اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موبایل های مان از خودمان بیشترند!


طبق آخرین آمار ماهانه 800 هزار موبایل در ایران به فروش می رسد و با داشتن 96 میلیون دستگاه موبایل در لیست 10 کشور اول دنیا هستیم

هفت صبح: طبق آخرین آمار ماهانه 800 هزار موبایل در ایران به فروش می رسد و با داشتن 96 میلیون دستگاه موبایل در لیست 10 کشور اول دنیا هستیم

این خبر عجیب را روز گذشته رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری اعلام کرد و از بازار فروش بزرگ این صنعت پرده برداشت. بازاری که به دلیل همین فروش وسوسه برانگیزش برای برندهای معتبر دنیا حسابی جذاب شده و طبق آخرین آمارهای غیررسمی، کشور ایران از نظر تعداد گوشی تلفن همراه در دنیا رتبه دهم را به خود اختصاص داده است! در گزارش امروز نگاهی انداخته ایم به این بازار پر زرق و برق و دلایل پر مشتری بودن گوشی در ایران.

ماجرا چیست؟

به گزارش ایسنا، ماهانه حدود 800 هزار گوشی تلفن همراه در کشور به فروش می رسد که این آمار در طول سال متغیر است؛ به طوری که در تابستان بیشتر بوده و در خرداد ماه کمتر است. ابراهیم درستی – رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری – با بیان مطلب بالا گفته: در خرداد ماه با توجه به اینکه فصل امتحانات مدارس است، خرید گوشی کاهش یافته ولی در ایام تابستان و عید نوروز مصرف گوشی تلفن همراه افزایش می یابد.



به گفته او قرار بود امسال به واردکنندگان گوشی تلفن همراه که طبق چارچوب و قوانین موجود فعالیت می کنند، دلار دولتی 1226 تومانی تخصیص داده شود اما این کار هنوز صورت نگرفته است. اگر بنا باشد واردکنندگان گوشی تلفن همراه بر اساس قیمت دلار آزاد به ورود کالا اقدام کنند، طبیعی است که شاهد افزایش قیمت باشیم. بنابراین ضرورت دارد هر چه سریع تر به این موضوع رسیدگی شده و ثبات قیمت به بازار گوشی تلفن همراه بازگردد.

درستی گفت: در جلساتی که با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با وزارت بازرگانی داشتیم، قرار بر این شد که به این دسته از واردکنندگان ارز دولتی داده شود که ظاهرا انجام این کار در مراحل اداری قرار گرفته و هنوز انجام نشده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 75 درصد گوشی های تلفن همراهی که در کشور مصرف می شوند، تا 200 هزار تومان قیمت دارند.



ایرانی های پرمصرف

این صحبت ها کافی بود تا با رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری تماس بگیریم تا از جزئیات این خبر سردربیاوریم. به گفته او فرهنگ ایرانی در گوشی همراه به سمتی رفته است که افراد زیادی حداقل دو گوشی همراه در اختیار دارند، اتفاقی که در کشورهای دیگر به ندرت رخ می دهد.

به گفته او همین اتفاق سبب می شود تا فروش گوشی در ایران به میزان قابل توجهی بالا باشد. او یک مثال ساده هم می زند: اگر به همین خانواده های دور و اطراف خود نگاه کنید به راحتی در می یابید که در یک خانواده سه نفری حداقل پنج گوشی همراه وجود دارد. مطمئن باشید در هیچ کجای دنیا چنین اتفاقی هر گز رخ نمی دهد.



چرا ایرانی ها گوشی دوست دارند؟

در توضیح دلایل این پدیده دو اتفاق مهم را می توان دخیل دانست. اول از همه ناقص بودن سیستم ارتباطی اپراتورهای همراه در کشور است. ماجرا هم خیلی ساده است، در کشور آنتن دهی گوشی همراه هنوز به عنوان معضل بزرگی شناخته می شود.

زمانی در هر نقطه شهر یک اپراتور وآنتن می دهد و مشترکان مجبورند از چند سیم کارت اپراتورهای مختلف استفاده کنند تا بتوانند همیشه آنتن داشته باشند. مسئله خدماتی مانند دیتا و ... هم از دیگر معضلات بزرگ اپراتورها هست. هر اپراتوری امکانات مختلفی (هر چند ضعیف) در اختیار مشترکان خود قرار می دهد که کاربران مجبورند برای استفاده از تمامی آنها از همه اپراتورها یک سیم کارت خریداری کنند!

دلیل دیگر این اتفاق همان مسئله چشم و هم چشمی همیشگی ما ایرانی هاست. این روزها هر چقدر گوشی بیشتری همراه آدم باشد، کلاس افراد هم بالاتر می رود!



از آمارها چه خبر؟

آمارها از سهم فروش برندهای گوشی همراه در ایران متفاوت است و هیچ مرجع رسمی آمار آن را اعلام نمی کند. با مقایسه چند آمار اما به این نتیجه خواهید رسید که همچنان نوکیا بیشترین سهم بازار را در اختیار دارد. در حال حاضر سلیقه 30 تا 35 درصد از ایرانیان گرایش به خرید نوکیا دارند که به نظر می رسد در آینده ای نزدیک این رقم را سامسونگ به دست خواهد آورد. در حال حاضر حدود 25 تا 30 درصد مردم هم تمایل دارند که گوشی های سامسونگ را به دست بگیرند.

با این وجود اخیرا سهم سونی اریکسون که تازگی با نام سونی مشغول به فعالیت شده از بازار ایران رو به کاهش گذاشته است. در سال های گذشته سونی اریکسون رقیب اصلی نوکیا در بازار موبایل ایران بود که حالا با عقب رانده شدن آن، سامسونگ جای آن را گرفته است. طبق آمارها، گوشی های سونی در حال حاضر حدود 15 تا 20 درصد بازار را تقریبا به خود اختصاص داده است. سهم سایر برندها از جمله اچ تی سی و گوشی های متفرقه هم به زیر 10 درصد می رسد.



تعداد دستگاه های تلفن همراه در جهان

یکی از معیارهای جالب برای سنجش میزان توسعه یافتگی کشورها در شاخص های جهانی میزان استفاده از فناوری تلفن و تعداد گوشی های موبایل در کشورهاست. بر این اساس اندازه گیری این آمار هر ساله در دستور کار سازمان های اقتصادی قرار می گیرد. طبق تازه ترین آمار منتشر شده، حدود 5/5 میلیارد گوشی در جهان وجود دارد که در این میان چینی ها با یک میلیارد و 20 میلیون گوشی موبایل به تنهایی یک پنجم موبایل های تولید شده جهان را در خود جای داده اند.

در این فهرست هند و آمریکا به ترتیب دومین و سومین کشور پرمصرف موبایل جهان هستند. بر اساس این آمارها حدود 75 درصد مردم در چین و هند موبایل دارند. این رقم در آمریکا به رقم قابل توجه 103 درصد می رسد، در حالی که میانگین جهانی 79 درصد است. در این لیست ایران با 97 میلیون گوشی موبایل و رقم جالب توجه 130 درصدی (بیش از یک گوشی برای هر نفر) نسبت به کل جمعیت در رتبه دهم جهان ایستاده است.


ویدیو مرتبط :
بانه موبایل-موبایل طرح اصلی-موبایل چینی در بانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مامان ،موبایل دار می شود!



یک روز یکی از دوستان مامانم(خاله زهره من)منزل ما بود .ایشان به اتفاق مامانجزوه هایی را میخواندند که در یک همایش به آنها داده بودند.ناگهان کنجکاوی مامان گل کرد و با موبایلش شماره خاله ام را گرفت صدایی ظریف و زنانه گفت:«مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد»مامانم خندید و گفت مشترک مورد نظر ور دل من نشسته،اونوقت اینا میگن ...خاله زهره گفت:این که چیزی نیس،من شماره دوستمو گرفتم همین صدا گفت:«این شماره در شبکه موجود نمیباشد»در صورتی که من خودم با همین دو تا چشام،سند موبایلشو دیدم!من ساکت نشسته بودم و چیزی نمیگفتم.

آخه ما خیلی اصرار کرده بودیم که مامان موبایل بگیرد،او همیشه می گفت:شما ها جوون هستید و ما نگرانتون میشیم،شما داشته باشید بهتره.به او گفتیم:شما هم هیچ وقت خونه نیستید!یا همایش هستین یا سمینار یا کنگره!خوب بعضی وقت ها شما هم دیر میکنید و ما نگرانتون می شیم.بعد هم براش خوندیم:«جایی نمیروی که دل بیقرار من تا بازگشتن تو به صد جا نمیرود!»

در اثر همین اصرارهای متمادی!بالاخره دو سال پیش،مامان برای موبایل ثبت نام کرد.وقتی که مامان برای تحویل سیم کارت مراجعه کردةمسوول دفتر تلفن همراه گفت:«خانم مژدگانی بدین،شمارتون خیلی رنده.»مامان هم که ماشاالله در بخشش،دست حاتم طایی را از پشت بسته،200تومان به او داده بود!خودش گفت که آقاهه!چپ چپ نگاهش کرده لابد آقاهه فکر کرده مامان از پشت کوه دماوند آمده!به همین دلیل به معاملات ارزی و جاری مملکت وارد نیست!

مامان خوشحال به خانه آمد و جریان را تعریف کرد.بعد گفت:چه خوب شد آقاهه متوجه دو رقم آخر شماره نشد.پرسیدم:چطور؟گفت:چون دو رقم آخرش میشه عدد بیست!خوب،مخابراط هم که میدونه که«من خودم نمره بیستم،من مثه هیچ کسی نیستم»فریادمان در آمد و گفتیم:«وای...مامان تو رو خدا بس کن!چقدر از خودت متشکری.فردا برو یه دسته گل بگیر بذار جلوی آیینه!»مامان گفت:مرسی که یادم آوردین،اتفاقا برای خودم یک نوشابه باز میکنم!میبینید تو رو خد،مامانای این دور و زمونه رو!ظرفیت داشتن یک گوشی موبلیل را هم ندارند،آن وقت میخواهند پاجرو و ماکسیما هم بخرند.بگو یک دفعه دانشگاه آزاد هم بروند!

از روزی که موبایل به مامان داده اند،دائم آن را با خود این طرف و آن طرف می برد.وقتی به مهمانی می رود سفارش میکند«حتما به من زنگ بزنید هان»طفلک،هیچ کس به او زنگ نمی زند!حالا تازه شروع کرده که شماره اش را به دوستانش بدهد.راستی یادم رفت بگویم،قبل از این که سیم کارت را بدهند،بابای من که میخواست خیلی مدرن و روشنفکرانه عمل کند،از همه دوستانش پرس و جو کرد تا بتواند آخرین مدل گوشی را برای مامان بخرد.

مامان دلش میخواست گوشی مدل تعظیمی یا به قول خودش از آنهاییکه درش باز میشود،داشته باشد،دوربین دار که نمیخواست،چون میگفت:«هم گرونه و هم هر چیزی مال یه چیزیه!موبایل که دوربین عکاسی نیست!بعد مثل آدم های باکلاس!نشست و کاتالوگ گوشی را خواند.از نوشته انگلیسی که سر در نیاورد،ولی از ترجمه فارسی اصلا چیزی نفهمید ولی بالاخره ما به او یاد دادیم که در همایش ها!آن را روی ویبره بگذارد.مامان دوست ندارد موبایل را از گردنش آویزان کند و میگوید:این دیگه خیلی تیر آجری(تین ایجری)میشه(بابا کاریکلماتور).بنابراین چون موبایل توی کیفش است متوجه ویبره نمیشود و همه اش miss callدارد !smsهم که الحمدالله ندارد!خدا پدر و مادر خواهرم را بیامرزد که به مامان یاد داد چطئری smsهایش را بخواند.چند وقت بعد خواهرم براش smsفرستاد«وقتی بارون مییاد تو منو به اندازه قطره های بارون که میگیری دوست داری ولی من تو رو اندازه اون قطره هایی که نمیتونم بگیرم دوست دارم»باید بودید و اشک های مامانم را می دیدید و قربان صدقه هایش را میشنیدید!ای خواهر زبل