اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نجات جان 35,000 نفر ایرانی، فقط با 5,000,000,000 تومان



اخبار,اخبار اجتماعی,آتشفشان دماوند


اخبار اجتماعی - پیش‌بینی فوران احتمالی دماوند نیازمند تنها پنج میلیارد تومان
زبانه‌های خشم دماوند، سه استان را می‌بلعد/تخریب 10هزار کیلومتر اراضی زراعی با فوران دماوند

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان گفت: در صورت وقوع آتشفشان در دماوند 10 هزار کیلومتر از زمین‌های زراعی و کشاورزی مازندران تخریب می‌شود و احتمال آلوده شدن هوای تهران نیز وجود دارد.

به گزارش ایسنا  منطقه مازندران، محسن مرتضوی در سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین و توسعه پایدار که امروز در دانشگاه آزاد اسلامی ساری برگزار شد، در خصوص آخرین دستاوردهای علمی آتشفشان گفت: دماوند آتشفشان خفته‌ای است که در گذشته فعالیت داشته و در آینده نیز فعالیت خواهد داشت.

وی با بیان اینکه جریان گدازه از جمله مخاطرات آتشفشان دماوند است که می‌تواند تمام شهرهای مازندران را تحت تاثیر قراردهد، گفت: جریان گدازه‌ها خانه‌های 35 هزار نفر واقع در دامنه دماوند را تخریب می‌کند.

مرتضوی ادامه داد: مسائل آتشفشان از جمله مخاطرات محیطی است که قابل پیش بینی است و برای جلوگیری از تخریب اماکن طبیعی باید اقدامات پیشگیرانه هرچه سریع‌تر در دستور کار قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان شناسایی خرده لرزه‌ها، گراوی متری، ایجاد شبکه GPS و بررسی داده‌ها را از مهمترین اقدامات در حوزه پیش بینی آتشفشان دماوند اشاره کرد و افزود: نمونه برداری از آب و گازهای آتشفشانی برای پیش بینی از وقوع آتشفشان در دماوند می‌تواند موثر باشد.

مرتضوی با بیان اینکه تخصص لازم برای پیش بینی وقوع آتشفشان در کشور وجود ندارد، گفت: در این زمینه باید اطلاعات لازم را از مراکز معتبر دنیا در اختیار بگیریم.

وی یادآور شد: آتشفشان دماوند برای سه استان سمنان، مازندران و گلستان چالش‌هایی را در بر دارد و در این راستا مسؤولان باید بودجه لازم و مناسب را برای پیش بینی وقوع آتشفشان اختصاص دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان ادامه داد: میزان اعتبار مورد نیاز برای پیش بینی دقیق آتشفشان دماوند در حال حاضر پنج میلیارد تومان است که این رقم برای جلوگیری از حوادث کافی است و در برابر هزینه‌هایی که کشور متحمل می‌شود، ناچیز است.
 اخبار اجتماعی -  ایسنا


ویدیو مرتبط :
مستند8/000/000 معتاد و تولدسالانه بیش از 3/000 کودک عقب مانده در آلمان حاصل مشروبات الکلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند سؤال از رئیس‌جمهور؛ بدهی 35,000,000,000,000 تومانی چگونه یک‌شبه صاف شد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

چند سؤال از رئیس‌جمهور؛

بدهی 35,000,000,000,000 تومانی چگونه یک‌شبه صاف شد

انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی تا به امروز با حواشی بسیاری تا همراه بوده از صدای اعتراض مجلس در تهدید به "استیضاح" شیخ‌الاسلامی تا جلسه حکمیت برخی نمایندگان مجلس با مرتضوی و قول او برای استفعا از مدیرعاملی صندوق که به "قول شرف" معروف شد.

 

به گزارش خبرنگار جهان، در گزارش پیشین جهان به موضوعی که در انتصاب مرتضوی مورد غفلت تمام معترضان قرار گرفته بود، پرداخته شد و اینکه با توجه به سوابق کاری و اجرایی سعید مرتضوی، اصل انتصاب وی به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی برخلاف "نص صریح اساسنامه صندوق" و غیرقانونی بوده است.

 

اما نکته دیگری که در لابه‌لای حواشی و زد‌و‌خورد‌های گفتاری بین مجلس و دولت مورد غفلت قرار گرفت، موضوع "پرداخت کامل و آنی تمام بدهی‌های چندیدن ساله و انباشته شده دولت به صندوق تامین اجتماعی" بود.

 

سعید مرتضوی چهار روز پیش از وصول مطالبات این صندوق به میزان 35 هزار میلیارد تومان از طریق واگذاری سهام دولت در 21 شركت و بانك خبر داد.

 

دولت از سال ۸۵ به بهانه‌های مختلف عملا از پرداخت بدهی‌های خود به صندوق تامین اجتماعی امتناع داشت به گونه‌ای که بدهی دولت در سال ۸۵ به صندوق به بیش از ۶ هزار میلیارد تومان و این رقم در سال ۸۷ به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید و در سال ۸۹ بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان شد اما با این وجود از سوی دولت اقدام خاصی برای پرداخت این بدهی‌ها صورت نگرفت.

 

این بی اعتنایی تا جایی پیش رفت که صندوق تامین اجتماعی که جمعیت 2 میلیون نفری بیمه شده و نزدیک به یک میلیون نفر مستمری‌بگیر(با در نظر گرفتن افراد خانواده بیمه‌شدگان این تعداد به ۲۷ میلیون نفر می‌رسد)، به دلیل بدهی سنگین دولت به این صندوق در آستانه ورشکستگی نیز قرار گرفت.

 

اما بخش جالب و البته مغفول مانده ماجرا از انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی آغاز شد؛ به محض انتصاب مرتضوی به این سمت، دولت به صورت آنی و در اقدامی غیرمنتظره تمام بدهی 35 هزار میلیارد تومانی اش به این صندوق را پرداخت کرد!

این حرکت دولت سؤالات و ابهامات زیادی را در پی داشته که البته با بالا گرفتن مجدد اختلاف نظرها بین دولت و مجلس بر سر استیضاح وزیر، موضوع پرداخت آنی بدهی دولت به صندوق در حاشیه قرار گرفته است.

 

حال جای این سؤال از رئیس‌جمهور محترم وجود دارد که چرا دولت مدت ها از پرداخت بدهی خود آن هم به مبلغ کلان 35 هزار میلیارد تومان به صندوقی مانند تامین اجتماعی که به‌صورت مستقیم با معیشت حداقل 27 میلیون نفر از مردمی که غالب آنها از اقشار آسیب‌پذیر جامعه هستند، امتناع کرده و صندوق تامین اجتماعی را تا مرز ورشکستگی پیش برده است؟!

 

آیا صرفا برای توجیه انتصاب ناثواب چهره‌ای مسئله‌دار و متهم در صندوق تامین اجتماعی باید بدهی دولت به صندوق پرداخت می‌شد؟ آیا پرداخت این بدهی ها در ادامه کشمکش با مجلس بوده است؟

و اینکه اگر قرار نبود مرتضوی پس از موسویان به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی از سوی دولت منصوب شود، بدهی 35 هزار میلیارد تومانی دولت همچنان سیر سعودی طی می کرد و صندوق واقعا ورشکسته‌ می شد؟

مسئولان دولتی که خود را خادم اقشار مستضعف و محروم جامعه می‌دانند، به این مسئله فکر کرده اند که دود لج‌بازی دولت و عدم تمکین به پرداخت حقوق ده ها میلیون ایرانی آن هم برای 5 سال پیاپی صرفا به چشم همین قشر آسیب‌پذیر خواهد رفت./جهان نیوز