اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موج جدید تغییر رمز کارت‌های بانکی



  ,تغییر رمز کارت‌های بانکی,سیستم بانکی,بانک مرکزی

 

موج جدید تغییر رمز کارت‌های بانکی

وی با بیان اینکه بانک مرکزی باید اطمینان و اعتماد مردم را به سیستم بانکی بازگرداند، گفت: طی ماه های اخیر اتفاقات بسیاری در سیستم بانکی رخ داده که مردم را نگران کرده است.

 

در پی لو رفتن اطلاعات الکترونیکی بانکی، موج جدید تغییر رمزهای کارت‌های بانکی همچنان ادامه دارد و مردم در مقابل خودپردازها صف کشیده‌اند.

به گزارش مهر، موج جدید تغییر رمز  کارتهای بانکی با هشدارهای بانک مرکزی و لو رفتن اطلاعات الکترونیکی بانکی، وارد فاز جدیدی شده است.

 

هجوم مردم به خودپردازها امروز بیش از روز گذشته خودنمایی می کند و مردم با نگرانی در پی تغییر رمز کارتهای بانکی هستند.

مشاهدات خبرنگار مهر از سطح شهر نشان می دهد که همزمان با واریز حقوق برخی دستگاههای دولتی و برداشت حقوق از خودپردازها مردم برای تغییر رمز کارتهای بانکی خود مصر هستند.

 

نکته جالب اینکه مردم در صفهای تشکیل شده برای تغییر رمز به یکدیگر توصیه می کنند که حتما رمز اینترنتی خود را نیز تغییر دهند.

امروز هم برخی از بانکهای کشور مانند بانک مسکن پیامکهایی را به مشتریان خود برای تغییر رمز کارت بانکی رسال کردند.

یک شهروند که برای تغییر رمز کارت بانکی خود به خودپرداز مراجعه کرده بود در گفتگو با مهر نسبت به عملکرد بانک مرکزی در این باره انتقاد کرد.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی باید اطمینان و اعتماد مردم را به سیستم بانکی باز گرداند، گفت: طی ماه های اخیر اتفاقات بسیاری در سیستم بانکی رخ داده که مردم را نگران کرده است.

مراجعه کننده دیگری نیز با اشاره به اینکه سیستم بانکی هر چند وقت یک بار یک شوک جدید به مردم وارد می کند، افزود: بانک مرکزی باید نسبت به عملکرد شرکتها و زیر مجموعه های خود نظارت کافی داشته باشد تا مردم با مشکل مواجه نشوند./عصرایران


ویدیو مرتبط :
پروژه ی کارت خوان بانکی(خواندن اطلاعات کارت های بانکی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موج جدید تغییر رمز کارت های بانکی +تکذیبیه


ظاهرا بانک مرکزی اخیرا و برای دومین بار به بانک‌های کشور دستور داده است تا با غیر فعال کردن کارت‌های بانکی، مشتریان به بانک مراجعه کرده تا این بار خود بانکها دوباره رمزها را تغییر دهند.

خبرگزاری مهر: ظاهرا بانک مرکزی اخیرا و برای دومین بار به بانک‌های کشور دستور داده است تا با غیر فعال کردن کارت‌های بانکی، مشتریان به بانک مراجعه کرده تا این بار خود بانکها دوباره رمزها را تغییر دهند.

گزارش ها از بانکهای سطح شهر تهران نشان می دهد: ظاهرا بانک مرکزی به تازگی دستور جدیدی را برای بانک‌های کشور صادر کرده است تا با غیر فعال کردن کارتهای بانکی، مشتریان به بانک مراجعه و نسبت به تغییر رمز از تغییر بانک مربوطه اقدام کنند. ( بنا به گفته کارمندان داخل شعب)

این در حالی است که دو بانک ملی و ملت بیش از سایر بانک‌ها مد نظر این برنامه جدید بانک مرکزی قرار دارند، گویا تغییر رمز کارتهای بانکی حتی رمز اول و دوم توسط مشتریان کار ساز نبوده است و این بار خود بانکها باید با انجام فعل و انفعالات از طریق سیستم مرکزی نسبت به تغییر رمز دارندگان کارت اقدام کنند.

تغییر رمزها بی‌فایده بود!

این امر نگرانی های جدیدی را برای مشتریان بانکی ایجاد کرده است و این سئوال ایجاد می شود که آیا باز هم مشکلی کارتها و حسابهای بانکی افراد را تهدید می کند و چرا با تغیر رمزها مشکل مربوطه حل نشده است.

عملکرد بانکها در انجام این برنامه نیز مشکلاتی را برای مشتریان ایجاد کرده است، برخی از آنها بدون اطلاع رسانی به مشتری، کارت وی را غیر فعال می کنند، غافل از اینکه مشتری بدون اطلاع از این اقدام بانک نسبت به خرید یا برداشت از حساب اقدام کرده و دچار دردسرهایی شده باشد.

البته این بانکها به صورت رندومی کارت ها را غیرفعال کرده اند و این امر تمام کارت ها را در بر نمی گیرد که دلیل این امر هم مشخص نیست.

بانکی ها عنوان می کنند که برای غیر فعال کردن کارت ها پیش از این به مشتریان از طریق ارسال پیامک اطلاع رسانی کرده اند، اما برخی از مشتریان مطرح می کنند که بانک چنین اقدامی را انجام نداده و بدون اطلاع رسانی کارت را غیر فعال کرده است.

به علاوه اینکه دستگاه های خودپرداز از غیرفعال شدن کارت بانکی خبر نمی دهند بلکه اعلام می کنند که تاریخ کارت بانکی به اتمام رسیده است در حالیکه چنین چیزی صحت ندارد و تاریخ کارت ها معمولا بر روی آنها حک می شود.

مردم به بانکها مراجعه کنند

پیش از این بانک مرکزی طی اطلاعیه ای هشدار داده بود که در پی بروز برخی شایعات در فضای مجازی و به منظور ارتقای سطح ایمنی، ایجاد محدودیت در دسترسی غیرمجاز در شبکه کارتی کشور و حفاظت مشتریان در مقابل مخاطرات احتمالی ناشی از آن، به بانک های کشور ابلاغ شده ضمن اعلام مراتب به دارندگان کارت هایی که طی چند ماه گذشته رمزخود را تغییر نداده‌اند، با مراجعه به خودپردازها یا شعب بانک مربوطه نسبت به تغییر رمز کارت اقدام نمایند.

اما گویا تغییر رمزها توسط مشتریان مشکل اصلی را حل نکرده است و نگرانی های نظام بانکی و بانک مرکزی همچنان نسبت به این موضوع ادامه دارد. نگرانی‌ها در پی درز کردن اطلاعات بانکی از شرکت الکترونیکی فناوران انیاک آغاز شد، این ماجرا در پی اخراج یکی از مدیران " خسرو زارع فرید" به دلیل اختلاف با مدیریت و تهدید به افشار کردن اطلاعات بانکی رخ داد.

البته بخشی از اطلاعات بانکی توسط همین فرد افشا کرده شد تا نشان دهد در این شرکت عدم امنیت اطلاعات و روابط ناصحیح در بخش نظارتی سیستم بانکی وجود داشته است، این شرکت اطلاعات بانکی و کارت های الکترونیکی بانکهای کشور را به دلیل صدور بیش از 30 درصد کارت های بانکی دارا بوده است.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی پیش از این طی گفتگویی ضمن پاسخ به ادعاهای جدید هکر 3 میلیون کارت بانکی که گفته بود با تغییر رمز، مشکل امنیتی کارتها حل نمی‌شود، گفت: هیچ پولی از حساب‌های بانکی مردم برداشت نشده است.

ناصر حکیمی با تاکید بر اینکه ادعای این فرد واقعی نیست، تصریح کرد: برای برداشت پولی از حسابی باید مولفه های لازم از جمله اینکه حداقل کارت بانکی، رمز اول و دوم و cvv2 کارت را در اختیار داشته باشد.  



بانک مرکزی: بانک‌ها جوسازی می‌کنند/ نیازی به تغییر رمزها نیست

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با تاکید بر اینکه فعلا نیازی به تغییر رمز کارت‌های بانکی نیست، تاکید کرد: با بانکهایی که کارتهای مردم را غیرفعال کرده‌اند و به مردم اعلام می‌کنند که این دستور بانک مرکزی است و باید به شعبه مراجعه کنید، برخورد می‌کنیم.

ناصر حکیمی با اعلام اینکه افرادی که پیش از این رمز کارت بانکی خود را تغییر داده اند، هیچ نگرانی نسبت به اینکه مشکلی برای کارت و حساب آنها پیش بیاید، نداشته باشند، گفت: حتی افرادی که رمزهای خود را تغییر نداده اند نیز نباید نگران باشند. بنابراین، بانک مرکزی دستور جدیدی صادر نکرده است.

مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی اقدام بانکها در غیرفعال کردن کارتها برای مراجعه مردم به شعبه به بهانه تغییر رمز موجه نیست، تصریح کرد: این اقدام بانکها جوسازی است و بانک مرکزی این موضوع را پیگیری می کند.

وی اعلام کرد: با بانکهایی که کارتهای مردم را غیرفعال کرده اند و به مردم اعلام می کنند که این دستور بانک مرکزی است و باید به شعبه مراجعه کنید، برخورد می کنیم.

فعلا نیازی به تغییر رمزها نیست

حکیمی با تاکید بر اینکه افرادی که رمز کارت خود را تغییر داده اند، فعلا نیازی به تغییر دوباره ندارند، افزود: اینکه بانکها حتی با تغییر رمز توسط مشتری کارت آنها را غیر فعال کرده و حتی به آنها اعلام می کنند که این دستور بانک مرکزی است و سپس خود به تغییر رمز اقدام می کنند، بانک مرکزی با آنها برخورد می کند.

مدیراداره نظام های پرداخت بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اتمام تاریخ کارت بانکی هم ارتباطی به این موضوع ندارد، تصریح کرد: پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده بود که 2 میلیون نفر رمز خود را تغییر دهند که شاید 10 میلیون نفر این کار را انجام دادند.

پولی از حساب‌ها برداشت نشده است

وی با تاکید بر اینکه هیچگونه جای نگرانی برای مردم وجود ندارد، اظهارداشت: هیچگونه ضرری متوجه مردم نیست و هیچ گزارش تائید شده ای مبنی بر برداشت از حساب ها وجود ندارد، ضمن اینکه بانک مرکزی رویه ها را اصلاح کرده و وضعیت را دائما بررسی می کند.

حکیمی در مورد ادعای برخی از افراد مبنی بر برداشت پول از حساب افراد هم گفت: بانک مرکزی این موضوع را بررسی کرده است و برداشتهای صورت گرفته ارتباطی به اتفاقات رخ داده در این زمینه ندارد و ممکن است کارت آنها در اختیار افرادی قرار گرفته باشد که رمز کارت آنها را می دانستند و در حساب آنها دست‌کاری کرده اند.

این مقام مسئول در بانک مرکزی اظهارداشت: بررسی های بانک مرکزی نشان می دهد که اتفاق غیرعادی در این زمینه رخ نداده است و هفته 10، 15 گزارش در مورد برداشت از حسابها و موراد اینچنینی به ما اعلام می شود که این حالت پیش از این نیز وجود داشته است.

دو بانک ملی و ملت بیش از سایر بانک‌ها مد نظر این برنامه جدید بانک مرکزی قرار دارند، گویا تغییر رمز کارتهای بانکی حتی رمز اول و دوم توسط مشتریان کار ساز نبوده است و این بار خود بانکها باید با انجام فعل و انفعالات از طریق سیستم مرکزی نسبت به تغییر رمز دارندگان کارت اقدام کنند.