اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موضع مشترک فرانسه و عربستان درباره ایران/ همکاری نظامی همزمان روسیه با ایران و رژیم اسرائیل



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,موضوع هسته ای ایران

موضع گیری مشترک فرانسه و عربستان سعودی درباره موضوع هسته ای ایران، همکاری های نظامی روسیه و رژیم اسرائیل همزمان با لغو ممنوعیت فروش «اس 300» به ایران، ورود نوع خاصی از کود شیمیایی با قابلیت استفاده در ساخت بمب به سوریه و ورود دو نامزد جدید به عرصه رقابت های انتخاباتی آمریکا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، موضع گیری مشترک عربستان سعودی و فرانسه درباره موضوع هسته ای ایران، از جمله موضوعاتی است که امروز مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، فرانسه و عربستان سعودی اعلام کرده اند که هرگونه توافق هسته ای آتی میان ایران و گروه 1+5، باید مبتنی بر این تضمین باشد که سبب بی ثباتی در منطقه و تهدید همسایگان ایران نخواهد شد. فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه و ملک سلمان، پادشاه سعودی در بیانیه مشترک خود اعلام کرده اند: «فرانسه و عربستان سعودی بر ضرورت دستیابی به توافقی محکم، پایدار، قابل راستی آزمایی، غیرقابل بحث و الزام آور برای ایران تأکید دارند». این بیانیه در جریان سفر اولاند به ریاض برای شرکت در اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس صادر شده است.

در مطلبی دیگر مربوط به ایران، سایت شبکه خبری «بلومبرگ» به موضوع برداشته شدن ممنوعیت فروش سامانه موشکی «اس 300» به ایران پرداخته و مدعی شده به موازات این امر، روسیه روابط نظامی و تسلیحاتی خود با رژیم اسرائیل را نیز بیش از همیشه به پیش برده است. این سایت می نویسد پس از اعلام برداشته شدن ممنوعیت فروش سامانه مذکور، رژیم اسرائیل به سرعت با آمریکا همراه شده و با آن ابراز مخالفت کرد. اما در پشت صحنه، مذاکرات تسلیحاتی و دیپلماسی مخفیانه ای میان روسیه و رژیم اسرائیل جریان دشته است. طی سال های اخیر، رژیم اسرائیل اقدام به فروش پهپاد به روسیه کرده، در موضوع اوکراین بی طرف مانده و نیز تلاش کرده جلوی پیشرفت نظامی ایران را بگیرد. این روابط نزدیک نظامی، همچنان نیز میان طرفین وجود دارد.

در میان دیگر مطالب مهم امروز مطبوعات جهان، روزنامه «نیویورک تایمز» از ورود نوع خاصی از کود شیمیایی به سوریه از طریق ترکیه خبر داده که می تواند برای ساخت بمب نیز مورد استفاده قرار گیرد. به نوشته این روزنامه، گونه خاصی از کود شیمیایی از طریق ترکیه به مناطقی در جنوب سوریه که تحت کنترل تروریست های داعش است منتقل می شود. هرچند این کود که ترکیبات آن نیترات آمونیوم است اساساً برای کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد، اما تروریست ها در سرتاسر جهان از آن برای ساخت مواد منفجره قوی نیز استفاده می کنند. بر همین اساس، عده اندکی هستند که باور می کنند صادرات این کود به سوریه برای کمک به کشاورزان این کشور انجام شده باشد. نیویورک تایمز اشاره می کند که ترکیه راه های تجارت با داعش را باز گذاشته و این موضوع به نفع این گروه است.

مذاکرات نمایندگان طالبان و دولت افغانستان در قطر، موضوع دیگری است که این روزها در مرکز توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار دارد. در این زمینه، «وال استریت ژورنال» از افزایش امیدواری به یافتن راه حلی برای برقراری صلح میان طرفین سخن گفته است. این روزنامه می نویسد نمایندگان ارشد طالبان در جریان مذاکرات اخیر در دوحه، تمایل خود برای مذاکره با دولت افغانستان جهت پایان دادن به منازعه طولانی در این کشور را اعلام کرده اند. از جمله نشانه های مثبت روند اخیر، پذیرش بررسی رویکردی مبتنی بر تسهیم قدرت از سوی طالبان بوده است. نمایندگان طرفین می گویند گفت و گوهای اخیر که پشت درهای بسته انجام گرفته، یک گام نخست مهم است که می تواند پس از 13 سال به انجام مذاکرت رسمی منجر شود.

در نهایت، در خبری مربوط به رقابت های انتخاباتی سال 2016 آمریکا، رسانه های آمریکایی از ورود دو شخصیت جدید به عرصه رقابت ها خبر داده اند. سایت شبکه خبری «فاکس نیوز» می نویسد جبهه جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری با ورود دو فرد جدید گسترده تر شده؛ در حالی که دموکرات ها آغاز کندی را تجربه کرده اند. این دو نامزد احتمالی جمهوری خواه عبارتند از بن کارسون، پزشک سابق اعصاب و کارلی فیورینا، مدیر اجرایی سابق در حوزه فناوری. علاوه بر این افراد، قرار است مایک هوکابی، فرماندار سابق آرکانزاس نیز امروز تمایل خود به نامزدی در انتخابات را اعلام کند. فیورینا نخستین و احتمالاً تنها زنی است که از میان جمهوری خواهان در رقابت های 2016 شرکت می کند و کارسون نیز نخستین نامزد سیاهپوست است که تاکنون برای حضور در این انتخابات اعلام آمادگی کرده است.

 

اخبار سیاست خارجی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
عربستان و اسرائیل، ایران را دشمن مشترک اعلام کردند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادعای همکاری ایران و روسیه برای «جاسوسی» از آمریکا و رژیم اسرائیل



اخبار,اخبار سیاست خارجی, همکاری ایران و روسیه

 
 اخبارسیاست خا جی  - ادعای همکاری ایران و روسیه برای «جاسوسی» از آمریکا و رژیم اسرائیل

عدم احتمال بحث درباره کاهش تولید نفت اوپک در اجلاس پیش روی این سازمان، گفت و گوهای مقامات ایرانی و پاکستانی درباره خط لوله گازی دو کشور، دیدار مقامات ایرانی و عراقی و بحث درباره تحولات دوجانبه و منطقه ای و ادعای همکاری ایران و روسیه برای جاسوسی از آمریکا و رژیم اسرائیل، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، بخشی از مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به موضوعات منطقه ای و نیز روابط ایران با کشورهای منطقه اختصاص یافته است. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» دیدگاه ایران درباره تولید نفت اوپک را بازتاب داده و می نویسد از دید ایران، احتمال اینکه اجلاس کشورهای اوپک به کاهش تولید نفت کشورهای عضو منجر شود، وجود ندارد. این خبرگزاری می نویسد محسن قمصری، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران گفته اجلاس ماه نوامبر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به کاهش تولید این سازمان منجر نخواهد شد؛ اظهاراتی که نشانگر کاهش احتمال انجام اقدامی دسته جمعی از سوی این سازمان به منظور تعدیل قیمت های نفت است.

در مطلبی دیگر در حوزه انرژی، روزنامه «پاکستان تودی» از گفت و گوهای تهران و اسلام آباد درباره سرنوشت خط لوله گاز ایران به پاکستان خبر داده است. به نوشته این روزنامه، یک هیئت پاکستانی به ریاست شهید خاقان عباسی، وزیر نفت این کشور روز گذشته به تهران سفر کرده تا درباره اجرای پروژه خط لوله گازی مذکور با مقامات ایرانی به گفت و گو بپردازد. قرار است در جریان دیدارهای این هیئت، پیشنهادهای جدید پاکستان درباره این خط لوله به ایران ارائه شود. از جمله برنامه های این هیئت، دیدار عباسی با بیژن نامدار زنگنه، همتای ایرانی خود و بحث درباره اجرای پروژه خط لوله گازی ایران به پاکستان است.

در همین حال، گفت و گوهایی نیز میان مقامات ایرانی و عراقی بر سر مباحث امنیتی انجام گرفته است. به نوشته سایت خبری «عراقی نیوز»، ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق روز گذشته با سردار قاسم رضایی، فرمانده نیروهای مرزبانی ایران دیدار و گفت و گو کرده است. بر اساس بیانیه ای که دفتر وزیر خارجه عراق منتشر کرده، در این دیدار دو طرف درباره روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات امنیتی و سیاسی مربوط به دو کشور گفت و گو و تبادل نظر کرده اند. موضوع همکاری های امنیتی ایران و عراق به منظور تأمین امنیت منطقه، از دیگر مباحثی بوده که مورد توجه دو طرف قرار گرفته است.

اما در میان دیگر مطالب، سایت خبری «بیزنس اینسایدر» مدعی همکاری ایران و روسیه با یکدیگر به منظور جاسوسی از آمریکا و رژیم اسرائیل شده است. این سایت می نویسد با توجه به روابط پرتنش بیشتر کشورهای غربی با ایران و همچنین روسیه، انجام هرگونه همکاری میان این دو کشور موضوعی است که از سوی غرب با نگرانی مورد توجه قرار می گیرد. در این میان، مواضع مشترک تهران و مسکو درباره سوریه و عراق، سبب شده طی چند سال اخیر روابط آن ها با یکدیگر توسعه پیدا کرده و تقویت شود. در ادامه این مطلب چنین ادعا شده که با توجه به دیدارهای اخیر انجام شده میان مقامات امنیتی ایران و روسیه، دو کشور در حال شکل دهی به اتحادی برای جاسوسی و فعالیت علیه آمریکا و رژیم اسرائیل هستند.

در نهایت، خبرگزاری «ترند» با انتشار مطلبی به بررسی موضوع گردشگری در ایران پرداخته و از افزایش توجه ایران به این حوزه سخن گفته است. این خبرگزاری می نویسد تحریم های اعمال شده از سوی غرب علیه ایران طی سال های اخیر و به ویژه محدودیت های اعمال شده بر فروش نفت این کشور، سبب شده ایران در جست و جوی راه هایی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی برآید که این موضوع، در قالب مفهوم «اقتصاد مقاومتی» نمود پیدا کرده است. در همین زمینه، ایران به تازگی اقداماتی جدی را برای توسعه حوزه گردشگری انجام داده تا بدین ترتیب، قدمی در راستای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی بردارد. 


  اخبارسیاست خارجی  -  تابناک