اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشکل فنی فیس بوک در ایران رفع شد


یک مقام مسئول در شرکت ارتباطات زیرساخت با تاکید بر برطرف شدن مشکل به وجود آمده در دسترسی به فیس بوک که باعث رفع فیلتر چندساعته این شبکه اجتماعی شده بود، گفت: استفاده از IP های جدید در فیس بوک دلیل وقوع این اختلال بود.

خبرگزاری مهر: یک مقام مسئول در شرکت ارتباطات زیرساخت با تاکید بر برطرف شدن مشکل به وجود آمده در دسترسی به فیس بوک که باعث رفع فیلتر چندساعته این شبکه اجتماعی شده بود، گفت: استفاده از IP های جدید در فیس بوک دلیل وقوع این اختلال بود.

وی  با بیان اینکه کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ از شرکت ارتباطات زیرساخت خواسته تا در مورد اختلال به وجود آمده در سامانه فیلترینگ، گزارشی ارائه داده و دلایل فنی آن را اعلام کند، افزود: براساس پاسخ شرکت ارتباطات زیرساخت و بررسی های صورت گرفته، مشکل به وجود آمده ارتباطی با شرکت زیرساخت نداشته و مربوط به نقص فنی در سیستم پالایش بوده است.

این مقام مسئول تاکید کرد: شبکه اجتماعی فیس بوک برای برقراری ارتباط کاربران از رنج آدرس های جدید اینترنتی - IP آدرس- استفاده کرده است که این IP آدرسها در سیستم پالایش فیلترینگ ما شناسایی نشده بود و باعث شد تا در مدت زمانی کوتاه، سیستم فیلترینگ این IP ها را شناسایی نکرده و آن را آزاد کند.

وی با بیان اینکه هم اکنون IP های جدید فیس بوک در سامانه پالایش محتوای کشور شناسایی و لحاظ شده است، افزود: تمامی سایتهای اینترنتی برای برقراری کانال های ارتباطی از رنج IP آدرسهای مشخصی استفاده می کنند که برای ما تعریف شده و قابل شناسایی است و زمانی که IP جدید وارد شبکه می شود اعمال شناسایی بر روی آن مدت زمان کوتاهی طول می کشد و  دسترسی به سایت فیلترشده فیس بوک در برخی مناطق کشور به همین دلیل بوده است.

این مقام آگاه تصریح کرد که مشکل به وجود آمده مربوط به  ISP - ارائه دهندگان اینترنت - خاصی نبوده و قصوری در این زمینه صورت نگرفته است.

وی در مورد دلیل دسترسی به فیس بوک برای برخی کاربران گفت: برقراری ارتباط برخی ISP ها با IP آدرسهای جدید باعث شد کاربرانی که از IP جدید استفاده می کنند امکان دسترسی به فیس بوک را داشته باشند و مابقی ISP ها که از کانال های قدیمی IP استفاده می کردند همان روال قبلی فیلترینگ را داشتند.

به گزارش مهر، شب گذشته دسترسی به شبکه اجتماعی فیس بوک برای ساعاتی در ایران و برای برخی کاربران ممکن شده بود؛ در این باره دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز به مهر گفت: عدم فیلتر فیس بوک در شب گذشته ظاهرا به دلیل اشکالات فنی بوده و کمیته فنی در حال بررسی این موضوع است.

عبدالصمد خرم‌آبادی گفت: ظاهرا اشکالات فنی در برخی از ISP بوجود آمده و ما دنبال علت آن هستیم. به هر حال اگر تخطی شده است که انشاالله این طور نباشد و قصور باشد. اما طبق ماده 21 قانون جرایم رایانه ای حتی قصور هم در اجرای دستورات باعث مسئولیت کیفری برای ارائه دهندگان خدمات اینترنت می شود و ما داریم بررسی می کنیم که به هر حال از طریق کدام یک از این شرکت ها این موضوع انجام شده است.


ویدیو مرتبط :
ماهیت و پشت پرده رفع فیلتر فیس بوک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گاردین: ایران فیس بوک را رفع فیلتر می کند


ایران به دنبال آن است تا با برداشتن فیلترینگ کامل سایت‌هایی مانند اینستاگرام و فیس بوک دست به فیلترینگ محتوایی آن بزند.

خبرآنلاین: ایران به دنبال آن است تا با برداشتن فیلترینگ کامل سایت‌هایی مانند اینستاگرام و فیس بوک دست به فیلترینگ محتوایی آن بزند.

نامه نیوز به نقل از روزنامه گاردین در گزارشی در این باره با تیتر «ایران سیاست فیلترینگ هوشمند را گسترش می‌دهد» می نویسد: ایران به دنبال آن است تا سیاست آنچه فیلترینگ هوشمند در فضای وب خوانده می‌شود را گسترش دهد؛ سیاستی که متن‌های نامطلوب در وب‌سایت‌ها را بدون ممنوعیت کامل آنها سانسور کند.

بر اساس طرح جدید، تهران ممنوعیت کامل دسترسی به سایت‌های فیلتر شده را برداشته و دست به سانسور محتوایی آن می‌زند.

به نظر می‌رسد این سیاست جدید، به دنبال تلاش‌های حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران برای برداشته شدن برخی از محدودیت‌ها بر شبکه های اجتماعی اعمال خواهد شد.

برخی از کاربران ایرانی در توییتر همچنین ابراز نگرانی کردند که بر اساس بخشی از این سیاست، دولت تلاش خواهد کرد تا دسترسی وی‌پی‌ان به سایت های فیلتر شده را مسدود کند.

قرار است طرح فیلترینگ هوشمند از ژوئن سال 2015 به اجرا دربیاید.

در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، ایران ایده جایگزینی اینترنت با اینترنت ملی را تجربه کرد که به شبکه جهانی وب متصل نمی‌شد، طرحی که به نظر می رسد کنار گذاشته شده است.