اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشاهدات یک نماینده از وضعیت قربانیان منا


سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس که در سفر حج به سر می برد آخرین وضعیت قربانیان و شرایط تشخیص هویت آن‌ها را تشریح کرد.

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس که در سفر حج به سر می برد آخرین وضعیت قربانیان و شرایط تشخیص هویت آن‌ها را تشریح کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سید علی طاهری ضمن تاکید بر این که مسئولان عربستانی همکاری های لازم را در این رابطه انجام نمی دهند گفت:‌ وضعیت برخی از کانتینرهای حاوی قربانیان فاجعه منا به گونه ای است که 100 تا 150 جسد روی یکدیگر افتاده و به دلیل عدم نگهداری مناسب بوی نامطبوعی گرفتند.

وی گفت:اطلاع از فوت حجاج از طریق عکس هایی است که در اختیار آن‌ها قرار گرفته شده است و پیکر قربانیان به آن‌ها نشان داده نشده است ، عربستان حتی در این حد نیز همکاری نمی کند.

وی با بیان اینکه کانتینرهای حاوی قربانیان حادثه منا دارای امکانات مناسب برای همکاری عزیزان از دست رفته نیست، توضیح داد: بعضا در این کانتینرها 100 الی 150 جسد روی یکدیگر افتاده و به دلیل اینکه این کانتینرها یخچال و فضای نگهداری اجساد را ندارند، اجساد بوی نامطلوبی گرفته و جسدها به هم چسبیده شده‌اند.

این عضو مجمع روحانیون مجلس ادامه داد: در حال حاضر وضعیت مناسب نیست و عربستان به هیچ وجه همکاری نمی کند البته امیدواریم با حضور وزیر بهداشت و مسئولان مربوطه همکاری ها بهتر شود.

طاهری با بیان اینکه برخی از مجروحان سرپایی از بیمارستان ها مرخص و به کاروان ها برگشته اند، گفت: ناراحتی و گلایه حجاجی که عزیزانشان را از دست داده اند این است که می خواهند به ایران برگردند ولی خبری از پیکرهای قربانیان حادثه نیست و می گویند چطور می خواهند با دست خالی به ایران بروند.

وی با بیان اینکه عربستان مسئولیت سنگینی در این رابطه دارد گفت: در حال حاضر شایعه دفن اجساد قربانیانی که قابل شناسایی نیستند وضعیت را نامناسب‌تر کرده است قطعا در صورت چنین شایعه‌ای و دفع اجساد جنایت بزرگتری رخ می‌دهد چون این اجساد از طریق دی ان ای قابل شناسایی هستند.

طاهری ابراز امیدواری کرد که حداقل دل مسئولان عربستانی به رحم آید و دست از شقاوت بردارند و کمک کنند تا اجساد برای شناسایی به ایران برده شود.

نماینده مردم گلستان در پایان با بیان اینکه امروز از تعدادی از مجروحین فاجعه منا عیادت کرده است گفت که با حضور در جمع بازماندگان کاروان گلستان ضمن تسلیت به بازماندگان برای آن‌ها صبر از خداوند طلب کردم و با آن‌ها همدردی شد.


ویدیو مرتبط :
سروده ای برای قربانیان منا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشاهدات یک نماینده مجلس از فاجعه منا


نماینده مردم تهران در مجلس که در مناسک حج امسال حضور داشت و از نزدیک شاهد فاجعه منا بود، پس از بازگشت از این سفر به روایت فاجعه منا، وضعیت حجاج ایرانی و وظایف دولت سعودی در مقابل ایران پرداخت.

خبرگزاری ایسنا: نماینده مردم تهران در مجلس که در مناسک حج امسال حضور داشت و از نزدیک شاهد فاجعه منا بود، پس از بازگشت از این سفر به روایت فاجعه منا، وضعیت حجاج ایرانی و وظایف دولت سعودی در مقابل ایران پرداخت.

حسین طلا گفت: آن‌چه دیده شد این بود که کسانی که برای انجام مناسک حج و عمل به واجب دینی رفته بودند در کمال ناباوری مقابل چشم همه نفس‌هایشان بریده شد و جان خود را از دست دادند.

وی ادامه داد: به دلیل بی‌تدبیری مجموعه مقامات آل سعود و برگزارکنندگان مناسک حج، ازدحام فوق العاده شدیدی رخ داد و بیش از نیم ساعت تا 40 دقیقه این ازدحام ادامه داشت و فشار زیادی روی مردم در کوچه 204 ایجاد شد. کسانی که آنجا بودند می گفتند با فشاری که ایجاد شده بود ما حتی نمی‌توانستیم نفس بکشیم و فقط می‌خواستیم خود را از آن مهلکه دور کنیم.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطر نشان کرد: سوال این است که این فشار چطور توسط دوربین‌ها و هلی کوپترهایی که دائما روی سر حجاج در منا بود رویت نشد؟ در حالی که در عربستان کافی است یک اعلامیه به یک عرب داده شود، دقایقی بعد نیروهای امنیتی فرد را بازداشت می‌کنند. حالا چطور می‌شود که آن حجم جمعیت را نادیده بگیرند؟

طلا همچنین اظهار کرد: علی ایحال بستن برخی مسیرها به وسیله نیروهای نظامی باعث شد هر لحظه این جمعیت اضافه شود و نهایتا زائران دومینووار روی هم ریخته و عملا در فضایی چندصد متری، زوار در چهار ردیف به روی هم افتادند، اما کمکی به آن‌ها نشد. آنچه باید گفت این است که دولت سعودی و مسئولان برگزاری مراسم دیدند ازدحام ایجاد شد و جلوی آن را نگرفتند. این درحالی است که در مسجد الحرام و مسجدالنبی در زمان نماز تمام درها را می‌بندند برای اینکه تراکم جمعیت ایجاد نشود و یا در روضه رضوان در مدینه جمعیت با پارتیشن و پرده‌ها مدیریت می‌شوند. پس مسئولین عربستانی با مدیریت جمعیت و ازدحام این‌چنینی بیگانه نیستند.

این نماینده مجلس در ادامه تاکید کرد: بنابراین مشکوک است که چرا در چنین جایی اهمال کردند و زمانی که این اتفاق افتاد تا ساعت‌ها کمکی که لازم بود صورت نگرفت و افراد به دلیل فشار به مرور جان خود را از دست دادند و آمبولانس‌ها خالی برگشتند و تریلی‌هایی برای انتقال افراد به محل واقعه آمدند در حالی که پیش‌بینی می‌شود تعدادی هنوز زنده بودند و علائم حیاتی چک نشد و این اتفاقات نشان می‌دهد آن‌ها هیچ ارزشی برای جان آدم‌ها قائل نبودند.

وی افزود: در این شرایط در درجه اول باید بررسی شود که چرا این ازدحام به وجود آمد و چرا جلوی آن گرفته نشد. در عین حال چرا پس از واقعه، نیروهای کمکی و امدادی به خوبی کار خود را انجام ندادند و می‌دیدیم که نیروهای امدادی به صحنه آمده و سردرگم کاری نمی‌کردند و حلقه‌هایی بستند و اجازه ندادند زوار دیگر برای کمک به محل حادثه بروند و نهایتا بدون این‌که بدانند این افراد زنده هستند یا مرده، همه را سوار کامیون کردند و بردند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین با اشاره به روند درمانی حجاج ایرانی گفت: در مرحله درمان مصدومان نیز می‌دیدیم که اگر می‌فهمیدند کسی ایرانی است آن‌ها را یا درمان نمی‌کردند و یا درمان را به تاخیر می‌انداختند.

طلا ادامه داد: در این شرایط به لطف خدا مقام معظم رهبری به موقع و مقتدرانه نسبت به این رفتار بد عکس‌العمل نشان دادند و به نوعی زوار ایرانی را در عربستان نجات دادند و ستادهای ایرانی نیز علی رغم ارتباط‌های خوبی که برقرار کردند نمی‌توانستند با آن ارتباط مشکلات را حل و رفع کنند و زمانی که آقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت به عربستان آمدند به نظر نمی‌رسید مورد استقبال مقامات سعودی قرار گرفتند اما پس از صحبت‌های مقام معظم رهبری، وزیر بهداشت این کشور با آقای هاشمی تماس گرفت و درخواست برگزاری جلسه‌ای را کرد و عملا همه آن‌چه ایران در رابطه با مصدومان و کشته شدگان خود تقاضا داشت به اجرا درآمد.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطر نشان کرد: در حال حاضر حداقل مطالبه ما این است که با توجه به اینکه افراد زیادی از کشور ما جان خود را در عربستان از دست دادند و برخی از اتباع کشورمان نیز در آن‌ کشور مصدوم شدند مقامات سعودی ابتدا پاسخگو باشند چرا که وقتی به حجاج ما ویزا می‌دهند یعنی مسئولیت امنیت زوار و اتباع همه کشورها را قبول کرده‌اند. اما چطور چند هزار نفر جلوی چشم کسانی که خود را خادم الحرمین می‌دانند در این منطقه امن الهی، جان دادند؟

وی همچنین گفت: حج برای ما مسافرتی توریستی نیست که بگوییم آن را تعطیل می‌کنیم. حج برای ما مثل نماز واجب است و مقامات سعودی باید بتوانند امنیت کاملی را برای سال‌های آینده تامین کنند. اگر مشکلات ساختاری و امدادی وجود داشته، باید رفع و این اطمینان به کشورهای مسلمان داده شود چرا که همه امکانات از پول زوار تامین می‌شود. بنابراین باید این اطمینان ایجاد شود که مسلمانان در سال‌های آینده می توانند با امنیت کامل به این سفر بروند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه اظهار کرد: در عین حال خسارت‌های وارد شده باید جبران و عاملین این جنایت به همه معرفی و مجازات شوند و در صورتی که همه دوربین‌ها این شرایط را رصد کردند، چطور دیدند و کاری نکردند و هیچ امدادی نرساندند و هیچ کدام از این موارد برای ما قابل قبول نیست. و این حداقل انتظار ماست.

طلا در پایان تاکید کرد: همه ملت‌های مسلمان در عین اینکه این آمادگی را دارند که در اداره مراسم حج سهیم باشند این انتظار را نیز دارند که از تجربیات و کمک‌های آن‌ها در اداره حرمین شریفین بهره گرفته شود تا این مراسم به بهترین شکل اجرا شود چرا که آنچه مسلم است کعبه و مسجد الحرام فقط متعلق به عربستان نیست، آنجا متعلق به همه مسلمانان است و همگی باید در اداره آن سهیم باشند.