اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

میزان زکات فطره اعلام شد


آیت‌الله مکارم شیرازی، میزان زکات فطره امسال را بر مبنای قوت غالب مردم اعلام کرد.

خبرگزاری فارس: آیت‌الله مکارم شیرازی، میزان زکات فطره امسال را بر مبنای قوت غالب مردم اعلام کرد.
 
پمسئول دفتر این مرجع تقلید با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به اهمیت زکات فطره و ضرورت آگاه شدن مردم از میزان آن، آیت‌الله مکارم شیرازی، میزان زکات فطره را بر اساس قوت غالب هر فرد تعیین کرد.

ترابعلی دولتمند افزود: بر این اساس، اگر قوت غالب خانواده‌ای گندم باشد، میزان زکات فطره به ازای هر نفر، دو هزار و 500 تومان خواهد بود.

وی ابراز داشت: اگر قوت غالب خانواده‌ای برنج باشد، میزان زکات فطره به ازای هر نفر، هفت هزار تومان خواهد بود.

زکات فطره باید شب اول ماه شوال که همان روز آخر ماه رمضان است کنار گذاشته شده و پس از اقامه نماز عید فطر به فرد مستمند داده شود.      


ویدیو مرتبط :
زکات فطره

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

میزان زکات فطره از سوی مراجع تقلید اعلام شد



 

اخبار,اخباراجتماعی , مبلغ کفاره

حضرات آیات مراجع تقلید ناصر مکارم شیرازی، لطف الله صافی گلپایگانی، حسین نوری همدانی و موسی شبیری زنجانی طی فتواهای جداگانه نظر خود را پیرامون میزان و مبلغ زکات فطریه امسال اعلام کردند

به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی اعلام کرد: بر اساس فتوای این مرجع تقلید، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم در تهران مبلغ شش هزار تومان و در شهرستان مبلغ پنج هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ پانزده هزار تومان است.

لازم به ذکر است که بر اساس مساله 1492 رساله توضیح المسائل این مرجع تقلید، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ، عاقل و غنی باشند، واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریبا سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.

بر اساس این گزارش، در ضمن بنابر فتوای آیت الله مکارم شیرازی، اگر کسی تنها در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.

* فتوای آیت الله صافی گلپایگانی:
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله صافی گلپایگانی نیز اعلام کرد: با توجه به اینکه قیمت گندم در شهرهای مختلف، متفاوت می باشد، لذا لازم است روزه داران قیمت سه کیلوگرم گندم یا برنج (قوت غالب) را بر طبق قیمت محل زندگی خود محاسبه کرده و به عنوان فطریه پرداخت کنند.

* فتوای آیت الله نوری همدانی:
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله نوری همدانی نیز اعلام کرد: طبق نظر این مرجع تقلید مبلغ زکات فطریه امسال برای کسانی که قوت غالب آنها گندم است، برای هر فرد مبلغ شش هزار تومان(سه کیلو گندم) و برای افرادی که قوت غالب آنها برنج است، 18 هزار تومان(سه کیلو برنج) می باشد.

بر اساس این گزارش، مبلغ کفاره افرادی که به هر دلیل توان روزه گرفتن نداشته و عذر موجه شرعی داشته‎ اند، برای هر روز روزه ‎خواری 1500 تومان است که برای یک ماه در مجموع 45 هزار تومان خواهد بود.

** فتوای آیت الله شبیری زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله شبیری زنجانی اعلام کرد: بر اساس نظر این مرجع تقلید، مبلغ شش هزار تومان بابت فطریه هر نفر به حساب گندم و مبلغ 18 هزار تومان برای پرداخت زکات فطره به حساب برنج تعیین شده است.

این گزارش حاکی است: کفاره افطار غیرعمدی برای هر روز به حساب گندم 900 گرم است که در صورت اطمینان می توان قیمت آن را به مبلغ 1500 تومان به شخص مستحق داد تا به وکالت از او برای خودش این مقدار طعام بخرد؛ این مبلغ برای افطار عمدی 90 هزار تومان تعیین شده است.


 اخبار اجتماعی  -  ایرنا