اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشایی: دخالتی در عزل و نصب وزیران ندارم


رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد در مصاحبه‌ای مطالب و نكات مهمی در خصوص دوران ریاست دفتری رییس جمهور، انتخابات سال آینده، هدفمندسازی یارانه‌ها، راهكارهای ارتقاء سطح جنبش عدم تعهد و شورای عالی ایرانیان خارج از كشور و نقش پراهمیت جوانان و بانوان در آن را بیان كرد.

خبرگزاری مهر: رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد در مصاحبه‌ای مطالب و نكات مهمی در خصوص دوران ریاست دفتری رییس جمهور، انتخابات سال آینده، هدفمندسازی یارانه‌ها، راهكارهای ارتقاء سطح جنبش عدم تعهد و شورای عالی ایرانیان خارج از كشور و نقش پراهمیت جوانان و بانوان در آن را بیان كرد.

 اسفندیار رحیم مشایی با بیان اینکه احمدی نژاد امروز یک شخصیت برجسته و آشنا در عرصه بین المللی است، افزود: در صحنه بین المللی احمدی نژاد به عنوان فردی شجاع ، آگاه، بیدار، هوشیار، متدین و انقلابی شناخته می شود که برای برقراری عدالت تلاش می کند و بر این اساس رییس دفتر چنین فردی بودن کاری بسیار سخت و حساس محسوب می شود.

وی با بیان اینكه هرکسی رییس جمهوری را از دریچه نگاه خود می بیند و تمایل دارد که مطالباتش توسط شخص رییس جمهوری انجام شود، اظهارداشت: در مدتی که ریاست دفتر رییس جمهوری را بر عهده داشتم، تمام تلاش خود را بکار گرفتم که نگاه رییس جمهوری را در موضوعات مختلف عملیاتی کنم.

مشایی ادامه داد: به خاطر ندارم در طول دوره مسوولیت در دفتر رییس جمهوری کاری را انجام داده باشم که وی مطلع و یا موافق آن نبوده باشد.

مشاور رییس جمهور با بیان اینکه احمدی نژاد یک رییس جمهوری تشریفاتی نیست، اظهار داشت: او همانند یک سرباز فداکار در خط مقدم حضور دارد و پای کار است و بارها دیده شده که صدها ساعت یک پروژه را تا اجرای نهایی آن پیگیری می کند.

* دخالتی در هیچ یك از عزل و نصب های دولت نداشتم

مشایی با رد ادعای برخی رسانه ها و افرادی که در نوشته های خود مدعی بودند در هر کاری دخالت می کنم و هر کسی منصوب و یا عزل می شود با دخالت من انجام می شود، گفت: اگر کسی از من پرسشی می پرسید ممکن بود نظرم را مطرح کنم اما در نصب و عزل هیچ یک مقامات , مدیران دخالتی نداشته و ندارم.

وی با اشاره به اینکه در دوران مسوولیت در دفتر رییس جمهوری بیشتر وقتم در دیدار با اقشار مختلف مردم و رسیدگی به مطالبات آنها صرف می شد، گفت: اینجا دفتر رییس جمهوری اسلامی ایران است و کشور ما نیز مظهر مهر است.

مشایی با تاکید بر اینکه ما کسی را صرفنظر از هر گرایشی حتی این که مطلبی نیز علیه من نوشته باشد، برای حضور در دفتررییس جمهوری طرد نکرده ایم، گفت: طرد افراد را به ویژه در دفتر رییس جمهوری خلاف شرع می دانیم و با منطق و مشی رییس جمهور نیز در منافات است.

مشاور رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه حفظ کرامت انسانی و احترام به انسان ها باعث می شود که ترس ها از بین برود، گفت: در مسیر بزرگان دین قرار گرفتن، ترس ها را از بین می برد و مردم از اشخاصی که مشی ائمه را دنبال می کنند، هیچ ترسی ندارند.

مشایی خاطرنشان کرد: همانطور که با دیدن احمدی نژاد ترس ها می ریزد از سوی دیگر دشمنان و مسوولینی که کارهای خود را بدرستی انجام نمی دهند از وی می ترسند.

* لبخند را از هیچ كس دریغ نمی كنم

وی با بیان اینکه لبخند، صدقه بی منتی است که افراد می توانند به یکدیگر هدیه دهند، گفت: برخی افراد ذهنیت های عجیبی نسبت به من داشتند و بارها دیدم فردی نسبت به من احساس ترس می کند اما با یک لبخند من این ذهنیت عوض شد، پس چرا لبخندی را که هزینه ای ندارد، از دیگران دریغ کنیم.

مشایی اضافه کرد: هجمه‌ها علیه من به گونه ای بود که وقتی افراد با من روبرو می شدند تعجب می کردند و می گفتند که فکر نمی کردیم بتوانیم شما را ببینم.

*نگاه ما مهدوی و جهانی است

رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با تاکید بر اینکه نگاه ایران، نگاهی بین المللی و منطق ما منطقی بین المللی است، افزود: جمهوری اسلامی ایران کشوری آرمان گرا است و برای آینده بشر حرف های بسیار دارد، چرا که دین، مکتب، آیین و نگاه ما مهدوی و جهانی است که آینده روشن را برای بشر امری حتمی می داند.

مشایی در پاسخ به سوالی درباره جنبش عدم تعهد با بیان اینكه این جنبش از بدو تاسیس تاکنون فراز و فرودهایی را در اثر تغییرات محیط بین المللی طی کرده است، گفت: برگزاری موفقیت آمیز شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها در تهران و واگذاری ریاست دوره ای آن به جمهوری اسلامی ایران، فرصت جدیدی در اختیار کشورمان قرار داده است.

مشایی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران، بویژه با حضور مستمر و پیگری های دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل که در طول 8 سال 9 بار در این مجمع شرکت کرده، از لحاظ توانمندی مدیریتی در عرصه داخلی و بین المللی نشان داده است که برای تحقق اهداف جنبش عزمی جدی در ایران وجود دارد.

وی گفت: اعضای جنبش عدم تعهد، رهبران ایران را شجاع، عاقل و با اراده و هدفدار برای آینده بشریت می شناسند و براین اساس اگر بخواهیم ضعف اساسی جنبش را رفع یا اثربخشی آن را تقویت کنیم، نیازمند بکارگیری مدیریت فعالی در این زمینه هستیم.

رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد تصریح کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران ایجاد حس مشارکت در بین تمامی اعضا در برنامه ریزی ها و اجرای طرح ها و ایده هاست و بر این اساس برنامه های مفصلی در دستور کار جنبش قرار دارد.

مشایی خاطرنشان کرد: در گام نخست باید بر اساس مدیریت مشترک جهانی خلاءهای موجود در میان اعضا برطرف شود.

رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با اشاره به بیانات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهوری مبنی بر اینکه تصمیمات جنبش باید ضمانت اجرایی داشته باشد، گفت: در مصوبات اجلاس تهران به طور جدی تقویت این جنبش مورد نظر قرار گرفت که این مصوبات به طور ویژه در دستور کار این دبیرخانه قرار می گیرد.

* در تلاش هستیم هویت جنبش بروز و ظهور کند


مشایی با بیان اینکه تاسیس دبیرخانه دایمی جنبش عدم تعهد کار چندان ساده ای نیست، اظهارداشت: تاسیس این دبیرخانه با مخالفت ها و کارشکنی هایی همراه است، چرا که آنها نمی خواهند اهداف و مصوبات جنبش اجرایی شود.

وی افزود: انگیزه های سیاسی، اقتصادی و فشار قدرت هایی که عضو جنبش نیستند و همچنین فشارهای برخی اعضای قدرتمند جنبش که مایل نیستند رویکرد اقتصادی و سیاسی جنبش، آنها را زیر سوال ببرد، شرایط کار را در دبیرخانه کمی پیچیده می کند که مدیریت این موضوع نیازمند درایت خاصی است.

رییس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها با اشاره به برخی اقدامات این دبیرخانه و آغاز فعالیت های آن، اظهارداشت: در تلاش هستیم هویت جنبش بروز و ظهور کند و هر یک از اعضا می توانند ایده های خود را به اعضای تروئیکای جنبش یعنی مصر، ایران و ونزوئلا (روسای گذشته، فعلی و آینده) جنبش غیرمتعهدها ارائه کنند.

مشایی افزود: بدین ترتیب با تصمیم گیری از طریق مدیریت مشترک جهانی می توانیم کارها را پیش ببریم و دنیا نیز به سمت یک ایده آل در سایه یک حکومت عادلانه به مسیر خود ادامه خواهد داد.

وی با بیان اینکه نپذیرفتن سلطه و اقتدار قدرت های جهانی تنها با مدیریت مشترک و مشارکت دادن تمامی اعضا در این مسیر، میسر است، گفت: سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران اثربخشی از طریق مشارکت دادن اعضای جنبش در این راه است.

* دبیرخانه جنبش عدم تعهد تشكیلات اداری و سازمانی مستقل نخواهد داشت


مشایی یادآور شد: در راستای کمک به تحقق اهداف و سیاست های جنبش عدم تعهد، قرار است با همکاری وزارت امور خارجه سفرهایی برای دیدار با اعضای جنبش انجام شود و با ارایه پیشنهاداتی به کشورهای عضو و رایزنی های گسترده بتوانیم سرعت عمل این جنبش را در کارآیی و اثربخشی آن در عرصه های مختلف بیش از پیش ارتقاء دهیم.

رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد با بیان اینکه برنامه های اجرایی این جنبش را از طریق وزرات امور خارجه دنبال می کنیم، گفت: بازوی اقدامات بین المللی جمهوری اسلامی ایران دستگاه دیپلماسی است و دبیرخانه دارای تشکیلات مستقلی در این زمینه نیست و بنا هم نداشته و نخواهیم داشت که جدای از این وزارتخانه کارهای آن را پیش ببریم.

* استفاده از ظرفیت نخبگان داخلی و بین المللی برای پیشبرد اهداف جنبش عدم تعهد


مشایی خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم در این دبیرخانه از ظرفیت های نخبگان داخلی و بین المللی برای پیشبرد اهداف جنبش استفاده کنیم و به همین علت نشستی با حضور نیروهای با سابقه و بازنشسته وزارت امور خارجه و اساتید دانشگاه ها برگزار شد و از نقطه نظرات آنها استفاده کردیم و از همه صاحبان ایده در عرصه های مختلف دعوت می کنیم که در این امر مشارکت داشته باشند.

وی تاکید کرد: باید از ظرفیت های دو قشر توانمند جامعه از جمله جوانان و بانوان که از نیروهای نقش آفرین تر و اثرگذار در هر جامعه ای هستند، در این زمینه استفاده کرد.


ویدیو مرتبط :
صحبت ها مشایی در مورد نامه رهبری برای عزل وی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده



 

در مطالعه زندگی مراجع در تاریخ تشیع هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده بلكه مردم با تشخیص خود و پرداخت وجوهات فرد مناسب به عنوان مجتهد را انتخاب كرده‌اند.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به زندگی مراجع در تاریخ تشیع تاكید كرد: هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده است.

به گزارش ایلنا،جمعی از دانشجویان درس "‌مسائل سیاسی و اقتصادی نفت ایران" در رشته علوم سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب صبح دوشنبه با آیت‌الله اكبر هاشمی رفسنجانی دیدار و برخی سئوالات خود درخصوص این درس را مطرح كردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار در پاسخ به سئوالی درخصوص رابطه جبهه ملی و آیت الله كاشانی پس از ملی شدن صنعت نفت، گفت: پیروزی ایران در ملی كردن صنعت نفت مدیون همكاری و هماهنگی آیت الله كاشانی و دكتر مصدق بود ولی پس از پیروزی به دلیل اختلافاتی كه در نحوه اداره برخی مسائل بروز كرد دولت مصدق تضعیف و در نهایت به دلیل جدایی از آیت‌الله كاشانی سقوط كرد. در بررسی این موضوع نقش رابطه مسائل ملی با مذهب در قدرت سیاسی قابل رویت است.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درخصوص رابطه نفت و انرژی با قدرت، تاكید كرد: در عرصه بین‌المللی امروز نفت در كشورهای دارای تكنولوژی و پیشرفته ایجاد قدرت سیاسی مضاعف كرده است و آنها با اعمال مالیات‌های سنگین برای دولت‌های خود تولید هزاران محصول صنعتی از این ماده ارزشمند ایجاد درآمدی به مراتب بیش از كشورهای تولیدكننده می‌كنند.

هاشمی رفسنجانی افزود: عمده كشورهای تولیدكنده نفت به دلیل عدم استفاده مطلوب از این ماده پر ارزش و نقش منفی سیاست‌های كشورهای استعمارگر در این كشورها، نتوانسته‌اند از این سرمایه ملی به نحو مطلوب در اداره كشور خود استفاده كنند و بهره اصل از این ماده را كشورهای پیشرفته می‌برند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درخصوص نحوه استفاده بهینه از درآمدهای نفتی تاكید دارد: مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیاست‌های كلی كه به تایید مقام معظم رهبری نیز رسید تعیین كرد تا هزینه جاری كشور ظرف ۱۰ سال از درآمدهای نفتی منقطع و از منابع مالی ناشی از نفت به عنوان یك سرمایه برای توسعه كشور استفاده كنیم.

وی ادامه داد: عمل به این سیاست می‌تواند این ثروت عظیم را در اختیار توسعه و پیشرفت كشور قرار دهد و مسائل و مشكلات ناشی از استفاده غیربهینه از این ماده را حل كند كه البته تاكنون این سیاست محقق نشده است.

هاشمی رفسنجانی در جواب به پرسش دیگری درخصوص رابطه تحریم ایران با قیمت نفت در عرصه جهانی تاكید كرد: كشورهای سلطه‌گر اكنون از سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران جلوگیری می‌كنند و این تحریم موذیانه، درآمد نفتی ایران را در سالیان آینده كاهش می‌دهد و آنها اگر بتوانند تولید نفت را در برخی كشورهای منطقه افزایش دهند شاید به دنبال تحریم خرید نفت ایران باشند و در غیر این صورت می‌تواند بر قیمت نفت تاثیر مضاعف گذارد كه البته اقتصاد جهانی امروز تحمل چنین تحریمی را ندارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درخصوص وجود رانت در صنعت نفت كشور گفت: در فضایی كه تمركز امور اقتصادی در دستان دولت باشد این رانت وجود دارد و راه حل موجود در دنیا این است كه دولت سیاستگذار باشد و امور اقتصادی به مردم واگذار شود.

وی تاكید كرد: در سیاست‌های كلی اصل ۴۴ كه مجمع آن‌را تدوین و به تصویب مقام معظم رهبری رسید تعیین شد تا سالی ۲۰ درصد از فعالیت‌های اقتصادی دولت به مردم واگذار شود كه در صورت اجرای صحیح این موضوع، می‌توانست ظرف ۵ سال فضای سالم و رقابتی در عرصه اقتصادی كشور با حضور مردم تبلور یابد.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این پرسش كه علل اقتصادی و سیاسی واگرائی میان ایران و كشورهای حوزه خلیج فارس چیست؟ تاكید كرد: پیروزی انقلاب و تاثیر مردمی آن در منطقه، نگرانی‌هایی در برخی حاكمان این كشورها ایجاد كرد و كشورهای غربی نیز برای كاهش خطر رژیم صهیونیستی در افكار عمومی منطقه به این نگرانی‌ها دامن زدند.

وی تصریح كرد: جنگ تحمیلی و حمایت برخی از این كشورها از رژیم بعث، روابط میان ایران و برخی این كشورها را دچار مشكل كرد كه پس از جنگ در جهت همگاریی قدم‌های مثبتی برداشته و نتایج مطلوبی حاصل شد ولی اكنون شاهد روابط مطلوب و قابل قبول نیستیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درخصوص تفسیر نظریه زوال دولت در دیدگاه ابن خلدون تاكید كرد: اكنون با وجود نظام‌های دمكراسی در دنیا و انعطاف‌پذیری این دولت‌ها در مقابل خواست و اراده مردم و تعیین دوره‌های زمانی در انتخاب روسای كشورها این نظریه معنا و مفهوم گذشته را ندارد.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پرسشی در خصوص دلیل عدم استفاده ایران از ذخایر نفت خزر گفت: استفاده از این ذخایر با توجه به عمق زیاد آب در این دریا نیاز به فن‌آوری پیشرفته دارد و ایران درخصوص دستیابی به این فن‌آوری‌ها قدم هایی را برداشته است كه در حال تكمیل است.

وی تلاش برای گرفتن سهم واقعی ایران از منابع عظیم ذخایر نفتی در این منطقه را پر اهمیت عنوان كرد و گفت با رایزنی و پیگیری می‌توانیم به حق خود در منابع نفتی موجود در این دریا دست یابیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درخصوص رابطه معكوس افزایش درآمدهای نفتی و دمكراسی در كشورهای نفت‌خیز تاكید كرد: این موضوع در تاریخ بعضی از كشورهای نفتی اتفاق افتاده است و لزوما به این معنا نیست كه همیشه این اتفاق خواهد افتاد.

وی خاطر نشان كرد: ثروت نفت می‌تواند وجود داشته باشد ولی دولت‌ها همواره باید خود را نیازمند مردم و احزاب و همچنین نهادهای مردسالار ببینند.

هاشمی رفسنجانی تصریح كرد: افزایش قیمت نفت در كشورهایی كه سطح سواد سیاسی مردم بالا باشد و حقوق خود را مطالبه كنند تبدیل به عاملی برای پیشرفت و آبادانی خواهد شد.

وی در پاسخ یكی از دانشجویان كه در مورد نقش مرجعیت در فقه شیعه و اقدام اخیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در رد صلاحیت یك مرجع سئوال كرد، گفت: مرجعیت همواره به عنوان شخصیت‌های پرنفوذ و تاثیرگذار در عرصه دینی و سیاسی مردم حضور ارزشمند و غیرقابل انكار داشته‌اند ولی همیشه استقلال خود را حفظ كرده و غیروابسته به دولت‌ها و با اتكاء به مردم حضور داشته‌اند.

هاشمی تاكید كرد:در مطالعه زندگی مراجع در تاریخ تشیع هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده بلكه مردم با تشخیص خود و پرداخت وجوهات فرد مناسب به عنوان مجتهد را انتخاب كرده‌اند.