اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشروح دیدارهای ظریف با همتایان خود در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد



دیدارهای ظریف در سازمان ملل, دیدار دکتر ظریف و وزاری انور خارجه دیگر کشوره

مشروح دیدارهای ظریف با همتایان خود در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد

دکتر محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه روز جمعه در حاشیه برگزاری اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با وزرای امور خارجه قزاقستان، ایرلند، قبرس، جمهوری آذربایجان، پرتقال و افغانستان بطور جداگانه دیدار و گفت‌وگو کرد.

مناسبات دوجانبه، راه‌های افزایش سطح همکاری‌های اقتصادی و تجاری، همکاری‌های چندجانبه و منطقه‌ای، بررسی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و موضوعات مورد علاقه از محورهای اصلی مذاکرات دکتر ظریف با همتایان وی بود.

به گزارش ایسسنا، در دیدار دکتر ظریف و همتای قزاقی وی، طرفین از روند روبه رشد مناسبات و همکاری‌های فیمابین، ابراز رضایت کرده، بر ضرورت یافتن زمینه‌های جدید تاکید کردند.

ظریف در این دیدار با اشاره به روابط خوب تهران - آستانه، همکاری دو کشور در حوزه‌های مختلف بویژه ترانزیت و حمل و نقل را به عنوان یک اولویت ذکر کرد.

وی با اشاره به اینکه دو کشور همواره در محافل بین‌المللی همکاری خوبی داشته‌اند، در خصوص مسئله هسته‌ای، فضای مناسب موجود و گفتگوی سازنده روز پنجشنبه ایران و 1+5 را خاطرنشان ساخت.

ظریف از نقش قزاقستان در میزبانی از مذاکرات هسته‌ای گذشته قدردانی کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص بحران سوریه به سه دستاورد اخیر، جلوگیری از جنگ، ضرورت خلع سلاح شیمیایی در سوریه و منطقه و حرکت به سوی یک راه حل سیاسی مسالمت آمیز اشاره کرد.

وزیر امور خارجه قزاقستان نیز با اشاره به ایران بعنوان کشوری با پیشینه تاریخی و فرهنگی قدیمی، گفت: ایران و قزاقستان همواره تعاملات تاریخی داشته‌اند و ما آماده هرگونه همکاری با ایران هستیم.

وی با اشاره به روابط دوجانبه خوب تهران - آستانه، تجارت میان دو کشور را قابل توجه خواند و ابراز امیدواری کرد طرح‌های ترانزیتی دو کشور هرچه سریعتر اجرایی گردد.

وزیر امور خارجه همچنین ابراز امیدواری کرد با هموار شدن زمینه‌ها و بستر لازم، سطح تجارت دو کشور بیش از پیش افزایش یابد.

وی در ارتباط با مسائل منطقه، نقش مهم ایران در مسئله افغانستان و اهمیت استقرار ثبات و امنیت در این کشور برای منطقه و در خصوص سوریه راه حل سیاسی را مورد اشاره قرار داد.

وزیر امور خارجه قزاقستان با اشاره به فضای مناسب ایجاد شده از سخنرانی و لحن توام با عقلانیت و نیز محتوای سخنان رئیس جمهور اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ابراز امیدواری کرد گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و 1+5 با موفقیت به نتیجه برسد.

 

***


در دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایرلند نیز روابط دوجانبه مورد توجه قرار گرفت و پیرامون تحولات منطقه‌ای و بین المللی رایزنی شد.

ظریف در این دیدار گفت: روابط دو کشور می‌تواند گسترش یابد و می‌توان کارهای زیادی در جهت منافع دو کشور در ابعاد سیاسی و اقتصادی انجام داد.

وی همچنین همکاری‌های پارلمانی، دانشگاهی و علمی دو کشور را خاطرنشان ساخت و بر ضرورت تقویت آنها تاکید کرد.

ظریف مذاکرات سیاسی منظم میان دو کشور را نیز مورد توجه قرار داد.

وزیر امور خارجه ایرلند نیز برگزاری انتخابات در ایران را مورد توجه قرار داد و علاقمندی کشورش را برای تقویت روابط دوجانبه با توجه به ظرفیتهای متقابل اقتصادی، دانشگاهی و علمی خاطر نشان ساخت.

در این دیدار که مسئله هسته‌ای و بحران سوریه مورد بررسی قرار گرفت، طرفین مواضع خود را تشریح کرده و وزیر امور خارجه ایرلند از پیشرفت اخیر در روند مسئله هسته‌ای استقبال کرد.

طرفین همچنین بر ضرورت استمرار تماس‌ها و رایزنی‌های فیمابین تاکید کردند.

***
وزرای امور خارجه ایران و قبرس نیز در دیداری جداگانه همکاری‌های سازنده دو کشور در ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی را مورد بررسی قرار دادند.

ظریف با اشاره به مواضع منطقی قبرس، آمادگی کشورمان را برای گسترش همکاری با قبرس اعلام داشت.

وی همکاری‌های خوب دو کشور در زمینه‌های فرهنگی و دانشگاهی را نیز مورد اشاره قرار داد.

وزیر امور خارجه قبرس نیز در این دیدار با اشاره به روابط نزدیک تهران - نیکوزیا، ایران را یکی از مهمترین کشورهای منطقه خواند.

وی با تاکید بر اینکه ایران مثل هر کشوری حق برخورداری از فناوری هسته‌ای صلح آمیز را دارد و کسی نمی‌تواند این کشور را از این حق محروم نماید، ابراز امیدواری کرد که این مسئله از طریق گفتگوهای ایران و 1+5 حل شود.

در این دیدار طرفین در ارتباط با چالش‌های منطقه، بر خطرات ناشی از تحرکات گروه‌های افراطی تاکید کردند.

***
وزرای امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان نیز طی دیداری جداگانه پیرامون روابط دوجانبه و تحولات منطقه و همکاری‌های منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

موضوع برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور در باکو در آینده نزدیک، ضرورت رایزنی مسئولین ذیربط دو کشور برای تنظیم و تمهید مقدمات و بحثهای کارشناسی در مورد توافقات و پروژه‌های مشترک از جمله در حوزه‌های انرژی، حمل و نقل و همکاری‌های مختلف درچارچوب این کمیسیون مشترک از دیگر محورهای مذاکرات دو وزیر بود.

همچنین طرفین در این دیدار مسئله همکاری کشورهای ساحلی دریای خزر را نیز مورد توجه قرار دادند.

الماریار محمد اف از دکتر ظریف برای سفر به جمهوری آذربایجان رسما دعوت بعمل آورد.

***
وزرای امور خارجه جمهوری اسلای ایران و پرتغال نیز پیرامون روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و مسائل مهم بین المللی رایزنی کردند.

ظریف در این دیدار با اشاره به اینکه مشکلی میان ایران و پرتغال وجود ندارد، تصریح کرد با هموار شدن زمینه‌های مناسب، همکاری‌های اقتصادی می‌تواند بیش از پیش گسترش یابد.

وزیر امور خارجه پرتغال نیز با اشاره به روابط خوب تهران- لیسبون، استمرار تماس‌ها و رایزنی‌های دو کشور را سازنده ارزیابی کرد.

در این دیدار نیز پیرامون مسئله هسته‌ای، گفتگوی ایران و 1+5 و تحولات منطقه بویژه بحران سوریه رایزنی بعمل آمد و طرفین دیدگاه‌ها و مواضع خود را بیان کردند.

***
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان نیز طی دیداری جداگانه از روند گسترش مناسبات و همکاری‌های نزدیک و دوستانه تهران - کابل در کلیه زمینه‌ها ابراز رضایت کردند.

ظریف در این دیدار روابط دو کشور دوست و برادر ایران و افغانستان را بسیار نزدیک و مستحکم توصیف کرد و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای هر نوع همکاری با این کشور اعلام داشت.

وی با سرنوشت ساز توصیف کردن، سال 2014 در افغانستان با توجه به خروج نیروهای خارجی و برگزاری انتخابات در این کشور، ابراز امیدواری کرد این سال توام با خیر و برکت برای مردم افغانستان باشید.

ظریف با اشاره به اینکه در هر کجا که خود افغان‌ها امور امنیتی را بدست گرفته‌اند، معضلات امنیتی حل شده است، تصریح کرد که ما به یک افغانستان جدید امید بسته‌ایم.

زلمی رسول وزیر امور خارجه افغانستان نیر در این دیدار گفت: شما همواره یار و همراه ما بوده‌اید و بویژه در سال‌های اخیر هیچگاه روابط دو کشور به این خوبی نبوده است.

وی با تشریح آخرین تحولات در افغانستان و روند سیاسی و امنیتی این کشور، گفت: موفقیت جمهوری اسلامی ایران، موفقیت ماست و دوستی ما و ایران قوی‌تر خواهد شد.

زلمی رسول همچنین از دکتر ظریف برای سفر به افغانستان رسما دعوت بعمل آورد. /ایسنا

 

 


ویدیو مرتبط :
سخنان اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل متحد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشروح دیدار ظریف و اشتون در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل



ظریف,حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل

مشروح دیدار ظریف و اشتون در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور شرکت در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، روز دوشنبه با کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش  ایسنا، دو طرف در این دیدار ضمن انجام مذاکرات سازنده، توافق کردند نشست ایران و 1+5 در سطح وزیران امور خارجه روز پنج‌شنبه در نیویورک و نشست بعدی وزیران ایران و 1+5 در ماه آینده در ژنو انجام شود.

ظریف در این دیدار با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انجام مذاکرات هدفمند در چارچوب زمانی مشخص پیرامون مساله هسته‌یی، تصریح کرد، اگر واقعیت‌های ایران امروز مدنظر قرار گیرد، مساله هسته‌یی قابل حل است.

او با اشاره به فضای به‌وجود آمده در ایران پس از انتخابات اخیر، گفت لازم است از این فرصت و فضای مناسب استفاده کرد و می‌توانیم مرحله جدیدی را در مذاکرات آغاز کنیم.

وزیر امور خارجه با اشاره به وجود بی‌اعتمادی عمیق میان دو طرف، وجود اراده سیاسی در قبال مساله هسته‌یی را مهم خواند و اعتمادسازی و رفع نگرانی‌ها را اولین گام اساسی در این ارتباط توصیف کرد.

وی ضرورت ترسیم یک چشم‌انداز واقعی در تنظیم یک چارچوب زمانی مشخص برای انجام یک مذاکرات هدفمند را یادآور شد.

ظریف در عین حال تاکید کرد که نمی‌توان مردم ایران را از حق قانونی برخورداری از فن‌آوری هسته‌یی صلح‌آمیز و حق غنی‌سازی در ایران محروم کرد.

اشتون نیز در این دیدار مجددا انتصاب ظریف به سمت وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی را تبریک گفت.

وی تصریح کرد: ما نیز همانند شما برای حل مساله هسته‌یی ایران مصمم هستیم و اعتقاد داریم که این امر قطعا امکان‌پذیر است.

اشتون با اشاره به اهمیت وجود اعتماد متقابل، ضرورت یافتن راه‌های اعتمادسازی متقابل را مورد تاکید قرار داد و گفت: چنان چه عزم لازم وجود داشته باشد، کلیه مسائل دو طرف در یک جدول زمانی منطقی قابل حل است.

در این دیدار دو طرف درباره سایر موضوعات مورد علاقه از جمله روابط ایران و اتحادیه اروپایی، همکاری در زمینه مسائل منطقه‌یی و بین‌المللی از جمله بحران‌های جاری، سلاح شیمیایی و سلاح‌های کشتار جمعی تبادل نظر کردند. /ایسنا