اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مهم‌ترین علت دیسترس تنفسی نوزادان


سندروم دیسترس تنفسی نوزاد در نتیجه کمبود ترشح سورفکتانت و آناتومی ریوی ناقص شکل می‌گیرد که این بیماری اغلب بدون مشکل خاص و در زمانی نه چندان طولانی برطرف می‌شود.

ایسنا: یک فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه تجمع بیش از حد مایع در الوئول‌های ریه مهم‌ترین علت دیسترس تنفسی درنوزادان است، تاکید کرد: سندروم دیسترس تنفسی نوزاد در نتیجه کمبود ترشح سورفکتانت و آناتومی ریوی ناقص شکل می‌گیرد که این بیماری اغلب بدون مشکل خاص و در زمانی نه چندان طولانی برطرف می‌شود.

دکتر علی ناصح با اشاره به اینکه مداخلات در این بیماری شامل اکسیژن تراپی، تهویه و جایگزین کردن سورفکتانت در بیشتر موارد است، گفت: تجویز پر‌ه‌ناتال کورتون بین هفته 24 تا 34 به مادر باردار خطر سندروم دیسترس تنفسی را در شرایطی که ریسک وضع حمل زودرس وجود دارد، کاهش می‌دهد.

وی در ادامه با بیان این مطلب که دیسترس تنفسی در حدود 7 درصد نوزادان به وجود می‌آید که آماده بودن تیم مراقبتی در برخورد با اینگونه نوزادان بسیار مهم است، تصریح کرد: از دیگر علل این بیماری در نوزاد می‌توان به پنومونی، پنوموتوراکس، هیپرتانسیون پایدار شریان ریوی و مالفورماسیون‌های مادرزادی بافت ریه اشاره کرد.

این فوق تخصص نوزادان با اشاره به اینکه در تعدادی از مشکلات خارج از بافت ریه که منجر به دیسترس تنفسی (سختی در تنفس) در نوزاد می‌شود، در کنار کلیات درمان تفاوت‌هایی با دیگر بیماران تنفسی دارند، تاکید کرد: از جمله مشکلات خارج بافت ریه می‌توان به سندروم پیر رابین که به دلیل کوچکی شانه و حفره دهان، زبان بیمار در قسمت عقب دهان قرار می‌گیرد و منجر به بروز دیسترس در نوزاد می‌شود، اشاره کرد. همچنین برخی بیماری‌های قلبی خود را با علایم تنفسی و سیانوز نشان می‌دهند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پایان یادآور شد: آزمایش کامل خون با تفکیک درصد سلولی، رادیوگرافی قفسه سینه و پالس اکسی متری از جمله ارزیابی‌های اولیه در نوزاد مبتلا به دیسترس تنفسی پایدار یا شدید است که در تمام موارد با نوزاد دچار دیسترس تنفسی و بدحال همانند مراقبت‌های معمول در نوزاد سالم، با گرم و خشک نگاه داشتن نوزاد، از اصول اولیه درمان به شمار می‌رود.


ویدیو مرتبط :
دانلود پاورپوینت سندرم دیسترس تنفسی حاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت زردی در نوزادان !!!



 

زردی در نوزادان

 

 

رنگ زرد نوزادان به علت تجمع رنگدانه‌های محلول در چربی (بیلی روبین) در پوست است که در مقادیر بالا و در شرایط مختلف برای نوزاد سمی می‌باشد. زردی معمولا در۶۰ درصد نوزادانی که به موقع متولد شده‌اند و در۸۰ درصد نوزادان نارس طی هفته اول دیده می‌شود.

 

زردی معمولا از سر و صورت شروع شده و با افزایش سطح بیلی روبین به سمت اندام‌ها انتشار می‌یابد. زردی چهره نشانه وجود ۵ میلی‌گرم و زردی تا اواسط شکم نشانه ۱۰ تا ۱۵ میلی‌گرم و زردی اندام و کف دست و پا نشانه وجود ۲۰ میلی گرم بیلی روبین در دسی‌لیتر خون است. علل شایع زردی در نوزادان عبارتند از:

 

 

زردی فیزیولوژیک:

 

از روز ۲ و ۳ شروع شده و به حداکثر میزان خود می‌رسد و سپس بتدریج کاهش می‌یابد و در روز پنجم تا هفتم و پس از ۱۰ تا ۱۴ روز به حد طبیعی برمی‌گردد. تغذیه بلافاصله نوزاد سطح بیلی روبین را کاهش می‌دهد.

 

 

عوامل مستعدکننده:

 

دیابت مادر، نژاد، نارس بودن نوزاد، بعضی داروها، نوزاد مذکر، شیر مادر، تاخیر در دفع مدفوع نوزاد، سابقه زردی فیزیولوژیک در خواهر و برادر و کاهش وزن. در موارد زیر، زردی ممکن است به علت بیماری زمینه‌ای باشد: زردی در ۲۴ تا ۳۶ ساعت اول، افزایش سریع بیلی روبین، گسترش زردی تا اواسط شکم، زردی طولانی‌مدت بیش از ۲ هفته و سایر موارد مثل سابقه فامیلی، رنگ پریدگی، بزرگی کبد و طحال، عدم موفقیت روش فتوتراپی در کاهش زردی، استفراغ، خواب آلودگی، تغذیه ضعیف، کاهش وزن شدید، مدفوع بی‌رنگ و ادرار پر رنگ.

 


زردی ناشی از شیر مادر:

 

در دو نوع زودرس و دیررس وجود دارد. نوع زودرس قبل از روز هفتم شروع می‌شود و عوامل مستعد کننده نوزاد عبارتند از کاهش مصرف شیر مادر و خوراندن آب قند و درمان آن، شیردهی مکرر ( بیش از ۱۰ بار در ۲۴ ساعت ) و منع مصرف آب و آب قند است. نوع دیررس بعد از هفته اول شروع می‌شود و درمان آن قطع شیر مادر برای ۱ تا ۲ روز و جایگزینی آن با شیر خشک و فتوتراپی است.

 

 

درمان عمومی:

 

بر اساس شدت افزایش بیلی روبین از روش‌های زیر استفاده می‌شود: فتوتراپی، تعویض خون و تجویز دارو. در شرایطی که میزان بیلی روبین درحدی است که نیاز به تعویض خون باشد نمی‌توان از فتوتراپی استفاده کرد.

 


کرن ایکتروس:

 

بیلی روبین محلول در چربی برای دستگاه اعصاب مرکزی در حال رشد، سمی است و در سلول‌های مغز رسوب می‌کند و اگر مقدار بیلی روبین بیشتر از ۲۵ میلی‌گرم در دسی‌لیتر شود باعث بروز بیماری کرن ایکتروس می‌گردد.

 


علائم زودرس عبارتند از:

 

برجستگی ملاج، خمیدگی سر و پا‌ها به سمت عقب، خونریزی ریوی، تب، سفتی عضلات، فلج عضلات بالابرنده کره چشم و تشنج. در نوزادانی که زنده می‌مانند سفتی عضلات برطرف می‌شود اما ممکن است در آینده سبب کری عصبی، فلج مغزی، عقب‌ماندگی ذهنی، تغییرات مینای دندان‌ها و تغییر رنگ دائمی آنها شود. تنها راه درمان کرن ایکتروس، تعویض خون نوزاد می‌باشد.