اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

معاون اول رئیس جمهور: لاشه های خراب گوشت هندی در سوسیس و کالباس/ پای یک سازمان در میان است!



لاشه های خراب گوشت هندی در سوسیس و کالباس

معاون اول رئیس جمهور: لاشه های خراب گوشت هندی در سوسیس و کالباس/ پای یک سازمان در میان است!

نیترات و نیتریت سدیمی که به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند گرچه دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند و مانع رشد باکتریهای خطرناک می‌شوند اما متاسفانه این دو ماده در بدن به یک ماده سرطان‌زا به نام "نیتروز آمین" تبدیل می‌شوند.

اظهارات معاون اول رئیس جمهوری در مورد واردات لاشه های خراب گوشت هندی برای تهیه سوسیس و کالباس در صنایع غذایی کشورمان، حاکی از این واقعیت است که آنچه به عنوان غذای آماده و فست فود می خوریم، غذایی است که هیچ اطمینانی به سلامت آن نیست.

به گزارش مهر، شاید ویژگی مهم حضور محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری در همایشها و برنامه های وزارت بهداشت به خصوص مراسمهایی که در ارتباط با موضوع غذا و دارو است، این باشد که شنیدن این نوع گلایه ها و انتقادات از وضعیت سلامت مواد غذایی، آن هم از زبان یک مقام ارشد دولتی، می تواند بیانگر این واقعیت باشد که دستگاههای متولی که دولتی هستند، قصور و کوتاهی کرده اند.

معاون اول رئیس جمهوری گفته است "آن فردی که از هندوستان لاشه‌های خراب گوشت را به کشور وارد می‌کند تا با آن سوسیس و کالباس درست کند هیچ جایی در کشور ندارد. آن مامور گمرکی که این کالا را ترخیص کرده است هم همین طور. وزارت بهداشت بر تولید سوسیس و کالباس باید نظارت کند و با افرادی که در این حوزه خلاف می‌کنند بیرحمانه برخورد کند تا ریشه آنها را بخشکاند."

رحیمی در پاسخ به اینکه آیا باید تولید سوسیس و کالباس ممنوع شود، گفته است که نباید فعالیت این قبیل صنایع محدود شود بلکه باید درست تولید شود. باید این اقلام، سالم تولید شوند و وزارت بهداشت بر آن نظارت کند و اگر خلاف دید بیرحمانه برخورد کند، ریشه آن را بکند تا فرد خلافکار نتواند در تولید غذا وارد شود.

دکتر علی اکبر دادمهر معاون مدیرکل اداره غذای سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که مجوز واردات گوشت خام با سازمان دامپزشکی است و وزارت بهداشت هیچ مسئولیتی در این بخش ندارد، به خبرنگار مهر گفت: مجوز واردات گوشت یخی و گرم بر عهده دامپزشکی است و برای این قبیل گوشتها گواهی بهداشتی صادر می کند.

وی با بیان این مطلب که وزارت بهداشت بر نحوه تهیه فرآورده های غذایی که در کارخانجات تولید می شود، نظارت می کند، افزود: ناظرین ما بر اساس گواهی بهداشتی که دامپزشکی صادر کرده است، صحت و سقم این گواهی ها را تایید می کنند و اجازه می دهند تا این گوشتها برای تهیه فرآورده هایی مثل سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار گیرد.

دادمهر تاکید کرد: هر نوع سوسیس و کالباسی که دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد و در سطح بازار عرضه شود، هیچ مشکلی برای مصرف ندارد و سلامت آنها مورد تایید است.

معاون مدیرکل اداره غذای سازمان غذا و دارو ادامه داد: نظارت ما بر اساس بررسی 2 فاکتور سلامتی (میکروبی و شیمیایی) است. اینکه چه مقدار گوشت در تهیه این قبیل فرآورده ها استفاده شده باشد، مورد نظر ما نیست.

فست فود غذای آماده‌ای است که معمولا بدون قاشق چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو می‌شود و غذای انگشتی به حساب می‌آید. این نوع غذاها هرچند ظاهر و طعم جذاب دارند اما در واقع فاقد ارزش غذایی بوده و حتی عوارض جسمانی گوناگونی را نیز به دنبال دارند.

نیترات و نیتریت سدیمی که به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند گرچه دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند و مانع رشد باکتریهای خطرناک می‌شوند اما متاسفانه این دو ماده در بدن به یک ماده سرطان‌زا به نام "نیتروز آمین" تبدیل می‌شوند.

به گفته متخصصان گوارش، رشد سرطانهای معده و روده که در سالهای اخیر افزایش یافته است عمدتاً به علت استفاده بی‌رویه از غذاهای آماده و کنسرو شده به ویژه آن دسته از مواد غذایی است که به روش غیراستاندارد تهیه می‌شوند.

چاقی و اضافه وزن، بیماریهای قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد و ابتلا به برخی سرطانها از عوارض مصرف این نوع غذاها است. این نوع غذاها با کالری، نمک و چربی به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنی اندک در درازمدت خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می‌دهند.

بررسی پژوهشگران نشان می دهد خوردن روزانه 50 گرم سوسیس و کالباس، احتمال ابتلا به سرطان روده را که یکی از خطرناکترین انواع سرطان است 20 درصد افزایش می دهد./مهر

 

 

 


ویدیو مرتبط :
نشست خبری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سوسیس، کالباس با طعم گوشت گاومیش هندی



اخبار,اخبار اجتماعی , سوسیس و کالباس

در حال حاضر به دلیل صرفه اقتصادی برخی کارخانجات اصفهان از گوشت گاومیش هندی برای تولید سوسیس کالباس استفاده می کنند.

سوسیس کالباس را می توان یکی از غذاهای جنجال برانگیز در جامعه ایرانی و در راس اخبار بهداشتی غذایی این سالها دانست به گونه ای که یک بار مسئولان بهداشت خبر از سرطان زا بودن این موادغذایی به دلیل استفاده بی رویه از نگهدارنده های نیتریت می دهند، بار دیگر تولید سوسیس کالباس با مرغ‌هایی بدون خارج کردن امعاء و احشا ء خبرساز می شود و این بار نیز خبر از تولید این ماده غذایی با گوشت بوفالو رسیده است.

در این ارتباط سید رضا موسوی به مهر گفت: گوشت بوفالو همان گوشت گاومیش است که از هند وارد می شود.

وی با اشاره به اینکه مسئولان کارخانجات سوسیس و کالباس با اعلام اینکه ما می خواهیم گوشت خود را تامین کنیم درخواست وارد کردن گوشت بوفالو را دادند، افزود: تا قبل از این از گوشت تولید داخل برای تولیدات سوسیس و کالباس کارخانجات استفاده می‌کردند که هم اکنون به علت صرفه اقتصادی اقدام به واردات گوشت گاومیش یا بوفالو کرده اند.

مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در پاسخ به اینکه آیا این اقدام مخالف با حمایت از تولیدات داخلی نیست، خاطرنشان کرد: ما تنها موظف به بررسی ضوابط بهداشتی درخواست هستیم و سازمان های بازرگانی که اجازه واردات را صادر کردند باید پاسخگو باشند اما از دید بهداشتی این گوشت ها مشکلی نداشته است.

وی در خصوص این سوال که اگر از نظر بهداشتی مشکلی ندارد پس این همه جنجال در ارتباط با گوشت بوفالو از کجا نشات می گیرد، گفت: این تنها یک بازی سیاسی است و ما هیچ گاه خود را وارد این بازی ها نمی کنیم.

موسوی همچنین در ارتباط با خمیر مرغ گفت: مرکز فعال تولید خمیر مرغ در اصفهان نداریم اما اینکه ممکن است به شکل زیرزمینی این کار انجام بگیرد یا خیر، ما مسئول این موضوع نیستیم.

وی با بیان اینکه دستگاه بادر به خودی خود مشکلی ندارد و این در حالی است که به دلیل اینکه پیچ تنظیم این دستگاه ها در دست کاربر است، تخلفات زیاد و به همین دلیل غیر استاندارد است، گفت: معضل استفاده از این دستگاه این است که متاسفانه استفاده کنندگان، از امحاء و احشا مرغ برای تولید سوسیس و کالباس استفاده می کنند که باید از مرغ های تمیز و پاک شده و یا شنیسل استفاده کنند.

وی در حالی پیگیری جریان واردات گوشت بوفالو و استفاده از خمیر مرغ در کارخانجات سوسیس و کالباس را مسئله ژورنالیستی و جنجالی دانست و آن را مفید برای مردم ندانست که هر دو موضوع با تغذیه مردم ارتباط دارد و سالهاست که معاونت غذا و دارو استفاده از خمیر مرغ را به دلیل شیوه تهیه آن، غیر بهداشتی و مضر برای سلامتی مردم می داند.

 

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین