اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مقاومت ترکیه در برابر فشارهای آمریکا برای تحریم ایران



 

 

مقاومت ترکیه در برابر فشارهای آمریکا برای تحریم ایران

 

این مقام ترک با اذعان به فشار مضاعف تحریم های جدید بین المللی به ایران ، افزود که از نظر او بعید می نماید که رهبران ایران که دهه ها زیر سایه تحریم ها زندگی کرده اند ، از موضع خود عقب نشینی کنند.

ترکیه در برابر فشارهای ایالات متحده آمریکا برای پیوستن به تحریم های شدیدتر تجاری علیه ایران مقاومت می کند.

به گزارش عصر ایران و به نقل از روزنامه " لوس آنجلس تایمز " آمریکا "علی باباجان" معاون نخست وزیر ترکیه روز چهارشنبه در واشنگتن با اشاره به اینکه تصمیمات شرکت های تجاری خصوصی ترکیه برای مبادلات تجاری با ایران مستقلانه گرفته می شود ، افزود که شرکت های ترک درباره پیوستن به تحریم های مستقل آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران ، خود تصمیم می گیرند.

واشنگتن پیش از این بارها از ترکیه خواسته است تا به تحریم های جداگانه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران بپیوندد ، اما ترکیه می گوید که حجم تجارت این کشور با ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی رقم ناچیزی است.

باباجان با اشاره به مراودات گسترده بسیاری از کشورها و شرکت های تجاری اروپایی و چینی با ایران گفت : " این بسیار غیر عاقلانه خواهد بود   با وجودی که شرکت های اروپایی ، چینی و روسی به طور گسترده با شرکت های ایرانی مراوده دارند و درهای خود را به روی ایران باز کرده اند ، شرکت های ترک روابط خود را با   ایران قطع کنند."

این مقام ترک با اذعان به فشار مضاعف تحریم های جدید بین المللی به ایران ، افزود که از نظر او بعید می نماید که رهبران ایران که دهه ها زیر سایه تحریم ها زندگی کرده اند ، از موضع خود عقب نشینی کنند.

حجم روابط تجاری سالانه ایران و ترکیه حدود 10 میلیارد دلار و آنکارا و تهران در نظر دارند تا این حجم را در آینده میان مدت به بیش از 20 میلیارد دلار برسانند.

ترکیه یک سوم گاز وارداتی خود را از ایران وارد می کند و ایران پس از روسیه دومین تامین کننده عمده گاز ترکیه به شمار می رود.

از سوی دیگر " استوارت لوی " معاون وزیر خزانه داری آمریکا نیز که برای گفتگو و جلب همکاری مقامات آذربایجان و ترکیه برای همکاری در زمینه تشدید تحریم های ایران وارد منطقه شده ، روز گذشته برای دیدار با مقامات ترکیه وارد آنکارا شد.

لوی در این سفر در نظر دارد تا مقامات ترکیه را به قطع همکاریهای بانکی و تشدید تحریم های ایران تشویق کند . آمریکا مدعی است که ایران ازسیستم  بانکی آذربایجان و ترکیه برای انتقال وجوهات مورد نیاز خود استفاده می کند و از این دوکشور می خواهد تا این مسیر را به روی ایران ببندند.

آمریکا ایران را به تلاش برای کسب سلاح های هسته ای زیر پوشش برنامه هسته ای صلح آمیز متهم می کند و ایران می گوید که همه فعالیت های هسته ای اش صلح آمیز و تحت نظارات آزانس بوده و تهران حق دارد برای راکتورهای اتمی خود چرخه سوخت بومی داشته باشد.

از سال 1384 تا کنون ، چهار قطعنامه تحریمی شورای امنیت ملل متحد با تلاش های آمریکا و دیگر متحدان این کشور به تصویب رسیده ، اما ایران اعلام کرده که به هیچ وجه از موضع به حق هسته ای خود عقب نخواهد نشست..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و پاسخ ایران به این تحریم‌ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کره جنوبی در تنگنای فشارهای آمریکا برای تحریم ایران



 

کره جنوبی در تنگنای فشارهای آمریکا برای تحریم ایران

 

فشارهای آمریکا علیه کره جنوبی برای افزایش تحریم ها علیه ایران، دولت سئول را برای انتخاب یکی از دو گزینه همراهی با واشنگتن یا ادامه مبادلات بازرگانی با ایران در تنگنا قرارداده است.

به نقل از خبرگزاری ها، "روبرت اینهورن" مشاور ویژه در وزارت خارجه آمریکا در امور سلاح کشتار جمعی که به سئول رفته از کره جنوبی خواسته است تا با آمریکا و کشورهای هم پیمان برای افزایش تحریم ها علیه ایران همکاری کند.

آمریکا از کره جنوبی می خواهد تا واردات محصولات پتروشیمی از ایران را متوقف کند.

این مقام ارشد آمریکایی در سفر به سئول با مقامات ارشد وزارت اقتصاد کره جنوبی دیدار و از آنها خواست در تحریم ها علیه ایران، مشارکت داشته باشند.

این مقام آمریکایی از روز یکشنبه گذشته به سئول سفر کرده است.

اینهورن گفت: آمریکا از دیگر کشورها می خواهد تا از خرید نفت خام از ایران خودداری کنند ولی به طور رسمی از کره جنوبی چنین خواسته ای را مطرح نکرده است.

وی افزود: تلاش می کنیم کشورهایی را از واردات محموله های بزرگ نفت خام از ایران ، منصرف کنیم. ما با پاسخ مثبت کره جنوبی برای افزایش تحریم ها علیه ایران روبه رو شدیم.

با این حال یک مقام مسئول کره جنوبی به خبرگزاری رسمی این کشور گفت: نمی توانیم درباره هیچ چیزی درباره ایران، سخن بگوییم. هم اکنون نمی توانیم در این باره سخن بگوییم که دولت کره جنوبی تحریم های بیشتری را علیه ایران اعمال می کند یا خیر.

کارشناسان دراین باره می گویند: دولت کره جنوبی در برابر درخواست آمریکا برای تحریم ایران در تنگنا قرار گرفته است زیرا اعمال این تحریم ها می تواند بر روابط اقتصادی گسترده کره جنوبی و ایران تاثیر منفی بگذارد.

ایران و کره جنوبی

ایران یکی از مهمترین شرکای اقتصادی کره جنوبی در خاورمیانه به شمار می رود.

حجم تبادل بازرگانی میان دو کشور در 10 ماه نخست 2011 به حدود 14 و نیم میلیارد دلار رسید که این رقم برای مدت مشابه در 2010 میلادی 12 میلیارد و 600 میلیون دلار بود. مقایسه میان این دو رقم نشان دهنده افزایش تبادل تجاری میان ایران و کره جنوبی به رغم تحریم هاست.

کره جنوبی از بزرگترین وارد کنندگان نفت خام ایران نیز هست. کره جنوبی با رشد اقتصادی بالا پنجمین وارد کننده بزرگ نفت خام در جهان است. آمریکا و چین به ترتیب بزرگترین مصرف کنندگان نفت خام در جهان به شمار می روند.

کره جنوبی دارای چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا  10 درصد از نیاز خود به نفت خام را از ایران وارد می کند.

ایران روزانه حدود سه و نیم میلیون بشکه نفت خام تولید می کند که حدود دو سوم آن را صادر می شود.

قبل از این کره جنوبی تحت فشارهای آمریکا و در راستای تحریم های یکجانبه واشنگتن علیه ایران، شعبه سئول بانک ملت ایران را تعطیل کرد.

کره جنوبی در سال گذشته میلادی، محصولات پتروشیمی به ارزش 350 میلیون دلار از ایران وارد کرد.  450 میلیون دلار نیز ارزش صادرات پتروشیمی کره جنوبی به ایران در سال 2010 است.

این رقم ها بخش کوچکی از تجارت جهانی پتروشیمی کره جنوبی به ارزش 49 میلیارد دلار است.../عصرایران