اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشایی: اگر محدودیت‌ باشد مردم نمی‌آیند


همچنان‌كه حضور اسفندیار رحیم مشایی در قاب تصاویر چشمگیرتر شده سخنان و اظهارات وی نیز مفصل‌تر شده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد: همچنان‌كه حضور اسفندیار رحیم مشایی در قاب تصاویر چشمگیرتر شده سخنان و اظهارات وی نیز مفصل‌تر شده‌اند.

ایسنا نوشت، تا یكی دو ماه پیش كمتر می‌شد این چهره تاثیر گذار دولتی در تشریح و تبیین دیدگاه‌هایش مفصلا به بحث و گفت‌وگوی رسانه‌ای رو آورد اما حالا وی در یك مصاحبه به برخی از پرسش ها و علامت سوال‌ها درباره خودش و نگاهش پاسخ داده است.

بعد از مصاحبه وی با ایرنا، این بار نوبت به ایسنا رسید تا پرسش‌هایش را با یار همیشگی
محمود احمدی‌نژاد مطرح كند.

او به رغم تحرك در فضای رسانه‌ای و با وجود حضور همیشگی‌اش در دور تازه سفرهای استانی تاكید دارد كه نمی‌داند چرا تصور نامزدی وی برای افكار عمومی ایجاد شده است.

وی در واكنش به حرف و حدیث‌هایی كه از اردیبهشت 89 پیرامون خانه‌نشینی احمدی‌نژاد به وجود آمد، می‌گوید: «آقای احمدی‌نژاد هرگز در برابر رهبری نایستاده‌اند. ممکن است جایی نظرشان با نظر رهبری یکی نباشد، ولی همواره نظر رهبری را تمکین کردند.

هزاران جا ممکن است با نظرات ایشان موافق باشند و ممکن است یک جایی موافق نباشند، ولی تمیکن کردند مثلا در مورد یک فرد. ممکن است که آقای احمدی‌نژاد نظر داشته باشند که فلان فرد در دولت نباشد و آقا بگویند مصلحت است که باشند که آقای احمدی‌نژاد تبعیت کرده است. اکنون وزیر اطلاعات چه کسی است؟»


فلان خطیب گفت منظور آقا این نیست

مشایی همچنین در رابطه با سخنان رییس جمهور در این باره كه عده‌ای فرمایشات مقام معظم رهبری را تحریف می‌كنند، گفت: فلان خطیب گفت منظور آقا این نیست که فلان گروه بیاید، یا شخصی در روزنامه ای نوشت اگر فلان گروه بیاید ردصلاحیت می‌شود. این‌گونه سخنان یعنی نقض صحبت‌های مقام معظم رهبری و آقای احمدی‌نژاد به این موضوع انتقاد دارند و از این جهت انتقاد می‌کنند.

 ایشان معتقدند که حماسه یک امر تزیینی نیست، یک امر توصیه شده نیست که اگر انجام شود، بهتر است. آقای احمدی‌نژاد معتقدند: وقتی که مقام معظم رهبری امسال را سال حماسه سیاسی و اقتصادی نامیدند این بر اساس یک ضرورت نامگذاری شده و باید حتما عینیت پیدا کند.

ما برای گذر از شرایط امروز نیازمند حضور باشکوه مردم در انتخابات هستیم و آقای رییس‌جمهور بر اساس نظر رهبری عزیز معتقدند که همه مردم باید در صحنه انتخابات حضور داشته باشند و برای اینکه حضور همه مردم را شاهد باشیم باید جاذبه‌ای در این زمینه وجود داشته باشد؛ چراکه افراد افکار،‌ عقاید و اندیشه‌های متفاوت دارند.


عده‌ای می‌خواهند از ولایت فقیه چیزی گیرشان بیاید

مشایی افزود: عده‌ای ولایت فقیه را یک جریان سیاسی می‌دانند که می‌خواهند از قبل آن چیزی گیرشان بیاید. مگر می‌شود یک نفر امام زمان را فراموش کند و بعد بگوید من معتقد به ولایت فقیه‌ام. ما باید سوال کنیم که کسانی که نه اسم امام زمان را می‌برند و نه یادی از ایشان می‌کنند و نه مایل هستند اسمی از ایشان مطرح شود، چطور دم از ولایت فقیه می‌زنند؟ من راجع به احمدی‌نژاد به شما چه گفتم، من ولایت را از احمدی‌نژاد در عمل فهمیدم. آیا اینکه یک نفر اموالش پر از کالاهای احتكار شده است و بیاید دم از ولایت فقیه بزند درست است. هزاران تن کالا در انبارهای خود مخفی کرده، ولی در جامعه دم از ولایت فقیه می‌زند و خود را این‌گونه به مردم معرفی می‌کند، آیا درست است؟

استقبال مشایی از رقابت با اصلاح طلبان


مشایی ادامه داد: در انتخابات قبلی گرایش‌های مختلف مردم را دیدیم و اکنون نباید کسی به گونه‌ای تحلیل کند و بعد بگوید مردم همین هستند. در انتخابات سال 88 که آقای احمدی‌نژاد نزدیک به 25 میلیون رای داشتند، طرف مقابل هم میلیونی رای داشت، ضمن اینکه باید توجه داشت، جمعیتی نیز در کشور بودند که در انتخابات حضور پیدا نکردند و ما باید همه اینها را حساب کنیم. برای تحقق حماسه اینها همه باید حضور داشته باشند.

 منظور آقای احمدی‌نژاد منظور خاصی نیست. من معتقدم اگر حامیان دولت حتی در انتخابات کاندیدا داشته باشند و آقای احمدی‌نژاد هم بیاید و بگوید که این آدم و فلان آقا باشد، اما یک محدودیت‌هایی برای دیگران ایجاد شود مردم باز هم پای صندوق‌های رای نمی‌آیند و ما در گرفتن نتیجه شکست خواهیم خورد.


محبوبیت بالای كاندیدای دولت


خبرنگار ما همچنین در پرسش دیگری این موضوع را مطرح كرده است كه «در عالم سیاست حق هر دولتی است که بخواهد در پایان دوره خود کاندیدایی را معرفی کند و در تلاش باشد که کسی در مسوولیت قرار بگیرد که راه او را ادامه دهد، برخی می‌گویند آقای مشایی کاندیدای دولت است؟ آیا این درست است؟»، كه مشایی پاسخ می‌دهد: آیا مشایی در این ارتباط چیزی گفته؟

آیا آقای احمدی‌نژاد در این ارتباط چیزی گفته؟ بارها ما گفته‌ایم که دولت اعتقادی ندارد که فضای کشور را انتخاباتی کند و مقام
معظم رهبری نیز در ادوار گذشته بر این موضوع تاکید کرده‌اند و ما نیز دلیلی نمی‌بینیم که فضای کشور را در حال حاضر انتخاباتی کنیم. این حس و شور انتخاباتی را باید مردم بسازند، نه اینکه دولت فضا را انتخاباتی کند.

در سال 88 نیز سیاست دولت اینگونه بود. حامیان دولت نیز اگر کاندیدایی داشته باشند و آقای احمدی‌نژاد نیز نظری در این ارتباط داشته باشد و یک نفر از دولت بخواهد در این عرصه ثبت‌نام کند، در موقع ثبت‌نام‌ کاندیداها این اقدام انجام می‌شود و در حال حاضر دولت معتقد است که اگر فضا را انتخاباتی کند فرصت خدمت و انگیزه کار از او گرفته می‌شود و این تصور ایجاد می‌شود که هر کاری می‌کند انتخاباتی است، بنابراین ما در دولت تلاش کردیم از فضای انتخاباتی فاصله بگیریم. در بیرون نیز طبیعی است که اظهارنظرهایی وجود داشته باشد و در محافل سیاسی عده‌ای تحلیل کنند که دولت کاندیدا دارد. چون دولتی است که کار کرده، خدمت کرده و دارای محبوبیت بالایی است.

خودشان متهم اعلی هستند


مشایی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار كرد:‌ فرض کنید من راجع به یک چیزی یا یک موضوعی موضعی داشته باشم و اگر فرد دیگری در چنین حوزه‌ و موضعی نباشد، آیا من باید به او بگویم منحرف؟ آیا این خوب است؟ ما از چه چیزی منحرف شدیم. من تا به حالا هر چه فکر کردم متوجه نشدم که از چه چیزی منحرف شدم. هزار تا اتهام زدند و بعدا معلوم شد که خودشان متهم اعلی برای آن اتهامات هستند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال كه «رابطه مشایی با رمال‌ها و جن‌گیرها چگونه است؟»، گفت: بنده یک مهندس الکترونیک هستم و کار یک مهندس الکترونیک با رمال و جن‌گیر جور در نمی‌آید. ما اهل محاسبه و حساب و کتاب هستیم و می‌گوییم دو به علاوه دو می‌شود چهار و جن نمی‌تواند آن را پنج کند، البته ممکن است برخی‌ها از جواب چهار خوششان نیاید و بخواهند دو به علاوه دو بشود، پنج که این کار رمال‌ها و جن‌گیرها است.


ویدیو مرتبط :
افشاگری دکتر قدیری ابیانه علیه رحیم مشایی و بر هم زدن جلسه توسط حامیان مشایی.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سلیمی نمین: هاشمی و احمدی نژاد پشت پرده همدست هستند/ زیباکلام: مشایی بیاید هاشمی و خاتمی هم می آیند



هاشمی و احمدی نژاد,سلیمی نمین

سلیمی نمین: هاشمی و احمدی نژاد پشت پرده همدست هستند/ زیباکلام: مشایی بیاید هاشمی و خاتمی هم می آیند

سلیمی نمین با بیان اینكه قطبی شدن فضا به ماجرای "هاشمی- احمدی نژاد" می انجامد و در این صورت همه تصور می كنند كه برد یكی باخت رقیب را در پی خواهد داشت، تصریح كرد: هاشمی باید این برداشت غلط كه حاكمیت میراث خانوادگی آنهاست را تغییر دهد. همچنین احمدی نژاد هم باید بداند كه بیان نقاط ضعف رقیب برد وی را در پی نخواهد داشت.البته دعوای هاشمی و احمدی نژاد كنونی مصلحتی است چون در پشت پرده با یكدیگر یك دست هستند.استفاده از آدم های هاشمی مثل مرتضوی یا نعمت زاده در سمت های كلیدی دولت احمدی نژاد نشانه پیوند پشت صحنه هاشمی و احمدی نژاد كنونی است.

سه تحلیلگر سیاسی از سه جناح اصلاح طلب ، دولتی و اصولگرا در یک مناظره دانشگاهی به بیان دیدگاه و پیش بینی خود درباره آرایش سیاسی انتخابات ریاست جمهوری در دوره یازدهم پرداختند.

به گزارش مهر، نشست مناظره انتخاباتی میان صادق زیباكلام، عبدالرضا داوری و عباس سلیمی نمین با عنوان خواست های مردم از رئیس جمهور آینده امروز دوشنبه در دانشكده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

صادق زیباكلام در ابتدای این نشست با اشاره به اینكه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم انتخاباتی پیچیده خواهد بود، چون در بین حاكمیت شكاف ایجاد شده است، گفت: این مساله در سال های گذشته وجود نداشته و اكنون اصولگرایان به دو جناح دولت و سنتی تقسیم شده اند.

وی با اشاره به اینكه این شكاف هر روز بیشتر هم می شود، اظهار داشت: امروز محل مناظره اصلی میان اصلاح طلبان و اصولگرایان نیست بلكه در عرصه اصلی رقابت تا به امروز دو رقابت جدی است.

زیباكلام با بیان این كه دولت نمی داند كه می تواند فرد مورد نظر خود یعنی اسفندیار رحیم مشایی را به عرصه انتخابات وارد و برای حضور وی تاییدیه بگیرد، ادامه داد: اگر دولت بتواند این اقدام را انجام دهد آقای هاشمی و اصلاح طلبان وارد عرصه خواهند شد اما اگر نتواند جریان دولت همین جا تمام می شود؛ در این صورت فقط سنتی ها می مانند و یك نامزد اصلی كه به اعتقاد من علی اكبر ولایتی خواهد بود.

وی خاطرنشان كرد: اگر دولت بتواند مشایی را وارد عرصه انتخابات كند در این صورت انتخابات به صورت جدی پیگیری خواهد شد.

در ادامه این نشست عبدالرضا داوری كه به عنوان نماینده حامیان دولت در این مناظره شركت كرده است ، گفت: امیدواریم انتخابات 92 یك بهار دیگر را در عرصه سیاسی كشور رقم بزند.

وی با اشاره به اینكه در هر انتخاباتی گروه یا سازمان هایی حضور پیدا می كنند، ادامه داد: هر گروهی كه بتواند در توزیع منابع كمیاب ثروت، قدرت و منزلت عادلانه تر رفتار كند ماندگارتر خواهد بود.

وی اظهار داشت: آن چه در انتخابات 92 در حال وقوع است ادامه فرآیندهایی است كه در طول 100 سال گذشته در ایران رخ داده است.

سلیمی نمین ، تاریخ‌دان ، دیگر فرد شركت كننده در این مناظره با بیان این كه حضور افراد شركت كننده در این مناظره به قطبی شدن فضا خواهد انجامید، گفت: قطبی شدن فضای سیاسی انتخابات را پدیده نامباركی می دانم چرا كه در فضای قطبی تعقل وجود نداشته و درستی مواضع مد نظر نخواهد بود.

وی با بیان اینكه قطبی شدن فضا به ماجرای "هاشمی- احمدی نژاد" می انجامد و در این صورت همه تصور می كنند كه برد یكی باخت رقیب را در پی خواهد داشت، تصریح كرد: هاشمی باید این برداشت غلط كه حاكمیت میراث خانوادگی آنهاست را تغییر دهد. همچنین احمدی نژاد هم باید بداند كه بیان نقاط ضعف رقیب برد وی را در پی نخواهد داشت.

در ادامه این نشست زیباكلام به آمدن و نیامدن هاشمی یا خاتمی اشاره كرد و گفت: این مساله منوط به تایید گرفتن احمدی نژاد برای آمدن مشایی خواهد بود.

وی با اشاره به اینكه اگر احمدی نژاد نتواند این تاییدیه را بگیرد نه هاشمی وارد صحنه خواهد شد و نه خاتمی اظهار داشت: اصولگرایان خواهند گفت كه آمدن كواكبیان، عارف و روحانی نشانه آزادی فضای انتخابات است و جریانات سیاسی كشور در عرصه انتخابات حضور دارند اما باید بدانیم كه جامعه این افراد را به عنوان نمایندگان اصلاح طلب نمی شناسد.

وی افزود: اگر فرد دیگری به جز هاشمی و خاتمی به عنوان نامزد اصلاح طلبان وارد عرصه سیاسی شوند باید كسی باشد كه از سوی رهبری اصلاحات مورد تایید قرار بگیرد.

زیبا كلام با طرح پرسشی مبنی بر اینكه چرا اصولگرایان نمی خواهند هاشمی و خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری شركت كنند افزود: پاسخ این است كه در این صورت برد آنها حتمی است.

وی با بیان اینكه یك احتمال برای شركت این دو (هاشمی و خاتمی) در انتخابات وجود دارد و آن هم زمانی است كه احمدی نژاد كارت ورود مشایی را برای انتخابات بگیرد، گفت: اگر مشایی وارد عرصه سیاسی شود حتی رای سنگینی می آورد بنابراین اصولگرایان چاره ای ندارند كه برای حذف مشایی از خاتمی و هاشمی بهره ببرند.

در ادامه داوری با بیان این كه احمدی نژاد در دل جریان اصولگرایی قرار ندارد و مرزبندی گفتمان حامیان احمدی نژاد و بقیه جریان اصولگرایی شفاف شده و بین آنها جدایی اتفاق افتاده است تاكید كرد: توجه به سوابق احمدی نژاد نشان می دهد كه جریان حامیان احمدی نژاد از جریان اصولگرایی جدا هستند.

وی همچنین حضور دولت در عرصه انتخابات را پیش فرضی دانست كه رسانه ها و تحلیل گران سیاسی بدون سند و مدرك مطرح می كنند و گفت: برخلاف آن چه كه در رسانه ها مطرح شد جریان حامی دولت جمع بندی مشخصی برای انتخابات ندارد.

در ادامه این نشست سلیمی نمین اعلام  رهبری برای اصولگرایان و اصلاح طلبان را نوعی دیكتاتوری یا استبداد رای دانست و یادآور شد: اگر اصلاح طلبان حزب بودند داشتن رهبری برای ایشان معنا می داشت اما اصلاح طلبان فقط یك طیف سیاسی هستند پس اینكه گفته شود عارف وارد خواهد شد اگر رهبری اصلاح طلبان آن را تایید كند نوعی استبداد رای است.

وی با اشاره به این كه مطلب مطرح شده مبنی بر اینكه هاشمی نخواهد آمد مگر اینكه مشایی وارد شود، ادامه داد: البته دعوای هاشمی و احمدی نژاد كنونی مصلحتی است چون در پشت پرده با یكدیگر یك دست هستند.

زیبا كلام در واكنش به این سخنان سلیمی نمین با بیان این كه تضاد و تقابل بین هاشمی و احمدی نژاد وجود ندارد و تضاد این دو یك رقابت زرگری است، گفت: این رقابت را یك بچه دبستانی هم می فهمد.

وی با بیان این كه من در سال 90 گفتم كه اصلاح طلبان در انتخابات مجلس حضور نخواهند داشت، ادامه داد: شاهد این مدعا عدم رای آوری كواكبیان حتی در استان سمنان بود.

وی با بیان اینكه اگر شما اصرار دارید كه كواكبیان، روحانی یا شریعتمداری نمایندگان بخشی از اصلاح طلبان هستند گفت: باید اجازه داد كه خاتمی در انتخابات شركت كند تا ببینید كه مردم چه كسی را انتخاب می كنند.

داوری نفر بعدی این مناظره بود كه وی نیز از اعلام جنگ زرگری میان هاشمی و احمدی نژاد از سوی سلیمی نمین انتقاد كرد و گفت: شاید این موضوع در غوغاسالاری سیاسی و رسانه ای كشور مطرح شده باشد اما واقعاً این گونه نیست.

وی با سخنان مقام معظم رهبری در سال 83 اشاره كرد و گفت: ایشان در یك جمعی فرمودند ماركسیست ها حرف بی ربط زیاد می زنند اما یك جمله كلیدی دارند و آن این كه مبارزه علم است.

داوری با اشاره به اینكه تفاوت خاتمی و احمدی نژاد این است كه خاتمی به شعارهای خود پایبند نماند ولی احمدی نژاد پایبند ماند ، تاكید كرد: تضاد كنونی در كشور بین مدیریت مردمی و غیرمردمی در 4 حوزه اقتصاد، فرهنگ و اجتماع، سیاست داخلی و سیاست خارجی است.

وی با اشاره به این كه مدیریت اقتصاد در دو گروه جامعه گرایی و بازارگرایی تعریف می شود و مدیریت فرهنگ و اجتماع به دو گروه فطرت گرایی و اقتدارگرایی، اظهار داشت: یكی از این دو گروه سیاست داخلی را تامین بستر مناسب برای مشاركت آحاد جامعه می داند و گروه دیگر محدود بین احزاب و گروه های خاص است.

وی ادامه داد: در حوزه سیاست خارجی نیز گروهی به توانمندی بومی معتقد است و گروه دیگر به سازگاری با محیط پیرامون.

داوری با اشاره به اینكه اصلاح طلبان و اصولگرایان تضاد فرعی در كشور است خاطرنشان كرد: تضاد اصلی بین مدیریت مردمی و مدیریت غیرمردمی است. اصلاح طلبان بدنه رهبری واحد ندارند اما در درون جریان اصولگرایی چنین چیزی نیست و نقش جامعه مدرسین و روحانیت در این مساله غیرقابل انكار است.

در ادامه سلیمی نمین با بیان اینكه با توهین نمی توان استدلال بنده را درباره رهبری حزبی و استبداد رای خاتمه داد گفت: رهبری حزبی می تواند كسی را از حقوق مدنی محكوم كند اما یك جبهه فكری نمی تواند فردی را با گرایش های فكری خود طرد كند.

وی با بیان اینكه آقای هاشمی در دیدار با حسن روحانی از وی دفاع كرد پس نمی توان گفت كه حسن روحانی قرابتی با جریان هاشمی ندارد تصریح كرد: البته هاشمی چون خودش را راس این جریان می داند حس می كند رای بیشتری هم خواهد داشت.

وی با اشاره به اینكه وجود برخی نكات مثبت و منفی برای آنها نگرانی ایجاد كرده و لذا با تشكیك و احتیاط وارد عرصه سیاسی می شوند خاطرنشان كرد: هاشمی قطعاً خواهد آمد و حضور روحانی به جهت آماده كردن فضا برای آمدن هاشمی صورت می گیرد.

سلیمی نمین یادآور شد: تشویق افراد برای ورود به عرصه به معنای عدم تمایل برای حضور هاشمی برای انتخابات ریاست جمهوری نیست.

وی با بیان اینكه من در بیان دعوای زرگری بین هاشمی و احمدی نژاد از لفظ احمدی نژاد كنونی استفاده كردم تاكید كرد: استفاده از آدم های هاشمی مثل مرتضوی یا نعمت زاده در سمت های كلیدی دولت احمدی نژاد نشانه پیوند پشت صحنه هاشمی و احمدی نژاد كنونی است./مهر