اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موضع دولت درباره خروج زنان از کشور


معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به مطرح شدن موضوع خروج زنان از کشور بدون اجازه همسر گفت:‌ هدف ما ایجاد تبصره هایی برای حضور زنان ایرانی در مجامع علمی، فرهنگی و ورزشی در خارج از کشور است.

حبرگزاری صدا و سیما: معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به مطرح شدن موضوع خروج زنان از کشور بدون اجازه همسر گفت:‌ هدف ما ایجاد تبصره هایی برای حضور زنان ایرانی در مجامع علمی، فرهنگی و ورزشی در خارج از کشور است.

شهیندخت مولاوردی در نشست خبری که به مناسبت روز خانواده و معرفی هفتمین کنگره ملی آسیب شناسی خانواده و سومین جشنواره خانواده پژوهی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد حادثه منا را به ملت ایران تسلیت گفت.

مولاوردی درباره مصاحبه خود در مورد خروج کاپیتان تیم ملی فوتسال بانوان کشور برای شرکت در مسابقات مالزی گفت: با توجه به ممانعت همسر وی برای خروج از ایران برای شرکت در این مسابقات ، 1040 ایمیل و نامه با بیش از 11 هزار امضاء خطاب به رئیس جمهور و معاونت زنان دریافت شد؛ که این امر ما را واداشت که با توجه به فاصله ایجاد شده از زمان تصویب قانون گذرنامه در سال 1352 و تحولات ایجاد شده در جامعه و مباحث خانواده در این فاصله زمانی ، ابعاد موضوع را بررسی و تبصره هایی را به این قانون اضافه کنیم.

مولاوردی افزود:‌ هدف ما ایجاد تبصره هایی برای حضور زنان در مجامع علمی، فرهنگی و ورزشی در سطح جهانی است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به اینکه بحث های مطرح شده بیشتر درخصوص اصلاح قانون و نه تغییر قانون است، گفت: مطرح شدن این موضوع در رسانه ها باعث ایجاد این شبهه شد که هدف ما تغییر کل قانون و خروج همه زنان بدون اجازه همسر از کشور است.

وی خاطرنشان کرد: مطرح شدن این بحث موجب اعتراض مراجع عظام نیز شد و ما در حال تهیه متنی برای شفاف سازی هدف خود از مطرح کردن این مسئله هستیم.

ملاوردی افزود: در حال حاضر در تعامل با مراجع عظام برای همفکری و هم اندیشی جهت پیشبرد این موضوع هستیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان درخصوص زنانه شدن چهره فقر به وضعیت زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: از 5 سال گذشته فقر در بین این قشر جامعه دو برابر شده است و این اصطلاح به دلیل ایجاد وضعیت ناعادلانه فرصت ها در بین زنان نسبت به مردان ، بکار برده می شود.

وی با اشاره به پایین بودن سطح سواد زنان سرپرست خانوار گفت: بیسوادی و پایین بودن سطح سواد، این قشر را در معرض فقر و آسیب های جدی قرار داده و فرصت ها را از آنها گرفته است.

مولاوردی با اشاره به جایگاه معاونت امور زنان در ساماندهی وضعیت این قشر از جامعه گفت: معاونت زنان ، وظیفه ستادی برای هماهنگی بین دستگاه ها و توانمند سازی این زنان را بر عهده دارد.

وی تاکید کرد:‌ معاونت زنان تنها هماهنگ کننده و پیگیر عملکرد دستگاه های مختلف در این زمینه است.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم در دو سال باقیمانده از عمر دولت یازدهم بتوانیم خروجی ملموسی را در این زمینه شاهد باشیم.

مولاوردی با اشاره به سیاست های قانون پنجم و ششم توسعه درخصوص استیفای حقوق زنان گفت: لایحه امنیت زنان در برابر خشونت یکی از اقدامات دولت است که ما در این بخش ده ماده را برای تامین امنیت زنان و تشدید مجازات مرتکبان خشونت تدوین کرده ایم و باید اشاره کنم که این تصمیم نیز پس از توافق با قوه قضائیه اتخاذ شده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با استناد به برخی از حقوق زنان در فقه اسلامی افزود: ظرفیت های ویژه ای از جمله شروط ضمن عقد در فقه شیعه وجود دارد که زنان با آگاهی از آن می توانند بیشتر در راستای احقاق حقوق خود گام بردارند.

وی افزود: مسئله خروج زنان از کشور نیز بصورت وکالت بلاعزل در حال اجراست و باید آگاهی های بیشتری در این زمینه به مردم داده شود.

مولاوردی درخصوص سیاست های کلی جمعیت با بیان واقع بینانه بودن سیاست های تدوین شده در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:‌ بن مایه این طرح فراهم ساختن زیرساخت های لازم برای پیگیری اهدافی همچون تسهیل ازدواج جوانان، ایجاد اشتغال، رفاه و مسکن است و تا زمانی که این شرایط فراهم نشود نمی توان انتظار پیشرفت چشمگیری در این زمینه را داشت.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به اقدامات دولت برای افزایش جمعیت گفت:‌ درمان ناباروری ، مبارزه با بیماری های صعب العلاج همچون سرطان و بهبود شرایط جاده های کشور از جمله اقداماتی است که باید در کنار اهداف تعیین شده، توسط دولت در پیش گرفته شود.

وی با اشاره به جایگاه و اهمیت خانواده گفت: در 50 سال اخیر خانواده ها چالش های مهمی را از کوچک شدن خانواده تا افزایش طلاق و سالمندی پشت سر گذاشتند که این عوامل کارکرد خانواده را در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار داده است.

مولاوردی با بیان اینکه رفع این چالش ها و رویارویی با آنها توسط دولت ها در جوامع مختلف همواره مورد توجه بوده است، افزود: در ایران نیز برخی تحلیل گران در مورد رسیدن خانواده ها به مرز فروپاشی ابراز نگرانی کردند و برخی دیگر نیز با اشاره به اجتناب ناپذیر بودن این آسیب ها معتقد هستند باید با همکاری دولت و خانواده ها از شدت این آسیب ها کاسته شود.

وی افزود: برای مهار این آسیب ها ما نیازمند تبیین اصولی از واقعیات حاکم بر خانواده و جامعه پیرامونی و همچنین آسیب های موجود هستیم که در این مورد مسئله حمایت دولت به میان آورده می شود .

مولاوردی با بیان وجود مناقشات فراوان درخصوص حمایت دولتی گفت:‌ امیدواریم کنگره ملی خانواده و جشنواره ملی خانواده پژوهی بتواند درخصوص نحوه دخالت و نقش آفرینی دولت در این زمینه کمک کند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به ضعف دستگاه های اجرایی درخصوص بحث خانواده اظهار داشت: نگرانی هایی که از این مسئله بوجود آمده است باعث شده ، دستگاه های مختلفی خود را متولی مسئله خانواده بدانند و این امر باعث ایجاد یک فعالیت جزیره ای و موازی کاری در بین دستگاه های مختلف شده است.

مولاوردی با اشاره به تلاش های دو دولت قبل برای حل مسئله خانواده گفت:‌ به رغم این تلاش ها ، تا زمانی که مشارکت و تقسیم کار جدی بین دستگاه ها صورت نگیرد، نمی توان انتظار داشت اهداف مدنظر محقق شود.

وی با اشاره به تلاش های شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه گفت: در دو جلسه ای که با حضور رئیس جمهور در این زمینه برگزار شد ، مقرر گردید تا کار گروهی در دبیرخانه شورا تشکیل و مسائلی همچون کنترل و کاهش طلاق ،‌جلب مشارکت مردمی و نهادهای مدنی برای کمک به دولت در زمینه کاهش طلاق ایجاد شود و برنامه های دستگاه های مورد نظر پس از بازنگری در مرحله اجرا قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به وجود دو رویکرد درمان نگر و سلامت نگر در حوزه خانواده گفت: در رویکرد درمان نگر پس از وقوع فاجعه، به مسئله نگریسته می شود اما در رویکرد سلامت نگر هدف پیشگیری و جلوگیری از طلاق های فیزیکی و عاطفی است.

وی افزود:‌ تلاش معاونت ریاست جمهوری در امور زنان ، پیگیری رویکرد سلامت نگر و توانمندسازی تک تک اعضای خانواده از طریق آموزش مهارت های لازم است.

مولاوردی در ادامه درخصوص تاثیر فضای مجازی و فرصت ها و چالش های آن بر فضای خانواده گفت: رها کردن این فضا در کنار استفاده نادرست از آن یک تهدید است و باید با مدیریت صحیح از این فضا در جهت ایجاد فرصت برای خانواده ها استفاده کرد.

وی با بیان جهانی شدن این پدیده و درگیرکردن خانواده های ایرانی گفت: معاونت زنان با هم اندیشی با دستگاه های ذیربط از جمله وزارت ورزش و جوانان در حال تدوین یک تفاهم نامه در این زمینه است.

وی افزود: کل نظام و حاکمیت باید این موضوع را در دستور کار قرار دهند و معاونت زنان نیز به عنوان جزیی از این نهاد، باید مدیریت صحیحی را اعمال کند.

در ادامه این نشست خبری دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به اهمیت توجه به بحث تاثیر فضای مجازی بر خانواده گفت: باید به میزان فضای حقیقی ،‌برای فضای مجازی نیز با تربیت پژوهشگر بتوانیم مسائل مختلف را ارزیابی کنیم.

طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه شهید بهشتی فضای مجازی و سبک زندگی را بعنوان برنامه رسمی دانشگاه اعلام کرده است افزود:‌ هدف ما ترغیب محققان به پژوهش در این زمینه و شناسایی و همچنین ارائه راهکارهای علمی و عملی در این زمینه است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته در دانشگاه شهید بهشتی بیش از 120 رساله کارشناسی ارشد به موضوع فضای مجازی اختصاص داده شده است،‌گفت:‌ دانشگاه شهید بهشتی علاوه بر پژوهش در این زمینه ، قراردادی را نیز با اپراتور همراه اول امضاء کرده است تا بتواند این دانش را به گونه ای تنظیم کند که فقط بصورت یک کپی از اپلیکیشن های غربی نباشد.


ویدیو مرتبط :
دولت موضع گیری کند و بیانیه بدهد؟!؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاثیر بسته خروج از رکود دولت بر اقتصاد کشور



اخبار ,اخبار اقتصادی ,بسته خروج از رکود دولت

 

اخبار اقتصادی - علی دینی ترکمانی درباره بسته خروج از رکود دولت گفت:
اقتصاد ایران در مسیر درست قرار می‌گیرد

یک کارشناس اقتصادی گفت: «انتظار معجزه از بسته خروج از رکود دولت انتظاری نا به جاست. ما نباید توقع داشته باشیم که در زمانی کوتاه اقتصاد کشور با تورم پایین از رکود خارج شود زیرا اقتصاد ایران با مشکلاتی ساختاری درگیر است.»

وزیر اقتصاد و دارایی اعلام کرده است که با پایان تعطلات عید فطر لایحه خروج از رکود دولت تقدیم مجلس می گردد. لایحه ای که با بررسی های فراوان اقتصاددانان دولت تنظیم شده و قصد دارد تا اقتصاد کشور را بدون افزایش تورم از رکود خارج کند.

در مدت زمانی که در اختیار کارشناسان اقتصادی قرار گرفت تا بسته پیشنهادی دولت را بررسی کنند، نقدهای بسیاری نسبت به این بسته مطرح شد. عده ای بر این باور بودند که این بسته سندی تکراری است و هیچ گونه راهکاری از جانب دولت ارائه نکرده است و عده ای دیگر آن را ناقص نامیدند.
 
اقتصاد با این بسته در مسیر درست قرار گرفته است
دکتر علی دینی ترکمانی استادیار دانشگاه و عضو هئیت علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در گفتگو با فرارو گفت: «انتظار معجزه از بسته خروج از رکود دولت انتظاری نا به جاست. ما نباید توقع داشته باشیم که در زمانی کوتاه اقتصاد با تورم پایین از رکود خارج شود زیرا اقتصاد ایران با مشکلاتی ساختاری درگیر است؛ مشکلاتی که نتیجه عملکرد ضعیف بلند مدت سال های گذشته است. باید انتظاراتی اینچنینی را کنار بگذاریم زیرا نمیتوان نتایج این عملکردهای ضعیف را در یک زمان کوتاه و با سیاست های جدید رفع و رجوع کرد.»
 
وی افزود: «آنچه در این شرایط مهم است قرار گرفتن اقتصاد در مسیر صحیح است  تا گام به گام و به تدریج به کاهش مشکلات کمک کند. حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا این بسته می تواند اقتصاد را در مسیر درستی قرار دهد؟! »
 
وی ادامه داد: «به نظر من نوع نگاهی که در این بسته اقتصادی وجود دارد در مجموع نگاهی قابل قبول است. این بسته تایید می کند که مشکل رکود اقتصادی در کشور مشکلی جدی است و حتی رهایی از آن در شرایط فعلی مهم تر از رهایی از مشکل تورم است. فلذا سیاست های اقتصادی تعیین شده در این بسته نیز در جهت کاهش رکود در نظر گرفته شده است. از جمله این سیاست‌ها می توان به افزایش سرمایه بانک ها و کاهش نرخ ذخیره قانونی اشاره کرد. سیاست های پول و اعتباری انبساطی ای که به تزریق بیشتر نقدینگی به بنگاه ها کمک می کند و به دنبال آن به خروج از رکود می انجامد.»
 
وی با اشاره به سیاست های تدوین شده در  لایحه خروج از رکود گفت: «در این بسته به ساماندهی حساب های فی مابین دولت و بخش خصوصی و همچنین دولت و بانک ها نیز توجه شده است تا دولت بدهی ها و دیون خودش را بازپرداخت کند و از این طریق جریان اقتصاد را تقویت و آن را از رکود خارج کند.»
 
دینی ترکمانی با تاکید بر آنکه جهت گیری بسته مذکور مناسب است گفت: «بسته پیشنهادی دولت در میان چارچوب های برنامه ای و سیاست گذاری تنظیم شده در سال های اخیر درمقامی بالاتر و مناسب تر قرار گرفته است. نگاه کلی و جامع حاکم بر آن این امکان را ایجاد کرده است تا تمام مشکلات موجود با نگاهی کلی مورد توجه و بررسی قرار گیرند. در مجموع تمام این انتقادات میتوانیم بگوییم که چارچوب مستدل مناسبی از جانب دولت تهیه شده است. »
 
وی با بیان اینکه نکات مثبت فراوانی در این بسته وجود دارد اظهار کرد: «در بسته خروج از رکود چند سناریو برای نرخ های رشد اقتصادی در نظر گرفته و بیان شده که متناسب با رشد اقتصادی چه مقدار سرمایه گذاری باید صورت بگیرد، منابع مالی از طریق شبکه های مالی و بازار بورس و  ورود سرمایه های خارجی به کشور مورد توجه قرار گرفته و شکاف میان سرمایه داری و منابع مالی دیده شده است. »
 
وی با تاکید بر آنکه بیشتر سیاست های در نظر گرفته شده سیاست هایی بلند مدت هستند گفت: «تنها کاری که می توان در کوتاه مدت انجام داد این است که میزان نقدینگی مورد نیاز چه در طرف تولید و چه در طرف تقاضا تامین شود. کاری که از طریق سیاست پولی و اعتباری انبساطی امکان پذیر است. سازوکارهایی که در این بسته دیده شده است شامل کاهش نرخ ذخیره قانونی و افزایش سرمایه بانک هاست. این موارد کمک میکند تا شبکه های بانکی بتوانند اعتبارات بیشتری را هم به متقاضیان و هم به تولیدکنندگان پرداخت کنند. وقتی این اتفاق بیافتد خودش به بخش هایی همچون مسکن کمک میکند تا از رکود خارج شوند. زیرا مشکلی اصلی بخش مسکن افزایش شدید قیمت خانه و نبود تقاضای واقعی با قیمت های جاری است. به همین دلیل باید با افزایش مبلغ وام و واگذاری آن به خریداران، به حضور خریداران واقعی در بازار کمک کنیم.»
 
این کارشناس اقتصادی با اشاره به انتقادهای موجود پیرامون این بسته گفت: «البته مواردی همچون چگونگی سامان دادن بخش مسکن طرف عرضه که موجب کاهش مشکلات توسعه شهری شود و یا سرمایه گذاری مستغلاتی معقول تر و کاهش بازدهی آن که به ورود سرمایه به بخش های صنعت و کشاوزی منجر شود از جمله بحث هایی هستند که در این بسته به آنان اشاره نشده است. اما به نظر من این اتفاق طبیعی است زیرا دولت در شرایطی ضرب العجلی قرار گرفته و در پی آن است که بدون تشدید فشارهای ترومی جلوی رشد منفی اقتصاد را بگیرد. این بحث ها بحث هایی اینچنینی بلند مدت تر هستند و در چارچوب برنامه های توسعه  5 ساله باید به آنان پرداخته شود. »
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا این بسته عملیاتی هست یا خیر گفت: «بخشی از این که این بسته تا چه میزان میتواند کارکرد داشته باشد به مشکلات ساختاری موجود در کشور باز می گردد. مشکلاتی که اگر کماکان ادامه پیدا کند اثر بخشی و کارایی بخشی از سیاست های انبساطی آورده شده در این گزارش را خنثی خواهد کرد. بنابراین در ماه های آینده اگر قرار است گشایشی صورت بگیرد، بخشی به جهت گیری مناسب و جدید سیاستی و اقتصادی دولت یازدهم و بخشی از آن هم به نحوه پیش بردن پروژه های سرمایه گذاری در کشور، چگونگی و کیفیت اداره نظام اداری و همین طور مسائل مرتبط با مذاکرات هسته ای باز میگردد.»
 
وی با اشاره به تاثیر سیاست های خارجی بر اقتصاد کشور افزود: «میزان کارآمد بودن این بسته تنها به این موارد محدود نمی شود. کنترل انتطارات تورمی که مرتبط است با پرونده هسته ای یکی از موارد تاثیرگذار بر این بسته است. اگر مذاکرات هسته ای به خوبی و به سمت رفع تنش ها پیش برود، رکود تورمی در کشور نیز بیشتر کنترل خواهد شد و بنابراین دولت و این بسته این فرصت را خواهند داشت تا سیاست های پولی و مالی انبساطی در نظر گرفته شده را بدون افزایش تورم پیش ببرند. یعنی نقدینگی را به اقتصاد تزریق کنند و با کنترل انتظارات تورمی از تشدید تورم جلوگیری کنند. »
 
وی افزود: «اما اگر تنش ها مجددا تشدید شوند، طبیعی است که این سیاست ها می توانند به تشدید تورم بیانجامد. مسئله مهم در موفقیت این بسته آن است که فضای مرتبط با تحریم ها به این شیوه ای که تا به امروز پیش رفته است ادامه پیدا کند زیرا اگر به ناگهان ورق بازگردد تمام شرایط موجود تغییر خواهد کرد.»

اخبار اقتصادی - فرارو