اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موضع‌گیری بی‌سابقه مقامات آمریکا و رژیم اسرائیل علیه یکدیگر



اخبار,اخبار بین الملل ,رژیم اسرائیل

تنش های بی سابقه میان آمریکا و رژیم اسرائیل که در پی تصمیم نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره آمریکا آغاز شده بود، اخیراً و با نزدیک شدن به زمان این سخنرانی، شدت بیشتری گرفته است. در همین راستا، مقامات آمریکایی و اسرائیلی از روز گذشته تاکنون موضع گیری های تندی علیه یکدیگر داشته اند که محور آن ها را موضوع هسته ای ایران تشکیل می دهد.

به گزارش تابناک، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، قصد دارد روز سوم مارس به دعوت رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در کنگره این کشور حاضر شده و درباره موضوع ایران سخنرانی کند. اقدامی که از همان ابتدا، ناخرسندی کاخ سفید را در پی داشت و مقامات دولت اوباما را به موضع گیری در این زمینه واداشت. اما از روز گذشته تاکنون، این موضع گیری شدت بیشتری یافته است.

در همین راستا، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا، روز گذشته ضمن انتقاد شدید از تصمیم نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره، انجام این سخنرانی را برای روابط ایالات متحده و اسرائیل «مخرب» توصیف کرد. رایس با بیان اینکه موضوع روابط آمریکا و اسرائیل همیشه یک موضوع دو حزبی بوده، گفته این ماهیت روابط باید همچنان حفظ شود و موضوع، به مسئله ای سیاسی و حزبی (برای جمهوری خواهان و نتانیاهو) تبدیل نشود.

اما مهمتر از اظهارات رایس، سخنان جان کری، وزیر خارجه آمریکا بود که ضمن اشاره به دیدگاه های نتانیاهو درباره موضوع مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، این دیدگاه را اشتباه خواند و گفت: «ممکن است وی قضاوتی داشته باشد که در این موضوع صحیح نباشد».

البته انتقاد کری از نتانیاهو تنها به همین حد محدود نماند و وی با بیان یک مثال، اساس رویکردها و تصمیمات نخست وزیر رژیم اسرائیل را به چالش کشید. کری با اشاره به اینکه در دوره پیش از حمله آمریکا به عراق، نتانیاهو به شدت از چنین حمله ای حمایت کرده و بر ضرورت آن تأکید می کرد، افزود: «همه ما می دانیم که بر اثر این تصمیم (حمله به عراق) چه اتفاقی افتاد».

گفتنی است کری روز سه شنبه نیز در اظهاراتی مشابه، گفته بود کسانی که با مذاکرات هسته ای و توافقی که قرار است با ایران به امضا برسد مخالفت می کنند، «ناآگاه» هستند. البته بر خلاف اظهارات دیروز، در موضع گیری روز سه شنبه خود کری به طور مستقیم از نتانیاهو نام نبرده بود.

این اظهارات، مقامات دولت نتانیاهو را به واکنش و موضع گیری متقابل واداشت. یووال استینیتز، وزیر اطلاعات و امور استراتژیک رژیم اسرائیل با اشاره به سخنان کری گفت: «شاید او (کری) از همه آن چیزی که ما می دانیم، باخبر نیست... ما همه آنچه که نیاز است را می دانیم و تصویر کاملی از مذاکرات داریم».

استینیتز با طرح این ادعا که همین اطلاعات موجود در اختیار رژیم اسرائیل سبب نگرانی این رژیم شده، گفت: «روابط میان اسرائیل و ایالات متحده یک سرمایه استراتژیک است؛ اما وقتی پای امنیت اسرائیل به میان بیاید، ما آماده جنگیدن نیز هستیم».

گفتنی است به جز اصل موضوع، یعنی برنامه نتانیاهو برای حضور در کنگره به دعوت جمهوری خواهان و نادیده گرفتن مخالفت دولت آمریکا و دموکرات ها، یک موضوع دیگر نیز طی روزهای اخیر زمینه آزردگی بیشتر دموکرات ها را از نتانیاهو فراهم آورد و آن رد دعوت دموکرات ها از نتانیاهو برای شرکت در جلسه ای خصوصی با حضور نمایندگان دموکرات کنگره بود.

نتانیاهو با این بهانه که جلسه مشابهی با جمهوری خواهان ندارد، این دعوت را نپذیرفت. همین موضوع بیش از پیش سبب مطرح شده این استدلال شد که اقدام جمهوری خواهان در دعوت از نتانیاهو و پذیرش این دعوت از سوی وی، یک اقدام کاملاً سیاسی و حزبی در راستای ضربه زدن به دولت اوباما بوده است.

البته این موضوع، واکنش هایی را در خارج از کنگره نیز به همراه داشت. به عنوان مثال، آلون پینکاس، سرکنسول سابق رژیم اسرائیل در نیویورک به روزنامه «نیویورک تایمز» گفت: «از کی تا حالا یک نخست وزیر اسرائیل به برگزاری جلسه با دموکرات ها نه می گوید؟ این در حالی است که سابقه رأی دادن دموکرات ها به نفع اسرائیل، عالی است. نه خوب و نه خیلی خوب. عالی است. دموکرات ها دستشان را پیش می آوردند و او رد می کند؟ این قابل توضیح نیست».

به هر حال، آنگونه که مشخص است، مجموعه این تحولات، آمریکا و رژیم اسرائیل را به سطح بی سابقه ای از تنش ها رسانده و اختلاف رویکردهای واشنگتن و تل آویو بر سر موضوع ایران، اکنون بیش از هر زمان دیگری علنی و آشکار شده است. 
اخبار بین الملل - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
تسلط آمریکا و اسرائیل بر رژیم پهلوی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موضع گیری بی سابقه آمریکا علیه اسرائیل


دولت آمریکا اعلام کرد اسراییل باید به اشغال 50 ساله کرانه غربی رود اردن خاتمه دهد.آمریکا: اسراییل باید به اشغال 50 ساله اراضی فلسطین پایان دهد

به گزارش عصر ایران به نقل از واشنگتن پست " دنیس مک دانا " رییس دفتر اوباما روز دوشنبه در گردهمایی " جی استریت" یک لابی حامی اسراییل در آمریکا  با اشاره به اینکه اسراییل نمی تواند یک ملت دیگر را برای همیشه کنترل کند گفت در صورت ادامه روند اشغال  اراضی فلسطینی از سوی اسراییل ، دولت تل آویو در انزوای بین المللی بیشتری قرار خواهد گرفت.

این سخنان در یکی از سرد ترین برهه های روابط دوجانبه واشنگتن – تل آویو در 7 دهه گذشته بیان شده است و نشان از افزایش شکاف در روابط دو متحد سنتی است.

سازمان ملل متحد، آمریکا و بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی حضور نظامی اسرائیل در کرانه باختری و قدس شرقی را اشغالگری می دانند.

تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس نیز خواهان تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرزهای 1967 شامل کرانه باختری، غزه و قدس شرقی به پایتختی قدس شرقی است.

تشکیلات خودگردان فلسطین آخرین بار برای تشکیل چنین دولتی درخواستی به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد اما به دلیل مخالفت آمریکا و رای وتوی این کشور،‌ این درخواست ناکام ماند. از میان اعضای دائم شورای امنیت، روسیه، چین و فرانسه به این درخواست رای مثبت و بریتانیا رای ممتنع داده بود.

مذاکرات هسته ای جاری بین ایران و گروه 1+5 و عدم توجه اوباما به هشدارهای مکرر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر دست راستی اسراییل مبنی بر عدم انجام توافق هسته ای با ایران، روابط دو جانبه واشنگتن – تل آویو را به طور بی سابقه ای متشنج کرده است.

مک دانا همچنین در اظهارات خود با انتقاد از روند شهرک سازی های غیر قانونی اسراییل در اراضی فلسطینی تاکید کرد که دولت آمریکا به هیچ عنوان از الحاق این اراضی به اسراییل حمایت نخواهد کرد. 

بنیامین نتانیاهو در روزهای پایانی انتخابات اخیر اسراییل در سخنانی اعلام کرد مادامی که او نخست وزیر اسراییل باشد اجازه نخواهد داد یک دولت مستقل فلسطینی تشکیل شود.

این سخنان نتانیاهو با واکنش انتقادی دولت اوباما مواجه شد و واشنگتن تاکید کرد این کشور همچنان طرفدار  تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

همزمان روز گذشته 367 تن از اعضا مجلس نمایندگان آمریکا با امضای نامه ای به کاخ سفید هشدار دادند هر گونه توافق احتمالی هسته ای با ایران مشروط به تایید کنگره خواهد بود.

رییس دفتر اوباما در واکنش به نگارش این نامه جدید که تا حدودی شبیه به نامه دو هفته پیش 47 سناتور جمهوریخواه آمریکایی است اما خطاب به رییس جمهور آمریکا نوشته شده است، با اعلام ناخرسندی از آن اعلام کرد این نامه موقعیت تندروها را در ایران تقویت کرده و به مذاکرات جاری هسته ای بین ایران و گروه 1+5 ضربه خواهد زد.

مک دانا گفت چنین نامه هایی اتحاد موجود بین آمریکا و متحدان این کشور را در مذاکرات هسته ای با ایران تضعیف کرده و رویه ای غلط ایجاد می کند که روسای جمهور آینده آمریکا را در مذاکرات دیپلماتیک با دیگر کشورها محدود می کند.

گفتنی است روز دوشنبه 367 عضو مجلس نمایندگان آمریکا( 80 درصد نماینده ها) با ارسال نامه ای خطاب به اوباما به رییس جمهور آمریکا گوشزد کرده اند که رفع تحریم ها از سوی کنگره در قبال ایران نیازمند رسیدن به توافقی است که برنامه های هسته ای ایران را برای دهه ها محدود کند.

این خواسته نماینده های کنگره مغایر با درخواست دولت آمریکا در مذاکرات هسته ای برای پذیرش محدودیت 10 ساله در برنامه های هسته ای ایران است.

با این حال جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز گذشته گفت این نامه جدید متفاوت با نامه ای است که دو هفته پیش از سوی 47 سناتور جمهوریخواه خطاب به مقامات ایران نگاشته شد و همانند آن نامه موضع دولت دولت آمریکا را در مذاکرات تضعیف نمی کند.