اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موافقت با طرح بازنشستگی مشاغل سخت


نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با دو فوریت بررسی استفساریه بخشی از ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی درباره شرایط بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان آور موافقت کردند.

خبرگزاری مهر: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با دو فوریت بررسی استفساریه بخشی از ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی درباره شرایط بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان آور موافقت کردند.

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، موضوع درخواست ۱۸ نفر از نمایندگان برای بررسی دو فوریت طرح استفساریه جزء ۶ بند (ب) تبصره دو ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی در دستور کار قرار گرفت که بعد از صحبت طراحان و اعلام نظر موافقان و مخالفان این درخواست با ۱۳۷ رای موافق از مجموع ۱۹۵ رای ماخوذه به تصویب رسید.

در دلایل توجیهی این طرح، با اشاره به مفاد تبصره دو ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی درباره شرایط بازنشسته شدن شاغلان در مشاغل سخت و زیان آور آمده است: با توجه به بار مالی که این تبصره برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد می کند، قانون گذار مقرر کرده است که کارفرما باید ۴ درصد حق بیمه بیشتر برای اینگونه مشاغل بپردازد. علاوه بر آن، مقرر شده است افرادی که قبل از تصویب قانون مذبور در مشاغل سخت و زیان آور مشغول به کار بوده اند، پس از بازنشستگی کارفرما موظف است ۴ درصد مستمری مربوط به سنوات قبل از تصویب قانون را یکجا به سازمان تامین اجتماعی بپردازد.

در ادامه دلایل توجیهی این طرح تصریح شده است: متاسفانه برداشت سازمان تامین اجتماعی از این تبصره این است که کارفرما باید علاوه بر دو مورد مذکور، ۴ درصد حق بیمه اضافه مربوط به سال های قبل از تصویب قانون را هم بپردازد که این، از عبارت قانون قابل برداشت نیست؛ همچنین سازمان تامین اجتماعی بازنشسته شدن کارگران مشمول تبصره مذکور را مشروط به تأدیه حقوق سازمان توسط کارفرما کرده است که این کار صراحتا با حقوق کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان آور منافات دارد.

بر این اساس درخواست استفساریه این بخش از ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی از سوی این نمایندگان به صحن علنی ارائه شد که با تصویب آن در صحن، طرح به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد تا پس از بررسی و اعلام نظر مجددا و با فوریت به صحن علنی ارائه شود.


ویدیو مرتبط :
تمرینات سخت علی کریمی بعد از بازنشستگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور



اخبار,اخبار اجتماعی , بازنشستگی

 

اخبار اجتماعی - شرط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور

زدا درباره چگونگی احراز سخت و زیان آور بودن یک شغل عنوان کرد: یک کمیته فنی متشکل از پنج نماینده از وزارت تعاون، کارگران، کارفرمایان، تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت این درخواست‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی به اعلام آخرین آمار از میزان بازنشستگی افراد تحت مشاغل سخت و زیان‌آور پرداخت و گفت: اگر فردی تصور می‌کند کار سخت و زیا‌ن‌آور دارد بعد از اتمام ۲۰ سال کار، مدارک و ادله خود را به کمیته مشاغل سخت و زیان‌آور در استان محل سکونتش ارائه دهد.

محمدحسن زدا در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام اینکه تا به امروز ۲۰۰ هزار نفر در قالب کمیته مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند اظهار کرد: یکی از افراد تحت پوشش تامین اجتماعی اخیرا با ۳۷ سال سن بازنشسته شده است. تا کنون دو نفر را داریم که بر خلاف تمام قوانین و اصول بیمه‌گری در سطح جهان بازنشسته شده‌اند. وی افزود: بازنشسته کردن یک فرد در ۳۷ سالگی، یک اقدام حمایتی است و نه بیمه‌ای.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه مشاغل سخت و زیا‌ن‌آور مشاغلی هستند که متصدی آن به دلیل قرار گرفتن در معرض آسیب‌های جسمی و روحی زودتر مستهلک می‌شود گفت: قانون‌گذار برای جلوگیری از استهلاک زودرس یک انسان، قانون بازنشستگی در کارهای سخت و زیان‌آور را وضع کرده است. بر این اساس اگر شخصی ۲۰ سال متوالی یا ۲۵ سال متناوب در مشاغل سخت و زیان‌آور کار کرد، می‌تواند بدون شرط سنی بازنشسته شود.

زدا درباره چگونگی احراز سخت و زیان آور بودن یک شغل عنوان کرد: یک کمیته فنی متشکل از پنج نماینده از وزارت تعاون، کارگران، کارفرمایان، تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت این درخواست‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وی افزود: بنابراین اگر فردی تصور می‌کند کار سخت و زیا‌ن‌آور دارد بعد از اتمام ۲۰ سال کار، مدارک و ادله خود را به این کمیته در استان محل سکونتش ارائه دهد. پس از بررسی‌های لازم و تایید زیان آور بودن آن شغل، پرونده بیمه شده به تأمین اجتماعی می‌آید تا مستمری برای وی وصل شود. 

اخبار اجتماعی - ایسنا