اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مسواک‌ ها در خطر آلودگی به ذرات مدفوع!


حدود ۶۰درصد مسواک‌هایی که در توالت‌های مشترک مورد استفاده قرار می‌گیرند، آلوده به ذرات مدفوع هستند.

خبرگزاری تسنیم:  پژوهشی که اخیرا در نشست سالیانه جامعه میکروبیولوژی آمریکا در نیواورلئان ارائه شد، بیانگر آن است که 60درصد مسواک‌هایی که دانشجویان در توالت‌های مشترک استفاده می‌کنند، آلوده به ذرات مدفوع است. مهم‌تر اینکه محققان دریافتند 80درصد امکان دارد که این آلودگی‌ها مربوط به افراد دیگری باشد که از توالت مشترک استفاده می‌کنند. این یافته کاملا نگران‌کننده است.

آقای ایبر، نویسنده مقاله، فارغ‌التحصیل دانشگاه کوینیپیاک ایالت کنتیکت، می‌گوید: «نگرانی عمده این نیست که ذرات مدفوع خود شما روی مسواکتان باشد، بلکه نگرانی این است که این ذرات آلوده متعلق به فرد دیگری است که حاوی باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل هایی است که جزو فلور طبیعی بدن شما نیستند.»

محققان می‌گویند، وجود چنین ذراتی روی مسواک نامنتظره نیست، چرا که مسواک‌ها بدون پوشش در توالت نگهداری می‌شوند و احتمال آلوده شدن آنها به ذرات کثیف توالت یا میکروب‌های سایر ساکنین وجود دارد. آنتروباکتریاسه و سودومونا از جمله باکتری‌هایی هستند که پتانسیل آلوده کردن مسواک‌ها را دارند. این دونوع باکتری را می‌توان در مخاط طبیعی گلو یافت، با این وجود برخی از آنها به شدت بیماری‌زا هستند.

آقای ایبر و همکارانش برای انجام مطالعه خود تمامی مسواک‌های دانشجویانی را که از توالت مشترک استفاده می‌کردند، جمع آوری کردند.از هر توالت به طور متوسط 4/9 نفر استفاده می‌کردند. محققان علاوه بر اینکه متوجه شدند که 60درصد مسواک‌ها به ذرات مدفوع فردی غیر از خود فرد آلوده هستند، دریافتند که همه افراد از یک روش برای شستن مسواک خود استفاده می‌کنند مانند، آب‌کشی کردن با مایع دهان‌شویه یا شستن مسواک با آب سرد و گرم.

درحالی که باز بودن سر مسواک یکی از عوامل آلوده شدن مسواک است، گروه تحقیق در مورد استفاده از سرپوش مسواک هشدار می‌دهند.ایبر می‌گوید: «استفاده از سرپوش مسواک مانع رشد باکتری‌ها نمی‌شود، بلکه در واقع با مرطوب نگه داشتن مسواک و مانع خشک شدن آن در فاصله بین مسواک زدن‌ها، محیط مناسبی را برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌آورد. توصیه ما این است که دانشجویان بهداشت شخصی خود و همچنین ظرف حاوی مسواک‌ها را بهتر رعایت کنند.»

گروه تحقیق به افرادی که از توالت مشترک استفاده می‌کنند، توصیه می‌کنند که توصیه‌های بهداشتی را که توسط انجمن دندانپزشکان آمریکا ارائه شده است، رعایت کنند از جمله:

- از مسواک مشترک استفاده نکنید

- از سرپوش مسواک استفاده نکنید یا مسواک‌ها را در جای دربسته قرار ندهید.

- هر 3 تا 4 ماه یکبار مسواک خود را عوض کنید.

- مسواک را پس از استفاده کاملا با آب بشویید و در جایی قرار دهید تا کاملا خشک شود.

باید بدانیم که تنها نگرانی، آلودگی مسواک‌ها به ذرات مدفوع نیست، بلکه یکی از آنها در مطالعه‌ای که در سال 2011 در کشور بریتانیا، روشن شد که از هر 11 تلفن‌همراه هم یک تلفن‌همراه آلوده به ذرات مدفوع است.


ویدیو مرتبط :
آشکارساز ذرات، ابزاری برای مقابله با خطر تروریسم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار;خطر آلودگی برنجهای هندی به آرسنیک/ تهاتر نفت باگندم و برنج اروگوئه ای



خطر آلودگی برنجهای هندی به آرسنیک/ تهاتر نفت باگندم و برنج اروگوئه ای

دبیرانجمن حمایت از تولید برنج کشوربا بیان اینکه هنوز از سوی دولتمردان مشخص نشده است برنجهایی که از هند به ایران وارد شده اند آلوده به ماده سمی آرسنیک هستند یا خیر، از واردات برنج اروگوئه ای به کشور خبر داد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

جمیل علیزاده شایق در گفتگو با مهر، درخصوص واردات بی رویه برنج خارجی اظهارداشت: درحال حاضر شرایط به گونه ای شده است که دولت به هرکس که بخواهد مجوز واردات برنج را می دهد.

وی درعین حال تصریح کرد: البته دولت برای واردات برنج تعرفه ای را درنظر گرفته است اما از سویی دیگر دولتمردان بنا به دلائلی برخی از سازمانها را از پرداخت تعرفه برای واردات این محصول معاف می کنند.

دبیرانجمن حمایت از تولید برنج کشورافزود: براین اساس تعرفه درنظر گرفته شده برای واردات محصولاتی مانند برنج عملا بی اثر شده و کارآیی خود را از دست می دهد.

علت واردات بی رویه برنج

وی دربیان علت اصلی واردات بی رویه محصولاتی مانند برنج از برخی کشورها گفت: البته بخشی از برنجی که به کشور وارد می شود بدلیل تامین نیاز داخل است و بخشی دیگر هم از سراجبار به کشور وارد می شود چراکه به سبب وجود تحریمها، کشورهایی که از ایران نفت خریداری کرده اند نمی توانند در ازای خرید خود ارز (پول نقد) پرداخت کنند و ناچارا ما به ازای آن کالا و محصولاتی مانند برنج و گندم به ایران صادر می کنند.

علیزاده شایق در بخش دیگری از این گفتگو به آلودگی برنجهای هندی به ماده سمی آرسنیک اشاره کرد و افزود: چندسال پیش یکی از مسئولان دولتی موضوع آلوده بودن برنج هندی به ماده سمی آرسنیک را مطرح کرد که این اظهارنظر واکنشهای زیادی را در داخل و خارج کشور به همراه داشت.

سرنوشت آلودگی برنجهای هندی به ماده سمی آرسنیک

وی اضافه کرد: درآن زمان دولت نام 13 برند برنج هندی که اصلا در بازار وجود خارجی نداشتند را آلوده به ماده سمی آرسنیک اعلام کرد و بعد از آن موضوع مسکوت ماند.

دبیرانجمن حمایت از تولید برنج کشورادامه داد: پس از آن مجلس مجددا پرونده برنجهای آلوده را باز کرد و خواستار آن شد که دولت نظر شفاف خود را در رابطه با آلودگی برنجهای وارداتی از هند صریحا اعلام کند که بلافاصله وزیربهداشت موضع گیری کرد و گفت برنجهای هندی آلوده نیستند.

دولت تکلیف برنجهای هندی را مشخص کند

وی اضافه کرد: این اظهارنظر درحالی بود که علاوه بر محققین داخلی یکی از مسئولان هندی صراحتا اعلام کرد که برنجهای صادراتی کشورشان به ایران آلوده به ماده سمی آرسنیک هستند!

علیزاده شایق با تاکید براینکه هنوز از سوی دولتمردان مشخص نشده است برنجهایی که از هند به ایران وارد شده اند آلوده به ماده سمی آرسنیک هستند یا خیر، گفت: دولت باید هرچه زودتر تکلیف برنجهای وارداتی از کشور هند را مشخص کند.

وی در ادامه اعلام کرد: همچنین براساس گزارشهای موجود قرار است دولت علاوه بر واردات برنج از کشورهای هند، پاکستان، تایلند و ویتنام، این محصول را از برخی کشورهای واقع در آمریکای جنوبی (اروگوئه) به کشور وارد کند. به گفته وی بدلیل کیفیت بالای برنج منطقه آمریکای جنوبی بازار برنج داخلی بی رونق خواهد شد./مهر