اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مهمترین دغدغه اقتصادی آمریکا در 2016


فدرال‌رزرو درحالی پس از نزدیک به یک دهه اقدام به افزایش نرخ بهره بانکی کرد که نرخ تورم در آمریکا همچنان با نرخ تورم هدف(2درصد تعیین‌شده)فاصله داشت؛حالا مهمترین نگرانی فدرال‌رزرو پس از افزایش نرخ بهره،ضعف رشد تورم در سال2016خواهد بود.

اقتصادنیوز: فدرال‌رزرو درحالی پس از نزدیک به یک دهه اقدام به افزایش نرخ بهره بانکی کرد که نرخ تورم در آمریکا همچنان با نرخ تورم هدف(2درصد تعیین‌شده)فاصله داشت؛حالا مهمترین نگرانی فدرال‌رزرو پس از افزایش نرخ بهره،ضعف رشد تورم در سال2016خواهد بود.

سال 2016 میلادی، همه چیز در آمریکا به «تورم» ختم می‌شود. فدرال‌رزرو در تاریخ 16 دسامبر درحالی اقدام به افزایش نرخ بهره بانکی کرد که نرخ تورم همچنان پایین‌تر از نرخ هدف 2 درصدی بود. آخرین قرائت‌ها از نرخ واقعی تورم -که هزینه‌های پرنوسانی نظیر مواد غذایی و بنزین را در بر نمی‌گیرد و قرائت ترجیحی فدرال‌رزرو از نرخ تورم محسوب می‌شود- نشان می‌دهد که قیمت‌ها در ماه نوامبر، 1.3 درصد بیشتر از سال قبل افزایش یافته است.

 شاخص بهای کالاهای مصرفی (CPI)، در ماه نوامبر دو درصد رشد داشته که بالاترین نرخ شاخص CPI از جولای 2012 تاکنون و تنها شواهد از افزایش تورم با وجود افزایش ارزش دلار و افت قیمت نفت و مواد خام محسوب می‌شود.

اما نرخ‌های تورم معمول یا نرخ‌هایی که شامل تمام قیمت‌ها نظیر مولفه‌هایی نظیر قیمت نفت و مواد خام می‌شود، امسال بدون تغییر بوده‌اند و این مساله باعث شده تا برخی از اقتصاددانان مدعی شوند اقتصاد آمریکا نه‌تنها تورمی نبوده، بلکه ضدتورمی بوده که این جدی‌ترین و رایج‌ترین خطر برای اقتصاد این کشور است.

در آستانه اعلام افزایش نرخ بهره بانکی ازسوی فدرال‌رزرو، اقتصاددانانی همچون «پل کروگمن»، اعتقاد داشتند که فدرال‌رزرو به دلیل پایین بودن نرخ تورم، فعلا برای افزایش نرخ بهره دست نگه خواهد داشت.

اما «جانت یلن»، در نشست مطبوعاتی 10 روز قبل خود تصریح کرد که فدرال‌رزرو معتقد است نرخ تورم در میان‌مدت، به نرخ هدف (تورم دو درصدی) بازخواهد گشت؛ هرچند پیش‌بینی‌های خود فدرال‌رزرو نشان می‌دهد که احتمالا نرخ تورم تا سال 2018 میلادی به این سطح نخواهد رسید.

اما حالا فدرال‌رزرو نرخ بهره را از صفر درصد افزایش داده و هم‌اکنون این سوال مطرح می‌شود که چه زمانی دور بعدی افزایش نرخ بهره سر خواهد رسید؟ و پس از آن احتمالا شاهد افزایش نرخ بهره، یکی پس از دیگری خواهیم بود.

نخستین گام افزایش نرخ بهره ازسوی فدرال‌رزرو در حالی اتفاق افتاد که نشانه‌هایی از بازار کار در آمریکا مشاهده شد گرچه هنوز نگرانی‌هایی درباره تثبیت نرخ تورم وجود دارد. در این صورت، فشار ناشی از نبود تورم باید برای ارزیابی نتایج اقدام هفته گذشته فدرال‌رزرو، به دقت تحت نظارت قرار گیرد.


ویدیو مرتبط :
وحدت؛ مهمترین دغدغه پیامبر (ص)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مهمترین مسئله در انتخابات 2016 آمریکا


وی‌او‌آی در گزارشی با اشاره به اینکه رقابت انتخاباتی میان نامزدهای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا به طور غیر رسمی آغاز شده تصریح کرد که مسئله ایران مهمترین مسئله مورد توجه نامزدهای انتخاباتی در کمپین‌هایشان خواهد بود.

خبرگزاری فارس: وی‌او‌آی در گزارشی با اشاره به اینکه رقابت انتخاباتی میان نامزدهای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا به طور غیر رسمی آغاز شده تصریح کرد که مسئله ایران مهمترین مسئله مورد توجه نامزدهای انتخاباتی در کمپین‌هایشان خواهد بود.

وی‌او‌آی در این گزارش که روی وب‌سایت آن منتشر شده بود نوشت: فرقی نمی‌کند مذاکرات هسته‌ای با ایران به نتیجه برسد یا نه، مسئله ایران در انتخابات ریاست جمهوری سال‌ آینده در مرکز توجه کمپین‌های انتخاباتی در سال 2016 خواهد بود.

این رسانه آمریکایی در ادامه با اشاره به اینکه نامه 47 سناتور نشان داد که چه شکاف بزرگی میان جمهوری خواهان و دمکرات‌ها در قبال ایران وجود دارد، تصریح کرد که هیلاری کلینتون مهمترین کاندیدای دمکرات‌ها از مذاکرات دولت باراک اوباما با ایران درباره مسئله هسته ای حمایت می‌کند.

47 سناتور جمهوری‌‌خواه کنگره آمریکا  چندی پیش در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مقامات جمهوری اسلامی ایران مدعی شدند که هرگونه توافق اتمی آمریکا با ایران که به تصویب کنگره آمریکا نرسد، تنها تا پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما معتبر خواهد بود.

انتشار این نامه با واکنش‌های گسترده‌ای روبرو شد و بسیاری از مقامات ارشد آمریکایی از جمله رئیس جمهور این کشور از این اقدام انتقاد کردند.