اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مصرف زیاد کافئین منجر به سقط جنین می شود



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,کافئین

به گفته محققان مصرف بالای کافئین توسط هریک از والدین می تواند منجر به سقط جنین شود.

به گزارش مهر، طبق تحقیق جدید محققان، ریسک سقط جنین در حالتی که هر یک از زن یا مرد در هفته های قبل از بارداری بیش از دو فنجان نوشیدنی کافئین دار نوشیده باشد افزایش می یابد.

همچنین در صورتی که مادر در طول هفت هفته اول بارداری بیش از دو فنجان نوشیدنی کافئین دار در روز مصرف کند، ریسک سقط جنین افزایش می یابد.

به گفته محققان مرکز ملی سلامت آمریکا، ارتباط کافئین با افزایش ریسک سقط جنین در گذشته هم مشخص شده بود، اما حال به نظر می رسد که مصرف کافئین توسط مردان هم در این زمینه نقش داشته باشد.

جنیس بیرمن، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: رفتارهای قبل از بارداری می تواند بر دوره بارداری هم تاثیر داشته باشد. زمانیکه برای باردار شدن برنامه ریزی می کنید، باید خودتان را هم آماده کنید: مصرف کافئین را کاهش دهید، به وزن سالم برسید، الکل ننوشید و چکاپ کامل انجام دهید.

همچنین در این تحقیق جدید مشخص شده است زنانی که در هفته های منتهی به بارداری و در طول مدت ابتدایی دوران بارداری روزانه مولتی ویتامین مصرف می کنند، کمتر در معرض سقط جنین قرار دارند.

هر یک فنجان استاندارد قهوه حاوی حدود ۲۲۵ گرم است. طبق پیشنهاد محققان زنان باید مصرف قهوه خود را به حدود ۳۴۰ گرم قهوه در روز محدود کنند.

بیرمن در ادامه می افزاید: کافئین فقط در قهوه یافت نمی شود، بلکه در چای، انواع کولاها، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا هم وجود دارد.

وی در ادامه می افزاید: دلیل ارتباط کافئین با سقط جنین هنوز مشخص نیست، اما این فرضیه وجود دارد که کافئین موجب خاموشی برخی ژن های مشخص در اسپرم یا تخم می شود.

 

اخبار پزشکی - مهر


ویدیو مرتبط :
چه عواملی منجر به سقط جنین میشود ؟؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7 ناهنجاری رحمی مادرزادی که منجر به سقط جنین می‌شوند



سقط جنین

ناهنجاری‌های رحمی به دو دسته‌ی مادرزادی و اکتسابی تقسیم می‌شوند

 

 اگر گذرتان به مطب زنان و زایمان افتاد در آنجا می‌توانید خانم‌های زیادی را ببینید که از سقط جنین، بارداری‌های ناموفق و مشکلات دیگر شکایت دارند در حالی که بسیاری از مشکلات این خانم‌ها به دلیل ناهنجاری‌های رحمی مادرزادی است. به همین دلیل ما در گفتگو با پریسا الماسی، کارشناس مامایی، از او درباره‌ی اختلالات رحمی پرسیدیم و به دلیل بحث گسترده‌ی اختلالات رحمی،‌این گزارش را در دو قسمت منتشر می‌کنیم که بخش اول آن را می‌خوانید.


الماسی درباره‌ی ناهنجاری‌های رحمی می‌گوید:« ناهنجاری‌های رحمی به دو دسته‌ی مادرزادی و اکتسابی تقسیم می‌شوند. این ناهنجاری‌ها باعث اختلال عملکرد تولید‌‌مثل یا قاعدگی می‌شوند. ناهنجاری‌های مادرزادی ناشی از این است که در دوران جنینی، بافت‌ها برای تشکیل رحم به خوبی به هم متصل نشده‌اند و یا بعضی از بافت‌های دستگاه تناسلی آنها تحلیل رفته است. زمان بروز این مشکل را نمی‌توان تخمین زد چون بیشتر این مشکلات قابل مشاهده نیستند و نمود بالینی ندارند. اما بیمارانی که علائم را نشان می‌دهند معمولا نشانه‌ی انسداد یا اختلال در عملکرد تولید‌مثل دارند.»


این کارشناس مامایی با اشاره به روش‌های تشخیص ناهنجاری‌های رحمی، توضیح می‌دهد:« تشخیص ناهنجاری‌های رحمی با معاینه، بررسی با دست پس از زایمان، کورتاژ تشخیصی، سونوگرافی ام آر آی و تکنیک‌های پیچیده‌تر انجام می‌شود. در 25 درصد از افراد مبتلا به این ناهنجاری‌ها، مشکلات تولید‌مثل، سقط‌های خود به خودی، تولد‌‌های زودرس و ناهنجاری‌های جنینی شایع است.»


الماسی هفت نوع ناهنجاری مادرزادی رحمی را به ترتیب زیر معرفی می‌کند:


1- تشکیل نشدن بخش‌های مختلف رحم
این ناهنجاری به صورت تشکیل نشدن بخش‌های مختلف رحم مانند واژن، سرویکس، ناحیه‌ی بالای رحم، لوله‌ها و یا ترکیبی از این‌ناهنجاری‌ها اتفاق می‌افتد. در صورتی که ترکیبی از این‌ناهنجاری‌ها وجود داشته باشد، بیمار با شکایت از این که عادت ماهانه ندارد،‌به پزشک مراجعه می‌کند. بارداری در این زنان ممکن نیست اما آنها از طریق ایجاد واژن مصنوعی می‌توانند آمیزش داشته باشند.

2- رحم تک شاخ
خانم‌هایی که مبتلا به رحم تک‌شاخ هستند، یا لوله‌ی فرعی دارند و یا ندارند. این خانم‌ها در صورتی که لوله‌ی فرعی هم داشته باشند این لوله‌ها یا با هم مرتبط هستند یا مرتبط نیستند. بیشتر خانم‌هایی که رحم تک‌شاخ دارند به این ناهنجاری از سقط خود به خودی جنین در سه ماهه‌ی اول و دوم بارداری و همچنین زایمان زودرس  شکایت دارند. خانم‌هایی هم که شاخ رحمی بدون ارتباط دارند، در آنها حاملگی‌های نابه‌جا مشاهده شده است. درمان این ناهنجاری در خانم‌ها به اندازه‌ی شاخ فرعی و نشانه های همراه آن بستگی دارد.

سقط جنین

در خانم‌هایی که رحم دوشاخ دارند، سقط خود به خودی جنین و زایمان زودرس شایع است

  
3- رحم دوگانه
در مبتلایان به این ناهنجاری، میزان زنده ماندن جنین و سالم به دنیا آمدن آن قابل قبول است اما به دلیل دشواری و مشکل بودن ترمیم رحم در آنها، جراحی ترمیمی به ندرت انجام می‌شود.


4- رحم دوشاخ
در خانم‌هایی که رحم دوشاخ دارند، سقط خود به خودی جنین و زایمان زودرس شایع است.


5- رحم دیواره‌دار
این ناهنجاری به این صورت است که دیواره‌ای دروسط رحم قرار گرفته است که ممکن است رحم را کلا به دو قسمت تقسیم کند و یا ممکن است که به صورت ناقص تشکیل شود. اگر دیواره کامل باشد و رحم را به کلا تقسیم کرده باشد، میزان عدم موفقیت در تولید‌مثل بیشتر است. سقط جنین هم به این دلیل صورت می‌گیرد که خون‌رسانی به این دیواره ضعیف است.


6- رحم قوس دار
خوشبختانه این ناهنجاری باعث نازایی یا سقط جنین نمی‌شود.
این شش نوع ناهنجاری موجب بروز یک اختلال شایع نیز می‌شوند که تشکیل یک‌طرفه‌ی کلیه است. به‌طوری که خانم‌های مبتلا به این ناهنجاری فاقد یک کلیه مخصوصا در همان سمتی هستند که رحم تشکیل نشده است.

 

7- ناهنجاری مرتبط با مصرف داروی دی اتیل استیل بسترول DES در حاملگی

 

منبع:ninisite.com