اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مسئولین قدر روحانیت و نماز جمعه را بدانند


رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور با بیان این‌که تا ارزشی به گفتمان تبدیل نشود،به فرهنگ تبدیل نخواهد شد، افزود: لازم است زکات و هر مقوله دیگر اقتصاد مقاومتی را به گفتمان تبدیل کرد.

ایسنا: رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور با بیان این‌که تا ارزشی به گفتمان تبدیل نشود،به فرهنگ تبدیل نخواهد شد، افزود: لازم است زکات و هر مقوله دیگر اقتصاد مقاومتی را به گفتمان تبدیل کرد.

سیدرضا تقوی در همایش تجلیل از مؤدیان، مبلغان و عاملان زکات استان در سالن اجتماعات مرکز تربیت معلم علامه طباطبایی خرم‌آباد برگزار شد، ضمن اشاره به این‌که این همایش با دهه کرامت مصادف شده‌ است،ادامه داد: این نام‌گذاری‌ها بهانه و سوژه‌ای است تا ما بتوانیم ‌مناسبت‌هایی ارزش‌های دینی و الهی خود را تبلیغ ‌و ترویج کنیم.

وی با اشاره به این‌که یکی از ضعف‌های ما این است که از این مناسبت‌ها به‌خصوص آن‌هایی که ریشه فرهنگی و اعتقادی دارند به‌خوبی استفاده نمی‌کنیم، ادامه داد: همان‌گونه که مبلغان از ظرف زمانی عاشورا ‌نهایت استفاده و بهره را برده و به بیان مطالب ارزنده درباره دین و امامان می‌پردازند، ما باید مسائل فرهنگی را در زمینه همین مناسبت‌ها پیش برده و بدانیم چه فکر‌ها و اندیشه‌هایی در این مناسبت‌ها روییده و چه ارزش‌هایی تقویت و یا شکل می‌گیرد که نمونه آن را می‌توان انقلاب اسلامی دانست که در زمینه فرهنگ عاشورا رشد کرد، چرا که در‌ همان لحظات ابتدایی، انقلاب با شعار «نهضت ما حسینیه» آغاز شد.

حجت‌الاسلام تقوی مناسبت‌های مذهبی را سوژه‌های خوبی برای اهل فکر دانست و اضافه کرد: همه این مناسبت‌ها زمینه‌ساز خوبی برای فرهنگیان و اندیشمندان است که با استفاده درست از آن‌ها و شناخت علایق مردم می‌توان در این راستا گام‌های مؤثر زیادی را برداشت، چراکه در این عرصه می‌توانیم از قبر، وصیت‌نامه و شعار شهیدان در راه فرهنگ‌سازی استفاده کنیم.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با اشاره به این‌که این‌گونه جلسات بهانه‌ای برای تقویت ارزش‌ها هستند، ادامه داد: در هر برنامه باید از شهیدان، مخصوصاً شهیدان این منطقه الگو بگیریم چراکه لرستان، علما بزرگی مانند آیت‌الله‌العظمی بروجردی که بیشتر مراجع تقلید امروزی از شاگردان او هستند، آیت‌الله کمالوند و آیت‌الله سیدحسن طاهری‌خرم‌آبادی نام برد که آن‌ها را به‌عنوان خدمتگزاران دین در گذشته نباید به فراموشی سپرد.

وی با بیان این‌که تا ارزشی به گفتمان تبدیل نشود، به فرهنگ تبدیل نخواهد شد، افزود: فرهنگ از دل گفتمان‌ها به‌وجود می‌آید و ما باید زکات و هر مقوله دیگر اقتصاد مقاومتی را به گفتمان تبدیل کرد، بنابراین مرحله اول گفتمان زکات برعهده خواص جامعه یعنی‌ همان فرهنگیان، فرهیختگان، علما، دانشگاهیان و,اهل اندیشه است.

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به این‌که گفتمان در مورد یک موضوع یعنی این‌که مقولات مختلفی که بیان‌گر و نماد آن هستند را بیان کنیم، ادامه داد: اگرچیزی تبدیل به گفتمان شود، همه آن را قبول می‌کنند، چراکه یک منش رفتاری که ریشه در ارزش‌ها دارد، اول به عادت تبدیل شده و در ‌نهایت فرهنگ را تشکیل می‌دهد.

عضو شورای زکات کشور با بیان این‌که باید زکات را به گفتمان تبدیل کنیم، ادامه داد: گفتمان‌سازی یعنی حضور همیشگی یک فکر در زندگی انسان، یعنی هر جایی که می‌روی و می‌بینی؛ مسجد، مغازه و هر جایی در جامعه صحبت از آن در میان باشد و همه از آن یعنی زکات صحبت کنند، چراکه به این صورت ابتدا به عادت و بعد از آن به فرهنگ تبدیل می‌شود.

وی با اشاره به این‌که یکی از نهادهای تأثیرگذار در این زمینه نهاد نماز جمعه است، ادامه داد: این نهاد هم در خدمت مردم وهم مسئولین استانی قرار دارد به طوری‌که با ایجاد آرامش در بین مردم راه ایجاد ارتباط بین مردم و مسئولان را هموار می‌سازد، پس باید بین آن‌ها هماهنگی وجود داشته باشد، و این در حالی‌است که این ارتباط در استان لرستان به‌خصوص در شهرستان خرم‌آباد از سوی نماینده ولی‌فقیه در استان حجت‌الاسلام میرعمادی به‌خوبی انجام شده است.

حجت‌الاسلام تقوی، با بیان این‌که، مسئولین باید قدر روحانیت و نمازجمعه را بدانند، ادامه داد: جامعه ما جامعه‌ای نیست که تز منهای روحانیت در آن به نتیجه برسد، پس مسئولان باید به تقویت دین کمک کنند.

عضو شورای زکات کشور با اشاره به این‌که زکات یک امر حکومتی است، ادامه داد: موارد مصرف زکات باید به تأیید مقام معظم رهبری برسد، لذا در شهرستان‌ها نمایندگان ولی‌فقیه در استان می‌توانند موارد مصرف را تأیید کرده و یا رد کنند.

وی با اشاره به این‌که هر نعمتی زکاتی دارد، افزود: ما دو نوع زکات واجب و مستحب داریم، که صدقات ما چه واجب و چه مستحب می‌تواند زکات باشد.

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به این‌که ما باید زکات را به‌گونه‌ای توزیع کنیم که ملموس و معلوم باشد، ادامه داد: ما باید زکات را به‌عنوان یک امر الهی ترویج کرده و سعی کنیم ظرفیت آن را بالا ببریم تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.

عضو شورای زکات کشور در پایان گفت: سقف زکات کشور در سال گذشته ۱۷۰ میلیارد تومان، و در سال جاری ۲۷۰میلیارد تومان اعلام شده است.


ویدیو مرتبط :
سخنرانی آقای خلخانی قبل از نماز جمعه در مسجد جامع زنجان( تصاویری از روحانیت شهر )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگرانی عضو ارشد جامعه روحانیت از کاهش نمازگزاران و ضرورت بازگشت هاشمی به تریبون نماز جمعه



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, اکرمی

عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی ظرفیت بزرگ انقلاب و مقبول اکثریت مردم است، گفت: افرادی که مقبول مردم هستند و مردم با احترام به آن‌ها اقتدا می‌کنند را باید به عنوان خطیب نماز جمعه تهران ببینیم، زیرا این امر می‌تواند خود به خود، جاذبه‌ای برای روی آوردن بیشتر مردم به نماز جمعه باشد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی در گفت‌و‌گو با  ایلنا، با اشاره به حمله‌های اخیر افراطیون به آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از کسب حدود ۲ و نیم میلیون رأی مردم تهران در انتخابات اخیر، اظهار داشت: رأی مردم طبق قانون و با هر ایده و اندیشه‌ای باید مورد احترام و قبول باشد و شاهد آن هم، اینکه شورای نگهبان صلاحیت رأی‌گیری و انتخابات را تأیید می‌کند؛ بنابراین چه تفکر دلخواه ما رأی بیاورد و چه نیاورد، باید به رأی مردم احترام گذاشت.

انتخابات برای همه افراد یک آزمایش است

او افزود: ‌ بیشترین سعی ما در جامعه باید این باشد که اعتدال که توصیه اسلام است را رعایت کنیم، نه اینکه خدای ناکرده دچار افراط و تفریط یا بداخلاقی شویم که اگر تفکری که دلخواه ما نبود و رأی آورد، آن را مورد هجمه قرار دهیم؛ به هر حال مردم ایده‌هایی دارند و گاهی به فردی یا تفکری رأی نمی‌دهند و گاهی رأی می‌دهند و در هر دو صورت باید به رأی مردم احترام گذاشت.

این عضو جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر اینکه انتخابات برای همه افراد یک آزمایش است، گفت: انتخابات هم برای مردمی که در آن شرکت کرده و رأی می‌دهند و هم برای انتخاب شوندگان یک امتحان است و از طرفی برای مخالفان آن رأی اکثریت هم یک امتحان تلقی می‌شود که آیا با انصاف و اخلاق با رأی مردم و منتخب مردم روبرو شوند و برخورد کنند و یا اینکه با بی‌اخلاقی و بی‌انصافی به آن حمله می‌کنند که این کار خلاف شرع و قانون نیز محسوب می‌شود.

آیت‌الله هاشمی نه تنها مورد قبول اکثریت مردم تهران، بلکه مورد قبول اکثریت مردم ایران است

او با اشاره به انتخاب آیت الله هاشمی رفسنجانی به نمایندگی مردم استان تهران در انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری با کسب حدود ۲و نیم میلیون رأی مردم، اظهار کرد: در خصوص آیت الله هاشمی باید با صراحت گفت که ایشان نه تنها مورد قبول اکثریت مردم استان تهران، بلکه مورد قبول اکثریت مردم همه ایران است؛ ایشان حتی برای مردم کشورهای مختلف جهان که بنا دارند انقلاب اسلامی ایران و این کشور را بشناسند، فردی شناخته شده و دارای جایگاه است.

اکرمی افزود: من آیت الله هاشمی رفسنجانی را معصوم نمی‌دانم اما ایشان را فردی برجسته و شایسته می‌دانم که از ظرفیت‌های بزرگ انقلاب محسوب می‌شود و مردم هم در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری رأی اول را به ایشان دادند؛ ان‌شاءالله ایشان در آینده نیز در خدمت به مردم و انقلاب موفق باشند.

تعداد افرادی که به نماز جمعه می‌روند، متناسب جمعیت تهران نیست

او در ادامه و در پاسخ به این سؤال که با توجه رأی بالای مردم استان تهران به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری و مقبولیت بالای ایشان نزد مردم، آیا بازگشت آیت‌الله هاشمی به تریبون نمازجمعه تهران موجب رونق و اقبال زیاد مردم به نماز جمعه خواهد شد؟ اظهار داشت: در خصوص نماز جمعه تهران اولا باید یک فکر بایسته و شایسته در این خصوص داشته باشیم، چرا که به گفته یکی از مسئولانی که خود بنده از ایشان در این خصوص پرسیدم، در شرایط عادی، جمعیت بسیار اندکی به نماز جمعه تهران می‌روند که این جمعیت اندک با توجه به جمعیت ۱۰میلیون نفری تهران، متناسب نیست.

این عضو جامعه روحانیت مبارز تهران اضافه کرد: برای نماز جمعه‌ای که پایگاه و سنگر مهمی برای اسلام و انقلاب محسوب می‌شود، باید برای از نظر کمیت، یعنی جمعیتی که به آن اقبال نشان می‌دهند نیز فکری کنیم.

علمای بزرگ برای نماز جمعه چاره کنند

او افزود: علمای بزرگ ما اعم از مبلغان دین و ائمه جمعه و جماعات باید بنشینند و برای اینکه نماز جمعه پرشکوه‌تر و با کیفیت‌تر برگزار شود فکر کنند و چاره بیاندیشند.

اکرمی خاطرنشان کرد: در خصوص امام جمعه تهران هم واقعا باید فکر عاقلانه و منصفانه‌ای کرد و افرادی که مقبول مردم هستند و مردم با احترام به آنها اقتدا می‌کنند را به عنوان خطیب نماز جمعه تهران ببینیم، زیرا این امر می‌تواند خود به خود، جاذبه‌ای برای روی آوردن بیشتر مردم به نماز جمعه داشته باشد؛ وجدانا و انصافا هم باید روی ائمه جمعه و امامان جمعه‌ای که مشروعیت و مقبولیت عمومی و صلاحیت عمومی داشته باشند، حساب کنیم.

او با بیان اینکه نماز جمعه تهران اهمیت بالایی دارد و به دلیل رسانه‌ای بودن و پخش آن از رادیو و تلویزیون، امام جمعه آن باید اشراف کاملی به مسائل داخلی و خارجی داشته باشد، گفت: قبل از برگزاری انتخابات در نمازجمعه اظهاراتی مطرح می‌شد و بعد از برگزاری انتخابات نیز شاهد اظهاراتی متفاوت از آن اظهارات قبل بودیم که این شرایط صحیح نیست.

جزوه‌هایی سراسر اهانت در نماز جمعه تهران پخش می‌شود

این عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه جامعه ما از نظر بداخلاقی سیاسی در وضعیت بدی قرار گرفته و برای مثال این روز‌ها و پس از پایان تعطیلات عید، شاهد توهین به شخصیت‌هایی هستیم، گفت: گاهی در نمازجمعه جزوه‌هایی پخش می‌شود که سرتاسر آن توهین و اهانت بوده و اصلا مدرک هم ندارد؛ مثلا این جزوه عبرت در حالی در نمازهای جمعه توزیع می‌شود، که بدون داشتن مدرک، دائما سم‌پاشی و شخصیت‌ها را مورد اهانت قرار می‌دهد؛ این کار شایسته نیست؛ ما حق نداریم با آبروی انسان‌ها بازی کنیم؛ ما از پیامبر بزرگ اسلام (ص) روایت داریم که برای مثال اگر ۵۰ نفر بگویند بنده یعنی سیدرضا اکرمی فلان کار را انجام داده‌ام اما خود من اکرمی بگویم آن کار را نکرده‌ام، باید حرف خود من قبول شود که فلان کار را انجام نداده‌ام؛ حالا چطور است که این قدر راحت به انسان‌ها و شخصیت‌های مختلف اهانت می‌شود؟

او گفت: ‌ انسان به نماز جمعه می‌رود تا روح خود را پاک کند و اصولا فایده نماز و نماز جمعه همین است که با پاک کردن روح، به ارتباط مقدس معنوی برسیم اما اینکه مثلا بیاییم در چنین مکان‌های مقدسی جزوه‌هایی مثل جزوه عبرت که سر تا سر آن توهین است را پخش کنیم و برای انسان‌های مختلف آزردگی ایجاد کنیم، به دستور اسلام عمل کرده‌ایم؟

اکرمی در پایان تصریح کرد: علما و عقلا باید بنشینند و تدبیری بیاندیشند تا نمازجمعه تهران از وضع موجود بهتر شود.
 
 اخبار  سیاسی  -  ایلنا