ای در زمینه مدیریت شهری را تدوین کنیم.

خندان دل اضافه کرد: لایحه مدیریت شهری از طرف وزارت کشور تقدیم دولت شده که پس از بررسی در مجامع کارشناسی قوه مجریه به مجلس تقدیم می شود.

وی به برخی از نکات این لایحه اشاره کرد و گفت: اصلی ترین ویژگی این لایحه نحوه انتخاب شهرداران است؛ در متن لایحه پیش بینی شده در شهرهای 200 هزار نفری و بالاتر از آن مردم، شهرداران را انتخاب کنند.

معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور اظهار داشت: در حال حاضر انتخاب شهرداران دو مرحله ای است یعنی بعد از انتخاب اعضای شورای شهر، آنها برای انتخاب شهردار اقدام می کنند اما بنا بر این لایحه که اگر بعد از تایید کارشناسان و ارائه به مجلس عملیاتی شود، در شهرهای بالای 200 هزار نفر مردم شهردار را انتخاب می کنند.

خندان دل اضافه کرد: در این لایحه پیش بینی شده است در شهرهای بالای 200 هزار نفر همزمان با انتخاب شورای شهر، مردم رای خود را برای انتخاب شهردار نیز به صندوق بیندازند.

وی به دیگر بندهای این لایحه اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات شهرداری ها، ریشه در مسایل مالی دارد که بهترین راه آن و رفع برخی مشکلات تاسیس صندوق مالی است که نام آن صندوق توسعه ای شهری است که باید برای تامین مالی شهرداری ها به وجود آید.

وی اضافه کرد: تشکیل صندوق توسعه شهری می تواند مشکلات شهرهای متوسط و کوچک را رفع کند که این موضوع نیز در لایحه پیش بینی شده است.

معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور یکی دیگر از بندهای لایحه مدیریت شهری را تشکیل پلیس شهر دانست و گفت: پلیس شهر می تواند تابع مقررات نیروی انتظامی و با همکاری آن پدید آید و برای کنترل مقرراتی که بی توجهی به زندگی مردم می شود، فعالیت کند.

خندان دل اضافه کرد: پلیس شهر می تواند در زمینه هایی همچون ساخت و ساز غیرمجاز، سد معبر و توجه به زندگی شهری مردم فعالیت کند.
اخبار اجتماعی - ایرنا