اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشاجره اتحادیه اروپا با ترکیه بالا گرفت


در پی تهدید ترکیه علیه اتحادیه اروپا درباره لغو توافقنامه مربوط به آوارگان، رئیس کمیسیون اروپا روز سه شنبه در واکنشی تند گفت: به خاطر ترکیه اصول خود را کم ارزش نمی کنیم.

خبرگزاری ایرنا: در پی تهدید ترکیه علیه اتحادیه اروپا درباره لغو توافقنامه مربوط به آوارگان، رئیس کمیسیون اروپا روز سه شنبه در واکنشی تند گفت: به خاطر ترکیه اصول خود را کم ارزش نمی کنیم.

رسانه های تركیه دقایقی پیش در خبری فوری سخنان « ژان كلود ژونكر» رئیس كمیسیون اروپا را منتشر كردند.

به نوشته خبرگزاری دوغان، وی در نطق افتتاحیه امروز خود در مجلس نمایندگان شورای اروپا گفت: تركیه برای كسب صلاحیت گردش شهروندان آن كشور بدون روادید در كشورهای عضو اتحادیه اروپا باید همه شرایط لازم را به جا آورد.

وی اضافه كرد: اتحادیه اروپا اصولی دارد كه نمی تواند به خاطر تركیه آنها را نادیده بگیرد.

این در حالیست كه وزیر امور خارجه تركیه روز گذشته گفته بود: اگر اتحادیه اروپا به قول های خود درباره كمك های مالی و لغو روادید ورود شهروندان تركیه پای بند نماند، توافقنامه بر سر آوارگان پایان یافته تلقی خواهد شد.

توافق اخیر اتحادیه اروپا و تركیه برای بازگرداندن آوارگان و مهاجران خارجی در مقابل كمك 3 میلیارد دلاری آن اتحادیه به تركیه و سفر شهروندان تركیه به اروپا بدون نیاز به ویزا هم در داخل تركیه و هم در اتحادیه اروپا دچار چالش شده است.

نمایندگان احزاب سیاسی مخالف تركیه مدعی هستند كه امكان اجرای لغو روادید ورود شهروندان تركیه به كشورهای عضو اتحادیه اروپا تا ماه ژوئن آینده (خرداد و تیر) ممكن نخواهد بود.

«مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه تركیه عصر دوشنبه (دیروز) در مجلس این كشور با استیضاح نمایندگان رو به رو شد و توضیحاتی ارایه داد.

وزیر خارجه تركیه گفت: آنكارا خواهان پایان یافتن فاجعه آوارگان، سفر شهروندان تركیه به اروپا بدون نیاز به ویزا و اصلاحات اتحادیه اروپا در قانون عضویت تركیه در وحدت گمركی است و اگر قانون تردد آزادانه اتباع تركیه در اروپا تصویب نشود، آنكارا خود را ملزم به اجرای توافق بر سر آوارگان نخواهد دانست.

بر اساس توافق تركیه و اتحادیه اروپا، آنكارا همه مهاجران خارجی به اروپا را كه از دریای اژه به طور غیر قانونی وارد یونان شده اند، باز خواهد گرداند، در مقابل اروپا نیز آن دسته از آوارگان سوری را كه مستقیم از تركیه آمده اند، قبول خواهد كرد.

تركیه در قراردادی كه اواخر نوامبر به امضا رساند، به اتحادیه اروپا قول داد تا در برابر دریافت كمك مالی 3 میلیارد یورویی، برای جلوگیری از ورود مهاجران خارجی به اروپا تلاش بیشتری انجام دهد؛ اروپا نیز قول تسریع در مذاكرات عضویت تركیه در اتحادیه اروپا و لغو روادید ورود شهروندان تركیه تا پایان ماه ژوئن آینده را داده است.


ویدیو مرتبط :
ناکامی ترکیه در الحاق به اتحادیه اروپا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مخالفت مرکل با پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا



اخبار,اخباربین الملل,ورود ترکیه به اتحادیه اروپا

'آنگلا مرکل' صدراعظم آلمان که همواره با پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا مخالف بوده اعلام کرد این موضع را حفظ می کند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، مرکل بر ضرورت حمایت اروپا از آنکارا در مقابله با موج آوارگان و مهاجران تاکید و اعلام کرد که این بدان معنی نیست که نظرش در مورد پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا تغییر کرده باشد.

وی در گفت وگو با تلویزیون رسمی آلمان (ARD) اعلام کرد: همواره با پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا مخالف است، 'رجب طیب اردوغان' نیز این مساله را می داند؛ این موضع را حفظ می کنیم.
بر پایه این گزارش، مرکل از سال ها پیش با ورود ترکیه به اتحادیه اروپا مخالف بود. او پیش از رسیدن به قدرت در سال 2005 میلادی نیز نظر موافق خود را با تنها 'شراکت ویژه ' ترکیه با اتحادیه و نه عضویت کامل در آن اعلام کرده بود.

روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا از سال ها پیش به بن بست رسیده است. بخت آنکارا برای پیوستن به این اتحادیه کاهش یافته و کشورهای اروپایی از تمایلات بیش از پیش مستبدانه اردوغان ابراز نگرانی می کنند.

مسئولان اروپایی در سفر روز دوشنبه رئیس جمهوری ترکیه به بروکسل، طرح اقدامی را مبنی بر اختصاص کمک مالی بیشتر برای جنگ زدگان سوری و عراقی مستقر در این کشور ارائه کردند.

جنگ و ناآرامی های خاورمیانه و شمال آفریقا که با حمایت و مداخله نظامی آمریکا و برخی کشورهای غربی و عربی در منطقه به راه افتاده است، به افزایش شمار آوارگان منجر شده و این امر اروپا را با بزرگترین بحران مهاجرت پس از جنگ جهانی دوم مواجه کرده است.

تاکنون بیشتر آوارگان سوری به سه کشور ترکیه، لبنان و اردن پناه می بردند، اما این روند در ماه های اخیر تغییر کرده است و آنها راه پر مخاطره رسیدن به اروپا را برای یافتن سرپناه انتخاب می کنند.


 اخبار بین الملل  - ایرنا