اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موضع آمریکا درباره سفر بشار اسد به روسیه


سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری در مورد سفر منطقه‌ای کری، حضور رئیس‌جمهور سوریه در مسکو و همچنین توافق هسته‌ای با ایران صحبت کرد.

خبرگزاری فارس: «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا  با اشاره به سفر جان کری وزیر خارجه آمریکا به اروپا و خاورمیانه، گفت وی قصد دارد در وین با همتایانش از ترکیه، روسیه و عربستان دیدار کند.

به گفته وی، هدف از این گفت‌وگوها بررسی وضعیت در سوریه است. کری قرار است ابتدا دیداری دوجانبه با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه داشته باشد و پس از آن دیداری 4 جانبه صورت گیرد.

کربی اعلام کرد که وزیر خارجه آمریکا در ادامه سفرش، به اردن و عربستان می‌رود تا با مقامات این کشورها در مورد وضعیت سوریه و اوضاع فلسطین اشغالی گفت‌وگو کند.

وی گفت کری در سفرش به خاورمیانه تلاش خواهد کرد تا به ناآرامی‌های شکل گرفته در فلسطین پایان دهد.

مناطق مختلف کرانه باختری و قدس شرقی در یک ماه گذشته شاهد اعتراضات گسترده و عملیات‌های متعدد فلسطینی‌ها بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست با وجود اصرار خبرنگاران، از اظهار نظر صریح در مورد صحبت‌های اخیر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی در مورد هلوکاست خودداری کرد.

نتانیاهو روز گذشته مدعی شده بود که هلوکاست در حقیقت حاصل پیشنهاد مفتی فلسطین به آدولف هیتلر رهبر نازی‌های آلمان بوده است. این اظهارات با واکنش منفی رسانه‌ها مواجه شده است.

کربی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد سفر بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه به روسیه، گفت: «با توجه به روابطی که سوریه با روسیه دارد و با در نظر گرفتن عملیات روسیه در سوریه که به نمایندگی از بشار اسد انجام می‌شود، تعجب‌آور نیست که او به مسکو رفته است.»

او در مورد طرح انتقال سیاسی در سوریه هم گفت: «کارهای بسیار زیادی باقی مانده است که باید در مورد مدالیته، نحوه انتقال و مدت زمانی که انتقال طول می‌کشد، انجام شود. به این خاطر تصور نمی‌کنم که دیدارهای این هفته دیدارهای نهایی باشند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد رئیس‌جمهور سوریه گفت: «او دیگر مشروعیت حکومت کردن را ندارد و باید برود... اما باید مدالیته‌ای باید ایجاد شود تا مشخص شود که این هدف چطور باید تحقق یابد. دیدارهای این هفته اثرگذار و حائز اهمیت هستند، اما آخرین دیدار نخواهند بود.»

وی افزود: «ما می‌خواهیم شاهد دولتی باشیم که بشار اسد در صدر آن نباشد، اما الان نمی‌دانیم که چطور می‌شود به این نقطه رسید.»

او در پاسخ به این سوال که آیا می‌داند که هواپیمای حامل بشار اسد از چه مسیری به روسیه رفته است، گفت: «نه، از این مسئله مطلع نیستیم... با توجه به روابطی که این دو کشور دارند و اینکه قبلا هم گفته‌ایم که روسیه منافعی در سوریه دارد، انجام چنین سفری تعجب‌آور نبود. ما روسیه را بر اساس اقداماتش در سوریه می‌سنجیم و نه بر اساس اظهارات و بحث‌هایی که می‌کنند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت دیدار اسد و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در مسکو «ما را از هدف اصلی خود که مبارزه با داعش و یافتن راهکاری سیاسی در سوریه است»، منحرف نمی‌کند.

کربی در بخش دیگری از این نشست در مورد تائید مشروط برجام از سوی رهبر انقلاب، گفت: «تا زمانی که ایران تعهدات خود را انجام ندهد،‌ روز اجرا فرا نمی رسد و تحریم‌ها برداشته نمی‌شوند.»

وی افزود: «همانطور که گفته‌ایم ایران را بر اساس اقداماتش را می‌سنجیم و نه بر اساس گفته‌های این کشور... به تلاش برای مقابله با اقدامات ثبات‌زدای ایران و همچنین موارد نقض حقوق بشر ادامه می‌دهیم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: «در برجام با جزئیات کامل اعلام شده است که آن‌ها باید چه کارهایی انجام دهند تا تحریم‌ها رفع شوند. همانطور که گفته‌ایم تحریم‌های یکجانبه را برای مقابله با اقدامات ایران پابرجا نگه می‌داریم و این‌ها ابزارهایی است که ما در اختیار داریم. ایران این توافق را امضا کرده و انتظار داریم که مانند همه طرف‌ها به آن عمل کند.»


ویدیو مرتبط :
سفر بشار اسد به روسیه و دیدار با پوتین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توافق مبهم آمریکا و روسیه درباره سوریه: بشار اسد می ماند یا می رود



روسیه , آمریکا ,سوریه

 

قدرت های منطقه ای و جهانی در نشستی در شهر ژنو بر ضرورت تشکیل دولت انتقالی در سوریه برای پایان بخشیدن به درگیری ها در این کشور تاکید کردند.

به نقل از رویترز، با این همه همچنان میان قدرت های جهانی درباره نقش بشار اسد رئیس جمهور فعلی سوریه در دولت انتقالی آینده این کشور اختلاف نظر وجود دارد.

وزیران امور خارجه 5 کشور عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) به همراه کشورهای ترکیه، کویت، عراق، قطر، و مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دبیر کل اتحادیه عرب  و دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست ژنو حضور داشتند.

این نشست به دعوت کوفی عنان و براساس طرح پیشنهادی وی برای انتقال قدرت در سوریه برگزار شد. قبل از این پس از رایزنی روسیه و آمریکا، دو کشور ایران و عربستان از این نشست کنار گذاشته شدند.

کوفی عنان نماینده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه درباره توافق ژنو گفت: دولت انتقالی در سوریه باید شامل اعضایی از دولت فعلی سوریه و مخالفان باشد . این دولت باید انتخابات آزادی را در سوریه برگزار کند.

عنان به خبرنگاران گفت: زمان در حال از دست رفتن است. نیازمند گام های سریعی برای دست یابی به توافق هستیم. باید این درگیری و نزاع را از طریق گفتگوی صلح آمیز و مذاکرات حل کرد.

منابع دیپلماتیک و رسانه ها مذاکرات روز شنبه در ژنو را آخرین فرصت برای جلوگیری از روند رو به افزایش خشونت ها و خون ریزی ها در سوریه می دانند.

نشست ژنو صحنه مقابله موفقیت آمیز روسیه با پافشارهای کشورهای عربی و غربی درباره حذف بشار اسد از آینده سوریه بود.

در توافق ژنو، آینده بشار اسد و نقشی که او باید برعهده بگیرد، نامعلوم است.

در بیانیه پایانی نشست ژنو آمده است: دولت انتقالی در سوریه باید بر اساس رضایت دو طرف (حکومت و مخالفان) تشکیل شود.

غربی ها و کشورهای عربی همچنین در پیش نویس توافق نشست ژنو، بندی را درباره کنارگذاشتن افرادی که به اعتماد به دولت انتقالی سوریه، آسیب بزنند درج کرده بودند که با مقاومت روسیه و چین، این بند نیز حذف شد.

کشورهای غربی و عربی قصد داشتند از طریق این بند به طور غیرمستقیم زمینه حذف بشار اسد از دولت انتقالی سوریه را فراهم سازند.

اختلاف نظر میان روسیه و آمریکا در موضع گیری وزیران خارجه این دو کشور درباره سرنوشت اسد بر اساس توافقنامه ژنو بروز پیدا کرد.

در حالی که سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه پس از نشست ژنو گفت که بیانیه این نشست درباره کناره گیری اسد ، اشاره ای ندارد اما همتای آمریکایی اش هیلاری کلینتون به صراحت گفت که توافق ژنو نشان می دهد  روزهای حکمرانی اسد رو به پایان است.

کلینتون همچنین گفت که کشورش توافقنامه ژنو را برای تصویب به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد برد.

با این شمار زیادی از مخالفان حکومت سوریه گفته اند که تنها طرحی را می پذیرند که بر کناره گیری بشار اسد از قدرت تاکید کند. در این شرایط چشم انداز اجرایی شدن توافق ژنو مبهم به نظر می رسد..../عصرایران