اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مسکو دیگر از دولت اسد حمایت نمی کند



فرضیه ای که به حقیقت نزدیک تر شده است:

مسکو دیگر از دولت اسد حمایت نمی کند

از یکی دو هفته پیش، موضوع احتمال تغییر موضع روسیه در قبال بحران سوریه و دست کشیدن این کشور از حمایت از دولت اسد، به یکی از مباحث محوری رسانه ای و تحلیلی تبدیل شده است. اینک سخنان یک مقام بلندپایه روسی نشانگر این است که این احتمال بیش از هر زمان دیگری به واقعیت نزدیک شده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

به گزارش «تابناک»، همزمان با موفقیت های نیروهای مسلح مخالف اسد در گرفتن برخی مناطق و ادامه منازعه در سوریه، مسکو به طور رسمی احتمال پیروزی نیروهای مخالف در مقابل اسد را تأیید کرده است. 

شبکه خبری «راشا تودی» با انتشار گزارشی در این رابطه، به نقل از «میخائیل باگدانف»، معاون وزیر خارجه روسیه نوشته: «ما باید با حقایق روبرو شویم. روند کنونی نشانگر این است که دولت سوریه به طور پیوسته کنترل بخش رو به گسترشی از قلمرو خود را از دست می دهد. پیروزی مخالفان بعید نیست».

با این حال، باگدانف هشدار داده که بر اثر تداوم خشونت ها در سوریه، این کشور متحمل بیشترین آسیب ها خواهد شد.

وی گفته: «مبارزه شدیدتر خواهد شد و سوریه ده ها و شاید صدها هزار نفر از شهروندان غیرنظامی خود را از دست خواهد داد. اگر این بها برای کنار زدن رئیس جمهور از نظر شما پذیرفتنی است، ما چه کار می توانیم بکنیم؟ البته قطعاً این از نظر ما پذیرفتنی نیست».

وی در ادامه به انتقاد از «رفتار برخی شرکای روسیه» پرداخته که به سوریه سلاح ارسال می کنند و باعث می شوند شورشیان این کشور در استفاده از زور جدیت بیشتری پیدا کنند. به اعتقاد وی، این تحولات تنها به افزایش خشونت منحر می شود که در راه دستیابی به یک راه حل صلح آمیز برای بحران سوریه، مانع ایجاد می کند.

راشا تودی می نویسد پی برگزاری کنفرانس موسوم به «دوستان سوریه» در واشنگتن که طی آن کشورهای شرکت کننده، ائتلاف مخالفین سوری را به عنوان نماینده مردم این کشور به رسمیت شناختند، علاوه بر باگدانف، شماری دیگر از مقامات روس نیز نسبت به بدتر شدن وضعیت در سوریه اظهار نگرانی کرده اند.

«آلکسی روشکوف»، رئیس کمیته روابط خارجی دومای دولتی روسیه می گوید: «شناسایی نیروهای مخالف سوریه به عنوان قدرت مشروع در این کشور، هرگونه امید به یافتن راه حل سیاسی را از میان برد. تنها گزینه در حال حاضر، جنگ است».

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه نیز در این رابطه گفته: «اکنون که ائتلاف مخالفین به عنوان تنها نماینده قانونی به رسمیت شناخته شده، به نظر می رسد ایالات متحده تصمیم گرفته تنها بر روی پیروزی مسلحانه این ائتلاف شرط بندی کند».

در همین حال، یک منبع نظامی- دیپلماتیک نیز به خبرگزاری «اینترفاکس» گفته در صورتی که اوضاع در سوریه به مرحله حساسی برسد، دولت روسیه آماده کمک به روس های حاضر در آن کشور است.

وی اظهار داشته: «اگر اوضاع در سوریه وخیم شود، ما برنامه هایی برای خارج کردن روس های ساکن در این کشور داریم. پیش از هر چیز، ما انتقال از طریق دریا را مدنظر داریم که می تواند تحت حفاظت کشتی های نیروی دریایی انجام گیرد. از هواپیماهای وزارت شرایط اضطراری نیز می توان بدین منظور استفاده کرد؛ همان گونه که برای خارج کردن کارشناسان نفتی روسیه از عراق از آن ها استفاده شد».

به این ترتیب، به نظر می رسد روسیه این بار به طور جدی خود را برای سوریه پس از اسد آماده می کند و بر این باور است که روند جاری اوضاع، نخواهد توانست به باقی ماندن اسد در قدرت منتهی شود.

البته نمی توان این تصمیم را اقدامی یک شبه در نظر گرفت، بلکه اظهارنظرها و موضع گیری های مقامات روس از چند هفته پیش به این سو، این گمانه را تقویت کرده بود که روسیه آرام آرام موضع پیشین خود را رها کرده و رویکردی جدید در قبال بحران سوریه اتخاذ می کند. اخباری که از دیدار اخیر رئیس جمهور روسیه با نخست وزیر ترکیه منتشر شد نیز بیش از پیش بر این مدعا صحه گذاشت.

بر این اساس، روسیه که زمانی با ادبیاتی شدیداللحن و تهاجمی علیه هرگونه مداخله خارجی در سوریه و یا برنامه ای که صرفاً بر کنار گذاشتن اسد متمرکز باشد، موضع می گرفت، اکنون تنها به «انتقاد» از آمریکا و دیگر کشورهای غربی و نیز «برخی شرکای خود» نسبت به رفتارشان در سوریه اکتفا می کند.

این تغییر سیاست آشکار، بار دیگر این مسئله قدیمی را پیش می کشد که «روسیه تا کجا پای دوستان و متحدان خود می ایستد؟» 

در شرایطی که برخی در داخل بر این باورند که حمایت های روسیه از ایران بر سر برنامه هسته ای می تواند به عنوان عاملی توازن بخش در مقابل کشورهای غربی عمل کرده و به ایران فضای مانوری در مقابل غرب بدهد، الگوی رفتار روسیه در قبال سوریه می تواند به خوبی نمایانگر عمق رویکرد عملگرایانه این کشور و اولویت دادن صرف به منافع ملی خود – یا حتی اقتضائات سیاسی لحظه ای – باشد./تابناک

 


ویدیو مرتبط :
دیدار ضرب العجلی بشار اسد با پوتین در مسکو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارتباط سفر معاون ظریف به مسکو، تماس تلفنی روحانی و امیر قطر و حمایت جهانگیری از بشار اسد با یکدیگر



اخبار,اخبار سیاست خارجی,سفر معاون ظریف به مسکو


اخبار سیاست خارجی - ایندین پانچلاین بررسی کرد:
ارتباط سفر معاون ظریف به مسکو، تماس تلفنی روحانی و امیر قطر و حمایت جهانگیری از بشار اسد با یکدیگر

حمایت علنی اسرائیل از استقلال کردستان عراق و سفر جان کری به اربیل در هفته گذشته، تهران را نسبت به استراتژی بریتانیایی-آمریکایی (با مشارکت اسرائیل) برای تشکیل یک کشور با دلارهای نفتی در مرز غربی خود گوش به زنگ کرده است.

ایندین پانچلاین نوشت: حمایت علنی اسرائیل از استقلال کردستان عراق و سفر جان کری به اربیل در هفته گذشته، تهران را نسبت به استراتژی بریتانیایی-آمریکایی (با مشارکت اسرائیل) برای تشکیل یک کشور با دلارهای نفتی در مرز غربی خود گوش به زنگ کرده است.

به گزارش «تیک»، ایران با دقت حضور اطلاعاتی اسرائیل در اربیل را تحت نظر دارد. تهران در یک بیانیه نادر ظهور کردستان مستقل را به چالش کشیده است. امیر عبداللهیان، معاون عربی-آفریقایی وزارت خارجه ایران، به رهبری کردستان نصیحت کرد که ادامه این تحرکات عاقلانه نیست. یک نماینده مجلس هم مسعود بارزانی رهبر کردستان عراق را مورد انتقاد قرار داد.

بارزانی به سازمان اطلاعات اسرائیل نزدیک است. تشدید فعالیت‌های اطلاعاتی اسرائیل در منطقه کردستان و اقدام نتانیاهو برای دامن زدن به اختلافات درعراق می‌تواند احتمال افزایش حمایت ایران از حماس را توضیح دهد.

پس از اینکه خالد مشعل تصمیم گرفت دمشق را ترک کند و در دوحه اقامت گزیند و با کشورهای موافق سرنگونی اسد همراه شود، روابط ایران و حماس در سال‌های اخیر به تیرگی گرایید. بدون شک مشعل امروز مرد عاقل‌تری است و این در نامه درخواست کمک او از حسن روحانی آشکار است.

پیش از این، تهران اقدام مهم دیگری نیز در زمینه دیپلماتیک انجام داده است. عبداللهیان آخر هفته به مسکو رفت تا با همتای خود در مورد تحولات عراق و سوریه و خصوصا نیاز به مقابله با استراتژی آمریکا مشاوره کند.

هماهنگی در سطح بالا بین ایران و روسیه در گفتگوهای مسکو کاملا مشهود است. ایران از اقدام روسیه برای فرستادن مشاوران نظامی به بغداد استقبال کرده است. هدف دو کشور این است که آمریکا نتواند سیاست‌هایش را به دولت عراق دیکته کند.

مسکو به رغم اینکه واشنگتن تلاش می‌کند نوری المالکی را با نخست‌وزیر جدیدی جایگزین کند، به درخواست کمک از جانب المالکی پاسخ مثبت داد. رسانه‌های غربی مالکی را یک مهره سوخته می‌دانند، اما مسکو و تهران مسائل را طور دیگری می‌بینند.

تهران نتیجه گرفته که داعش نتیجه تلاش پنهانی آمریکا و عربستان سعودی است و قطر از آن بیرون نگه داشته شده. گروهی که ۲۶ ژوئن در پاریس با جان کری در مورد عراق و سوریه دیدار کردند شامل عربستان، امارات و اردن بود و غیبت قطر کاملا به چشم می‌آمد.

به همین منظور روحانی روز شنبه درباره عراق و چالش داعش با امیر قطر تلفنی صحبت کرد. روحانی پیشنهاد کرد که ایران و قطر برای مبارزه با تروریسم در عراق دست به دست هم بدهند. از طرف دیگر روز دوشنبه اسحاق جهانگیری معاون رئیس‌جمهور ایران در مکالمه تلفنی با وائل الحلقی، نخست‌وزیر سوریه حمایت خود از بشار اسد را مورد تاکید قرار داد.

این اقدامات نشان از آن دارد که ایران برای نابودی داعش مصمم است. ایران اجازه نمی‌دهد پیروزی‌های بدست آمده در سوریه با شکست از داعش در عراق از بین برود. همچنین اجازه نمی‌دهد قدرت شیعه در عراق از طریق بالکانیزه کردن پنهانی کشور از بین برود. خلاصه کلام اینکه ایران آماده نیست به خاطر مذاکرات هسته‌ای منافع حیاتی خود را در سوریه و عراق به خطر بیندازد.
اخبار سیاست خارجی -  تیک