اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موج افراط گرایی دامن چین را هم گرفت



اخبار,اخباربین الملل,داعش

 

انتشار اخبار مربوط به پیوستن گروهی از چینی های دارای عقاید افراطی به گروه تروریستی داعش، زنگ خطر را برای دولت چین به صدا در آورد و باعث به چالش کشیده شدن امنیت و ثبات این قدرت نوظهور اقتصادی در عرصه جهانی شد.

به گزارش ایرنا بازتاب خبرهای مربوط به پیوستن صدها چینی به گروه های تروریستی در عراق و سوریه برای این کشور که همواره نگران افکار و اندیشه های افراط گرایان و سیاست های دوگانه غرب در قبال تروریسم بوده، به بروز نگرانی ‎هایی برای دولتمردان و اقشار مختلف مردم منجر شد.

نگرانی دولتمردان چینی زمانی بیشتر می شود که شواهدی دال بر بازگشت پیکارجویان چینی ملحق شده به گروه داعش، به خانه دیده می شود.

این افراد که در مدت حضور خود در کنار گروه های تروریستی - تکفیری داعش رشد کرده اند، دارای تفکرات و عقاید به اصطلاح جهادی شده اند و بازگشت آنان به کشور، خطر گسترش این تفکرات در سرزمین پهناور چین را گسترش داده است.

چین در چند سال اخیر با اجرای سیاست های اقتصادی گسترده و برقراری ارتباط با جهان، به قطب دوم اقتصاد دنیا پس از آمریکا تبدیل شده، یکی از کشورهایی است که از گزند حملات افراط گرایان در امان نبوده است.

فعالیت گروه های افراطی در چین در دو سال اخیر بیش از 400 کشته و صدها زخمی داشت و دولت مرکزی چین تلاش های گسترده ای را برای مهار فعالیت این گروه ها که آنان را «تروریست» می نامد، بکار بسته است.

پکن معتقد است «جنبش ترکستان شرقی» نه تنها در داخل چین دست به اقدامات تروریستی زده و تاثیرات منفی بر امنیت ملی و ثبات اجتماعی گذاشته، بلکه با تروریست های بین المللی نیز همکاری کرده و امنیت و ثبات منطقه و جهان را هم در معرض تهدید قرار داده است.

خبر پیوستن بیش از 300 تبعه چینی به گروه تروریستی داعش در ماه های اخیر باعث شد دولت مرکزی به خوبی خطر گسترش موج افراط گرایی را حسن کند و به فکر برنامه ریزی مناسب تر جهت مقابله با آن باشد.

این کشور حتی برای مقابله با گسترش این خطر، اخیرا توافقاتی با کشور مالزی منعقد کرد تا ضمن کنترل مرزها و خروج چینی های تندرو از مرزهای مالزی به کشورهایی چون سوریه، عراق و ترکیه، همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند.

اما آنچه کارشناسان از آن به عنوان نگرانی آینده چین یاد می کنند، گسترش «موج جدیدی از تروریسم» در این کشور با خاتمه نبردها در سوریه و عراق است.

به باور این کارشناسان، این واقعه توسط پیکارجویان سین کیانگی بازگشته به چین از مناطق درگیر در افغانستان، عراق، پاکستان و سوریه، عملی خواهد شد، چرا که این روزها تلاش «اویغورها» برای پیوستن به گروه های تروریستی به ظاهر اسلامگرا در خارج، بیشتر شده است.

19 ژانویه، نیروهای دولتی چین در یک عملیات دو روزه موفق شدند از خروج شبه نظامیان سین کیانگی از کشور، جلوگیری کنند.

گروهی از پیکارجویان ایغور در نظر داشتند 27 آبان ماه از شهرک «پینگ ژیانگ» واقع در استان «گوانگشی»، با عبور از مرز، خود را به ویتنام برسانند. دو تن از آنها در هنگام حمله به مرزبانان، کشته و دو تن دیگر دستگیر شدند. یکی از آنها متواری شد. اما روز بعد، او نیز توسط پلیس و با حضور موثر مردم، دستگیر شد.

هفته گذشته نیز در شانگهای یک باند تبهکار کشف شد که قصد داشت افراد مرتبط با فعالیت های تروریستی را با گذرنامه جعلی ترکیه ای از کشور خارج کند. آنها در نظر داشتند به شبه نظامیان داعش، در مناطق سوریه، عراق و پاکستان، ملحق شوند.

علاوه بر این، کارشناسان وجود یک شبکه زیرزمینی جذب مزدور برای داعش در چین را چون دیگر کشورهای واقع در آسیای مرکزی، آسیای جنوبی و اروپایی غربی تایید می کنند.

در آن کشورها، مواردی از بازگشت پیکارجویان شرکت کننده در جنگ به خانه دیده شده است که تفکر آنها در خارج با ایدئولوژی جهادی تقویت می شود.

«یاکوف برگر» یکی از کارشناسان موسسه خاور دور معتقد است که چین به زودی با چنین معضلی روبرو خواهد شد و برای در امان ماندن از خطرات این افراد، دولت پکن چاره ای جز ایجاد مانع برای بازگشت این افراد به داخل کشور ندارد.

وی تروریست را یک واقعیت بین المللی می داند که به مکان خاصی تعلق نداشته، بلکه همه کشورها را با خود درگیر کرده است.

او معقتد است: اینکه پیکارجویان شمال غرب چین از ایالت سین کیانگ خود را از جنوب غرب آسیا به خاورمیانه می رسانند، تقریبا واضح است. لذا ضرورت دارد با تلاش مشترک کشورها، از بازگشت تروریست ها به چین، جلوگیری شود. بنابراین اگر چنین کاری صورت نگیرد، این کشور و البته کشورهای همسایه با تهدیدات بیشتری روبرو خواهند شد.

نگرانی چین در این زمینه را می توان در سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور که اعلام کرد، پکن آماده همکاری با همه کشورهای در مقابله با تروریسم است، به خوبی مشاهده کرد.

«هوا چون اینگ» در سخنانی که امروز - شنبه - در رسانه های چین بازتاب داشت، بار دیگر بر موضع پکن برای مبارزه با تروریسم تاکید کرد و گفت: چین مایل است همکاری های عملی خود را با جامعه بین المللی جهت مقابله با تروریسم تقویت بخشد.

وی با اعلام اینکه مواضع چین در مخالفت با گروه های افراطی کاملا روشن و شفاف است، یادآور شد: تروریسم به هر شکل ممکن، دشمن جامعه جهانی است و نابودی چنین پدیده ای، نیازمند عزم بین المللی است.

او در عین حال از جامعه جهانی و همه کشورها خواست به طور کامل قطعنامه 2178 شورای امنیت سازمان ملل متحد را رعایت و به طور مشترک با فعالیت های فرامرزی تروریست ها مقابله و از صلح و امنیت منطقه و جهان دفاع کنند.

بنابراین با فضای ایجاد شده مبنی بر گرایش تندروهای چینی جهت پیوستن به صفوف گروه های تروریستی به ویژه داعش، می توان گفت که زنگ خطر برای چین به صدا در آمده و این کشور باید به فکر تدابیر امنیتی جدی تری باشد.

کنترل بیشتر مرزها و گسترش همکاری های امنیتی با دیگر کشورها، به ویژه کشورهای همسایه از جمله راهکارهایی است که بسیاری از کارشناسان مسائل امنیتی نسبت به آن اتفاق نظر دارند.

«یاکوف برگر» کارشناس موسسه خاور دور روسیه پیشنهاد می کند که دولت چین باید از این پس، توجه بیشتری به مسلمانان داشته باشد و با فراهم کردن شرایط مناسب رفاهی و اقتصادی برای آنان به نوعی درصدد دلجویی از آنان برآید.

وی معتقد است: معمولا پیش آمده که سیاست ملی چین در مواردی نگرش منفی طیف گسترده ساکنین مسلمان کشور را به عنوان جزیی از جامعه به همراه داشته و موجب نارضایتی آنها شده است.

این کارشناس افزود: اکنون زمان خوبی است که دولت سعی کند اشتباهات گذشته خود را نسبت به سیاست های قومی و مذهبی، جبران کند.


 اخبار بین الملل -  ایرنا


ویدیو مرتبط :
افراط گرایی ؛ مسیری که پایانش گمراهی است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روحانی در دیدار با جامعه اسلامی آمریکا:متاسفانه گاهی افراط‌گرایی به نام دین و جهاد ترویج می‌شود



رئیس جمهور,سفررئیس جمهوربه آمریکا


 روحانی:متاسفانه گاهی افراط‌گرایی به نام دین و جهاد ترویج می‌شود

جمعی از رهبران و شخصیت‌های موثر در جامعه اسلامی آمریکا، سه شنبه با حضور در محل اقامت روحانی رییس‌جمهور با وی دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام روحانی در این دیدار، ضمن خیرمقدم به علما، بزرگان و صاحب نظران و مبلغین جامعه آمریکا از برگزارکنندگان این جلسه قدردانی کرد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه در دنیای امروز، تبلیغ دین، هم آسان و هم سخت شده است، به افراط و تفریط برخی گروهها و جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: برخی در برابر تمدن جدید،آن چنان هضم و دچار خودباختگی شدند که انگار از اسلام، جز مناسک و عبادات،هیچ چیز دیگری در دنیای امروز نباید مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی افزود: از طرف دیگر در برابر تمدن امروز، جامعه اسلامی و نسل جوان دچار افراط و تفریط شد و در سال‌های اخیر یک نوع قرائتی از اسلام در برخی از جوامع تبیین شد که گویی از اسلام، بابی جز جهاد وجود ندارد.

رییس جمهور با بیان اینکه متاسفانه در مواردی، کشتن آدم‌ها تبدیل به کار نیک شده است، تاکید کرد: ایجاد رعب و وحشت در میان جوامع، به شیوه‌ای برای ترساندن یا به تسلیم کشاندن کافر تبدیل شده است.

وی گفت: امروز در دنیای اسلام و در منطقه حساس خاورمیانه، بدترین گرفتاریها بعد از مداخلات خارجی، افراط‌گرایی، خشونت و تروریسم است. متاسفانه این افراط‌گرایی، گاهی به نام دین و جهاد ترویج شده است.

رییس جمهور با اشاره به مشکلات کنونی در جهان اسلام گفت: در آینده باید از تجربه‌ یکدیگر استفاده کنیم و مبلغین کشورها با فرهنگ‌های مختلف باید بهترین شیوه را برای ترویج دین به کار گیرند.

روحانی افزود: متاسفانه امروز اسلام هراسی در دنیا به عنوان یک شیوه مطرح شده است.

رییس جمهور در ادامه این نشست،رهبران اسلامی آمریکا را سمبلی از وحدت مسلمانان دانست و گفت: ما در شرایط کنونی نیاز به وحدت همه، هم در مسائل جزئی و هم در اصول داریم.

روحانی نقش رهبران اسلامی در جامعه آمریکا را در نزدیک کردن دو ملت مهم دانست.

رییس جمهور در ادامه این نشست به بحران سوریه اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران، معتقد است، تصمیم نهایی در هر کشوری با مردم آن کشور است که البته وظیفه همه ما این است که جلوی خونریزی را بگیریم ، هر فردی که کشته می شود باعث تاسف همه است.

وی گفت: همه باید تلاش کنیم مشکلات منطقه از جمله مسئله سوریه حل و فصل شود.

در این دیدار، برخی از رهبران و شخصیت‌های اسلامی آمریکا، ضمن قدردانی از رییس جمهور ایران برای حضور در این نشست، صمیمانه به بیان دیدگاهها و نظرات خود در خصوص مسائل مختلف پرداختند./خبرآنلاین