اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مصرف روزانه «شیشه» در ایران رکورد زد!


کارشناسان مخدر شیشه را یکی از پرمصرف ترین مخدر کشور می دانند به نحوی که ستاد مبارزه با مواد مخدر پیش از این اعلام کرده بود: ۳۴۵ هزار نفر در سطح کشور، ماده مخدر صنعتی شیشه مصرف می کنند و شمار معتادان به مصرف شیشه ۲۶ درصد از کل جمعیت معتادان به مواد مخدر کشور است. همچنین میزان مصرف ماده مخدر شیشه در کشور ۱۲۶ تن است در حالیکه میزان کشفیات این ماده مخدر صنعتی، پنج تا هشت تن است.

خبرگزاری مهر: در حالی روزانه ۱۰ معتاد در کشور جان خود را از دست می دهند که آمار کشفیات مواد مخدر در روز ۱۷۰۰ کیلو گرم است و همچنین، روزانه ۸۵۰ قاچاقچی دستگیر می شوند.

کارشناسان می گویند که انسان ۶ هزار سال به دلیل مصرف مواد مخدر اعتیاد را تجربه کرده است و امروز مواد مخدر با چرخش مالی ۱۵۰۰ میلیارد دلار در سال بعد از تجارت نفت و توریسم و سلاح حرف اول را می زند. هر چند که آمارها از مرگ ۲۴۳ میلیون معتاد در جهان روایت دارد اما این چالش همچنان بزرگترین چالش آدمی و دولت ها محسوب می شود.

بر اساس این گزارش مکتوبات تاریخی نشان می دهد که نخستین مخدر که همان تریاک است اولین بار توسط زکریای رازی و ابن سینا شناسایی و بعنوان دارو در درمان بیماری ها استفاده شد اما برخی هم ورود این مخدر را سوغاتی از لشکر کشی نادر شاه به هندوستان می دانند که با خود به ایران آورد.

حالا این ماده مخدر از قالب تریاک عبور کرده و بعد از تولد مخدرهایی مانند حشیش، مرفین، هروئین وارد مخدرهای صنعتی آن هم از نوع نامرغوب و مخرب شده که فرد مصرف کننده را با کمی اشتباه در مصرف از پای در می آورد.

مرگ روزانه ۱۰ معتاد در کشور

آمارهای پزشکی قانونی کشور در سالهای اخیر نشان می دهد روزانه تعدادی از معتادان بر اثر سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می دهند. بر اساس این آمارها از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۲ (۱۰ سال) حدود ۳۹ هزار و ۴۰۶ نفر به علت سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند که میانگین روزانه ۱۰ نفر را تشکیل می دهد.

در سال ۹۳ آنچه پزشکی قانونی کشور اعلام کرده است نگران کننده است. بر اساس آمارها مرگ و میر ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در هفت ماهه امسال ۱۷۶۲ نفر و در هفت ماهه سال گذشته نیز ۱۶۲۲ نفر بوده است که متاسفانه ۸.۶ درصد افزایش داشته است.

معتادان ایرانی روزانه ۳۴۰ کیلو شیشه مصرف می کنند

با این حال باز هم کارشناسان مخدر شیشه را یکی از پرمصرف ترین مخدر کشور می دانند به نحوی که ستاد مبارزه با مواد مخدر پیش از این اعلام کرده بود: ۳۴۵ هزار نفر در سطح کشور، ماده مخدر صنعتی شیشه مصرف می کنند و شمار معتادان به مصرف شیشه ۲۶ درصد از کل جمعیت معتادان به مواد مخدر کشور است. همچنین میزان مصرف ماده مخدر شیشه در کشور ۱۲۶ تن است در حالیکه میزان کشفیات این ماده مخدر صنعتی، پنج تا هشت تن است.

مصرف روزانه 340 کیلو مخدر شیشه در ایران

کاهش قیمت مواد مخدر در کشور

افزایش تولید مخدر در کشورهای همسایه بر بازار مخدرها تاثیر گذاشته به نحوی که در بازار مواد مخدر از عمده تا خرده فروش کاهش قیمت را مشاهده می کنیم به نحوی که قیمت هروئین و شیشه با کاهش زیادی روبرو شده است.

نام مخدر

قیمت/ سال ۸۹ و ۹۰/گزارش پلیس

قیمت سال ۹۱/ گزارش پلیس

قیمت سال ۹۳/گزارش میدانی از معتادان

تریاک

یک کیلو ۷۰۰ هزار تومان

یک کیلو ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان

کیلویی یک میلیون و ۷۰۰ تومان

هروئین

یک کیلو ۳ میلیون تومان

یک کیلو ۱۴ میلیون تومان

کیلویی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

شیشه

یک کیلو ۵ میلیون تومان

یک کیلو ۱۷ میلیون تومان

کیلویی ۱۲ میلیون تومان


دستگیری ۳۰۰ هزار قاچاقچی در سال ۹۳

در کنار این اظهارات علیرضا جزینی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه ۴۶۸ تن موادمخدر در ۱۰ ماهه اول سال در کشور کشف شده است گفته است: در طی این ۱۰ ماه و در این رابطه بیش از ۳۰۰ هزار نفر دستگیر شدند که ۶۶ هزار نفر آنها مصرف کننده بودند.

همچنین طی آمار های بدست آمده یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر تا سال ۱۳۹۳ مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور هستند که در بهترین شرایط ۲۰ درصد از این معتادین می‎توانند، بهبود بیابند.

دانش آموزان و مواد مخدر

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفته است: ۶۷ درصد دانش‌آموزان مصرف‌کننده موادمخدر نخستین تجربه خود را از مدارس آغاز کردند و در دانشگاههای زیر نظر سازمان سنجش ۲.۶ درصد و در دانشگاه‌های وزارت زیر مجموعه وزارت بهداشت ۱.۶ درصد دانشجویان، درگیر مصرف موادمخدر هستند.

کشف ۸۰۰ اسلحه و شهادت ۱۴ مامور در مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۳


همچنین در سال جاری ۲۳۱ کارگاه شیشه در کشور منهدم شده و یک هزار و ۷۰۰ کیلوگرم شیشه هم کشف شده است. در آمارها آمده ۸۰۰ قبضه اسلحه از حمل‌کنندگان موادمخدر به دست آمده و در طی درگیری‎ها ۱۴ شهید را در راه مبارزه با موادمخدر تقدیم نمودیم.

مواد مخدر آسانتر از آسپرین در دسترس است


امان‌اله قرایی مقدم جامعه شناس می گوید: باید همه سازمان ‌ها، مردم و مسئولین دست به دست هم دهند تا شاهد پیشگیری از اعتیاد در جامعه باشیم. البته اینكه بگوییم تنها یه قشر یا نهاد تاثیر قاطع و ۱۰۰ درصدی در پیشگیری از این بلای خانمان سوز دارند، صحیح نیست بلكه همگان باید در این امر مشاركت كنند.

این جامعه شناس با اشاره تئوری میدان نیروی ارسطو و انیشتین گفت: این تئوری در رابطه با معضل اعتیاد نیز وجود دارد كه عوامل برانگیزنده آن، طلاق والدین، بیكاری، نبود شادی، فحشاء خانواده، كم رنگ شدن اعتقادات دینی، جو پراكنی، در دسترس بودن مواد و و دوستان ناباب است كه در مقابل آن عواملی چون اعدام، زندان، دادگاه و پلیس قرار دارد. متاسفانه عوامل بازدارنده در اعتیاد كمتر از عوامل برانگیزنده است و عواملی چون بیكاری و افزایش طلاق و مشكلات اقتصادی به افزایش آمار اعتیاد در كشور دامن زده است.

وی ضمن انتقاد نسبت به این مساله كه متاسفانه بسیاری از مواد مخدر به راحتی قابل دسترس است، افزود: گاهی مواد مخدر آسانتر از قرص آسپرین در اختیار معتادان قرار می‌گیرد.

قرایی مقدم با اشاره به آمار ۱۰.۵ درصدی بیكاری و زیرخط فقر قرارگرفتن تعدادی از افراد جامعه اظهار داشت: پركردن اوقات فراغت جوانان، پاكسازی مناطق آلوده لازم است در كنار سایر ریشه‌های گرایش به اعتیاد مورد توجه قرار گیرد. البته صدا و سیما باید با اجرای برنامه‌های مناسب و شاد و برای جوانان آنان را به سوی خود جذب كند و پس آز آن با فرهنگ‌سازی و آموزش در جهت پیشگیری از اعتیاد گام‌های موثر بردارد. در حال حاضر اكثر سریال‌های تلویزیونی غمناك بوده و مشكلات مردم را دو چندان می كند در حالی كه برنامه‌ باید در جهت نشاط اجتماعی عمل كند.

وی گفت: افزایش طلاق، مشكلات اقتصادی خانواده‌ها، بیكاری و كمبود شادی از عواملی به شمار می‌رود كه فضای جامعه را مسموم ساخته كه باید برای رفع این مشكلات، اقدامات مستمر، كارشناسی شده و اساسی انجام گیرد.


ویدیو مرتبط :
مصرف شیشه در ایران(قسمت سوم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مصرف روزانه بنزین رکورد زد


با وجود تاکید مسوولان مبنی بر انتقال ذخیره بنزین 400 تومانی به فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها و افزایش قیمت بنزین با شیب ملایم، میزان مراجعه مالکان خودروها به جایگاه های عرضه سوخت افزایش یافته است.

خبرگزاری ایرنا: با وجود تاکید مسوولان مبنی بر انتقال ذخیره بنزین 400 تومانی به فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها و افزایش قیمت بنزین با شیب ملایم، میزان مراجعه مالکان خودروها به جایگاه های عرضه سوخت افزایش یافته است.

با نزدیک شدن به زمان اعلام نرخ جدید بنزین در پایان هفته جاری، میزان مصرف روزانه بنزین با رسیدن به مرز 100 میلیون لیتر در آستانه یک رکورد شکنی جدید قرار گرفته است، به طوری که بر اساس گزارش های رسمی در دو روز پایانی فروردین ماه سال جاری، میزان مصرف بنزین کل کشور به بیش از ١٧٤ میلیون لیتر رسید.

بر اساس گزارش های منتشر شده، میزان مصرف بنزین در روز شنبه ٣٠ فروردین ماه به ٨٠ میلیون و ٧٠٠ هزار لیتر و در روز یکشنبه ٣١ فروردین ماه نیز به ٩٤ میلیون لیتر رسید.

در هفته منتهی به ٢٣ فروردین ماه، میانگین روزانه مصرف بنزین ٦٦ میلیون لیتر بود که مقایسه آن با روزهای پایانی فروردین نشان می دهد، مصرف این فرآورده به یکباره اوج گرفته است.

بر اساس گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، میانگین مصرف روزانه بنزین کشور در بازه زمانی ٢٤ تا ٣٠ فروردین ماه سال جاری، به بیش از ٧٠ میلیون لیتر رسید.

در دوره زمانی یاد شده ٤٩٤ میلیون و 500 هزار لیتر بنزین مصرف شد که در مقایسه با هفته قبل از آن، ٣١ میلیون و ٤٠٠ هزار لیتر افزایش یافته است.

بنزین مصرفی تهران در هفته منتهی به ٣٠ فروردین ماه سال جاری به ٩٨ میلیون و ٥٠٠ هزار لیتر رسید.

در دوره زمانی ٢٤ تا ٣٠ فروردین ماه امسال، میانگین مصرف روزانه بنزین در تهران ١٤ میلیون و ٧٠ هزار لیتر بوده است.

بیشترین مقدار مصرف بنزین تهران در بازه زمانی یاد شده با ١٥,٤ میلیون لیتر به روز پنچشنبه ٢٨ فروردین و کمترین میزان مصرف آن نیز با ١٢.٩ میلیون لیتر به روز یکشنبه ٢٤ فروردین ماه مربوط می شود.

مجموع مصرف بنزین سوپر کشور نیز در هفته منتهی به ٣٠ فروردین ماه با میانگین چهار میلیون و ٥٠ هزار لیتر، به ٢٨ میلیون و ٤٠٠ هزار لیتر رسید.

ذخیره سازی بنزین در ظروف غیراستاندارد

افزایش میزان مراجعه مردم به جایگاه ها و بالا رفتن میزان مصرف بنزین در روزهای اخیر ناشی از نگرانی مردم از باطل شدن سهمیه سوخت 400 تومانی است.

با وجود اینکه، مسوولان دولتی اعلام کرده اند ذخیره سهمیه 400 تومانی بنزین بدون تغییر به فاز دوم هدفمندسازی یارانه منتقل می شود، اما میزان مراجعه به جایگاه های عرضه به طور قابل توجهی افزایش داشته است.

علت دیگر مراجعه مردم به جایگاه ها، استفاده از بنزین آزاد 700 تومانی است، به طوری که بیژن حاج محمدرضا رئیس انجمن جایگاهداران سوخت سراسر کشور در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بیش از 60 درصد مالکان خودرو با کارت جایگاه داران اقدام به پر کردن باک خودروهای خود با بنزین 700 تومانی کرده اند.

به گفته مدیران جایگاه های عرضه سوخت در روزهای اخیر برخی از مردم به ویژه در مناطق حاشیه ای شهرها، اقدام به ذخیره بنزین در بشکه، بطری و ظروف غیر استاندارد کرده اند که با توجه به درجه اشتعال زایی بالای بنزین، اقدامی خطرناک به شمار می رود.