اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

معامله پرسود تبادل اورانیوم برای ایران


تبادل اورانیوم غنی‌شده ایران با کیک زرد معامله پرسودی بود که بر ذخایر استراتژیک کشور افزود.

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: تبادل اورانیوم غنی‌شده ایران با کیک زرد معامله پرسودی بود که بر ذخایر استراتژیک کشور افزود.

بهروز کمالوندی در گفت‌وگویی با اشاره به انتقال ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به روسیه با تاکید بر این‌که این انتقال در حالی صورت گرفت که بر اساس نامه مقام معظم رهبری ایران ابتدا ذخایر کیک زرد را از روسیه دریافت کرد افزود: کم‌تر از 11 تن مواد هسته‌ای غنی شده در ازای بیش از 200 تن کیک زرد تبادل شده است.

او درباره برخی ارقام اعلام شده از سوی مقامات آمریکایی مبنی بر این که حدود 25 هزار پوند یا به عبارتی 12 و نیم تن مواد هسته‌یی از ایران به روسیه منتقل شده است گفت: متاسفانه برخی کشورها سعی دارند تا با استفاده از مقیاس پوند به بزرگ‌نمایی میزان مواد هسته‌ای منتقل شده بپردازند. اما محاسبه مواد هسته‌ای 3.5 درصد، 20 درصدی و صفحات سوخت نیمه ساخته براساس معیارهای فنی، تجاری و قیمت بین‌المللی مواد هسته‌ای است.

کمالوندی تاکید کرد: نوسانات قیمت اورانیوم در یکی دو ماه اخیر به نفع ایران در این مبادله تمام شد و از این رو نیز معامله پرسودی برای ما بود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به میزان ذخایر زیرزمینی اورانیوم خام در ایران، معامله انجام شده را بسیار خوب توصیف کرد و افزود: اگر می‌خواستیم فقط در ازای مواد هسته‌ای کیک زرد بگیریم حدود 70 تن کیک زرد دریافت می‌کردیم اما ما از ابتدا با این شرط معامله کردیم که در ازای بهای مواد اولیه و روند تبدیل موادی که بر روی سوخت صورت گرفته است کیک زرد دریافت کنیم در حالی که می‌توانستیم معادل آن‌ها پول دریافت کنیم.

وی ادامه داد: بخشی از اکسید اورانیوم 20 درصد و صفحات سوخت نیمه ساخته به جز سوخت اصلی راکتور تهران نیز بر اساس برجام مبادله شدند که درباره این مواد هسته‌ای نیز محاسبات فنی و تجاری خاص خود صورت گرفته است.

کمالوندی در پاسخ به این پرسش که چرا این سوخت از بوشهر منتقل شده است نه دریای خزر؟ اظهار کرد: این مساله با رعایت نکات ایمنی و درخواست کشور دریافت کننده انجام گرفته است. روس‌ها برای دریافت سوخت از ایران بندر مشخصی را تعیین کردند. در شمال دریای خزر بندری که بتواند کار نقل و انتقال سوخت را انجام دهد نداشتند و فراهم کردن شرایط شش ماه زمان می‌برد. از این رو این انتقال از بوشهر صورت گرفت. کار انتقال مواد هسته‌ای به طور زمینی یا به وسیله کشتی باید انجام شود.

او هم‌چنین خاطرنشان کرد که در فرایند نقل و انتقال بازرسان آژانس به ویژه در مراحل پایانی نظارت داشته‌اند.

کمالوندی درباره شروع اقدامات در راکتور اراک نیز اعلام کرد که هنوز کار را شروع نکرده‌ایم اما به‌زودی وارد این فرایند خواهیم شد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی هم‌چنین اظهار کرد که جمع‌آوری سانتریفیوژها در مراحل پایانی کار قرار دارد.


ویدیو مرتبط :
معامله پرسود در دنیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه به وزیر اقتصاد برای قطعیت ۳ درصد از معامله ایران خودرو



 

 

 

ایر ان خودرو

 

 

جدیدترین تحولات مربوط به اعلام غیرقطعی شدن معامله ۴۱۸ میلیارد تومانی بلوك ۱۸ درصدی ایران خودرو با نامه رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس به وزیر اقتصاد درخصوص بررسی قطعیت ۳درصد از معامله همراه است.

در حالی از اعلام غیر قطعی شدن معامله ۴۱۸ میلیارد تومانی بلوك ۱۸ درصدی ایران خودرو توسط مسئولان سازمان خصوصی سازی و شركت بورس ۲۵ روز سپری شده كه پیگیری ها و اخبار این معامله پراز حاشیه همچنان ادامه دارد. براساس این گزارش ،جدیدترین تحولات مربوط به این معامله با نامه رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس به وزیر اقتصاد درخصوص بررسی قطعیت ۳درصد از معامله همراه است.

در این نامه كه به تاریخ ۶ شهریور بوده ، ارسلان فتحی پور خطاب به شمس الدین حسینی اعلام كرده در رابطه با درخواست ۲۴ مرداد یكی از اعضاءكنسرسیوم خریدار بلوك ۱۸ درصدی ایران خودرو در خصوص خرید ۱۸۹ میلیون سهم این شركت و همچنین بررسی دقیق و تایید موضوع در كمیسیون ویژه نظارت و پیگیری اجرای اصل ۴۴ در مجلس شورای اسلامی، مقتضی است دستور فرمائید اقدام لازم در خصوص بررسی قطعیت معامله مذكور و اعلام آن به بازار سرمایه معمول شده و كمیسیون اقتصادی مجلس را از نتیجه امر مطلع فرمایند.

براساس این گزارش، رونوشت این نامه در حالی به رئیس و معاون مجلس، سازمان خصوصی سازی و روسای كمیسیون اصل ۹۰ و كمیسیون ویژه نظارت و پیگیری اصل ۴۴ ارسال شده كه موضوع معامله بلوك ایران خودرو در كمیسیون اصل ۹۰ هم مورد بررسی قرار گرفته و از قرار معلوم تا چند روز دیگر نتیجه بررسی های این كمیسیون اعلام خواهد شد.

همچنین بلوك ۱۸ درصدی ایران خودرو بعد از عرضه در ۳۰ خردادماه و رقابت ۵ روزه كاری چند گروه و خرید آن توسط كنسرسیومی به رهبری تعاونی خاص ایران خودرو در ۷ تیرماه به ارزش ۴۱۸ میلیارد تومان معامله شد. طبق مهلت ۳۰ روزه كاری كنسرسیوم خریدار این بلوك از نظر شركت بورس و سازمان خصوصی سازی باید تا چهارشنبه ۲۰ مرداد اسناد تسویه پایاپای و فیش واریزی ۳۰ درصدی وجه نقد معامله را ارائه می كردند. اما به دلیل مشخص نشدن مالك ۲ درصد از این ۱۸ درصد چنین امكانی فراهم نشد و خریداران آن با استناد به تعطیلی دو روزه ماه گذشته اعلام كردند آخرین مهلت ۲۳ مرداد است نه ۲۰ مرداد. این درخواست مورد پذیرش سازمان خصوصی و بورس قرار نگرفت و در نهایت در كمیسیون اصل ۴۴ مجلس و همچنین كمیسیون اقتصادی مطرح شد.

این در حالی است كه در برابر اعلام قطعی شدن درصدی از بلوك ۱۸ درصدی ایران خودرو به دلیل پرداخت وجه نقد و انعقاد قرار داد با سازمان خصوصی سازی ، سید علی حسینی معاون سازمان بورس و اوراق بهادار هفته گذشته اعلام كرد در آگهی عرضه این بلوك و دیگر عرضه های عمده قید یكجا آمده است و در برابر امكان تشكیل كنسرسیوم توسط خریداران، فروشنده، سهام قابل عرضه را به صورت یكجا عرضه می كند و مكلف نیست بلوك را مجزا كند.اما در صورت موافقت وزیر اقتصاد با نامه رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس، سازمان خصوصی سازی باید نامه قطعی شدن بخشی از این معامله را به سازمان وشركت بورس ارائه دهد. موضوعی كه عملی شدن یا نشدن آن تا چند روز آینده مشخص خواهد شد..../تحلیل:فارس