اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

معمای شاهکار داوینچی


احتمالا داوینچی از دو مدل زن و مرد برای نقاشی مونالیزا استفاده کرده است، این تازه ترین یافته دانشمندانی است که شاهکار داوینچی را بررسی کرده اند.

خبرگزاری مهر: محققانی در ایتالیا ضمن مطالعه دقیق مونالیزا دریافته اند که احتمالا لئوناردو داوینچی از چهره های یک زن و یک مرد برای خلق این اثر ارزشمند هنری استفاده کرده است. با توجه به اهمیت این مطالعه و یافته های آن می توان این پرسش را مطرح کرد که: آیا مونالیزا دو چهره است؟

برخی تاریخ شناسان هنری بر این باورند که داوینچی درحالی مونالیزا را می کشیده که مدل مقابلش به نظر بسیار ناراحت می آمده است. به همین دلیل داوینچی در حین نقاشی این چهره تلاش زیادی به خرج می داد که او را وادار به لبخند زدن کند که گویا در این کار موفق نبوده است.

معمای شاهکار داوینچی بیشتر شد

بنابراین نقاش معروف ایتالیایی از مدل دومی به نام Salai استفاده کرده تا از لبخند او برای نهایی سازی نقاشی اش نهایت بهره را ببرد.

سیلوانو ونچیتی، از مقامات ارشد هنری ایتالیا که این بررسی بی سابقه را هدایت کرده می گوید: ما تمامی نقاشی هایی را که داوینچی در آنها از Salai به عنوان مدل استفاده کرده را مورد بررسی دقیق قرار داده ایم. ما آنها را با مونالیزا مقایسه کرده و به یافته های دقیقی دست یافته ایم که نشان می دهد داوینچی از دو مدل در خلق مونالیزا بهره برده است.

البته تمامی کارشناسان هنری با این نظریه موافق نیستند.

نقاشی معروف مونالیزا اگرچه در اوایل دهه ۱۵ میلادی کشیده شده اما قرنهاست که درباره راز و رمز لبخند معروف آن بحث و تبادل نظر می شود.


ویدیو مرتبط :
شاهکار داوینچی بعد از حدود 400 سال رمزگشایی شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اگه دنبال چندتا معمای جالب می گردی!!



 

1- شوهر کردن دختر پادشاه

دختر پادشاهي از پدر خود ميخواهد، كه او را تنها به كسي شوهر دهد كه بتواند به پرسشهاي منظوم او پاسخ گويد، بزرگان و اميرزادگان، همه از پاسخ گفتن درمي مانند و سرخود رادر اين راه برباد ميدهند. تا آنكه دلاك كچلي در پاسخگويي به پرسشهاي دختر پادشاه توفيق حاصل مي كند. پرسشهاي آن دختر چنين بود:

من اگر آهوي شده به كوهها بگريزم، چه مي كني؟ 2- من اگر مشتي دانه شده، برزمين ريختم، چه مي كني؟ 3- من اگر گُلي شده بر كوهها رُستم، چه مي كني؟ 4- من اگرسيبي شده به درون صندوقي رفتم، چه مي كني؟ پاسخ آن دلاك كچل چه بود؟

 

 

 


2- خويشاوندي

دو مرد نسبت به هم، دايي وخواهر زاده اند. يعني اولي دايي دومي و خواهر زاده اوست، دومي نيز دائي اولي و خواهرزاده وي مي باشد. چطور چنين چيزي ممكن است؟

 

3- جهانگردي
جهانگردي توسط قبيله اي وحشي دستگير شد. اما به او اجازه داده شد تا جمله اي بگويد.ولي بدين شرط كه اگر جمله او صحت داشته باشد او را در روغن جوشان بسوزانند و اگر غلط باشد، با تيرزهرآگين مورد هدف قرار دهند. جهانگرد هوشيار با كمي فكر پاسخ داد كه موجب نجات او از مرگ شد. به نظر شما پاسخ او چه بود؟

 

4- زندان
زنداني داراي دو در است، يكي در آزادي و ديگري دَرِ اعدام. اين زندان داراي دو زندانبان است كه يكي از آنها راستگو و ديگري دروغگوست. خودِ زندانبانان همديگر را به خوبي مي شناسند. در اين زندان مردي محبوس است كه نمي داند كداميك از زندانبانان راستگو، و كداميك دروغگو است؟ به او اجازه مي دهند، از هر يك از زندانبانان كه دلش مي خواهد سؤالي بكند و از پاسخ طرف مقابل بفهمد در آزادي كدام است تا از آن خارج شود. پرسشي كه او بايد بكند تا به آزادي او بينجامد چيست؟

 

5- لانگرهانس
جزاير «لانگرهانس» در كجا هستند؟

 

 

 

پاسخ معماها