اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مهم‌ترین دلایل نوسان نرخ اجاره‌بها



مهم‌ترین دلایل نوسان نرخ اجاره‌بها, نرخ اجاره‌بها

میزان اجاره‌بها و تغییر نرخ آن به‌طور كامل وابسته به عرضه و تقاضای مسكن است، زمانی كه قیمت مسكن آنقدر بالاست كه متقاضیان توانایی خرید یك خانه را ندارند به خانه‌های استیجاری روی آورده كه این خود عامل افزایش قیمت در بازار اجاره‌بها است.

 در حالی كه قیمت خرید مسكن در شرایطی است كه متقاضیان برای خرید آن باید برنامه‌ریزی طولانی‌مدتی داشته باشند، تقاضا به سمت خانه‌های استیجاری افزایش یافته و این خود عاملی برای تغییر نرخ اجاره‌بها است.

هرچند كه آمار تورم سال جاری در بازار اجاره‌بها اعلام نشده‌ است، اما به اعتقاد كارشناسان بالا بودن قیمت خرید و فروش مسكن دلیل اصلی نوسان در بازار اجاره‌بها طی دو سال اخیر شده‌ است.

از سوی دیگر هرچند بازار اجاره‌بها در دست مالكان است ولی در برخی مناطق مختلف تهران در حالی كه بسیاری از مالكان در تلاشند هرچه سریعتر واحد خود را با نرخی منصفانه اجاره بدهند، برخی دیگر از موجران طبق گفته عده‌ای از مشاوران املاک دندان گردی می‌كنند، چراکه آنها تحت هیچ شرایطی حاضر به اجاره واحدشان با نرخی مناسب و منطقی نیستند و در هر صورت قصد دارند واحدهای خود را با قیمتی که در نظر دارند به مستاجر اجاره بدهند.

یك كارشناس اقتصاد مسكن در این باره اظهار می‌كند: ركود در بازار خرید و فروش مسكن عامل اصلی سیل تقاضا در بازار اجاره‌بها است، در حال حاضر تقاضا در زمینه اجاره‌ی خانه‌ها بالا است و این خود منجر می‌شود كه تعدیلی در نرخ‌های آن صورت نگیرد.

سرحدی معتقد است: سال گذشته طرح تعزیراتی كه برای كنترل اجاره‌بها در آغاز فصل نقل و انتقالات به اجرا درآمد نه تنها تاثیرگذار نبود بلكه باعث شد تا قراردادهای غیر رسمی و پشت نویس شده نیز به وجود آید كه پیامدهای بسیاری داشت. بهترین راه برای كنترل اجاره‌بها متناسب كردن عرضه و تقاضا و كاهش قیمت خرید مسكن است.

به گزارش ایسنا، زمانی كه متقاضیان خرید یك خانه بتوانند خانه‌ای مطلوب با توجه به شرایط خود تهیه كنند قطعا تقاضا از سمت بازار استیجاری كاهش پیدا كرده و قیمت اجاره‌ها نیز تعدیل می‌یابد.

نیاز به خانه و سرپناه جزو نیازهای اساسی هر فرد است، از این رو اول باید طرح‌ها و سیاست‌هایی در راستای تعدیل قیمت خانه اجرا شود تا در پی آن اجاره‌بها نیز كاهش یابد.

ركود در بازار اجاره بها هرگز از منظر علم اقتصاد به‌وجود نمی‌آید زیرا از آنجاییكه همه نیاز به یك سرپناه دارند در بازار استیجاری قیمت با سرعت بالاتری نسبت به بازار خرید و فروش مسكن رشد می‌یابد.

اگر افراد نتوانند در بازار استیجاری نیز مسكنی مناسب و در شان خود پیدا كنند ناچارند در مراكز دور از شهر در حومه‌ها، شهرهای جدید یا مسكن‌هایی كه از استانداردهای مطلوب برخوردار نیست زندگی كنند كه آن هم در نوع خود تبعاتی به دنبال دارد.

از سوی دیگر مالكانی كه عرضه‌كننده واحد‌های استیجاری هستند با خالی ماندن واحدها مشكلی نداشته زیرا آنها به عنوان مصرف‌کننده در بازار حضور نداشته بلکه به عنوان یک سرمایه‌گذار در بازار خرید و فروش مسكن و اجاره‌بها فعالیت می‌كنند./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
طیب نیا: نوسان نرخ ارز کوتاه مدت است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تأثیر افزایش نرخ سود سپرده های بانکی بر بازار اجاره بها



 

 

 

بازار مسکن , نرخ سود بانکی , بازار اجاره بها

 

 

وزیر راه و شهرسازی از تاثیر افزایش نرخ سود سپرده های بانکی بر بازار اجاره بها خبر داد و گفت: با افزایش سود سپرده ها، بازار اجاره بها به سمت دریافت ودیعه مسکن(رهن) به جای دریافت اجاره ماهیانه از سوی مالکان سوق پیدا می کند.

وزیر راه و شهرسازی از تاثیر افزایش نرخ سود سپرده های بانکی بر بازار اجاره بها خبر داد و گفت: با افزایش سود سپرده ها، بازار اجاره بها به سمت دریافت ودیعه مسکن(رهن) به جای دریافت اجاره ماهیانه از سوی مالکان سوق پیدا می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نیکزاد گفت: افزایش نرخ سود بانکی در اجاره بها موثر خواهد بود، زیرا مالکان به دلیل پایین بودن سود سپرده ها از مستاجران ودیعه نمی گرفتند و به دنبال اجاره در هر ماه بودند که افزایش نرخ سود می تواند دریافت ودیعه را تقویت کند.

وی خاطر نشان کرد: زمانی که تمایل بیشتری به دریافت اجاره ماهیانه باشد مستاجران کارمند و کم درآمد تحت فشار بیشتری قرار می گیرند.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص تاثیر افزایش نرخ سود بانکی بر بازار مسکن هم اظهار داشت: با توجه به اینکه راغب هستیم همچنان سود بانکی پایین باشد اما افزایش آن هم تاثیری بر بازار مسکن نخواهد گذاشت چون دولت تسهیلات ارزان را کما فی السابق در اختیار کسانی که برایشان مسکن می سازد قرار می دهد.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، شورای پول و اعتبار برای بازگشت پولها و سرمایه ها به کانالهای رسمی مثل بانکها و اوراق مشارکت و اختصاص آن به فعالیتهای مثبت اقتصادی و جلوگیری از ورود آنها به سمت دلالی و سفته بازی نرخ سود سپرده های بانکی را به ۲۱ درصد افزایش داد.../مهر