اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

منع دانشکده اقتصاد شریف از پذیرش دانشجو


از سال 89 زمزمه‌هایی درخصوص انحلال دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف به گوش می‌رسید. این‌که دانشگاه صنعتی شریف یک دانشگاه علوم ریاضی و فنی است و دانشکده‌ای بر پایه تدریس علوم انسانی برای یک دانشگاه فنی تعریف نشده است، از دلایلی بود که وزارت علوم برای توقف کار این دانشکده مطرح می‌کرد.

روزنامه آرمان:  از سال 89 زمزمه‌هایی درخصوص انحلال دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف به گوش می‌رسید. این‌که دانشگاه صنعتی شریف یک دانشگاه علوم ریاضی و فنی است و دانشکده‌ای بر پایه تدریس علوم انسانی برای یک دانشگاه فنی تعریف نشده است، از دلایلی بود که وزارت علوم برای توقف کار این دانشکده مطرح می‌کرد.

 دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف در سال 78 و به کوشش دکتر علی نقی مشایخی بنیان گذاشته شد. «این دانشكده اولین دانشکده وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است كه باهدف آموزش علوم مدیریت و اقتصاد با رویكردی نو و متفاوت از سایر مراكز آموزشی و تحصیلی تاسیس شد.

احساس نیاز مبرم سازمانهای مختلف كشور به افرادی كه علاوه بر دانش كاربردی خود در رشته‌های فنی- مهندسی و رشته‌های تجربی، نیاز به فراگیری دانش مدیریت دارند و خلائی كه توسط مدیران رده بالا و رده‌های میانی حس می‌شد، انگیزه اصلی برای ایجاد رشته MBA در این دانشگاه گردید. از طرف دیگر، پیچیدگی زیاد مسائل اقتصادی كشور و ضرورت استفاده از دانش روز اقتصاد در سیاستگذاری و ترسیم چشم اندازهای آتی، موجب راه اندازی رشته علوم اقتصادی و مهندسی سیستم‌های اقتصادی اجتماعی در گرایش اقتصاد در این دانشكده گردید.»

 با وجود این‌که دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف در جذب نخبگان علوم مهندسی برای تحصیلات تکمیلی موفق عمل کرده و توانسته در زمینه آموزش علوم اقتصادی و مدیریتی درخشان باشد و فارغ‌التحصیلانی با پشتوانه علمی قوی به جامعه تحویل دهد اما ظاهرا وزارت علوم هنوز نتوانسته وجود آن را به‌عنوان یک واحد آموزشی موفق بپذیرد. با این‌که خبر انحلال این دانشکده خرداد 90 از سوی رضا روستاآزاد، ریاست دانشگاه شریف تکذیب و قول «حفاظت از یادگار دکتر مشایخی و ایجاد شرایط بالندگی آن» داده شد اما این روزها خبرهایی از حذف سهمیه پذیرش دانشجو برای این دانشکده در ترم جدید آموزشی به‌گوش می‌رسد.

 با این که هنوز رتبه داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد اعلام نشده و زمان انتخاب رشته نرسیده است اما این میان دانشجویانی هستند که با استفاده از سهمیه دانشجویان استعدادهای درخشان، بدون کنکور در این دانشکده پذیرفته شده‌اند با این تصمیم وزارت علوم بلاتکلیف‌ مانده‌اند و نسبت به آینده خود دراین دانشکده دید روشنی ندارند.


دقیقا نمی‌دانیم علتش چیست

دکتر مشایخی بنیانگذار دانشکد مدیریت و اقتصاد شریف در گفت‌و‌گو با آرمان از جلوگیری وزارت علوم برای جذب دانشجو در دوره جدید بدون هیچ‌گونه علت مشخصی می‌گوید. با وجود این‌که بهانه سال‌های پیش مبنی بر این‌که دانشکده اقتصاد در یک دانشگاه فنی رفع شده است ولی کماکان جلوی پای این دانشکده سنگ اندازی می‌شود. «این که دانشگاه‌های مهندسی نباید دانشکده اقتصاد و مدیریت داشته باشند یک منطق غلط است.

دانشگاه‌های فنی باید دانشکده اقتصاد داشته باشند و برای این موضوع دیر هم کرده‌ایم.» پرس‌و‌جو‌های آرمان از دانشکده اقتصاد درخصوص علت این اقدام وزارت علوم به نتایجی قطعی نمی‌رسد. ظاهرا وزارت علوم درخصوص عدم تخصیص ظرفیت به این دانشکده دوباره همان علت گذشته را مطرح می‌کند.

 این در حالی است که دانشگاه شریف تنها دانشگاه فنی نیست که رشته‌های علوم انسانی ارائه می‌کند و انتظار می‌رود اگر این دلیل وزارتخانه برای حذف ظرفیت دانشکده اقتصاد در سال جدید است، در رابطه با این امر سیاست‌های یکسانی درخصوص همه اعمال شود. چرا که اگر دانشگاه فنی دیگری می‌تواند برای یک یا چند رشته علوم انسانی دانشجو بگیرد، دلیلی ندارد که دانشگاه شریف از این کار منع شود.


موفقیت دانشکده اقتصاد شریف در جذب نخبگان

شورای صنفی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف درخصوص این اتفاق بیانیه‌ای صادر کرده و در آن به نقش این دانشکده برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان اشاره کرده‌است. در این بیانیه آمده است که شماری از نخبگان و فارغ‌التحصیلان برتر رشته‌های مهندسی به امید تحصیل در این دانشکده از ادامه تحصیل در خارج از کشور منصرف می‌شوند و دانشکده درخصوص جذب این افراد موفق عمل کرده است.

دکتر مشایخی از ضربه جدی می‌گوید که درخصوص توقف کار این دانشکده به رشته‌های اقتصاد و مدیریت و همین‌طور آموزش عالی وارد می‌شود. «کسانی وارد این دانشکده می‌شوند که در کنکور کارشناسی عموما رتبه‌های زیر صد را کسب کرده‌اند و در طول تحصیل خود از دانشجویان درخشان و برجسته رشته‌شان بوده‌اند. کیفیتی که این دانشکده در این رشته‌ها ارائه می‌دهد بالاست و اگر این فعالیت‌ها مختل شود دیگر این کیفیت جایی ارائه نخواهد شد و این امر افتی درخصوص جذب نخبه‌ها به دنبال خواهد داشت.»

مشایخی همچنین از ارائه درس‌های مصوب در وزارت علوم در این دانشکده اما با کیفیتی بالاتر می‌گوید. این‌که هیچ‌کدام از این درس‌ها خارج از برنامه وزارتخانه نیست و بهانه‌ای را در این خصوص نمی‌توان پذیرفت. مشایخی شمار دانشجویانی را که پس از فارغ‌التحصیلی از این دانشکده در داخل کشور جذب محیط کار می‌شوند،‌67 درصد اعلام می‌کند و معتقد است کسانی هم که رفته‌اند برای ادامه تحصیل بوده و با احساس تعهدی که می‌کنند برای خدمت به مردمشان بازمی‌گردند.


تکلیف قبولی‌های بدون کنکور معلوم نیست

بنا بر قوانین آموزش عالی، دانشکده‌ها می‌توانند درصدی از ورودی‌هایشان را از بین دانشجویان استعداد درخشان که با معدل بالا در دوره کارشناسی فارغ‌التحصیل شده‌اند،‌انتخاب کنند. ده درصد‌های برتر دوره‌های کارشناسی در هر رشته، دانشجویان نمونه کشوری و همین‌طور برگزیدگان جشنواره‌های خوارزمی، فارابی و رازی می‌توانند بدون کنکور برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد جذب دانشگاه‌ها شوند.

 دی ماه سال گذشته و قبل از برگزاری کنکور کارشناسی ارشد، دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف به روال هر سال عده‌ای از دانشجویان استعدادهای درخشان را که متقاضی ادامه تحصیل در این دانشکده بدون کنکور بوده‌اند، انتخاب و اسامی آنها را اعلام کرد. به گفته مسئولان دانشکده شاید یک سال نداشتن ورودی در روند کار آن خلل چندانی وارد نکند اما با حذف ظرفیت دانشکده اقتصاد و مدیریت شریف در سال جاری، تکلیف دانشجویانی که بدون کنکور در رشته‌های اقتصاد و مدیریتی آن‌جا پذیرفته شده‌اند چه خواهد شد؟

 دکتر مشایخی می‌گوید: ما درخصوص این دانشجویان از نظر اخلاقی تحت فشار هستیم و برای این جوانان بسیار نگرانیم ولی واقعا وزارت علوم را که کنار بگذاریم، آیا مسئولان دانشگاه نمی‌خواهند برای این بچه‌ها کاری بکنند؟ آنها باید پاسخگو باشند که برای حل این وضعیت چه کرده‌اند؟ مساله این است که این نهادهای ملی ایجاد شده‌ براساس قانون، ملک شخصی افراد نیستند که هر طور بخواهند رفتار کنند.

 چرا باید مرکزی که عملکردی درخشان داشته بدون دلیل قانع‌کننده و منطقی دچار مشکل شود؟ دانشکده اقتصاد و مدیریت شریف از تلاش برای تعیین تکلیف دانشجویان پذیرفته شده بدون کنکور می‌گوید و این‌که دانشکده تمام تلاشش را برای حل این مساله می‌کند چرا که این ماجرا می‌تواند سرنوشت این افراد را تغییر دهد.


ویدیو مرتبط :
دانشکده فنی کشاورزی حبیب آباد آماده پذیرش دانشجو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه شریف


دانشگاه صنعتی شریف از بین دانشجویان ممتاز در دوره كارشناسی ارشد 13 دانشگاه سراسری برای سال تحصیلی 94-93 بدون آزمون دانشجو پذیرش می کند.

خبرگزاری مهر: دانشگاه صنعتی شریف از بین دانشجویان ممتاز در دوره كارشناسی ارشد 13 دانشگاه سراسری برای سال تحصیلی 94-93 بدون آزمون دانشجو پذیرش می کند.

دانشگاه صنعتی شریف بر اساس آئین‎نامه "ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به دوره‌های تحصیلی بالاتر" وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از میان دانشجویان کارشناسی ورودی 89 و دورشته‌ای‌های ورودی 88 این دانشگاه و سایر دانشگاه‌های منتخب به شرح پیوست، تعداد محدودی را بدون آزمون ورودی جهت ورود به دوره‎های كارشناسی ارشد می‎پذیرد.

متقاضیان می‎بایست فرم درخواست و مدارک خود را از تاریخ 4 آبان تا 19 آبان 92 به دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه ارائه كنند. زمان تقریبی اعلام نتایج پذیرش، نیمه دوم آذر 92 و اعلام نتایج تکمیل ظرفیت پذیرش از میان تقاضاهای ارائه شده در مهلت فوق‌الذکر، مرداد 1393 خواهد بود.

داوطلبان باید دارای حداقل معدل 17 بوده و حداقل 100 واحد درسی در مقطع کارشناسی را گذرانده باشند از دیگر شرایط برای پذیرش می توان به  اتمام تحصیلات کارشناسی تا تاریخ 31شهریور93، داشتن رتبه‌های یک تا سه برای داوطلبان سایر دانشگاه‌ها (پرونده داوطلبان سایر دانشگاه‌ها که رتبه یک تا سه را ندارند امّا معدّل آنان 18 و بالاتر است نیز قابل بررسی است) اشاره کرد.

صرفا در مورد داوطلبان رشته‌های شیمی، علوم کامپیوتر و مهندسی وعلم مواد، پرونده داوطلبانی که معدل بالای 16.5داشته و جزء 10% نخست دوره کارشناسی رشته خود باشند، قابل بررسی است.

پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد فقط به جهت تشویق و حمایت از دانشجویان با وضعیت تحصیلی ممتاز صورت گرفته و فرایندی جدا از آزمون عادی کارشناسی ارشد است. لذا تاكید می‎شود كه ارائه تقاضا از این طریق  هیچگونه حقی در رابطه با برخورد ویژه با متقاضی در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه ایجاد نمی‎نماید و به كلیه متقاضیان توصیه می‎شود مراحل و پیش‌نیازهای آزمون عادی کارشناسی ارشد را دقیقاً رعایت کنند.

پذیرش دانشجو فقط ازدانشگاه‌های، 1-صنعتی شریف 2- دانشگاه تهران 3- دانشگاه صنعتی امیرکبیر 4- دانشگاه صنعتی اصفهان 5- دانشگاه شیراز 6- دانشگاه علم و صنعت 7- دانشگاه فردوسی مشهد 8- دانشگاه تبریز 9- دانشگاه شهید بهشتی 10- دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی 11- دانشگاه صنعت نفت(رشته مهندسی نفت) 12- دانشگاه اصفهان (رشته‌های علوم پایه) 13- دانشگاه علامه طباطبایی (رشته‌های اقتصاد و مدیریت) خواهد بود.