اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مهمانپرست: کمک مالی به افغانستان ادامه می یابد



برامین مهمانپرست در نشست خبری امروز سه شنبه خود با خبرنگاران در رابطه با قرارداد تحویل موشک های اس 300 ه ایران از سوی روسیه گفت:  در رابطه با عدم پایبندی به مفاد این قرارداد موادی وجود دارد که مورد رسیدگی ایران قرار گرفته است.

 

وی افزود: ما اجازه نخواهیم داد حقوق ملت ایران در این مورد تضییع شود ولی عدم دریافت موشک های اس 300 در توان بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران تاثیری نخواهد گذاشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سیستم دفاعی کشور وابسته به سیستم دفاع موشکی نیست و این موضوع از تعهدات روسیه در قبال ایران چیزی را کم نمی کند ، با این حال روسیه باید پاسخگویی عدم پایبندی به تعهدات خود در این رابطه باشد.

مهمانپرست اضافه کرد: این موضوع علاوه بر تعهدات حقوقی موجب می شود که کشوری در برنامه های بعدی در نزد طرف ایرانی بی اعتبار شود.

کمک به افغانستان از دولت هشتم آغاز شده و ادامه خواهد داشت

وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره خبر ارسال  کمک مالی ایران به دفتر ریاست جمهوری افغانستان گفت: بر خلاف کشورهایی که پول هایی زیادی را در افغانستان خرج کردند و این هزینه ها از بابت اقدامات نظامی علیه مردم افغانستان بوده، جمهوری اسلامی ایران به عنوان دولتی که در همسایگی افغانستان است و برای بازگشت ثبات و امنیت در این کشور و بازسازی زیرساخت های افغانستان کمک های زیادی را انجام داده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی  افزود: این کمک ها به افغانستان از دولت هشتم آغاز شده و همچنان ادامه دارد زیرا همه کشورها باید کمک کنند که زیرساختهای اقتصادی افغانستان بازسازی شده و رویکرد نظامی در این کشور رها شود.

اهداف ناتو در منطقه مورد تردید جدی است

مهمانپرست در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر احتمال تغییر در توازن نظامی منطقه با استقرار سپر دفاع موشکی از سوی ناتو در ترکیه گفت: ما فکر می کنیم به طور کلی حضور نیروهای نظامی ناتو موجب به هم زدن امنیت منطقه خواهد شد و فکر می کنیم که اهداف ناتو از استقرار نیروهای نظامی در منطقه مورد تردید جدی است.

وی افزود: کشورهای منطقه بدون حضور نیروهای خارجی نیز می توانند امنیت خود را تامین کنند و نیازی به حضور نیروهای خارجی چیزی جز مخدوش کردن امنیت منطقه در پی ندارد.

انتقاد از وضعیت حقوق بشر در فرانسه

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره برخورد پلیس فرانسه با معترضان گفت: متاسفانه نحوه رفتار کشورهای غربی و عدم توجه آنها به حقوق بشر اشکالات جدی دارد.

وی افزود: آنها به جای اینکه به دخالت در امور دیگر کشورها بپردازند ، باید بر روی مسائل داخلی خودشان متمرکز شوند و در این موضوع حقوق بشر را رعایت کنند و آزادی های مشروع و حقوق اقلیت ها و زندانی ها را مورد توجه قرار دهند.

مهمانپرست رفتار پلیس فرانسه با معترضان و کسانی که برای کسب حقوق مدنی خود تجمع می کنند را نامناسب دانست و گفت: اینگونه برخوردها مورد تایید هیچ کشور و جامعه ای نیست.

محتوای مذاکراه با 1+5 از شکل آن مهم تر است

مهمانپرست در رابطه با بحث مذاکره ایران با 1+5 گفت: مباحث مربوط به مذاکره با 1+5 در جریان است و این بحث ها بیشتر در رابطه با تاریخ، مکان و محتوای مذاکرات ادامه دارد ولی ما معتقدیم که باید در رابطه با محتوای مذاکرات تامل بیشتری صورت گیرد و همچنین معتقدیم که محتوای مذاکرات از شکل مذاکرات مهم تر است.

وی همچنین در رابطه با افتتاح نیروگاه بوشهر گفت: نیروگاه بوشهر یکی از برنامه های هسته ای صلح آمیز کشور است که طبق زمانبندی به پیش می رود و کمک می کند که جمهوری اسلامی ایران درباره انرژی های جایگزین سوخت فسیلی نیز به دستاوردهایی برسد.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ما در زمینه های هسته ای دیگر نیزبه برنامه های خود درقالب صلح آمیز ادامه می دهیم و طرف های قبلی باید بدانند که با فشارهای غیر متعارف نمی توانند مانع پیشرفت کشور در بهره برداری از فناوری صلح آمیز هسته ای شوند.

تصویب طرح قطع رابطه با انگلیس صحت ندارد

مهمانپرست در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه به تازگی یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی  خبر از تصویب طرح قطع رابطه سیاسی با انگلیس در مجلس داده است،  گفت: این بحث به این صورتیکه طراح سئوال مطرح کرد نبوده و چنین موضوعی صحت ندارد.

مطالب ویکی لیکس به هیچ وجه مورد تایید ایران نیست

وی در ادامه این جلسه و در پاسخ به سئوالی در خصوص انتشار اسناد محرمانه جنگ آمریکا از سوی یک سایت اینترنتی گفت: راجع به این اسناد تردید و ابهام جدی وجود دارد و نیات منتشر کنندگان این اسناد مشخص نیست .

سخنگوی وزارت خارجه افزود: با توجه به اینکه در عرصه های جهانی موفقیت های بسیاری را به دست آورده و همچنین در حوزه خلیج فارس با کشورهای منطقه روابط تنگاتنگی را برقرار کرده و پس از بازتاب های مثبت سفر رئیس جمهور به کشور لبنان و همچنین تشکیل قریب الوقوع دولت عراق  به نظر می رسد که انتشار این اسناد با نیات خاص صورت گرفته است .

مهمانپرست با تاکید بر اینکه مطالب منتشرشده در این اسناد به هیچ وجه مورد تایید ایران نیست، گفت: به نظر می رسد این حرکت شیطنت آمیز بوده و ما با این گونه اقدامات به شدت مخالف بوده و مقابله خواهیم کرد.

کشورهای منطقه هزینه سیاستهای نادرست آمریکا را ندهند

وی در ادامه درباره خریدهای هنگفت نظامی برخی کشورهای منطقه از آمریکا و اروپا گفت: طبعا خرید تجهیزات نظامی در حد متعارف و برای دفاع از کشور مانعی ندارد و مشکلی نیز در منطقه به وجود نمی آورد ولی برخی از کشورهای غربی با پروژه های اسلام هراسی و ایران هراسی به دنبال ایجاد انحراف افکار از دشمن مشترک منطقه یعنی رژیم صهیونیستی هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آنها با این گونه اقدامات در پی تحریک کشورهای منطقه به خرید کلان جنگ افزارهای نظامی بوده و از این طریق در پی رفع بحران های اقتصادی خود هستند.

مهمانپرست خطاب به کشورهای منطقه گفت: باید این کشورها هوشیار باشند که هزینه سیاستهای نادرست آمریکا که منجر به بحران اقتصادی شده است را نپردازند.

غرب در پی تحت فشار قراردادن  مردم ایران است

وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره صدور قطعنامه های تحریمی علیه ایران از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا گفت: آنها برخلاف ادعایی که دارند به دنبال این هستند که مردم ایران را تحت فشار قرار دهند و آنها را از حقوقشان دور کنند ولی باید بدانند این گونه اقدامات هیچ گونه تاثیری در اراده ملت ایران نخواهد گذاشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ملت ایران در مسیر پیشرفت کشور تسلیم این گونه فشارها نخواهد شد و اگر کشورهای اروپایی بخواهند به این سیاست خود ادامه دهند بیش از آنکه کشور ما را تحریم کنند به بحران های داخلی خود دامن زده اند.

وی با تاکید بر اینکه خود غربیها هم اعتقاد به این تحریم ها ندارند، گفت: کشوری که دارنده دومین ذخایر نفت و گاز در جهان است ، تسلیم این گونه اقدامات نمی شود و هر گونه اقدامی در جهت تحریم ایران به واقع تحریم شرکت های خود این کشورها است که بازار بزرگ ایران را از دست داده و شرکت های دیگری جایگزین آنها می شود.

مهمانپرست درباره ادعای حضور برخی از سران القاعده در ایران نیز گفت: هر موقع از سوی کشورهای غربی احساس می شود که ملت ایران به پیشرفت بزرگی دست یافته است،  این گونه مطالب مطرح می شود ولی فکر می کنم خود آنها نیز فهمیده اند که این گونه اقدامات کارآیی خود را از دست داده و تنها در راستای ایران هراسی مطرح می شود که البته ملتهای منطقه به خوبی از توطئه های طراحان این مباحث آگاه شده اند.

برگزاری نهمین اجلاس گفتگوی همکاری آسیایی در تهران

وی همچنین در پایان این نشست خبری در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره اجلاس همکاری گفتگو های آسیایی گفت: نهمین اجلاس وزرای خارجه مجمع این اجلاس طی روزهای 18 و 17 آبانماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد که ما فکر می کنیم در هشت اجلاس گذشته دستاوردهای خوبی نسیب کشور ها شده است و در این اجلاس نیز امید است قدم های مثبتی در جهت نزدیکی به اهداف و چشم انداز های آن برداشته شود.../مهر


ویدیو مرتبط :
تدارک BBC برای ادامه حضور ارتش امریکا در افغانستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عصبانیت مورالس از ایران: در دادن کمک مالی بجنبید؛ حرف زیاد می زنید اما کار زیادی نکردید!



 

عصبانیت مورالس از ایران: در دادن کمک مالی بجنبید؛ حرف زیاد می زنید اما کار زیادی نکردید!

 

ایران: هر ریالی که داده می شود، حساب می شود

عصبانیت مورالس از ایران: در دادن کمک مالی بجنبید؛ حرف زیاد می زنید اما کار زیادی نکردید!

در یکی از اسناد ویکی لیکس به عصبانیت و ناراحتی ایران و بولیوی از یکدیگر اشاره شده است. این سند در 13 ژانویه سال 2008 تنظیم شده است.

در این سند ویکی لیکس آمده است: محمود احمدی نژاد با نماینده ویژه ی بولیوی کارلوس گارسیا در روز 10 ژوئن در تهران دیدار کرد. این دو در مورد روابط عمیق دو کشور اظهارات تکراری بیان کردند و هیچ توافقنامه و طرحی اعلام نشد.

جورج کابلر که منبع ما در وزارت خارجه بولیوی به عنوان مامور برنامه ریزی سیاست و خط مشی است، گفت: سفر گارسیا به ایران بیشتر یک نمایش بود. او از سوی مورالس پیغامی داشت که بود که حاوی این نکته بود: ایرانیان در دادن کمک های مالی تسریع و عجله کنند.

وی افزود: عصبانیت و ناراحتی بسیاری در بین مورالس و مشاوران ارشدش وجود دارد که در مورد ایران می گویند "حرف خیلی زیاد زده شده، اما کار زیادی نشده است".

میچیاکی نگاتانی، رئیس کمبته روابط بین الملل پارلمان بولیوی گفت: من با یکی از نماتندگان مجلس ایران در اینجا دیدار کردم و او به من گفت که ایران از دولت بولیوی به خاطر عدم شایستگی و اینکه کارها و توافقنامه را پیگیری نمی کند ناراحت و عصبانی است.

نگاتانی گفت: ایران انتقاد کرده است که با وجود اعلام کمک 1.1 میلیون دلاری اقتصادی و تکنولوژیکی و ایجاد یک رابطه ی دیپلماتیک در بحبوحه ی هیاهوهای سال 2007 {در بولیوی} دولت بولیوی توانایی پیشرفت در اجرای طرح ها دو طرفه را ندارد و این دولت با انجام هر کاری مشکل دارد.

وی به نقل از نماینده مجلس ایران بیان کرد که حتی پروژه های کوچک مثل تاسیس کارخانه ی تهیه شیر در اداره گمرک بولوی گیر کرده است.

نگاتانی گفت: ایرانی ها گفته اند که این کمک ها بشردوستانه نیست بلکه شرط دارد. هر ریالی که داده می شود، حساب می شود و باید در عوض جبران شود..../تحلیل:انتخاب