اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مطهری: وزیر کشور را استیضاح می‌کنیم


نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد که با استیضاح رحمانی فضلی جلوی رویه خلافی، که ممکن است منجر به رد صلاحیت رئیس جمهوری هم شود خواهیم ایستاد.

خبرگزاری مهر: علی مطهری در نشست تدوین اندیشه های شهید مرتضی مطهری در خصوص جمهوریت در نظام اسلامی عنوان كرد: در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، زمانی كه تعبیر جمهوری اسلامی مطرح شد، عده ای با این مسئله مخالف بودند و خواهان افزوده شدن كلمه دموكراتیك به این عنوان بودند. امام خمینی (ره) نسبت به این این مسئله واكنش منفی نشان دادند و شهید مطهری نیز در این خصوص عنوان كردند كه افزودن كلمه دموكراتیك نوعی اشتباه است.  

وی افزود: در همان مقطع زمانی، مسائل دیگری همچون تناقض آمیز بودن عنوان جمهوری اسلامی مطرح شد كه شهید مطهری در این خصوص عنوان كردند كه در كشور اسلامی كه اكثریت افراد جامعه مسلمان هستند بسیار صحیح است.  

مطهری اظهار كرد: اصل ولایت فقیه، شورای نگهبان و انتخابات، حافظ انقلاب اسلامی هستند. مردم از طریق شركت در انتخابات می توانند در نظام اسلامی كشور تاثیرگذار باشند. راه دیگری غیر از انتخابات در این زمینه وجود ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: در انتخابات سال ۹۲ با آگاهی بخشی كه صورت گرفت، مردم متوجه شدند كه با حضور در این عرصه می توانند تغییر ایجاد كنند. امیدوارم آحاد جامعه در دور دوم انتخابات سال جاری نیز حضور فعالی داشته باشند.  

وی افزود: در انتخابات گذشته مجلس به دلیل نزدیكی به حوادث سال ٨٨ بسیاری از افراد و گروه ها انتخابات را تحریم كردند و مشاركت مردمی نیز در حد قابل قبولی نبود این مسئله باعث شد تا در آن سال، مجلس قوی و قدرتمندی تشكیل نشود و كشور از این حیث آسیب دید.

وی با اشاره به رد صلاحیت شدن یکی از کاندیداهای مجلس در اصفهان، پس از رأی آوردن، گفت: بر اساس آئین نامه مجلس شورای اسلامی در صورتی كه مداركی در خصوص رد صلاحیت شدن یك نماینده مجلس پس از انتخاب شدن از سوی مردم پیدا شود باید این مسئله در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار بگیرد.

مطهری اظهار كرد: استیضاح وزیر كشور به دلیل تبدیل نشدن این مسئله خلاف، به یك رویه ثابت صورت می گیرد. در صورتی كه این مسئله به یك رویه تبدیل شود به روزی می رسیم كه رئیس جمهوری را به همین بهانه رد صلاحیت كنند.  

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: چنین تعارض هایی ناشی از مصلحت اندیشی های غلط فردی است. چنین فعالیتی خیانت به انقلاب اسلامی است.

مطهری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در این مسئله كه خوزستان در محرومیت به سر می برد تردیدی نیست و پس از جنگ تحمیلی آنطور كه باید به این استان رسیدگی نشد. به دلیل قومیت گرایی باید به این استان به صورت اساسی رسیدگی كرد.  

وی با بیان اینكه قانون انتخابات نیازمند اصلاح است، گفت: بخشی از آسیب هایی كه برخی بندهای این قانون وارد می آورد قابل حل  است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: بند التزام عملی به اسلام بسیار وسیع است و گاهی این مسئله آبروی افراد را به خطر می اندازد . باید به جای این بند مصادیق روشنی جایگزین كرد.  

مطهری در بخش دیگری از سخنان خود افزود: از اولین سال فعالیت رئیس جمهور سابق متوجه انحرافات وی شدم و نامه ای در این خصوص نیز نوشتم. زیرا روند فعالیت وی خلاف شعار های تبلیغاتی بود. این مسئله تناقض در گفتار بنده نیست و در این خصوص رئیس جمهور سابق تغییر كردند.

مطهری اظهار كرد: در مسئله ستار بهشتی خیلی از مسئولان عنوان كردند كه این موضوع مطرح نشود زیرا خوراك رسانه های غربی می شود. این نگاه اشتباه است و عده ای فكر می كنند كه برای حفظ نظام باید به هر خفتی تن داد.

وی همچنین با اشاره به مسئله برجام گفت: برجام نابودی انرژی هسته ای نیست. وضعیتی كه در ابتدا صنعت هسته ای داشت اقتصادی نبود و بخشی از این صنعت بدون همكاری های بین المللی قابل پیشرفت نیست. برجام هم مانند سایر قراردادهای بزرگ نقاط مثبت و منفی بسیاری دارد كه نفاط مثبت آن بیشتر است. مسئله برجام سیاسی شده است و در برهه هایی از زمان حالت تبلیغاتی پیدا كرد.


ویدیو مرتبط :
افتضاح جدید در تئاتر کشور و استیضاح وزیر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه علی مطهری به جنتی درباره مینو خالقی: استیضاح وزیر کشور در صورت عدم صدور اعتبارنامه منتخب اصفهان



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

تجسس در زندگی مردم آن هم درباره یک زن و بی توجهی به آبروی مؤمن از نظر اسلام مذموم است.این که رقبای یک کاندیدا که فکر نمی کردند او رأی بیاورد، پس از اقبال مردم به وی و انتخاب او مدارکی از زندگی خصوصی وی ارائه کنند و شورای نگهبان را ابزار دست خود برای رسیدن به هواهای نفسانی خود نمایند، زیبنده نظام نیست.

علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی و منتخب مجلس دهم، طی نامه ای به آیت الله جنتی، دبیر شورای نگهبان، نکاتی را درباره ابطال آرای مینو خالقی منتخب مردم اصفهان مطرح کرد.


شورای نگهبان، بعد از برگزاری انتخابات و برنده شدن مینو خالقی ، او را از فهرست منتخبات مردم حذف کرده است.

 

به گزارش عصر ایران متن نامه بدین شرح است:

آیت الله جنتی
دبیر محترم شورای نگهبان
 
با اهداء سلام

موضوع حذف خانم مینو خالقی از منتخبان اصفهان در انتخابات مجلس شورای اسلامی مسئله ای نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت. اگر این رویه در کشور باب شود که پس از تأیید صلاحیت یک کاندیدا و رأی مردم در یک انتخابات سالم، آن منتخب به این بهانه که مدارک جدیدی به دست ما رسیده و نظر ما درباره صلاحیت او تغییر کرده است حذف شود، این امر می تواند مستند شورای نگهبان در آینده واقع شود و منتخبان زیادی از جمله یک کاندیدای ریاست جمهوری را پس از انتخاب مردم و رای مثلا سی میلیونی حذف کند.

قطعا نظارت استصوابی را عقلا و قانونا این مقدار نمی توان توسعه داد. به همین جهت قانونگذار تصمیم گیری درباره این موضوع را در خصوص  منتخبان مجلس به نمایندگان ملت ارجاع داده است که اگر پس از انتخاب مردم مدارک جدیدی درباره یک منتخب ارائه شد، این مدارک در فرایند تأیید اعتبارنامه ها توسط مجلس مورد بررسی قرار گیرد؛ یعنی اگر باید منتخبی حذف شود، این کار باید با نظر مجلس که نماینده ملت است انجام شود تا احترام به رأی مردم محفوظ بماند. این که بگوییم چون ما می دانیم مجلس دهم اعتبارنامه او را رد نمی کند پس ما او را حذف می کنیم، منطق درستی نیست.

در اینجا وزارت کشور نیز مسئولیت سنگینی دارد. ماده 73 قانون انتخابات مجلس می گوید: «صدور اعتبارنامه منتخبین موکول به عدم ابطال انتخابات از طرف شورای نگهبان می باشد و شورای نگهبان در اسرع وقت نظر خود را درباره انتخابات اعلام می نماید و وزارت کشور موظف است بلافاصله دستور صدور اعتبارنامه را بدهد.»

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

مینو خالقی که مردم اصفهان به او رأی دادند ولی شورای نگهبان بعد از پیروزی او در انتخابات، صلاحیتش را رد کرد!

 

با توجه به این که انتخابات حوزه اصفهان از طرف هیئت نظارت استان و طبعا شورای نگهبان تأیید شده است وزارت کشور وظیفه دارد اعتبارنامه خانم خالقی را صادر کند، در غیر این صورت مجلس باید وزیر کشور را به دلیل دفاع نکردن از حقوق ملت و تسلیم شدن در برابر یک رویه غیرقانونی که کیان جمهوری اسلامی را تهدید می کند، استیضاح کند.

اگر شورای نگهبان انتخابات حوزه اصفهان را ابطال کرده پس چرا فقط خانم خالقی را حذف کرده است و سایر منتخبان باقی مانده اند؛ و اگر می گوید صلاحیت این یک نفر پس از انتخاب سالم مردم به دلیل وصول مدارک جدید رد شده است، پاسخ این است که قانونگذار تصمیم گیری درباره این موضوع را به خاطر احترام به رأی مردم به مجلس واگذار کرده است.

مطلب آخر این که تجسس در زندگی مردم آن هم درباره یک زن و بی توجهی به آبروی مؤمن از نظر اسلام مذموم است. این که رقبای یک کاندیدا که فکر نمی کردند او رأی بیاورد، پس از اقبال مردم به وی و انتخاب او مدارکی از زندگی خصوصی وی ارائه کنند و شورای نگهبان را ابزار دست خود برای رسیدن به هواهای نفسانی خود نمایند، زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست.

فرضا آن منتخب، اشتباهی در زندگی خود کرده ولی سیره او یک سیره اسلامی است آیا باید رد صلاحیت شود، آن هم بعد از اتمام فرصت بررسی صلاحیت ها و رأی مردم؟ آیا اعضای محترم شورای نگهبان خود در زندگی خویش اشتباهی مرتکب نشده اند؟

از جناب عالی که دلسوز انقلاب اسلامی هستید می خواهم که اجازه ندهید این رویه سوء در جمهوری اسلامی باب شود زیرا علاوه بر نادیده گرفتن حق انتخاب کنندگان، ظلمی است به منتخب حذف شده. 


اصولا برای رد صلاحیت ها در آینده باید یک فکر اساسی شود تا تناقض هایی در جامعه به وجود نیاید. مثلا جناب آقای افشین علا  که رهبر انقلاب در باره ایشان می نویسند "من شما را شاعر انقلاب می دانم" و در دیدار عیدانه با محبت فراوان از او تقدیر می کنند چرا رد صلاحیت شد؟ آیا این امر یک منطق دوگانه را در ذهن مردم تداعی نمی کند؟ برای آن مقام محترم آرزوی توفیق الهی دارم. 
با تقدیم احترام
95/1/26
علی مطهری
 
 اخبار سیاسی - عصرایران