اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

معضلی به نام باج‌ خواهی آنلاین


گونه ای بسیار بدخیم از بدافزار که به رنسام‌ور یا باج‌افزار شهرت دارد، یک چهارم کاربران ویندوز را در سرتاسر جهان به خود آلوده ساخته‌است.

همشهری آنلاین: گونه ای بسیار بدخیم از بدافزار که به رنسام‌ور یا باج‌افزار شهرت دارد، یک چهارم کاربران ویندوز را در سرتاسر جهان به خود آلوده ساخته‌است.

بدافزار Cryptolocker که اطلاعات کاربران را قفل کرده و سپس برای آزاد‌سازی آن درخواست پول می‌کند، در آمریکا و بریتانیا بیشترین قربانی را داشته‌است. به گفته شرکت Dell Secureworks، تبهکاران سایبری که مسئول این دردسرهای آنلاین شده‌اند پس از تمرکز برروی مشاغل خاص، اکنون کاربران خانگی اینترنت را هدف گرفته‌اند.

این شرکت لیستی از دامنه‌های شبکه را که مضنون به پراکنده‌سازی کد‌های این بدافزار هستند را منتشر کرده‌است، اما در عین حال هشدار داده که این دامنه‌ها روزانه تغییر می‌کنند.

پدیده باج‌افزار از سال 1989 شناخته شد اما این مورد اخیر به دلیل شیوه‌ای که فایل‌ها و اطلاعات کاربران را از دسترس خارج می‌سازد، بسیار دردسرساز شده‌است. براساس گزارش دل، در این بدافزار جدید به جای استفاده از برنامه‌های رمزنگاری معمولی که در دیگر بد‌افزارها از آنها استفاده می‌شود، از تکنیک رمزنگاری تایید‌شده‌ای متعلق به CryptoAPI مایکروسافت استفاده شده‌است و همین موضوع این بدافزار را به برنامه‌ای نفوذ‌ناپذیر تبدیل کرده که غلبه بر آن بسیار دشوار است.

بحران باج‌گیری

اولین نسخه بدافزار Cryptolocker پنجم دسامبر برروی اینترنت قرار گرفت. نمونه‌های اولیه آن در میان هرزنامه‌هایی پست شد که از کاربران می‌خواست برای دیدن انتقادات مشتریان شرکت‌های مختلف برروی لینکی کلیک کرده و فایلی فشرده شده را باز کنند. بعد‌ها این بدافزار توسط ایمیلی که مدعی می‌شد در پرداخت چک بانکی فرد مشکلی ایجاد شده ارسال می‌شد و بازکردن این ایمیل مساوی بود با نصب شدن تروجانی به نام Gameover Zeus که بدافزار را برروی رایانه کاربر نصب می‌کرد.

در اواسط ماه دسامبر، Dell Secureworks اعلام کرد درحدود 200 هزار تا 250 هزار رایانه به این بد‌افزار آلوده شده‌اند. به گفته این شرکت دست‌کم 0.4 درصد از کاربران به این بدافزار آلوده شده‌اند و بسیاری از آنها حاضر بشده‌اند باج را که تنها باید با پول‌های مجازی بیت‌کوین (Bitcoin) و مانی‌پک (MoneyPak) پرداخت شود، تقبل کنند.

براساس گزارش این شرکت، آمریکا با هزار و 540 دستگاه آلوده و بریتانیا با هزار و 228 دستگاه رایانه آلوده دو قربانی اصلی این بد‌افزار هستند و در پی این دو، استرالیا،‌فرانسه، برزیل، ایتالیا، ترکیه، اسپانیا، چین و کانادا قرار گرفته‌اند.

گزارش‌های دریافت شده از قربانیان که حاضر به پرداخت باج شده‌اند نشان می‌دهد هکرها پس ار دریافت پول قربانیان را برای غیرفعال کردن و پاک‌کردن بد‌افزار و رمزگشایی از اطلاعات راهنمایی می‌کنند. به گفته این قربانیان، پرداخت می‌تواند از چند دقیقه تا چند هفته وقت‌گیر باشد.

با این‌همه شرکت امنیتی دیگری به نام ترندمایکرو هشدار داده‌است که تسلیم درخواست این بد‌افزار شدن تنها منجر به گسترش بیشتر آن و دیگر بدافزارها شده و در عین حال هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از پرداخت باج،‌ اطلاعات به کاربر برگردانده شود.


ویدیو مرتبط :
باج خواهی یک خانم از بازیکن ملی پوش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

باج‌خواهی نافرجام از تاجر افغان در ایران





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

باج‌خواهی نافرجام از تاجر افغان در ایران

آدم‌ربایی 250 میلیون تومانی كودك 8ساله ناكام ماند

رییس پلیس آگاهی استان كرمان از دستگیری آدم‌ربایی خبر داد كه با انگیزه كسب 250 میلیون تومان، كودك هشت ساله یكی از تجار افغان را ربوده بود.

سرهنگ پور رضا قلی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینكه در دوازدهم شهریور ماه سال جاری پرونده‌ای در مورد آدم‌ربایی پسر بچه هشت ساله به نام «مجتبی» تبعه افغانستان برای رسیدگی به پلیس آگاهی ارجاع داده شد گفت: در بررسی‌ها مشخص شد كه پدر مجتبی یكی از تجار معروف در زمینه پشم است و ربایندگان در تماس‌های تلفنی مكرر مبلغ 250 میلیون تومان را برای آزادی این فرد درخواست كرده‌اند.

وی با بیان اینكه با مشخص‌شدن انگیزه ربایندگان كه باج‌خواهی از پدر فردربوده شده بود تحقیقات آغاز شد گفت: بررسی‌ها درباره تماس‌های برقرار شده با پدر مجتبی نشان داد كه تمامی تماس‌های تلفنی برای مذاكره برای دریافت باج، از باجه‌های تلفن كارتی در نقاط مختلف شهر و حاشیه شهر است.

رییس پلیس آگاهی كرمان با بیان اینكه در حالی تحقیقات كارآگاهان برای یافتن سرنخی از ربایندگان ادامه داشت كه پنج تیم موتورسوار و خودرویی در مناطقی كه احتمال برقراری تماس ربایندگان با خانواده مجتبی وجود داشت مستقر شده بودند،‌گفت: سرانجام در حالی كه یكی از ربایندگان در حین مذاكره تلفنی با خانواده مجتبی از یك كیوسك تلفن كارتی بود، دو تیم از كارآگاهان محل تماس را شناسایی و فردی را در حین مذاكره با تلفن شناسایی كردند.

وی با بیان اینكه این فرد به محض مشاهده ماموران بدون قطع تلفن از كیوسك خارج و با یك دستگاه موتورسیكلت متواری شد گفت: پس از تعقیب و گریز این فرد 20 ساله كه رضا نام داشت نهایتا توسط یكی از ماموران در اقدامی شجاعانه دستگیر و مشخص شد این افغان مقیم كرمان به عنوان یكی از اعضای گروه ربایندگان وظیفه مذاكره با خانواده گروگان را بر عهده داشته است.

رییس پلیس آگاهی كرمان افزود: مامور نیز كه در حین دستگیری متهم دچار آسیب‌دیدگی از ناحیه پا شده بود در بیمارستان بستری شد.

پوررضاقلی با بیان اینكه پس از دستگیری متهم در تحقیقات انجام شده، این فرد اقرار كرد كه مجتبی نزد همدستان افغان‌اش كه همگی مقیم ایران بودند در منزلی نگهداری می‌شود گفت: تیم‌های عملیاتی به محل مورد نظر اعزام شدند اما مشخص شد دقایقی قبل و به علت تاخیر فرد دستگیر شده آدم‌ربایان محل نگهداری را ترك كردند اما فردی افغان به نام «غفور» 21 ساله در منزل دستگیر شد.

رییس پلیس آگاهی كرمان با بیان اینكه اقدامات گسترده كارآگاهان برای دستگیری مابقی آدم‌ربایان و رهایی‌گروگان ادامه داشت تا اینكه ماموران دریافتند كه سایر متهمان كه فرد ربوده شده نزد آنان نگهداری می‌شود با اطلاع از عملیات پلیس به كلی متواری شده‌اند گفت: سرانجام در سیزدهم شهریور ماه فرد ربوده شده توسط سرنشینان یك دستگاه موتورسیكلت در مقابل حسینه رها كه با تماس تلفنی خانواده این فرد مراتب به پلیس اطلاع داده شد.

وی با بیان اینكه در ادامه این تحقیقات رضا به صراحت به ارتكاب آدم‌ربایی با همدستی دو افغان با هویت معلوم و با انگیزه باج‌خواهی اقرار كرد گفت: اقدامات لازم برای دستگیری همدستان افغان وی در دستور كار قرار دارد./ایسنا