اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نتیجه آخرین بررسی‌ها درباره رشته مطالعات زنان/ تاسیس رشته مدیریت خانواده



اخبار ,اخبار دانشگاه ,تاسیس رشته مدیریت خانواده

 

اخبار دانشگاه - در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد؛
نتیجه آخرین بررسی‌ها درباره رشته مطالعات زنان/ تاسیس رشته مدیریت خانواده

تازه ترین جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزار شد و رئیس شورای تحول علوم انسانی در این جلسه از تاسیس رشته مدیریت خانواده، خبر داد.

به گزارش مهر، در این جلسه محمدرضا مخبر دزفولی، گفت: رشته مطالعات زنان با این هدف در دانشگاه‌های ما شکل گرفت تا مبانی و اصول فمینیسم معارض با اسلام در میان دانشجویان نهادینه شود.

وی افزود: در جریان بازنگری در سرفصل‌های این رشته، اعضای کارگروه بر این موضوع تأکید داشتتد که آنچه در این رشته تدریس می‌شود، باید مبتنی بر نظریه اصیل اسلام در موضوع زن و خانواده در عین آگاهی نقادانه نسبت به مبانی تقکرات سکولار در حوزه زن و خانواده باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه داد: به همین منظور آشنایی با نظام حقوق زن در اسلام و مبانی فلسفی و انسان‌شناسی این نظام جزء لوازم این رشته است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، گفت: در مورد تعداد واحدهای درسی این اختیار وجود دارد که در هر رشته‌ای که لازم باشد، تغییر و تحول صورت گیرد و نباید در این زمینه تصلب و تعصب به خرج داد.

وی افزود: در مورد رشته‌های کارشناسی که می‌توانند در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد وارد شوند هم باید ظرافت‌ها لحاظ شود تا افرادی وارد این رشته شوند که از زمینه‌های لازم برخوردار باشند.

همچنین غلامعلی حداد عادل در این باره به برخی موارد اشاره کرد و اظهار داشت: رشته مطالعات زنان و خانواده به طور ویژه‌ای در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد توجه قرار گرفت و با عنایت به برخی از مبانی غربی و غیر اسلامی در سرفصل های این رشته، کار در این بخش از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، ادامه داد: تأسیس رشته مدیریت خانواده به منظور آموزش نحوه اداره مطلوب خانواده به عنوان اصلی‌ترین هسته شکل دهنده اجتماع یک ضرورت است و در این رشته باید مباحثی مانند اخلاق در خانواده، بهداشت روانی در خانواده، مدیریت اقتصادی خانوار و ... تدریس شود.

به گفته حداد عادل، جهت‌گیری تربیت دانشجو در رشته مطالعات زنان و خانواده باید تربیت افرادی باشد که بتوانند از مبانی فلسفی نظام حقوق زن و خانواده در اسلام دفاع کنند.
اخبار دانشگاه - مهر

 


ویدیو مرتبط :
مبانی سازمان مدیریت (رشته حسابداری) مدیریت منابع انسانی (رشته مدیریت) زبان تخصصی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معرفی رشته مطالعات خانواده



 

معرفی رشته مطالعات خانواده

 

 

دیباچه: خانواده از دیدگاه اسلام، بنیادی‌ترین واحد اجتماع و منبع اصلی انتقال ارزش‌ها و سنت‌های اجتماعی و مذهبی است. از همین رو مطالعه همه جانبه این واحد اجتماعی در ابعاد مذهبی، روانی، تربیتی و اجتماعی و حقوقی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است؛ مطالعه‌ای که بر مبنای تفکر اسلامی و به شکل منظم و سیستماتیک انجام گرفته باشد و ساخت و کارکرد خانواده را در ابعاد وسیع فرهنگ اسلامی بررسی نماید. رشته مطالعات خانواده بر پایه همین نیاز تدوین شده است. در واقع فارغ‌التحصیلان این رشته تلاش می‌کنند با بررسی‌های دقیق، جوابگوی نیاز‌ها و مشکلات جامعه در خصوص خانواده باشند.

 


توانایی‌های لازم :


دانشجوی مطالعات خانواده باید با فرهنگ غنی و ارزشمند اسلامی, پیوند عمیقی داشته باشد. همچنین لازم است که از دو ویژگی مهم خوب گوش دادن و خوب سخن گفتن بهره‌مند باشد و بتواند با شخصیت متعادل خود بر دیگران تأثیر گذاشته و آنها را به درستی راهنمایی کند.

 


موقعیت شغلی در ایران :


فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در مراکز مشاوره وزارت آموزش و پرورش ، سازمان بهزیستی و مراکز مشاوره خصوصی و دولتی فعالیت نمایند.

 


درس‌های این رشته در طول تحصیل

 

دروس اصلی:


قواعد صرف عربی، قواعد نحو عربی، تجزیه و ترکیب، ترجمه و درک متون عربی، مأخذشناسی اسلامی، اصول فقه، حقوق اساسی، آشنائی با کلیات علوم قرآنی و حدیث، تربیت در اسلام، روانشناسی عمومی، آسیب‌شناسی روانی، روانشناسی اجتماعی، مبانی جامعه‌شناسی مفاهیم اساسی،‌مبانی مددکاری اجتماعی، ریاضیات پایه، مبانی جمعیت‌شناسی.

 

 

دروس تخصصی :

 

متون تخصصی فقه، فقه تطبیقی، قواعد فقه، تفسیر موضوعی قرآن در زمینه‌های حقوق متقابل افراد خانواده نسبت به هم، ارث، وصیت، طلاق، حدود، دیات، قصاص و شهادت، روانشناسی تربیتی، بهداشت روانی، مسائل نوجوانان و جوانان، خانواده درمانی، روانشناسی رشد کودکی، جامعه‌شناسی خانواده،‌ جامعه‌شناسی روستایی، جامعه‌شناسی تاریخی خانواده، آمار و احتمال،‌ روش تحقیق نظری، روش تحقیق عملی، زبان تخصصی، آسیب‌شناسی اجتماعی، حقوق مدنی،‌ کارورزی .

 


منبع: کتاب آشنایی با رشته های دانشگاهی سازمان سنجش آموزش کشورتالیف خانم فیروزه سودایی ونرم افزار سامان رشته ی سازمان سنجش