اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مقصد سفرهای خارجی ایرانیان


مدیرکل امور مرزی و پدافند غیر عامل وزارت کشور با اشاره به افزایش 7 درصدی تردد در مرزهای سه گانه کشور در سال 93 نسبت به سال 92 گفت: عراق، ترکیه ، امارات، عربستان و آلمان به ترتیب بیشترین مقصد سفرهای اتباع ایرانی بوده است.

خبرگزاری ایرنا: مدیرکل امور مرزی و پدافند غیر عامل وزارت کشور با اشاره به افزایش 7 درصدی تردد در مرزهای سه گانه کشور در سال 93 نسبت به سال 92 گفت: عراق، ترکیه ، امارات، عربستان و آلمان به ترتیب بیشترین مقصد سفرهای اتباع ایرانی بوده است.

مجید آقابابایی با اعلام آمار ورورد خروج از مرزهای کشور ، گفت:در سال1393 آمار ورود و خروج از مرزهای سه گانه زمینی، هوایی و دریایی کشور با هفت درصد افزایش نسبت به سال 1392به 24،964،988 نفر رسید، که از این تعداد تردد ، 9،554،812 نفر(38درصد)مربوط به اتباع خارجی و15،410،176نفر (62درصد)شامل اتباع ایرانی می شود.

وی ادامه داد: کمتراز 80 درصد مقصد سفر اتباع ایرانی به 5 کشورعراق 5،099،027 نفر(33درصد)، ترکیه3،224،567نفر(20.9درصد)، امارات1،963،196 نفر(12.7درصد)، عربستان1،730،293 نفر(11.22درصد)وآلمان320،852 نفر (2.08درصد) بوده است که مجموعا 12،337،935 نفر از سفرها را شامل می شود.

مدیرکل امور مرزی و پدافند غیر عامل وزارت کشور خاطرنشان کرد: در سال 1393ورود و خروج از مرزهای هوایی به تعداد 11،559،898 نفر معادل 46.3درصد با 18 درصد افزایش، از مرزهای زمینی به تعداد 12،914110نفر معادل 51.73درصد با 2 درصد کاهش و از مرزهای دریایی به تعداد 490،980 نفر معادل 1.97درصد با 20درصد افزایش به ثبت رسیده است.

آقابابایی اظهار داشت: با عنایت به گشایش سیاسی در مناسبات کشور و بهبود وضعیت ناوگان هوایی و از طرفی بهبود وضعیت اقتصادی استفاده از پروازهای هوایی با استقبال روبرو شده و افزایش سفر با هواپیما را بدنبال داشته است که آمار تردد اتباع خارجی و ایرانی از مرزهای هوایی بترتیب 26 و 16 درصد و در مجموع 18 درصد افزایش داشته و همین امر کاهش 5 درصد تردد اتباع ایرانی در مرزهای زمینی را رقم زده است .

وی افزود: در نوروز سال1394 تعداد کل ورود و خروج به کشور با 1 درصد کاهش نسبت به سال1393 به 1،400،887 نفر در مجموع رسیده است. در این دوره، تردد اتباع ایرانی به تعداد 1،100،056 نفر با 5 درصد کاهش و تردد اتباع خارجی به تعداد 300،831 نفر با 20درصد افزایش رو به رو بوده است. از مجموع 1،100،056 نفر ورود و خروج هموطنان در ایام نوروز 1394 ،تعداد 927،617 نفر 84.32درصد به ترتیب به ترکیه 354،822 نفر (38.25درصد)،عراق به تعداد 338،101نفر (36.44درصد)،امارات به تعداد 135،550 نفر (14.62درصد)و عربستان به تعداد 99144 (10.69درصد)صورت گرفته که در مقایسه با سال 1393 ورود به ترکیه 1 درصد افزایش و عراق 15 درصد کاهش و عربستان نیز با (41درصد) کاهش رو به رو بوده است.

آقابابایی گفت: بیشترین تردد در 5 مرز شامل فرودگاه امام خمینی به تعدا 819،484 نفر (34.6درصد)، مرز مهران به تعداد 137،883نفر (9.84درصد)مرز بازرگان به تعداد 89293نفر(6.37درصد)، فرودگاه مشهد به تعداد 75775 نفر(5.4درصد)و مرز جلفا به تعداد52870نفر(3.77درصد)صورت گرفته است.

وی ادامه داد: حدود 60 درصد از کل مسافرتهای خارج از کشور در ایام نوروز از این 5 مرز صورت گرفته است.در نوروز 1394 تردد اتباع خارجی از مرزهای هوایی و زمینی و دریایی بترتیب 30 و 16و 1 درصد افزایش داشته لیکن تردد اتباع ایرانی از مرزهای هوایی و زمینی و دریایی به ترتیب 4 و 7 و 10درصد کاهش را نشان می دهد و در مجموع تردد اتباع ایرانی با 5 درصد کاهش و اتباع خارجی با 20درصد افزایش همراه شده است.

مدیرکل امور مرزی و پدافند غیر عامل گفت: در سال 1393، سه میلیون و دویست و هشتاد هزار و هفتصد و سه جلد گذرنامه برای هموطنان مان صادر شده که این رقم نسبت به سال1392 با دو درصد افزایش رو به رو بوده است.


ویدیو مرتبط :
گزارش جالب از سفرهای دریایی ایرانیان در نوروز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریکا، اولین مقصد سفرهای خارجی روحانی



آمریکا، اولین مقصد سفرهای خارجی روحانی

مراسم تنفید و تحلیف که اواسط مردادماه برگزار شود، شصت و هشتمین اجلاس سازمان ملل هم پیش روست. اواخر شهریورماه امسال شاید حسن روحانی پنجمین رئیس جمهور ایران باشد که پایش به آمریکا باز می شود.

تاکنون فقط محمود احمدی نژاد بود که در اولین سال ریاست جمهوری اش و یک ماه و نیم پس از مراسم تنفیذش در اجلاس سازمان ملل حضور پیدا کرده است، او تنها رئیس جمهور ایران هم هست که تاکنون هشت بار و در تمامی اجلاس های سازمان ملل شرکت کرده است.

 

پیش از محمود احمدی نژاد، سید محمدخاتمی، آیت الله خامنه ای و محمد علی رجایی یک یا دوبار در اجلاس سازمان ملل و با تعداد اندکی از همراهان، عازم نیویورک شده بودند. حضور آیت الله خامنه ای و محمد علی رجایی البته به اقتضای فضای جنگی حاکم بر کشور و رساندن صدای ملت ایران به جامعه جهانی در اجلاس سازمان ملل شرکت کردند.

اولین مقصد سفرهای خارجی روحانی,مراسم تحلیف روحانی,سفرروحانی به آمریکا

برای طرح مساله تجاوز عراق اینجا هستم

كمتر از یك ماه بعد از تجاوز رژیم عراق محمد علی رجانی نخست وزیر وقت ایران به همراه یک همراه یك هیأت بلند پایه مركب ازبهزاد نبوی وزیر مشاور در امور اجرایی، گودرز افتخار جهرمی از حقوقدانان مطرح کشور، چهار خبرنگار و فیلمبردار از صدا وسیما و خبرگزاری پارس عازم نیویورك شد تا در مورد جنگ ایران و عراق در سازمان ملل متحد و شورای امنیت به گفت‌و‌گو بنشینند.  در آن مقطع بحران گرونگیری و ماجرای تسخیر سفارت لانه جاسوسی هم به اوج خود رسیده بود و امام خمینی تعیین تكلیف گروگان‌های امریكایی را به مجلس شورای اسلامی واگذار كرده بودند.

 

رجایی پس از در دیدار با کورت والدهایم دبیرکل وقت سازمان ملل،  و بیان اعتراض هایش درباره تجاوز نظامی عراق به خاک ایران، درباره گروگان ها هم گفت که در مورد گروگانها من ترجیح می‌دهم فعلاً صحبتی نكنم، همانطور كه خبر دارید مجلس شورای اسلامی دراین باره در حال طرح و بحث است و بزودی نظر كشور ما نسبت به این مسئله اعلام می‌شود.

 

والدهایم اصرار می کند که دولت امریكا علاقه‌مند به حل مسائل است و هر چهار شرطی را كه امام گفته‌اند حاضرند قبول كنند و از من خواسته‌اند كه شخصاً این مسئله را به عرض شما برسانم.  رجایی پاسخ می دهد که مجلس هنوز نظر خود را نداده است ولی من به عنوان دولت سعی می‌كنم در اولین فرصت اقدامات لازم را بكنم.  قصد من از شركت در شورا، طرح مسئله تجاوز عراق بود. من در این رابطه به اینجا آمده‌ام نه برای طرح مسائل ما با امریكا.

اولین مقصد سفرهای خارجی روحانی,مراسم تحلیف روحانی,سفرروحانی به آمریکا

نطق90 دقیقه ای رهبر معظم انقلاب

هفت سال بعد از سفر شهید رجایی به نیویورک و در سال های پایانی جنگ، در روزهایی که جنگ نفتکش ها به اوج خود رسیده بود، آیت الله العظمی خامنه ای در قامت رئیس جمهور وقت ایران و به همراه هیاتی متشکل از میرسلیم مشاور عالی ریاست جمهوری و علی رضا معیری معاون سیاسی نخست‌وزیر وقت به چهل و دومین مجمع عمومی سازمان ملل رفت. علی اکبر ولایتی وزیر امورخارجه وقت چند روز زودتر برای فراهم كردن زمینه سفر به نیویورك رفته بود.

 

رهبر معظم انقلاب در آن سفر نطقی 90 دقیقه ای در سالن اجلاس سازمان ملل ایراد نمودند که بازتاب زیادی داشت.

استفاده از تجربه دادگاه نورنبرگ و طرح تنبیه عراق به عنوان متجاوز به منظور تضمین امنیت منطقه، انتقاد از عملكرد سازمان ملل و متهم ساختن شورای امنیت در حمایت از تجاوز عراق به خاك ایران، هشدار به مجمع عمومی و افكار عمومی ملت امریكا نسبت به خطر حضور نظامی دولت امریكا در خلیج فارس، برشمردن اقدامات امریكا برای مقابله با ایران، درخواست برچیده شدن دو تبعیض ناروا در سازمان ملل: حق وتو و عضویت دائم در شورای امنیت، از جمله محورهای سخنرانی رئیس جمهور وقت ایران در چهل و دومین اجلاس سازمان ملل بود. هنگامی كه آیت‌الله خامنه‌ای از تجاوز امریكا به كشتی باری ایران سخن می‌گفتند، نمایندگان امریكا محل اجلاس عمومی سازمان ملل را ترك كردند.

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

غیبت هاشمی و طرح گفت وگوی تمدن ها از سوی خاتمی

آیت الله هاشمی رفسنجانی در طول هشت سال ریاست جمهوری خود، در هیچ کدام از اجلاس های سازمان ملل شرکت نکرد. هواپیمای سید محمد خاتمی یک سال بعد از انتخابش به عنوان رئیس جمهور و در شرایطی که رد 12 سال گذشته هیچ رئیس دولتی از ایران قدم به خاک آمریکا نگذاشته بود، در فرودگاه جان اف کندی آمریکا نشست.

 

سفر وی به آمریکا همزمان شده بود با به شهادت رسیدن دیپلمات‌های ایرانی و صف‌آرایی طالبان در مرزهای شرقی ایران. سید محمد خاتمی پیش از ترك تهران، اعلام كرد كه می‌خواهد پیام‌رسان صلح برای ملت‌های جهان باشد.

 

درهمین اجلاس بود که او موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها را در مقابل نظریه ساموئل هانتینگتون درباره رویارویی تمدن‌ها مطرح كرد.

در آن اجلاس بیل کلینتون، رئیس جمهور امریكا اولین سخنران نشست صبح بود و قرار بود خاتمی بلافاصله بعد از او سخنرانی كند. این طراحی از سوی دبیركل سازمان ملل پیشنهاد شده بود تا شاید یخ روابط ایران و امریكا ذوب شود، اما در نهایت با عدم پذیرش سخنرانی در یك نشست همزمان، رئیس دولت ایران، سخنران بعد از ظهر این اجلاس شد.

 

دوربین های مستقر در سازمان ملل منتظر ثبت «دست دادن دیپلماتیك كلینتون و خاتمی» بودند که این صحنه حادث نشد. همراهان خاتمی بعدها گفتند كه كلینتون در ساختمان سازمان ملل بخ دنبال خاتمی می‌گشت تا با او روبه‌رو شود و گویا با دو ایرانی مرتبط با نمایندگی ایران و همچنین محافظ و راننده خاتمی دست داده اما موفق به دست دادن با خاتمی نشده است.

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

سفرهای هشت گانه احمدی نژاد

سید محمد خاتمی دو سال بعد هم به نیویورک رفت تا در «اجلاس هزاره سران ملل متحد» شرکت کند. از سال 79 تا سال 84 دیگر رئیس دولت ایران به نیویورک نرفت و دراجلاس های سازمان ملل شرکت نکرد تا آنکه محمود احمدی نژاد در سوم تیرماه سال 84 به عنوان رئیس جمهور کشور انتخاب شد.

 

او در شهریورماه همان سال به نیویورک رفت و سخنانش درباره هولوکاست واکنش های زیادی را به همراه داشت. به طوری که مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکایی سالن اجلاس را ترک کردند. روایتی که وی از حضورش در این اجلاس و سخنرانی اش و جماعتی که محو سخنرانی وی شده بودند بعدها باعث انتقاداتی هم علیه وی در داخل کشور شد.

 سفرهای احمدی نژاد با نیویورک همیشه با حاشیه همراه بود. اگر ماجرای یکی از سفرهایش به سخنرانی جنجالی در دانشگاه کلمبیا ختم شد، دو سفر اخیرش به نیویورک، به ماجرای همراه بردن اعضای خانواده اش گره خورد که کار را به شکایت از دولت در کمیسیون اصل 90 هم کشاند.

 

حالا حسن روحانی که به عنوان هشتمین رئیس جمهور کشور برگزیده شده است، می تواند پنجمین رئیس دولت ایرانی باشد که در اجلاس سازمان ملل شرکت می کند و قدم به خاک آمریکا می گذارد. شاید او هم نوار حضورهای متعدد رئیس دولت ایران در خاک آمریکا را پاره کند و امسال در اجلاس سازمان ملل حضور پیدا نکند. باید دید این روحانی معتدل تا شهریور چه تصمیمی می گیرد./مهر