اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نبض بازار خودرو تند شد+جدیدترین قیمتها



اخبار ,اخبار اقتصادی ,افزایش قیمت خودرو

 

اخبار اقتصادی - رشد پلکانی قیمت‌ها ادامه دارد
نبض بازار خودرو تند شد

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروزی طبق روال هر سال رونق به بازار خودرو برگشته و فعالان این بازار بر خلاف ماه‌های قبل وقت سر خاراندن ندارند.

هرچند بر اساس آمارهای پلیس، میزان ارائه خدمات در بحث نقل‌و‌انتقال خودروهای کارکرده 6 درصد رشد داشته که این مساله نشان دهنده استقبال مردم از این دست خودروها است، اما نگاهی به بازار خودرو اسفندماه نشان می‌دهد که خودروهای صفرهم مشتریان بسیاری دارند.


بر همین اساس به علت افزایش تقاضا، قیمت برخی خودروهای داخلی با افزایش همراه بوده و فاصله بیشتری با قیمت کارخانه‌ای پیدا کرده است. فعالان بازار عقیده دارند در حال حاضر عرضه خودرو به صورت عادی جریان دارد؛ اما به علت افزایش تقاضای بازار، برخی مدل‌ها از خانواده پژو و همچنین تندرها با افزایش قیمت همراه شده‌اند.

 

افزایش قیمت این کلاس از خودروها در حالی است که در قیمت محصولات خانواده پراید تغییر چندانی رخ نداده است؛. به این ترتیب هرچند خانواده پراید همیشه از پرفروش ترین خودروهای بازار بوده است؛ اما به نظر می‌رسد حالا مشتریان بازار ترجیح می‌دهند به سمت خودروهایی بزرگ‌تر و به‌روزتر بروند، حتی اگر پیدا کردنشان در بازار سخت باشد.


افزایش قیمت پلکانی خودروهای داخلی که می‌توان گفت از 2 هفته گذشته آغاز شده در حالی است که بازار وارداتی‌ها این روزها رونق چندانی ندارند.


 کارشناسان علت ادامه داشتن رکود در بازار وارداتی‌ها را ورود بیش از اندازه خودروهای خارجی توسط حقیقی‌ها به کشور می‌دانند.


 به گفته آنها در حال حاضر حجم انبوهی از خودروهای وارداتی در بازار وجود دارد که مشتری برای آنان نیست. بر همین اساس بسیاری از این خودروها با شرایط ویژه و به صورت اقساطی به فروش می‌رسند. اما با توجه به اینکه بر اساس آخرین آمار گمرک از فروردین تا بهمن ماه امسال حجم زیادی خودرو وارد کشور شده است (61 هزار و 70 دستگاه)، به نظر می‌رسد رکود بازار وارداتی‌ها باز هم ادامه داشته باشد.


از سوی دیگر اگرچه در طول 11 ماه امسال شماره‌گذاری خودروهای نو داخلی 18 درصد افت داشته و در عوض شماره‌گذاری خارجی‌ها با 38 درصد رشد همراه بوده است، اما به نظر می‌رسد مشتری‌های خودروهای داخلی دست‌به‌نقدتر هستند و توان اقتصادی آنها با خودروهای داخلی هماهنگ‌تر است.


روند صعودی قیمت داخلی‌ها
همانطور که اشاره شد قیمت برخی خودروهای داخلی به‌دلیل افزایش تقاضا در بازار، از هفته گذشته تا کنون روند صعودی داشته است. 


برخی خودروهای خانواده پژو از جمله این محصولات هستند. بر همین اساس پژو 206 تیپ 2 که گفته می‌شود در بازار بسیار کمیاب است، از هفته گذشته تا کنون رشد 800 هزار تومانی را تجربه کرد تا در بازار شلوغ شب عید به قیمت 37 میلیون و 500 هزار تومان برسد.

 

دیگر خودرو از این خانواده تیپ 5 است که رشد یک میلیون تومانی را پشت سر گذاشت و هم‌اکنون قیمتی برابر با 38 میلیون تومان دارد. قیمت این خودرو در کارخانه 34 میلیون و 650 هزار تومان است که نشان‌دهنده فاصله قیمتی زیاد این خودرو از کارخانه تا بازار است.


اما در میان صندوق‌دارهای این خانواده، تنها تیپ 20‌V است که با رشد قیمت همراه بوده آن هم رشدی یک میلیون تومانی. به این ترتیب این خودرو در بازار این هفته 36 میلیون و 500 هزار تومان معامله شده است.


مدل‌های 8‌V و 9‌V اما ثبات قیمت داشته‌اند و به ترتیب روی 38 میلیون و 49 میلیون تومان باقی مانده‌اند.


 در میان مدل‌های قدیمی‌تر پژو 405 بنزینی در حالی روی قیمت 27 میلیون و 800 هزار تومان باقی مانده است که مدل دوگانه سوز آن با 500 هزار تومان رشد قیمت به 29 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است.


اما به سراغ تندرها برویم، خودروهایی که این روزها با اقبال مشتریان همراه هستند. تندر ایران‌خودرو که قیمت آن در کارخانه 35 میلیون و 300 هزار تومان است در بازار قیمتی برابر با 36 میلیون و 800 هزار تومان دارد. این خودرو طی هفته گذشته 800 هزار تومان افزایش قیمت داشته است.


تندر پارس‌خودرو نیز در کارخانه 35 میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد که نشان‌دهنده تفاوت اندک قیمت این خودرو در 2 کارخانه تولیدکننده آن است، درحالی‌که تندر پارس‌خودرو همیشه در بازار با قیمتی بالاتر از تندر ایران‌خودرو به فروش می‌رود.
بر همین اساس تندر پارس‌خودرو با 300هزار تومان افزایش قیمت نسبت به هفته گذشته در بازار، به 38 میلیون تومان رسید.


بر این اساس بازار خودرو هرچند این روزها با تقاضای بالای مشتریان همراه است؛ اما رشد قیمتی برای همه محصولات داخلی رخ نداده است. آن‌طور که بررسی قیمت محصولات نشان می‌دهد این طور به نظر می‌رسد که محصولاتی که تولید آنها برای مدتی متوقف بوده و حالا کم کم خط تولید آنها شروع به‌کار کرده است، با جهش قیمتی همراه بوده‌اند.


خودرو پارس سال از جمله خودروهایی است که نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته و روی 35 میلیون و 800 هزار تومان باقی مانده است. مدل دوگانه سوز این خودرو نیز مانند هفته گذشته 36 میلیون و 500 هزار تومان است.

 

سمند ال.ایکس نیز خودرویی است که ثبات قیمت داشته و همچنان 27 میلیون و 700 هزار تومان معامله می‌شود. رانا هم که دومین خودرو ملی ایران‌خودرو است مانند هفته‌های گذشته قیمتی برابر با 31 میلیون و 700 هزار تومان دارد.


اما در میان خانواده پراید تنها مدلی که افزایش قیمت داشته مدل 131 آن است که با 100 هزار تومان افزایش قیمت هم‌اکنون 17 میلیون و 900 هزار تومان قیمت دارد. مدل 132 این خانواده همچنان 17 میلیون و 300 هزار تومان است و مدل 111 و تیبا هم که از محصولات پرطرفدار سایپا هستند هفته با ثباتی را پشت سر گذاشته‌اند. 111 و تیبا به ترتیب روی 19 میلیون و 100 هزار تومان و 22 میلیون و 300 هزار تومان باقی مانده‌اند.


اما در میان مونتاژی‌ها، نیسان تیانا تنها محصولی بوده که با 500 هزار تومان افزایش قیمت به 138 میلیون تومان رسیده است. ماکسیما همچنان روی 115 میلیون تومان است و ویتارای اتومات نیز مدت‌ها است روی قیمت 130 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

 

مدل دنده‌ای ویتارا نیز مانند قبل 126 میلیون تومان است. مگان هم که تولید آن اخیرا در پارس‌خودرو آغاز شده است، در مدل آپشن‌دار خود همچنان 89 میلیون تومان قیمت دارد.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
نبض تند سینماها در اکران نوروزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گرانی نبض بازار خودرو را تند کرد



گرانی در بازار خودروی ایران,وضعیت خودرو در بازار ایران

گرانی نبض بازار خودرو را تند کرد

به نظر می‌رسد بعد از رکود چند ماهه‌ای که در خرید و فروش خودرو برقرار بود، حالا با ورود مشتریان به بازار تعادل عرضه و تقاضا به هم ریخته و در نتیجه قیمت‌ها روندی صعودی به خود گرفته‌اند.

 به اعتقاد كارشناسان افت شدید تولید سبب شده عرضه خودروسازان جوابگوی تقاضای ایجادشده نباشد. همچنین گفته می‌شود اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه خودروسازی کشور نیز سبب شده مشتریان وضع آینده تولید را نامناسب تلقی كرده و از فرصت فعلی برای خرید خودرو استفاده كنند.

شتاب قیمت‌ها در بازار خودرو

قیمت‌ها بار دیگر رو به افزایش است و فعالان بازار از افزایش تقاضا خبر می‌دهند. به نظر می‌رسد بعد از رکود چند ماهه‌ای که در بازار برقرار بود، حالا با ورود مشتریان به این بازار تعادل عرضه و تقاضا به هم ریخته و در نتیجه افزایش قیمت را در برخی مدل‌ها به همراه داشته است؛ چرا که هم تولید خودروسازان به شدت کاهش یافته است و هم پاسخگویی به نیاز سیل متقاضیانی که بعد از چند ماه روانه بازار شده‌اند با این تولید محدود کار را کمی سخت کرده است.

 اما فعالان بازار یک دلیل هم برای جان گرفتن بازار طی هفته گذشته قائل هستند. آنها می‌گویند اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه خودروسازی کشور باعث شده است مشتری‌ها وضعیت آینده تولید را نامناسب تلقی کنند و برای خرید خودرو اقدام کنند. به این ترتیب به نظر می‌رسد افزایش عرضه و تقاضا و اعلام تحریم‌های جدید از علت‌های اصلی رشد قیمت‌ها در بازار ملتهب خودرو باشد.

اما خرید و فروش و معامله همپای رشد قیمت‌ها پیش نمی‌رود، به این ترتیب هرچند متقاضی برای خودرو زیاد است، ولی افزایش قیمت خودروها مانع از جریان یافتن معامله در بازار می‌شود. اما سری به بازار بزنیم تا از چگونگی افزایش قیمت‌ها مطلع شویم.

آن طور که از بازار این هفته وارداتی‌ها خبر می‌رسد، بر خلاف داخلی‌ها رشدی را در پی نداشته‌اند. به نظر می‌رسد به دلیل وابستگی مستقیم قیمت این خودروها به نرخ ارز، مشتریان این بازار در انتظار برگزاری و تمام شدن انتخابات هستند تا تصمیم نهایی خود را با مشخص شدن رییس‌جمهور آینده، برای خرید بگیرند.

بر همین اساس هیوندایی سوناتا طی هفته گذشته روی ۱۵۶ میلیون تومان بود. آزرا دیگر مدل هیوندایی نیز هم‌اکنون ۲۰۲ میلیون تومان است. هیوندایی i۳۰ که از مدل‌های جمع و جور هیوندایی محسوب می‌شود این هفته ۱۰۵ میلیون تومان قیمت داشته و یاریس هاچ‌بک هم که در بازارهای خارجی در دسته خودروهای ارزان‌قیمت قرار دارد، در بازار ایران قیمتی برابر با ۸۵ میلیون تومان دارد.

اما شاسی‌بلندهای خانواده هیوندایی یعنی IX55 و IX35 نیز به ترتیب ۲۱۵ و ۱۵۶ میلیون تومان قیمت دارند. سانتافه، دیگر شاسی‌بلند این خانواده که از این دو مدل قدیمی‌تر محسوب می‌شود نیز هم‌اکنون ۱۷۵ میلیون تومان قیمت دارد. اما خانواده کیا موتورز هم روزهای آرامی را پشت سر می‌گذارد. بر همین اساس مدل پرطرفدار این خانواده؛ یعنی کیا اسپورتیج طی این هفته ۱۵۸ میلیون تومان بوده و کیا سراتو هم ۱۱۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. کیا اپتیما هم روی ۱۴۵ میلیون تومان باقی‌مانده است.

هرچند میهمانان کره‌ای بازار خودرو این روزها آرام و بی‌سروصدا هستند، اما به نظر می‌رسد با کاهش مدل‌های وارداتی‌ها به کشور، این خودروها با اقبال بیشتری مواجه شوند؛ چرا که به نظر می‌رسد واردات این خودروها به کشور تضمین شده است و ممنوعیتی در انتظار آنها نیست.

اما ژاپنی‌های بازار هم هفته خود را با نجابت طی کردند. به این ترتیب تویوتا اوریون روی ۱۹۸ میلیون تومان باقی ماند و کرولا هم با ۱۱۰ میلیون تومان قیمت تغییری نداشت.

۲۰۶ باز هم اوج گرفت

هرچند هنوز قیمت رسمی۲۰۶ از سوی شورای رقابت اعلام نشده است، اما قیمت این خودرو که مدتی بود آرام و قرار پیدا کرده بود، باز اوج گرفته است.

بر اساس شنیده‌ها از بازار ۲۰۶ تیپ ۲ با یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت طی هفته گذشته هم‌اکنون ۳۸ میلیون تومان معامله می‌شود. دیگر مدل این خانواده که با افزایش قیمت همراه بوده مدل صندوقدار این خانواده یعنی v۲۰ است که با یک میلیون تومان افزایش قیمت به ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

اما دیگر مدل‌های این خانواده بدون تغییر مانده‌اند. بر همین اساس ۲۰۶ تیپ ۵ روی ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ماند. دو صندوقدار دیگر این خانواده هم؛ یعنی v9 و v8 به ترتیب ۵۲ میلیون تومان و ۴۱ میلیون تومان قیمت دارند.

اما تندر E2 هم در هر دو کارخانه خود با افزایش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی همراه بود تا باز هم روندی افزایشی داشته باشد. هرچند شورای رقابت هنوز قیمتی برای این خودرو اعلام نکرده است، اما به نظر می‌رسد خبر تحریم‌های جدید، خریداران این خودرو را برای خرید به تب و تاب آورده است.

بر همین اساس تندر ایران خودرو این هفته ۳۶ میلیون تومان معامله شد و تندر پارس خودرو هم ۳۷ میلیون تومان. مدل E1 این خودرو هم یک میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به ۳۳ میلیون تومان رسید. این خودرو چند هفته پیش از این به زیر ۳۰ میلیون تومان رسیده بود.

اما مدل‌های قدیمی‌تر پژو ثابت بوده‌اند. ۴۰۵ بنزینی همان ۲۶ میلیون تومان هفته گذشته بود و مدل دوگانه سوز آن هم روی ۲۷ میلیون تومان باقی ماند. اما در عوض پارس سال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت تا به این ترتیب به ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برسد.

آرامش سمند و بی‌تابی سایپایی‌ها

اما سمند و رانا دو محصول ملی ایران خودرو طی این هفته تغییری نداشتند.

سمند LX روی ۲۴ میلیون تومان و رانا هم روی ۳۲ میلیون تومان باقی ماند. اما محصولات سایپا بر خلاف ایران‌خودرو در بیشتر مدل‌ها با افزایش قیمت همراه بود. سایپا ۱۱۱ با افزایشی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی به ۱۷ میلیون ۸۰۰ هزار تومان رسید.

۱۳۱ هم با افزایشی یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی این هفته ۱۶ میلیون ۸۰۰ هزار تومانی شد. سایپا ۱۳۲ هم برای عقب نماندن از قافله افزایش قیمت یک میلیون تومان جهش داشت تا به قیمت ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برسد، اما تیبا دیگر خودروی ملی کشورمان هم با افزایشی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی مرز ۲۰ میلیون تومان را گذراند و به ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

مگان اما رکورد افزایش قیمت‌ها را طی هفته گذشته زد و با ۴ میلیون تومان افزایش قیمت 89 میلیون تومان معامله شد.

نیسان ماکسیما و تیانا هم بدون تغییر بودند، یعنی همان ۱۱۶ میلیون تومان و ۱۳۹ میلیون تومان هفته گذشته. ویتارا، این مونتاژی لوکس ایران خودرو هم در مدل دنده‌ای و اتومات خود ثابت بوده و به ترتیب ۱۱۵ و ۱۲۲ میلیون تومان قیمت داشتند.

اما با بررسی قیمت‌ها می‌توان متوجه شد که این هفته سهم اعظم افزایش قیمت‌ها مربوط به خودروهای داخلی بوده و خودروهای خارجی یا لوکس‌های داخلی سهمی از این افزایش قیمت‌ها نداشته‌اند.

به این ترتیب به نظر می‌رسد افزایش قیمت‌ها تاثیر خودش را روی قدرت خرید مردم گذاشته است و مشتری‌ها بیشتر به سراغ خودروهای پرتیراژ داخلی می‌روند، هر چند آنها هم حالا دیگر قیمت کمی ندارند؛ اما به نسبت دیگر مدل‌ها، ارزان‌های بازار هستند.

 

قیمت انواع خودرو در بازار ایران

 

/پرشین خودرو/دنیای اقتصاد