اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موج سوم ایدز، خطری برای کودکان/ زنان، یک سوم بیماران جدید ایدز در ایران



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

کارشناس مسئول ایدز و بیماری‌های آمیزشی مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به شناسایی 28 هزار فرد آلوده به HIV در کشور، گفت: این درحالیست که این تعداد 20 درصد تعداد واقعی مبتلایان است.

علی کماسی با بیان اینکه موج سوم ایدز در کشور به راه افتاده، گفت: متاسفانه در این موج، ایدز از طریق تماس جنسی انتقال پیدا می‌کند.

وی گفن: موج اول ایدز در ایران از طریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و موج دوم آن نیز از طریق تزریق مشترک میان معتادان تزریقی به راه افتاد و در حال حاضر با موج سوم ایدز که انتقال از طریق تماس جنسی است، مواجه هستیم.

وی با اشاره به افزایش 11 درصدی تعداد زنان شناسایی شده مبتلا به HIV در سال جاری، اظهار کرد: متاسفانه امسال بیش از یک سوم موارد شناسایی شده HIV مثبت را زنان تشکیل دادند.

کماسی گفت: در سال‌های گذشته بیشتر موارد آلودگی به HIV را مردان معتاد که از تزریق مشترک آلوده شده بودند، تشکیل می‌دادند و این مردان که بیشتر آنها متاهل بودند، آلودگی را به زنان خود منتقل کرده و در حال حاضر این زنان هستند که بیشترین موارد شناسایی جدید را به خود اختصاص می‌دهند.

وی افزود: چنانچه روند شناسایی زنان مبتلا به HIV به سرعت صورت نگیرد و این زنان از مراجعه به دفاتر مشاوره به خاطر انگ موجود در جامعه خودداری کنند، قطعا در آینده نزدیک با موج دیگری با عنوان کودکان مبتلا به ایدز مواجه خواهیم شد.

کماسی با تاکید بر اینکه موج سوم ایدز در کشور از راه رسیده، گفت: نگرانی ما از افزایش شمار زنان وکودکان مبتلابه HIV در کشور است.

وی در ادامه به تصمیم سازمان جهانی بهداشت در خصوص به صفر رساندن تعداد موارد جدید شناسایی HIV تا سال 2030 اشاره و اظهار کرد: بر این اساس باید بتوانیم در کشور تا سال 2020، 90 درصد مبتلایان به HIV را شناسایی کرده و درمان آنها را آغاز کنیم و این در حالیست که تاکنون تنها 20 درصد مبتلایان در کشور شناسایی شده‌اند.

کماسی تعداد مبتلایان به HIVاستان را حدود 3000 نفر اعلام کرد و گفت: آمار HIV همواره به صورت تجمعی اعلام می‌شود و در حال حاضر با فوت حدود 15 درصد این افراد، بیش از 2300 نفر فرد مبتلا به HIV در استان زندگی می‌کنند. متاسفانه از این تعداد نیز تنها 15 درصد درمان می‌گیرند که قطعا با توجه به این شرایط برای رسیدن به اهداف‌مان در سال 2020 راه طولانی در پیش داریم.

 

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
بیماری ایدز در کمین است - راه های انتقال ایدز + فیلم 18

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موج سوم ایدز به ایران رسید /طرحی برای آموزش پیشگیری از ایدز در مدارس



اخبار,اخباراجتماعی,انتقال اچ‌آی‌وی


 اخباراجتماعی  - طرحی برای آموزش پیشگیری از ایدز در مدارس

برنامه خود‌مراقبتی و زندگی عاری از اچ‌آی‌وی با همکاری صندوق جهانی مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد در 12 استان کشور که طبق نظر وزارت بهداشت در معرض خطر هستند در حال اجراست

آنچه همه از آن می‌ترسیدند اتفاق افتاد، موج سوم ایدز به ایران رسید؛  موج انتقال اچ‌آی‌وی از طریق رابطه جنسی. بسیاری از کشورهای جهان آموزش مسائل جنسی و پیشگیری از ابتلا به ایدز را از مدارس شروع کرده‌اند؛ آموزشی که می‌تواند آمار ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. اما در ایران موانعی دیده می‌شود. طبق آمار یونیسف 80 درصد جوانان ایرانی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به ایدز اطلاع ندارند.

چه موانعی برای آموزش این مسائل در مدارس وجود دارد؟ آیا نظام آموزش و پرورش هنوز در حال کلنجار با خود است که آیا این مسائل را آموزش بدهد یا ندهد؟ آیا کارشناس به اندازه کافی در این بخش وجود ندارد؟ آیا مسائل فرهنگی مانع از آموزش‌ها در این‌باره شده‌اند و... .

حسن ضیاءالدینی، رئیس دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش در این زمینه به فرهیختگان می‌گوید: «500 هزار دانش‌آموز در مدارس 12 استان کشور که در معرض خطر هستند، تحت آموزش مسائل پیشگیری از ایدز قرار گرفته‌اند.»

آموزش و پرورش بیشتر سعی می‌کند از طریق پخش جزوات بین دانش‌آموزان مقطع راهنمایی و دبیرستان وظیفه‌اش را انجام دهد، کاری که برخی معتقدند رفتاری منفعلانه در مقابل سونامی ایدز است. آن‌گونه که مجذوبه طاهری، کارشناس مسئول اداره سلامت نوجوانان و مدارس وزارت بهداشت، به فرهیختگان می‌گوید، «در حال حاضر ما مربیان آموزش‌دیده که بتوانند راه‌های پیشگیری از ایدز و رفتارهای پرخطر را به دانش‌آموزان آموزش دهند، نداریم.»

 آموزش در حال اجراست
حسن ضیاءالدینی، رئیس دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش معتقد است که آموزش و پرورش در سال‌های اخیر برنامه‌های خوبی در راستای آموزش دانش‌آموزان و معلمان داشته است. او می‌گوید: «برنامه خود‌مراقبتی و زندگی عاری از اچ‌آی‌وی با همکاری صندوق جهانی مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد در 12 استان کشور که طبق نظر وزارت بهداشت در معرض خطر هستند در حال اجراست.» طبق گفته‌های ضیاءالدینی، آموزش 500 هزار دانش‌آموز از طریق جزوه‌ای تحت عنوان خودمراقبتی برای زندگی عاری از اچ‌آی‌وی که توسط کارشناسان مجرب تهیه شده است، صورت می‌گیرد.

او می‌گوید: «این جزوه که به معرفی اچ‌آی‌وی و راه‌های انتقال آن پرداخته، توسط مربیان آموزش‌دیده تدریس می‌شود و دانش‌آموزان می‌توانند سوالات خود را از مربیان بپرسند.»


رئیس دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا ارزیابی‌هایی در زمینه تاثیرگذاری این آموزش‌ها صورت گرفته است، می‌گوید: «دفتر سلامت سعی کرده است که در راستای شعار خود‌مراقبتی، دانش‌آموزان را براساس ضوابط با مسائل پر‌خطر و پیشگیری از ایدز آشنا کند. این آموزش‌ها از پارسال شروع شد و در ابتدا معلمان تحت آموزش‌های پیشگیرانه قرار گرفته و در حال حاضر دانش‌آموزان گروه هدف ما را تشکیل می‌دهند و مطمئنا این آموزش‌ها توانسته است آگاهی نسبی را بین دانش‌آموزان از بیماری ایدز ایجاد کند. در حال حاضر اگر شما از هر دانش‌آموزی درباره ایدز و راه‌های انتقال آن سوال کنید، آنها قادر به پاسخگویی به سوالات هستند.»

طرح جدید در حال تدوین
اما طاهری، کارشناس مسئول اداره سلامت نوجوانان و مدارس در زمینه برنامه‌ریزی‌هایی که در زمینه پیشگیری از ایدز و آموزش مسائل جنسی و تفاهمنامه‌ای که بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش امضا شده است، می‌گوید: «در نشست مشترکی با حضور نمایندگان اداره کنترل ایدز، دفتر آموزش ارتقای سلامت وزارت بهداشت و دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، محورهایی با توجه به استفاده از پتانسیل‌های موجود در مدرسه برای بسترسازی مناسب در مدارس در زمینه پیشگیری با رویکرد آموزش البته به صورت غیرمستقیم برای دانش‌آموزان تعیین شده است.»

آموزش غیرمستقیم به‌جای آموزش عادی
طاهری در پاسخ به اینکه منظور از آموزش غیرمستقیم چیست، می‌گوید: «به هرحال ما از لحاظ فرهنگی و عرفی محدودیت‌هایی داریم، اما همین که قرار است برنامه جامعی برای آموزش تدوین شود نشان می‌دهد که فکر باز و خیرخواهانه‌ای در پشت این طرح است. سعی خواهد شد با استفاده از تکنولوژی‌های نوین مثل ایجاد سایت‌های آموزشی، سایت‌های جوان سالم، برگزاری تالارهای گفت‌و‌گو و پاسخ‌دهی به سوالات دانش‌آموزان به سوالات پاسخ داده شود که در تمام این موارد قرار شده کارشناسان در کنار هم محتوای آموزشی را تنظیم کنند تا بتوان بر پایه آن به دانش‌آموزان آموزش‌های لازم را داد، اما این موضوع در حال حاضر در حد برنامه‌ریزی است و نیاز به تربیت مربیان آموزشی دارد که بتوانند روش‌های پیشگیری از ایدز و همچنین رفتارهای پرخطر را به دانش‌آموزان به صورت قابل قبول آموزش دهند.»

مقاومت هم از آموزش و پرورش و هم از خانواده‌ها
همه‌چیز حکایت از آن دارد که مسئولان آموزش و پرورش هم دچار تناقض شده‌اند. نه می‌توانند آموزش را تعطیل کنند و نه روش آموزش غیرمستقیم و محدود، پاسخگوی مشکل است. حسن موسوی‌چلک، جامعه‌شناس و مددکار اجتماعی، مقصر مقاومت در برابر آموزش و انتشار عمومی مسائل مربوط به پیشگیری را در بخش نگرشی جامعه هم مسئولان و هم خود خانواده‌ها می‌داند.

 

او می‌گوید: «منفور بودن دو راه عمده انتقال ایدز باعث شده است که سال‌ها مقاومت‌هایی از طرف مسئولان و خانواده‌ها وجود داشته باشد چراکه اغلب این نگرش وجود دارد که آموزش گسترده این مسائل قبح این روابط را می‌ریزد که البته من با این نگرش موافق نیستم. با تمام مقاومت‌هایی که وجود داشت در برنامه سوم استراتژیک ایدز یکی از استراتژی‌ها، آموزش عنوان شده است که فکر می‌کنم این مساله در برنامه چهارم باید به صورت شفاف و جدی‌تر دنبال شود.» با تمام این اوصاف مدرسه به دلایلی همچون آموزش مستمر، دسترسی به گروه هدف به صورت طولانی (12 سال)، ارتباط با خانواده‌ها و حضور حداقل 30 ساله معلمان و مدیران به‌عنوان کادر آموزشی، مناسب‌ترین بستر برای آموزش مسائل پیشگیرانه است.

 اخباراجتماعی  - فرهیختگان