اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مسمومیت اهوازی‌ها با «ازون» و «گوگرد»



بارش باران اسیدی در اهواز


مسمومیت اهوازی‌ها با «ازون» و «گوگرد»

 هنوز یك ماه از خبر بارش باران اسیدی بر سر اهوازی‌ها نگذشته بودكه دوباره باران نفس مردم اهواز را در سینه حبس كرد.آماری كه نشان می‌داد در بار اول پنج هزار نفر و بار دوم سه هزار نفر به‌دلیل تنگی نفس راهی بیمارستان شده اند.

به نوشته تهران امروز، مدیرکل هواشناسی خوزستان می‌گوید : رعدوبرق مقصر است؛باید جلوی رعدوبرق را در استان بگیریم.از سوی دیگر، استاندار خوزستان می‌گوید: باران اسیدی منشأ دیپلماتیک دارد که باید حل شود.

 

حالا حال شهر اهواز بد است.مردم راهی بیمارستان‌ها شده اند و نفس‌شان با هر باران می‌گیرد.معصومه ابتكار،معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در این میان از مشخص نبودن دلیل مسمومیت شهروندان اهوازی پس از بارش باران و از ارسال دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا و رایزنی با وزارت نفت برای تولید سوخت استاندارد خبر داد.

معصومه ابتکار دیروز درباره وضعیت آلودگی هوای استان خوزستان اظهار کرد:«اندازه‌گیری‌هایی که تاکنون از دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا انجام شده اطلاعات دقیقی راجع به علت این پدیده نمی‌دهند،اما بررسی‌های علمی توسط افراد صاحبنظر داخلی و بین المللی احتمال این را می‌دهد که این پدیده بر اثر افزایش گاز اوزون یا ترکیبات گوگردی باشد.»

از سویی دیگر،دكتر اسماعیل كهرم، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در گفت‌وگو با تهران‌امروز ، از مخفی كاری درباره اوضاع اهواز انتقاد كرد و گفت:« چرا باید آنقدر مخفی‌كاری باشد كه حتی معاون رئیس‌جمهور نداند چه اتفاقی در حال وقوع است.ایشان واقعا در جریان نیستند این آلاینده اسیدی است یا آلاینده دیگری منجر به این اتفاقات شده است؟برای آزمایشگاه تشخیص این موضوع كه آیا باران اسیدی بوده است یا خیر،

 

بسیار ساده است.یك كاغذ تورنسل را برمی‌دارند اگر قرمز شد اسید است اگر آبی شد باز و قلیایی است اما چون مردم كاغذ تورنسل ندارند تكیه شان به آزمایشگاهاست.یك كارخانه ای در اهواز احتمالا شب در فیلترش را باز می‌كند و مقدار زیادی اسید را وارد اتمسفر شهر می‌كند. اسید می‌رود بالا و بعد با باران می‌آید پایین و خب اگر مردم بخارات اسید را استشناق كنند كارشان به بیمارستان می‌كشد.

 

بنابراین اینجا به‌طور قطع یك پرده پوشی‌هایی دارد صورت می‌گیرد كه در طی این پرده پوشی‌ها عاملی كه باعث بیماری مردم شده است فاش نمی‌شود.مسئله دوم این است كه این عامل یك عامل جدید باید باشد.باران اسیدی اثرات و تبعات دارد و ساختمان‌هایی كه با سنگ مرمر یا سنگ‌های آهكی ساخته شده است رویش اثر می‌گذارد، در صورتی كه ما تا به حال در اهواز همچنین آثاری نداشته ایم.»

آلاینده موجود در اهواز جدید نیست
دكتر اسماعیل كهرم از اثرات باران اسیدی می‌گوید:«باران‌های اسیدی روی برگ و ساقه درختان و گیاهان و مزارع اثر می‌گذارند، ساقه را می‌پوساند و برگ‌ها را سوراخ سوراخ می‌كند.در خوزستان صد هزار هكتار مزارع برنج داریم، اگر باران اسیدی آمده بود قابل شناسایی بود.گیاهان سوراخ سوراخ می‌شود و انگار زنگار می‌زنند و زرد رنگ می‌شوند.ما این پدیده را در خوزستان و اهواز تا به حال نداشتیم.بنابراین من تصورم بر این است كه این آلاینده‌ها همان آلاینده‌های قدیمی‌بوده است.یعنی از دود اتومبیل‌ها به‌وجود آمده است.

اهواز یك پنجم تهران ماشین دارد كه برای شهر كوچكی مثل اهواز نسبت به تهران كافی است. آلاینده‌های وسایل نقلیه متحرك هم وجود دارد.از سویی دیگر،آلاینده‌های كارخانه‌ها هم وجود دارد،اما اهواز یك عامل آلایندگی مهم دیگر هم دارد و آن این است كه بر اثر خشك شدن هورالعظیم ما با پدیده ریزگرد روبه‌رو هستیم.ریزگرد بخصوص اگر زیر 2.5 میكرون باشد، در محل نایژك می‌نشیند و یعنی نقطه ای كه محل تبادلات دی اكسید كربن و اكسیژن صورت می‌گیرد

 

و تنفس را دچار مشكل می‌كند و نمی‌گذارد خون اكسیژن بگیرد و حالت تنگی نفس به انسان دست می‌دهد.از سویی دیگر، بخارات اسیدی كه بالا می‌رود،وقتی باران اتفاق می‌افتد این بخارات به زمین نزدیك می‌شود و داخل ریه می‌رود و اگر بادی بود این بخارات اسیدی را جا به جا می‌كرد تا باران روی بیابان‌ها ببارد نه بر سر مردم.

/ تهران امروز


ویدیو مرتبط :
واکنش بین روی و گوگرد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مسمومیت یکی از بیماری های شایع کودکان



مسموميت غذايي نوعي التهاب معده روده Gostroenteritis است كه بر اثر خوردن غذاهاي فاسد يا سمي و معمولاً آلوده به باكتري بوجود مي‌آيد.

در طول 3 الي 24 ساعت، بسته به نوع سم علائمي از قبيل گرفتگي شكم، تب، استفراغ، و اسهال با شدتي ناراحت كننده ظاهر ميشوند. در غذاهايي كه آلوده به باكتري هستند باكتريها از خود سمي ترشح مي‌كنند كه بر پوشش داخلي روده‌ها اثر مي‌گذارد و موجب التهاب آن ميشود، انواع باكتريهايي كه مسموميت غذايي پديد مي‌آورند فراوانند اما شايعترين آنها عبارت است از:

مسمومیت

سالمونلا، Salmonella شيگلا، Shigella استافيلوكوك Staphylococcit و اي كولاي E.coli كه مهمترين عامل مسموميتهاي غذاي در شيرخواراني است كه از شيرخشك تغذيه مي‌كنند از انواع مسموميتهاي غذايي غيرباكتريايي، مي‌توان از مسموميتهاي ناشي از خوردن مواد شيميايي، حشره‌كشها يا برخي از گياهان نام برد.


علائم مسمومیت :

- چنگ زدن شكم - تب - استفراغ - مدفوع مكرر و آبكي، ممكن است در آن خون، چرك، يا مخاط نيز ديده شود - ضعف عضلاني و لرز - بي‌اشتهايي

آيا خطرناك است؟

اين بيماري (مسمومیت)از آنجائيكه سريعاً مي‌تواند به بي‌آب شدن بدن منجر شود خطرناك است.

ابتدا چه كار بايد بكنيد؟

1- اگر كودك مسموم اسهال و استفراغ دارد درجه حرارت بدنش را از نظر تب اندازه بگيريد.

مسمومیت

2- مدفوع كودك مسموم را از نظر وجود خون يا مخاط در آن بررسي نمائيد.

3- كودك را در بستر بخوابانيد. از دادن هرگونه غذايي خودداري كنيد اما سعي كنيد مايعات بدن او را با دادن نوشيدنيها به مقدار كم بطور پي در پي و اضافه كردن مقدار خيلي كم نمك و يك قاشق مرباخوري (5ml) قند به آن، حفظ كنيد.

4- سعي كنيد عامل مسموميت كودك را پيدا كنيد.

آيا مشورت با دكتر لازم است؟

اگر اسهال و استفراغ بيشتر از شش ساعت ادامه داشته باشد ونتوانيد آنها را صرفاً با دادن مايعات كنترل نمائيد بيدرنگ به دكتر مراجعه كنيد. چنانچه بيماري كودكتان ظرف 24 ساعت بهبودي نيابد و يا فكر مي‌كنيد كودكتان يك ماده شيميايي يا گياه سمي خورده است بلافاصله به دكتر مراجعه نمائيد. اگر در اينگونه موارد نتوانستيد به سادگي به دكتر دسترسي پيدا كنيد كودك را همراه با ماده سمي كه حدس مي‌زنيد خورده است به نزديكترين اورژانس ببريد.

دكتر چه اقدامي برای کودک مسموم انجام خواهد داد؟

در اكثريت موارد هيچ معالجه ويژه‌اي براي مسموميت غذايي بجز جايگزين كردن مايعات و نمك كه بخاطر اسهال و استفراغ از دست رفته‌اند وجود ندارد. احتمالاً يك پودر حاوي گلوكز و نمكهاي ضروري را براي افزودن آن به مايعات كودك مسموم تجويز مي‌كند.

اگر كودك مسموم شما در خطر بي‌ آب شدن قرار دارد وي را براي تزريق مايعات بستري مي‌كند اگر استفراغ بسيار شديد باشد يك داروي ضد استفراغ براي متوقف كردن آن تزريق مي‌كند.


شما چه كمكي مي‌توانيد بكنيد؟

سطلي را كنار بستر كودك مسموم ، مخصوص استفراغ بگذاريد تا مجبور به رفتن به توالت نباشد.

در صورتيكه كودك مسموم تب داشته باشد با يك قطعه نخ يا پارچه و حوله مرطوب، او را خنك كنيد.

كمك كنيد كودك دهانش را بعد از استفراغ بشويد.

نسبت به بهداشت سخت گير باشيد. مسموميت غذايي يك بيماري عفوني است پس حتماً دستهاي او را بعد از هر بار توالت رفتن كاملاً بشوئيد. بعد از تعويض كهنه‌هاي بچه دستهاي خود را نيز بشوئيد.

براي جلوگيري از مسموميت غذايي، تمام غذاهاي پخته را در يخچال نگهداري كنيد و اگر خواستيد آنها را مورد استفاده مجدد قرار دهيد كاملاً غذا را حرارت دهيد زيرا سالمونلا در غذاهاي گرم رشد مي‌كند اما در دماهاي بالا از بين مي‌رود.

اگر كودك شما از نوشيدن مايعات كافي خودداري مي‌كند و يا مزه پودرهاي مخصوص را نمي‌پسندد چند قطعه خربزه به او بدهيد تا بمكد.

قبل از پختن مواد يخ زده مخصوصاً مرغ و گوشت، بگذاريد يخ‌هاي آن خوب آب شود و سپس آنها را كاملاً بپزيد.

غذاهايي كه راحت هضم ميشوند از قبيل سوپ، ماست، ژله، و غذاهاي پرچرب را هر وقت كه كودك چيزي براي خوردن خواست به او بدهيد. آثار بيماري مسمومیت معمولاً ظرف يكهفته از بين مي‌روند.

براي از سرگيري شير در شيرخواري كه از شيرخشك تغذيه ميشده است از دستورات دكتر پيروي كنيد.

بررسي كنيد كه كودك مسموم ظرف 24 ساعت گذشته چه خورده است هرگونه غذايي مشكوك نظير مرغ، گوشت، ماهي، بستني، كيك، شير و ماست را كه حدس مي‌زند عامل بيماري بوده‌اند دور بريزيد.