اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

منشا حسادت های زنانه چیست؟!


امروزه در جامعه برخی مردان به رفتار همسران خود نسبت به افراد جنس مخالف در روابط اجتماعی، حساسیت‌هایی نشان می‌دهند که آن را «غیرت» می‌دانند و از همسر خود می‌خواهند که با جنس مخالف خود با متانت برخورد کنند. این رفتار، در زنان «حسادت‌ زنانه» نام گذاری شده است.

 برخی از زنان نسبت به همسر خود حساسیت‌هایی دارند که این حسادت زمانی‌که همسر آنها به جنس مخالف در روابط اجتماعی توجه نشان می‌دهد، بیشتر می‌شود که معمولا روانشناسان این حس را «حسادت‌های زنانه» می‌نامند. این حس که در زن‌ها وجود دارد، معمولا اختیاری نیست و زمینه و اشکال آن متفاوت است.

امروزه در جامعه برخی مردان به رفتار همسران خود نسبت به افراد جنس مخالف در روابط اجتماعی، حساسیت‌هایی نشان می‌دهند که آن را «غیرت» می‌دانند و از همسر خود می‌خواهند که با جنس مخالف خود با متانت برخورد کنند. این رفتار، در زنان «حسادت‌ زنانه» نام گذاری شده است.

برخی از زنان به دلیل اینکه نیاز به توجه، حمایت و محبت بیشتری از همسرخود دارند و اگر احساس کنند که همسر آنها به چیزی علاقه دارد اما در توان آنها نیست و همسر آنها به جنس مخالف خود توجه نشان می‌دهند، تحمل این مسئله برایشان سخت و دشوار است.

از سوی دیگر برخی از زنان بطور کلی در برخوردهای اجتماعی همسرانشان با جنس مخالف حساسیت نشان می‌دهند، بخشی از این حساسیت‌ها برمی‌گردد به خود آن فرد که چه تصوراتی از خودش دارد. یعنی فرد احساس می‌کند شاید دیگر آن شرایط فیزیکی و یا جذابیت را برای همسرش ندارد.

البته این تصورات منفی که زن نسبت به همسرش دارد، حسادت را در درون خود تقویت کرده و اگر به حد افراطی آن برسد؛ به سوء زن و بدبینی تبدیل می‌شود که ریشه آن اختلالات روانی است.

در برخی موارد در زنان این رفتار به «وسواس فکری» تبدیل می‌شود و مدام نگران هستند که همسرشان به آنها خیانت و یا بی‌وفایی کرده و با جنس مخالف ارتباط برقرار می‌کند. متاسفانه آمار و یا اخباری که ناشی از ارتباطات بین مردان و زنان و یا خیانت‌های زناشویی است باعث می‌شود که این حساسیت بیشتر شود.

ریشه برخی از این حساسیت‌ها به نوع رابطه بین زوجین برمی‌گردد که رابطه آنها مبتنی بر عشق و صمیمیت نبوده و زوجین به هم اعتماد ندارند. بخصوص اگر هم در گذشته سوابق منفی در پرونده آنها باشد؛ این حس حسادت در آنها بیشتر تقویت می‌شود.

متاسفانه برخی از زوجین قبل از ازدواج روابط بی‌قاعده‌ای که با جنس مخالف در گذشته را داشته‌‍‌اند، برای همدیگر بازگو می‌کنند که این مسئله باعث می‌شود، اعتماد آنها نسبت به یکدیگر سلب شود.

برای برطرف‌کردن این حسادت‌ها و یا حساسیت‌ها، افرادی‌که واقعاً اختلالات روانی دارند، باید درمان شود.

بعضی از زوجین هم باید زوج درمانی داشته و سعی کنند باهم دوست و رفیق باشند، همسران باید رابطه زناشویی خود را از نو بسازند تا یک رابطه خوب و کامل داشته باشند، زیرا اگر فردی نسبت همسرش عشق و علاقه و محبت را ابراز کرده و زندگی عاشقانه‌ای داشته باشند، دیگر نگران آن نخواهد بود که همسرش به او بی‌وفایی خواهند کرد یا خیر؟

در مورد حسادت‌های معمولی که بدون هیچ سرمنشا شکل می گیرد و زن خود را مدام آزار می‌دهد، پیشنهاد می شود که افکار را در ذهن خود متمرکز کرده و فکرش را تغییر دهد و از خود سوال کند که چرا این افکار منفی به سراغ من می‌آید؟

چرا من باید اینقدر حساس و نگران باشم؟

آیا این نگرانی من مشکلی را حل می‌کند یا خیر؟

منبع: برنا




ویدیو مرتبط :
اوج حسادت زنانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حسادت زنانه اززندگی زناشویی حفاظت میکند



 

 

حسادت زنانه از زندگی زناشویی حفاظت می کند

 

بیایید اول با مفهوم حسادت آشنا شویم. حسادت، نگرانی و ترس از یک رقیب احتمالی است که فکر می‌کنید علاقه یا محبت همسرتان را به خود جلب کرده است. این احساس می‌تواند شامل شک و تردید نسبت به خیانت همسرتان یا کسی که دوستش دارید باشد.

 

سه نوع حسادت وجود دارد. نوع اول بر اساس یک رقابت شکل می‌گیرد. این نوع حسادت معمولا زمانی بروز پیدا می‌کند که پای یک رقابت واقعی در میان است.

 

نوع دوم حسادت، برنامه​ریزی شده است.این احساس زمانی رخ می‌دهد که شما همسرتان را به حسادت متهم می‌کنید در حالی که آن کسی که واقعا دارد حسادت می‌کند خود شما هستید.

 

در نهایت نوع سوم حسادت، توهمی است. در این نوع حسادت، فرد سناریوهای خیالی در ذهن خود درست کرده و در نتیجه حسودی می‌کند.

 

آیا حسادت همیشه بد است؟

 

خب نه، حسادت همیشه بد نیست. حسادت می‌تواند منافعی هم داشته باشد. بعضی از پزشکان معتقدند وجود کمی حس حسادت در عشق لازم است. این حسادت می‌تواند از رابطه و زندگی زناشویی شما در برابر خطرهای واقعی محافظت کند. گاهی کمی حسادت سالم می‌تواند ارتباط متقابل شما با همسرتان را بهتر کند، مرز و محدوده زندگی مشترک شما را مشخص نماید و احساس مسئولیت و تعهد شما را افزایش دهد.

 

اگرچه در صورتی که خانم شما حسود است، به چیزهایی بیشتر از درک معنا و مفهوم حسادت نیاز دارید. برای کسانی که حسادت بر زندگی مشترک آنها سایه انداخته، چند توصیه ویژه دارم که باید مورد توجه قرار دهند.

 

صبور باشید

 

شاید به نظر برسد کسی که با او ازدواج کرده​اید همیشه موضع حسادت را در پیش می‌گیرد اما این موضوع تا ابد مشکل​ساز نخواهد بود. آدم‌ها رشد می‌کنند، تغییر می‌کنند و عاقل​تر می‌شوند.چیزهایی که اوایل ازدواج شما را آزار می‌دهد، ممکن است بعدها اهمیت چندانی نداشته باشند. صبر و شکیبایی در مقابله با این مشکل کمک زیادی به شما خواهد کرد.

 

اعتمادسازی کنید

 

هرچه بیشتر اعتماد را وارد زندگی مشترک​مان می‌کردم، همسرم راحت​تر می‌توانست حس حسادت خودش را کنترل کند. کارهایی بود که می‌توانستم برای جلب اعتماد همسرم انجام دهم. مثلا او می‌دانست که من هنگام کار در ساعت ناهار با همکاران زن ناهار نمی​خورم، مگر اینکه جمع بزرگی از دوستان و همکاران در کنار هم نشسته باشیم. دانستن این موضوع باعث می‌شد او دیگر وقتی به این فکر می‌کرد که من الان دارم چه کار می‌کنم، دچار حسادت توهمی نشود.

 

عزت نفس همسرتان را افزایش دهید

 

ریشه بسیاری از حسادت‌های همسرتان در کمبود عزت نفس اوست. راهی پیدا کنید تا عزت نفس همسرتان را افزایش دهید. او را تشویق کنید در یک کلاس فوق​برنامه شرکت کرده یا به طور منظم ورزش کند. به روش‌های گوناگون از تیپ ظاهری یا طرز صحبت کردن او تعریف کنید. اگر همسرتان احساس کند به او احترام می‌گذارید و دوستش دارید، به سختی گرفتار حسادت می‌شود.

منبع : tabnak.ir