اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ممنوعیت‌های پوششی دانشجویان علوم پزشکی/از رعایت حریم خصوصی بیمار تا منع استفاده از کراوات



جزییات آیین‌نامه «رفتار حرفه‌ای دانشجویان علوم پزشکی»

ممنوعیت‌های پوششی دانشجویان علوم پزشکی/از رعایت حریم خصوصی بیمار تا منع استفاده از کراوات

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی «رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان علوم پزشکی» به دانشگاه‌ها، الزامات کلی دانشجویان در محیط‌های آموزشی، نحوه پوشش حرفه‌ای دانشجویان و صدور کارنامه «رفتار حرفه‌ای» برای دانشجویان را تشریح کرد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

دکتر محمد حسین آیتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان علوم پزشکی، گفت: این شیوه‌نامه با مشارکت معاونت‌های دانشجویی و آموزشی وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ شد.

وی با اشاره به وظایف دانشگاه‌های علوم پزشکی در اجرای این شیوه‌نامه، اظهارکرد: معرفی شیوه‌ها و راهکارهای مناسب برای ارتباط سالم جوانان و اهمیت‌زدایی از نماد لباس و آرایش مبتذل، تحقیق و مطالعه پیرامون اثرات منفی تاثیر فرهنگ فاسد و غیر اخلاقی غرب در زندگی اجتماعی و فردی جوانان با همکاری دستگاه‌های ذیربط و برنامه‌ریزی در جهت بهینه‌سازی فرهنگ رفتار و پوشش حرفه‌ای به ویژه در اوقات فراغت با اولویت اجرای برنامه‌ها به تفکیک دختران و پسران برخی از آنهاست.

نظارت دانشگاه‌ها بر بیمارستان‌ها به منظور ترویج فرهنگ حجاب و رعایت حقوق بیماران توسط دانشجویان

وی افزود: همچنین نظارت بیشتر بر بیمارستان‌های تابعه به منظور ترویج فرهنگ حجاب و رعایت حقوق بیماران توسط دانشجویان، تاکید بر رعایت حجاب و اخلاق اسلامی، اهدای بسته‌های فرهنگی به دانشجویان جدیدالورود، ارایه الگوی مناسب و متحدالشکل به دانشجویان جهت ورود به محیط‌های آموزشی پژوهشی و بهداشتی درمانی و نظارت بر حسن اجرای آیین‌نامه و شیوه‌نامه رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان از دیگر وظائف دانشگاه‌هاست.

الزامات کلی دانشجویان در محیط‌های آموزشی

آیتی با اشاره به الزامات کلی دانشجویان در محیط‌های آموزشی و پژوهشی در زمینه «رفتار حرفه‌ای»، اظهار کرد: دانشجویان باید از ایجاد هرگونه اخلال به هنگام تدریس مانند ورود به کلاس بعد از استاد، خوردن و آشامیدن، بلند صحبت کردن، خندیدن و ایجاد سر و صدا و استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل صوتی و تصویری خودداری کنند.

وی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید از اعمال و رفتار خلاف شئون اسلامی، دانشجویی و اخلاق حرفه‌ای خودداری کنند، تصریح کرد: در این زمینه می‌توان به رعایت ادب و احترام، فروتنی، اخلاق و آداب اسلامی متناسب با شأن یک فرد دانشگاهی، جلوگیری از توهین و تمسخر زبانی و رفتاری، مشاجره و پرخاشگری، عدم رعایت حقوق دیگران، مصرف هر نوع محصول دخانی یا مخدر و استفاده از هر نوع دارو یا ماده‌ای که باعث غیر عادی جلوه نمودن حرکات و گفتار دانشجو شود، خودداری کنند.

وظایف دانشجویان دوره بالینی/رعایت حریم شخصی و آرامش روحی بیمار

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه دانشجویان بالینی باید به منظور رعایت استانداردهای حقوق بیماران و همراهان متون مصوب اخلاق پزشکی را مطالعه و به آن عمل کنند، خاطرنشان کرد: از آنجاکه رعایت حریم شخصی و آرامش روحی بیمار در هر شرایطی برای دانشجویان الزامی است، بنابراین باید سعی کنند قبل از معاینه، آزمایش و یا تهیه شرح حال، رضایت بیمار را اخذ کنند.

وی با تاکید بر اینکه زمان معاینه باید حریم خصوصی بیماران رعایت شود، به ایسنا اظهارکرد: دانشجویان باید به حقوق بیماران در رابطه با انتخاب درمانگر و روش درمانی در موارد غیر اورژانس احترام بگذارند.

ممنوعیت استفاده از تلفن همراه بر بالین بیمار

آیتی با تاکید بر احترام به مذهب و فرهنگ بیماران، گفت: دانشجو باید در حین انجام وظیفه در محیط‌های بهداشتی درمانی، کارت شناسایی خود را به همراه داشته باشد، همچنین خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه بر بالین بیمار ممنوع است.

نحوه پوشش حرفه‌ای دانشجویان دختر

آیتی با اشاره به نحوه پوشش حرفه‌ای دانشجویان دختر در محیط‌های آموزشی و پژوهشی، اظهار کرد: مدل مانتو، شلوار، مقنعه، کفش، کیف و جوراب باید ساده و به دور از مدهای افراطی باشد، همچنین پوشیدن مانتو تنگ یا خیلی گشاد، کوتاه یا خیلی بلند مجاز نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت استفاده از لباس‌هایی که تعمدا پاره یا وصله باشد، اظهارکرد: کفش باید ساده، تمیز، با پاشنه متعارف و بدون صدای آزاردهنده باشد.

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با بیان اینکه پوشیدن چکمه روی شلوار، دمپایی و صندل در محیط‌های آموزشی و پژوهشی مجاز نیست، تصریح کرد: رنگ مانتو، شلوار، کیف، کفش و جوراب نباید تند و زننده باشد و جلب توجه کند.

وی افزود: استفاده از لباس، کیف، کفش، جوراب، پیشانی بند، مچ بند، شال، دستمال گردن، کمربند، انگشتر و کلاه‌هایی که غیر متعارف و دارای نقوش و نوشته‌های زننده و یا علامت گروه‌های ضداسلام، ضد انقلاب و ضد اخلاق باشند،‌ مجاز نیست.

وی با تاکید بر اینکه ناخن‌ها باید کوتاه، تمیز، پیراسته و بدون هیچ‌گونه تزئینی باشد، به ایسنا گفت: انجام هر گونه آرایش و خالکوبی که در معرض دید باشد، ممنوع است و استفاده از عطر یا ادکلن با بوی تند و غیر متعارف مجاز نیست.

پوشش حرفه‌ای دانشجویان پسر/ممنوعیت استفاده از کراوات و پاپیون

آیتی در خصوص پوشش حرفه‌ای دانشجویان پسر در محیط‌های آموزشی و پژوهشی، گفت: پوشش باید کامل و بر اساس شئون اسلامی و دانشجویی باشد. مدل پیراهن، شلوار، کیف، کفش و جوراب باید ساده و به دور از مدهای افراطی باشد، پیراهن باید آستین‌دار بوده، کوتاه و خیلی تنگ نباشد.

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر ممنوعیت استفاده از کراوات و پاپیون، خاطرنشان کرد: به دلیل افزایش انتقال عفونت و آسیب به افراد و تجهیزات، ناخن‌ها باید کوتاه، تمیز و پیراسته باشند.

پوشش حرفه‌ای دانشجویان بالینی

آیتی با اشاره به پوشش حرفه‌ای دانشجویان بالینی در فضاهای بهداشتی درمانی، اظهارکرد: دانشجویان بالینی باید در طول مدت حضور در محیط‌های بهداشتی و درمانی از لباس فرم مخصوص به خود بر طبق استانداردهای تعریف شده از طرف دانشگاه و با رعایت کامل شئون اسلامی و دانشجویی استفاده کنند.

لباس فرم دانشجویان باید پاکیزه و مرتب و با دکمه‌های بسته باشد

وی با بیان اینکه لباس فرم دانشجویان باید به صورت پاکیزه و مرتب و با دکمه‌های بسته باشد، تصریح کرد: پوشش دانشجویان در محیط‌ بالینی، آزمایشگاهی خاص، مانند اتاق عمل و بخش‌های مراقبت‌های ویژه باید کاملا بر طبق استاندارد تعریف شده در آن بخش و با رعایت حجاب و پوشش کامل اسلامی باشد.

آیتی با بیان اینکه به منظور کاهش صدمه به پا و پیشگیری از انتقال عفونت، کفش دانشجویان باید جلو بسته باشد، به ایسنا تاکید کرد: کارت شناسایی ارائه شده از سوی معاونت آموزشی شامل عکس، نام و نام خانوادگی، آرم دانشگاه، رشته تحصیلی و سمت دانشجو باید به صورت متحدالشکل بر روی لباس فرم، به طوری که قابل رویت باشد؛ نصب شود.

درج نمره یک تا 4 در کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای داشجو

وی در خصوص نحوه اجرای شیوه‌نامه اجرایی رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان علوم پزشکی، گفت: معاونت آموزشی باید این شیوه‌نامه اجرایی را در بدو ورود دانشجو به دانشگاه به رویت او رسانده و تعهد کتبی را با امضای دانشجو مبنی بر توجیه کامل و الزام وی برای عمل به مفاد آن، دریافت کند.

صدور کارنامه «رفتار حرفه‌ای» برای دانشجویان

وی با بیان اینکه این تعهدنامه در هنگام ثبت‌نام یا ابتدای هر مقطع تحصیلی از دانشجو اخذ و در پرونده آموزشی وی نگهداری خواهد شد، به صدور کارنامه «رفتار حرفه‌ای» برای دانشجویان علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان، در هر دوره تحصیلی، از سوی معاونت آموزشی دانشگاه صادر می‌شود که مسوولیت تکمیل آن با استادان دانشجو در آن دوره است.

نحوه نمره‌دهی در کارنامه حرفه‌ای دانشجویان

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت ادامه داد: استادان باید با توجه به این شیوه‌نامه، برای رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان، به صورت مجزا، نمره توصیفی عالی، خوب، متوسط یا ضعیف را به همراه هر نمره آموزشی اعم از تئوری یا عملی صادر کنند.

وی افزود: در مورد دروسی که بیش از یک استاد مسوولیت تدریس را بر عهده دارند، مسوولیت تکمیل کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان آن درس، با تایید مدیر گروه، ترجیحا بر عهده استادی است که بیشترین تعداد ساعات تدریس را دارد.

تاثیر نتایج کارنامه در تحصیل و استخدام دانشجو

وی با بیان اینکه در صورت درخواست دانشجو، کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای وی، در پایان هر دوره به صورت محرمانه به اطلاع وی خواهد رسید، اظهارکرد: نمره‌های رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجو در مراحل مختلف تحصیل و نیز در هر گونه استخدام دولتی و گزینش با ضریب مثبت مورد استناد قرار خواهد گرفت.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به نحوه نمره‌دهی این کارنامه، گفت: بر این اساس دانشجویان در چهار سطح عالی، خوب، متوسط و ضعیف ارزیابی می‌شوند که ارزش عددی درجه عالی 4، خوب 3، متوسط 2 و ضعیف 1 است و از این اعداد برای تعیین میانگین نمره‌های توصیفی دانشجو در کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای وی استفاده می‌شود.

نحوه برخورد با دانشجویان دارای نمره متوسط و ضعیف

وی افزود: چنانچه میانگین نمرات توصیفی رفتار یا پوشش حرفه‌ای دانشجو در کارنامه نیمسال وی متوسط باشد، به دفتر مشاوره دانشجویی معرفی می‌گردد و تا ارتقا به درجه بالاتر، تحت آموزش آن دفتر قرار می‌گیرد و در صورتی که نمره‌های توصیفی دانشجو پس از دو ترم متوالی بعد از معرفی به دفتر مشاوره دانشجویی، کماکان متوسط و یا پایین‌تر از آن باشد، به شورای انضباطی دانشجویان معرفی می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین چنانچه میانگین نمرات توصیفی رفتار یا پوشش حرفه‌ای دانشجو در کارنامه نیمسال وی ضعیف باشد، در مرحله نخست تحت آموزش دفتر مشاوره دانشجویی قرار گرفته و در صورت تکرار به شورای انضباطی دانشجویان معرفی می‌شود.

آیتی در خاتمه تاکید کرد: معاونت دانشجویی و فرهنگی وظیفه نظارت بر حسن اجرای شیوه‌نامه اجرایی را بر عهده خواهد داشت./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
دانشجویان علوم پزشکی تبریز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حریم خصوصی همسرتان را رعایت کنید



 

 

حریم خصوصی همسرتان را رعایت کنید

 

همه ما در طول زندگی به لحظاتی نیاز داریم که تنها و در خلوت خودمان باشیم و دوست نداریم هیچ کس حریم خصوصی مان را به هم بزند...

 

بسیاری از افراد بر این باورند احترام به این حریم خصوصی مختص دوران تجرد و قبل از ازدواج است و زندگی مشترک یعنی باید همه چیز را با همسرمان به شراکت بگذاریم ولی بسیاری از مشکلات زناشویی ناشی از احترام نگذاشتن به این حریم خصوصی و خدشه دار کردن آن است.

 

همه ما برای کامل تر شدن ازدواج می کنیم نه برای عوض شدن یا تبدیل شدن به موجودی که همسرمان می خواهد. هر انسانی مستقل از دیگران است، یعنی هر یک از ما به تنهایی برای خود قلمرویی داریم که مخصوص خود ماست؛ مثل افکاری که در ذهنمان می پرورانیم، اهداف شخصی مان و حتی مجموعه رفتارهایی که از ما سر می زند و تمام چیزهایی که ما را به خودمان می شناساند. شاید این سوال برایتان مطرح شود که داشتن حریم خصوصی در زندگی مشترک به چه معناست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت وقتی ۲ نفر با هم ازدواج می کنند، نسبت به همسرشان احساس مالکیت دارند و گاهی به خودشان حق می دهند که در مورد هر چیز مربوط به او تصمیم بگیرند. وقتی انسانی که ذاتا آزاد و مستقل است حق تصمیم گیری برای خود و به اصطلاح حریم خصوصی نداشته باشد برای از دست دادن حریم خصوصی خود احساس بدی پیدا می کند که به پرخاشگری و عصبی بودن می انجامد، یا به شخصیتی وابسته تبدیل می شود که بدون همسرش نمی تواند هیچ کاری انجام دهد و از خود هیچ اراده ای نخواهد داشت. به همین دلیل همه مشاوران خانواده معتقدند همسران باید به حریم خصوصی هم احترام بگذارند. البته این به آن معنا نیست که زن و شوهر از فکر و احساس هم بی خبر باشند و برایشان مهم نباشد که درون همسرشان چه می گذرد، بلکه به آن معناست که به احساسات و افکار هم احترام بگذارند و همدیگر را از حقوق طبیعی شان محروم نکنند. همسرتان لحظه هایی می خواهد تنها باشد و در خلوت خودش باشد، به فعالیت های مورد علاقه اش که ممکن است شما اصلا به آنها علاقه نداشته باشید بپردازد یا هر چند وقت یک بار با دوستان نزدیکش به اصطلاح مجردی و... بیرون برود. اینها همه جزو حریم خصوصی هر فرد و قابل احترام است.

 

● چرا باید حریم خصوصی داشته باشیم؟

 

داشتن حریم خصوصی به افراد انگیزه پیشرفت در زندگی و مقابله با مشکلات می دهد. فردی که به حریم خصوصی اش احترام گذاشته می شود، عزت نفس و اعتماد به نفس کافی برای زندگی دارد. هر شخصی در حریم خصوصی اش به خودش اهمیت می دهد و به خودش می اندیشد. این فرصتی است برای اینکه با خود روبرو شود و رفتار و اعمال خود را مورد قضاوت قرار دهد و آن را اصلاح کند چرا که انسان در خلوت خود بدون ریا و تظاهر و بدون اثر گرفتن از هیچ چیز و هیچ کس به تفکر می پردازد و نتایج بهتر و دقیق تری خواهد گرفت. کسی که حریم خصوصی اش را محترم بشمارد، به حریم خصوصی دیگران نیز احترام خواهد گذاشت و همین در ایجاد ارتباطش با دیگران و به خصوص همسرش تاثیر مثبت دارد. نکته بسیار مهم دیگر این است که داشتن حریم خصوصی و خلوت، حس یکنواخت شدن زندگی مشترک را در زوج ها از بین می برد و عشق همسران را به هم بیشتر می کند. برخی از روان شناسان معتقدند زن و شوهر باید سالی یک بار و به مدت یک هفته جدا از یکدیگر باشند. مثلا به خانه پدری خود بروند و حس دوست داشتن و دلتنگی برای یکدیگر را محک بزنند.

 

● چگونه بعد از ازدواج به حریم خصوصی خود احترام بگذاریم؟

 

توجه به علایق خود و در نظر گرفتن عقاید و افکار شخصی مان به معنی احترام به حریم خصوصی مان است اما این اهمیت دادن باید بدون افراط و تفریط باشد تا تاثیر مثبتی در زندگی ایجاد کند. احترام به حریم خصوصی در زندگی مشترک، به معنی اهمیت دادن به جسم و روحمان است؛ بدون اینکه بخواهیم از زیر بار مسوولیت هایمان در زندگی شانه خالی کنیم. در واقع حریم خصوصی یعنی زمانی در روز مختص شماست که به کارها و علایق شخصی تان در چارچوب خانواده برسید. حریم خصوصی یعنی بتوانید زمانی را با خود خلوت کنید و کسی مزاحم شما نباشد. اگر بتوانید بدون پیش داوری به این راهکارها عمل کنید و حریم خصوصی خود و همسرتان را در نظر بگیرید، زندگی مشترکتان زیباتر و محکم تر خواهد شد و احساس خوشبختی بیشتری خواهید کرد.

 

● هیچ صد درصدی وجود ندارد!

 

فراموش نکنید که همسران مالک هم نیستند بلکه شریک زندگی یکدیگرند و وظیفه دارند که هر کاری را با مشورت هم انجام دهند و این تصور که باید صد درصد به حرف هم گوش بدهند و برده هم باشند، غلط است. اگر بخواهید با فردی زندگی کنید که مجبور باشید همیشه همان طور که او می خواهد رفتار کنید و خودتان را فراموش کنید، زندگی برایتان کسالت بار خواهد شد و بعد از مدتی خسته می شوید و احساس می کنید خوشبخت نیستید. همه ما با مجموعه ای از خصوصیات مثبت و منفی وارد زندگی مشترک می شویم و خودمان بعد از مدتی می توانیم راجع به رفتارمان قضاوت کنیم و ببینیم که نقاط قوت و ضعفمان کجاست. همسران باید برای کامل شدن به هم کمک کنند و بهتر شدن و تکامل هیچ فردی را خسته و دلزده نخواهد کرد. چیزی که همسران را از زندگی با هم خسته می کند، این است که خود را فراموش و فقط از دید همسرشان به خود نگاه می کنند و خودشان نیز برای حریم خصوصی خود احترام قائل نیستند.

 

● داشتن حریم خصوصی تعهد را نابود می کند؟

 

بسیاری فکر می کنند داشتن حریم خصوصی در زندگی مشترک با تعهدی که زن و شوهر به هم دارند، منافات دارد اما باید گفت حریم خصوصی به معنی خودخواهی و اهمیت ندادن به همسر و خانواده نیست بلکه همان طور که به همسر و کانون خانواده احترام می گذاریم، باید به خود نیز احترام بگذاریم و از همسرمان هم انتظار داشته باشیم به حریم خصوصی ما احترام بگذارد. در اینکه همه زوج ها باید رضایت همسران خود را جلب کنند شکی نیست اما به جای اینکه از همسر خود بی چون و چرا اطاعت کنیم، باید در مورد همه چیز با او مشورت و با هم به گفت وگو کنیم تا بتوانیم بهترین گزینه ها و راه ها را با کمک و راهنمایی هم پیدا کنیم. ما باید براساس عقاید و افکارمان رفتار کنیم نه اینکه آنها را فراموش کنیم و به عقاید و افکار همسرمان وابسته شویم. درست است که گاهی باید در زندگی گذشت کنیم و طبق عقیده همسرمان رفتار کنیم اما همیشه نباید اینگونه باشد. افرادی که حریم خصوصی خود را از بین برده اند، وابسته و بی انگیزه به زندگی هستند زیرا از علایق و افکار و رویاهایشان و در واقع از خودشان چیزی باقی نمانده است که بخواهند با آن زندگی کنند.

 

● واقع نگر باشید؛ تغییر بزرگی در راه نیست

 

بدون شک زندگی مشترک در رفتار افراد تغییراتی به وجود می آورد اما شخصیت اصلی افراد در زندگی مشترک فرقی نخواهد کرد. مثلا شخصی که برون گراست، نمی تواند بعد از ازدواج درون گرا شود و یا فردی که اجتماعی و عاشق رفت و آمد است بعد از ازدواج منزوی نخواهد شد. پس نکته مهم این است که قبل از ازدواج به شخصیت و رفتارهای همسر آینده مان دقت کنیم و اگر او را انتخاب کردیم، خیلی به امید تغییر او نباشیم. باید همسرمان را همان طور که هست بخواهیم و در راستای تکامل هم، قدم برداریم. اگر همسران همدیگر را باور کنند و شخصیت یکدیگر را بشناسند و بپذیرند، بسیاری از مشکلاتشان حل خواهد شد. چه بسیارند زوج هایی که بعد از چند سال زندگی هنوز سر مسایلی که در ابتدای زندگی با هم بحث می کردند، مشکل دارند، در صورتی که یک مساله را در زندگی یا باید حل کرد یا هضم. درصد بالایی از مشکلات به این دلیل رخ می دهد که ما می خواهیم شخصیت همسرمان را آن طور که دوست داریم تغییر دهیم، در صورتی که باید او را آن طور که هست، دوست بداریم.

 

● ... و اما توصیه آخر

 

یادتان باشد حریم خصوصی باید در چارچوب زندگی زناشویی بگنجد و مانع رسیدگی به وظایفتان در زندگی نشود. بدانید که گاهی برای اینکه بتوانید به زندگی مشترک خود ادامه دهید و همسرتان را راضی نگه دارید، مجبور می شوید حریم خصوصی خود را کمی تغییر دهید و با شرایط زندگی مشترکتان تطبیق دهید. البته با کمی خلاقیت، تغییر و مدیریت می توانید به هر دوی اینها برسید.

منبع: بروشور آموزشی همایش چگونه ازدواجمان را پایدار کنیم؟