اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نارنجک لپی رزمنده‌ ها کیلویی 50 هزار تومان!


یک هلوی خوش خوراک با مغز گردو و پودر قند و ادویه‌های معطر ایرانی. این ترکیب فوق العاده‌ای است که در نراق به نام جوزغند می‌شناسند و در بین رزمنده‌های جنگ به نارنجک لپی معروف بود. نارنجکی که حالا در یک جنگ غیررسمی داخلی به نشانه اعتراض تبدیل شده است!

مجله مهر: یک هلوی خوش خوراک با مغز گردو و پودر قند و ادویه‌های معطر ایرانی. این ترکیب فوق العاده‌ای است که در نراق به نام جوزغند می‌شناسند و در بین رزمنده‌های جنگ به نارنجک لپی معروف بود. نارنجکی که حالا در یک جنگ غیررسمی داخلی به نشانه اعتراض تبدیل شده است!

گران‌قیمت‌ترین سوغات نراق و شهرهای مجاورش همین آلو یا شفتالوی خشک شده‌ای است که قدمت تهیه آن را با شهر تاریخی نراق همسال دانسته‌اند. اما به خاطر کوتاهی سازمان میراث فرهنگی برای ثبت این سوغات خیلی ها در نراق شاکی هستند. از زنان خانه دار تولید کننده جوزغند تا شهرداری و میراث فرهنگی نراق. به همین دلیل امسال بعد از 4دوره متوالی برگزاری جشنواره جوزغند این جشنواره دیگر برگزار نمی‌شود.



جوزغند چطور درست می‌شود؟

تهیه جوزغند، کار پر زحمت و با دقتی است و در گذشته به عنوان یک کالای تشریفاتی و لوکس مانند دیگر شیرینی ها استفاده نمی شد بلکه به عنوان یک وعده غذایی برای زمان هایی که امکان طبخ غذا فراهم نبود، مورد استفاده قرار می‌گرفت. به همین دلیل در گذشته هر کس که از شهر مسافرتی هر چند کوتاه داشته مقداری جوزغند همراه خود می برده است.

جوزغند معمولا با هلوی محلی (الگ) درست می‌شود اما به جای آن می‌توان از آلو، انجیر، گلابی و حتی انگور هم استفاده کرد. زنان محلی نراق پوست این میوه‌ها را گرفته، هسته آنها را جدا کرده و میوه‌ را با معز گردوی آسیاب شده، خاک قند، دارچین و هل پر می‌کنند. بعد میوه را خشک کرده و به عنوان سوغات می‌فروشند.

البته جوزغند تنها سوغات نراق نیست و روستاهای جاسب، شهر تاریخی نیاسر، برزک، قمصر و نطنز هم از جمله مکان هایی هستند که جوزغند سوغات آنها به حساب می آید. بد نیست بدانید که تحفه نظنز که به هر شیء کمیاب و ارزشمند گفته می‌شود، اشاره به جوزغند نطنزی دارد. سوغاتی که این روزها برای خرید آن باید کیلویی 40تا 50 هزار تومان هزینه بپردازید.



نارنجک لپی رزمنده‌ها

جوزغند نه فقط محبوب‌ترین و گران‌ترین سوغات نراق، بلکه خوراکی محبوب رزمنده‌ها در جنگ تحمیلی هم بود. این شیرینی به خاطر حجم کم و کالری بالا به جبهه های جنگ فرستاده می‌شد و این طور که شهردار نراق می‌گوید یکی از کمک های مردمی که در هشت سال دفاع مقدس به جبهه های جنگ ارسال می شد همین جوزغند بود. او روایت می‌کند که در بین رزمندگان جوزغند به نارنجک لپی معروف بود چون معتقد بودند بعد از خوردن آن در شکم منفجر می شود و انرژی خود را آزاد می کند.

نراقی‌ها می‌گویند تاریخچه این شیرینی مربوط به دوران صفویه است و کالری و پروتئین بالایی دارد که تا دو تا سه ماه می‌توان آن را نگهداری کرد.


ویدیو مرتبط :
این خانمها با 50 هزار تومان مدرك تحصیلی گرفته اند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلالان حاکم بازار موز شدند/لیموترش کیلویی 5 هزار تومان



   توت فرنگی,سقوط قیمت,نوسان قیمت میوه, سازمان حمایت از مصرف کنندگان

 

گوجه و توت فرنگی در آستانه سقوط قیمتی/سیب، پرتقال و خیار ارزان شد

بازرگانی - مهر نوشت:

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار استان تهران از کاهش شدید قیمت گوجه و توت فرنگی تا سه هفته آینده خبر داد و اعلام کرد: قیمت هر کیلوگرم سیب، پرتقال و خیار 20 درصد کاهش یافت.

 

حسین مهاجران درخصوص نوسان قیمت میوه در بازار اظهار داشت: این موضوع دلایل مختلفی دارد که از جمله آن می توان به نقش دلالها، توزیع کنندگان میوه جات و حتی افزایش نرخ ارز در بازار اشاره کرد.

وی اضافه کرد: افزایش نرخ ارز تاثیر شدیدی بر واردات محصولات کشاورزی  به ویژه انواع میوه می گذارد.

 

سیب، پرتقال و خیار ارزان شد

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار استان تهران ادامه داد: درحال حاضرقیمت سیب، پرتقال و خیار به دلیل اشباع بازار از این محصولات، نسبت به شب عید 20 درصد ارزان تر شده است.

 

دلالان حاکم بازار موز شدند!

وی در خصوص گرانی موز در بازار گفت: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای کنترل بازار طرحی را در رابطه با کنترل قیمت موز ارائه داده بود که متاسفانه دلالها از فرصت به وجود آمده سوء استفاده کردند و موزی که باید کیلویی 1550 تومان به فروش برسد را به قیمت 3200 تومان در اختیار میوه فروشان گذاشتند و میوه فروشان هم به قیمت 3300 تومان تا 3500 تومان آن را به فروش می رسانند.

 

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار استان تهران افزود: این درحالی است که واحدهای ما 5 سال موز را با رقابت بدون سود توزیع کردند اما متاسفانه هم اکنون توزیع کنندگان هم باید موز را از دلالها خریداری کنند به طوریکه در شرایط فعلی دلالها حاکم بر بازار موز شده اند.

 

لیموترش کیلویی 5 هزار تومان

وی در خصوص قیمت لیموترش در بازار گفت: گرانی این محصول به سالهای گذشته بازمی گردد چراکه اگر ما سالهای گذشته (سال 86) با یک برنامه ریزی حساب شده این محصول را خریداری می کردیم، هم اکنون کمبود لیموترش و به تبع آن گرانی این محصول را نداشتیم.

مهاجران اضافه کرد: درحقیقت نخریدن لیموترش در سالهای گذشته موجب شد که کشاورزان در زمینهای خود به جای لیموترش محصول دیگری بکارند و این موجب کمبود این محصول در بازار شد.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه درحال حاضر قیمت هرکیلوگرم لیموترش در بازار 5000 تومان است و به زودی ارزان نخواهد شد، گفت: این قیمت کاذب لیموترش به کشاورزی مملکت هم آسیب وارد می کند، چون کشاورزان ما برای اینکه سود بیشتری عایدشان شود، همه زمینهای خود را بدون کار کارشناسی لیموترش می کارند.

 

کاهش قیمت گوجه فرنگی تا 15 روز آینده

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره باراستان تهران در خصوص گرانی قیمت گوجه فرنگی هم گفت: درحال حاضر قیمت این محصول در بازارکیلویی 1300 تومان است ولی تا 15 روز آینده که گوجه جیرفت بیاید، قیمت آن به کیلویی 800 تومان کاهش خواهد یافت.

 

توت فرنگی 5 هزار تومان ارزان می‌شود

وی در خصوص گرانی قیمت توت فرنگی در بازارعنوان کرد: تولید کم توت فرنگی موجب گرانی این محصول در بازار شده است اما ظرف 10 الی 20 روز آینده قیمت هرکیلوگرم توت فرنگی از 10000 تومان به 5000 تومان خواهد رسید.

مهاجران همچنین درخصوص علت فراوانی برخی از انواع میوه های وارداتی در بازار گفت: وزارت بازرگانی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به دلیل کنترل و تنظیم بازار داخلی در مواقعی اقدام به واردات برخی میوه ها می‌کنند.

وی افزود: مسئولان مربوطه با توجه به اینکه کیفیت محصول وارداتی از محصول داخلی پائین تر است نباید در واردات این میوه ها به کشور زیاده روی کنند، چون ممکن است به تولید داخلی خسارت وارد شود./خبرآنلاین