اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مفقودان ایرانی یا کشته شده‌اند یا گروگانند!



اخبار,اخبار اجتماعی, مفقودان ایرانی

روزنامه‌نگار سرشناس دنیای عرب با نصیحت سران سعودی به دست کشیدن از لجبازی، نظریه «گروگان بودن» مفقودان ایران را مطرح کرد و نوشت مفقود بودن حجاج ایرانی از نظر ایرانی‌ها معنا ندارد.

«عبدالباری عطوان» نویسنده فلسطینی‌الاصل و مطرح دنیای عرب، با بر شمردن شکست‌های عربستان در یمن، سوریه و اخیرا در برگزاری مراسم حج و رخ داد فاجعه منا، سران سعودی را نصیحت می‌کند که از یک دندگی دست بردارند.

سردبیر روزنامه الکترونیکی رأی الیوم می‌نویسد: اختلاف بین ایران و عربستان بار دیگر در پی کشته شدن نزدیک به 800 حاجی که بیش از 140 تن آن ها ایرانی هستند، بالا گرفته است.

به نوشته عبدالباری عطوان، ایران از لحظات ابتدایی ماجرا حالت تهاجمی به خود گرفت و عربستان را مسئول حادثه دانست و خواستار عذرخواهی این کشور از تمام حادثه دیدگان و مسلمانان شد.

اما در مقابل، مقامات سعودی در حالت دفاعی قرار دارند و «شیخ عبدالعزیز آل شیخ» مفتی عربستان، رهبران سعودی را از هر گونه مسئولیتی در این حادثه مبری دانسته و گفته است: «ازدحام جمعیت از جمله مسائلی نیست که انسان بتواند به آن تسلطی داشته باشد».

«عبدالله آل الشیخ» اما پا را فراتر گذاشته و خود حجاج را عامل حادثه دانسته است.

رأی الیوم ادامه می‌دهد: جدل بین ایران و عربستان ادامه خواهد داشت، مخصوصا اینکه مسأله‌ای که بحث‌ بر انگیزتر از مرگ حجاج است، مسأله مفقودین است، گم شدگانی که در بین آن‌ها شخصیت‌های دیپلماتیک و سیاسی، فرماندهان سپاه و مقامات امنیتی ایرانی نیز حضور دارند.

مسئولان ایرانی می‌گویند که ما کشته و زخمی شدن حجاج را درک می‌کنیم؛ اما ممکن نیست که مسأله مفقودان را نیز بپذیریم؛ آن‌ها به توطئه اشاره می‌کنند و دو گزینه بیشتر پیش روی آن‌ها نیست: یا اینکه آن ها کشته شده‌اند و عربستان نمی‌خواهد اعلام کند تا تعداد کشته شدگان افزایش نیابد و یا اینکه این مفقودان نزد عربستان گروگان هستند.

رأی الیوم ادامه می‌دهد: ایران هیأتی را به ریاست «علی جنتی» برای رفتن به عربستان تشکیل داده اما عربستان برای آن‌ها ویزا صادر نکرده و بهانه آورده است که در تعطیلات عید قربان امکان صدور ویزا وجود ندارد و با این کار خواسته است تا عصبانیت خود را به ایران ابراز کند.

بحران ایران و عربستان به اوج رسیده است و به نظر می‌رسد در روزهای پیش رو شدت یابد.

از سوی دیگر «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان، ایران را متهم به سیاسی کردن حادثه حجاج کرده؛ اما فراموش کرده که کشور عربستان خود در حال سیاسی کردن این فاجعه است و هرکسی که خطبه « الشیخ صالح آل طالب» امام جماعت مکه در روز عید قربان را بشنود که چگونه به ایران، حوثی‌ها و سوریه حمله می‌کرد را ببیند، سخن مرا خوب متوجه می‌شود.

عبدالباری عطوان در ادامه می‌نویسد: مطالبات برای تحقیقات حول یان فاجعه افزایش یافته است و نه تنها ایران، بلکه دیگر کشورهای اهل سنت و هم پیمان عربستان نیز خواستار این مسأله هستند و معروف‌ترین این مطالبه از سوی «محمد علی شاهین» معاون حزب عدالت و توسعه ترکیه بیان شده و گفته است: ترکیه می‌تواند حج را بهتر از عربستان اداره کند... آیا می‌شود که در این موضوع از قضا و قدر حرف بزنیم؟ مطمئنا از سوی عربستان در این حادثه اهمال کاری شده است.

نویسنده مشهور دنیای عرب می‌افزاید: مطالبه برای نظارت کشورهای اسلامی حتی به صورت ظاهری بر اماکن مقدس عربستان، برای سعودی‌ها یک خط قرمز محسوب می‌شود که به هیچ کس اجازه زیر پا گذاشتن آن را نمی‌دهند؛ چرا که با این کار آن‌ها حس می‌کنند که به عزت و سیادت آن‌ها ضربه خورده و از سوی دیگر یک برگ بازی مهم دینی از دست آن‌ها خارج شده است؛ بنابراین با این پیشنهاد همچنان که در گذشته مخالفت کرده‌اند در حال حاضر نیز مخالف هستند؛ اما تکرار وقوع چنین حوادثی و افزایش تعداد کشته شدگان موضع عربستان را بسیار ضعیف کرده و از مقاومت این کشور در برابر فشار کشورهای اسلامی کاسته است.

وی ادامه می‌دهد: همچنین معتقد نیستیم که حاکمان سعودی اجازه حضور نمایندگان کشورهای اسلامی در کمیته تحقیق را بدهند؛ چرا که باز هم سعودی‌ها فکر میکنند این مسأله نیز به ضرر پرستیژ آن‌هاست.

سردبیر رأی الیوم در بخش پایانی یادداشت خود می‌نویسد: فاجعه حجاج ضربه سنگینی به عربستان و خاندان سعودی وارد کرد؛ در حالی که جنگ بی پایانی را در یمن شروع کرده اند و پس از 6 ماه هنوز دستاوردی نداشته است؛ در سوریه نیز پس از عقب‌نشینی آمریکا، ترکیه و کشورهای اروپایی، به طور کامل مسأله سقوط دولت بشار اسد منتفی شده است.

با این اوصاف، عربستان نیاز دارد تا به طور ریشه‌ای در سیاست‌ها و مواضع خود تجدید نظر کند؛ چه در یمن، چه سوریه و چه در مورد مسأله حج؛ باید با شجاعت و شفافیت از مواضع عنادآمیز و متکبرانه خود عقب‌نشینی کند و باید به سران عربستان گفت که این عقب‌نشینی برای شما عیب نیست؛ آن‌چه که پسندیده نیست ادامه دادن به این سیاست‌ها و یک دندگی است؛ مگر اردوغان،  آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه از سیاست‌های خود در سوریه عقب‌نشینی نکردند؟

در آخر باید گفت راه و روش انکار و تکبر نتیجه اگر نتیجه‌اش فاجعه نباشد، نتیجه مورد نظر را بدست نمی‌دهد؛ پس سعادتمند کسی است که پند پذیر باشد.

اخبار اجتماعی - فارس


ویدیو مرتبط :
پیگیری سرنوشت مفقودان ایرانی فاجعه منا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آن یک زن فلسطینی و این 4000 کشته ایرانی



 

 

 

آن یک زن فلسطینی و این 4000 کشته ایرانی

 

جعفر محمدی - در حالی که اغلب رسانه های جهان ، چشم خود را بر جنایات بی حد و مرز صهیونیست ها در فلسطین بسته اند ، فارغ از شعار زدگی و بر مبنای اصول انسانی و اسلامی ، باید گفت که یکی از نکات مثبت صدا و سیمای جمهوری اسلامی اسران ، این است که موضوع انسان های تحت ستم در سرزمین های اشغالی را همچنان بر روی آنتن دارد و به سهم خود در این باره ایفای نقش می کند.

البته عده ای بر این رویکرد خرده می گیرند و جالب اینجاست که همین منتقدان ، هنگامی که نوبت به پزهای روشنفکرانه و انسان دوستانه می رسد ، از حقوق بشر و این که "بنی آدم اعضای یکدیگرند" دم می زنند.

ذکر واقعیت ها به ویژه هنگامی که ظلمی بر انسان ها می رود ، وظیفه هر رسانه ای است و خرده ای بر آن وارد نیست ؛ اما نکته اینجاست که از رسانه ملی انتظار می رود واقعیت های درون کشور را نیز بدان گونه که هست انعکاس دهد و به معنای واقعی کلمه زبان گویای ملت باشد.

به عنوان مثال ، چند روز پیش ، بخش های مختلف خبری صدا و سیما ، بارها این خبر را منتشر کردند که یک زن فلسطینی بر اثر استنشاق گازهای اشک آور نظامیان صهیونیست به شهادت رسید.

این خبر ، از آنجا که نشانی از مظلومیت مردم فلسطین داشت و واجد جنبه های انسانی هم بود ، حتماً هم باید پخش می شد به ویژه در شرایطی که بسیاری از رسانه های خارجی سعی در لاپوشانی وقایع فلسطین دارند.آلودگی هوا

اما این موضوع را بگذارید در کنار سکوت صدا و سیما در قبال اخبار مربوط به مرگ هزاران ایرانی در اثر استنشاق هوای آلوده ؛ در طول سال گذشته 4000 ایرانی به دلیل استنشاق گازهای سمی موجود در هوای آلوده تهران و کلان شهرها جان خود را از دست داده اند اما صدا و سیما ترجیح داده است از کنار این کشتار جمعی با بی اعتنایی بگذرد: نه سراغی از مسوولان خودروسازی گرفت و آنها را به طور جدی و پیگیر به سلابه نقد کشید که چرا استانداردهای آلایندگی تان دچار چنین افتضاحی است؟ نه دوربین هایش را به پتروشیمی ها برد و میکروفن هایش را جلوی کارشناسان گرفت تا ببیند نقش بنزین در این میان چه بوده، نه گزارشی از پالایشگاه تهران تهیه کرد که می گویند به تنهایی مقصر 6 درصد آلودگی هوای تهران است ، نه از رنج های آبادانی ها گفت که وسط شهرشان پالایشگاهی است که هوایشان را می آلاید و نه هیچ کار مفید و تاثیرگذار دیگری!

اگر یک زن فلسطینی بر اثر استنشاق گاز اشک آور صهیونیست ها حتما خبر مهمی است و باید هم منتشر و پررنگ شود، مرگ 4000 هموطن هم حتما موضوع مهم و دردناکی است ولی رسانه ملی به آن توجهی ندارد و چهار دانگ حواسش بیرون مرزهاست.

صدا و سیما هم اکنون با ده ها شبکه رادیویی و تلویزیونی و میلیون ها بیننده، فراگیرترین رسانه داخلی به شمار می رود و می تواند به مدد توان رسانه ای خود، بسیاری از مشکلات را به چالش بکشد و به عنوان کاتالیزوری جهت تسریع حل آنها عمل نماید.

صدا و سیمایی که برای حاشیه های فوتبال  لیگ برتر ، ساعت ها برنامه و دوربین خبرساز و گفت و گوی زنده و ... دارد، چرا باید در قبال مسایل اصلی کشور و رنج های مهم مردم این چنین ساکت و بی اثر و بی بخار باشد؟

صدا و سیما، رسانه ملی نخواهد بود، مادام که بازتاب دهنده صدای همه مردم و رنج ها و شادی های همه نباشد. رسانه ملی یعنی رسانه ای که همه ما بتوانیم خود را در آن ببینیم و صدای خود را از آن بشنویم.

غیر از این است؟..../تحلیل:عصرایران