اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مسئولانه بگویم، از تامین گاز زمستان نگرانم



 

 

 

مسئولانه بگویم، از تامین گاز زمستان نگرانم

 

عضو کمییسیون انرژی مجلس شورای اسلامی

مسئولانه بگویم، از تامین گاز زمستان نگرانم

با وجود داشتن منابع عظیم گازی در زمستان با مشکل مواجه خواهیم شد. کشور ما بسیار وسیع و گسترده است و انتقال و توزیع گاز نیاز به هماهنگی و تخصص کافی دارد و در برخی موارد شاهد هستیم که نشت شبکه های توزیع و انتقال گاز مشکلات خاص خود را به وجود می‌آورد و حتی در اداره پالایشگاه‌ها با مشکل مواجهیم.

اگر بخواهیم مسئولانه بگویم از لحاظ تامین گاز زمستان نگرانم . از آنجا که میزان مصرف گاز بیشتر از تولید آن است و امسال نیز کار اساسی برای افزایش تولید انجام نشده و ضعف مدیریت و عدم هماهنگی بین مدیران مشکل تامین سوخت را دو چندان کرده است. چون مدیریت واحد و با تدبیر می تواند جلوی مشکلات را بگیرد  و هدایت درستی داشته باشد.

سیروس سازدار نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سرویس مجلس تابناک گفت: ضعف مدیریت در شرکت گاز مشهود است و با وجود داشتن منابع عظیم گازی در زمستان با مشکل مواجه خواهیم شد. کشور ما بسیار وسیع و گسترده است و انتقال و توزیع گاز نیاز به هماهنگی و تخصص کافی دارد و در برخی موارد شاهد هستیم که نشت شبکه های توزیع و انتقال گاز مشکلات خاص خود را به وجود می‌آورد و حتی در اداره پالایشگاه‌ها با مشکل مواجهیم.

وی افزود: شرکت ملی گاز از شرکت های مهم کشور است و در گذشته خدمات درخشانی داشته و در اکثر نقاط کشور به مردم خدمات رسانی کرده است، اما مدیریت وزارت نفت، شرکت گاز را در جایگاه واقعی خودش نمی بیند و اهمیتی برای آن قائل نیست و فکر می کنند می توان شرکتی با این وسعت را با رفیق بازی و فامیل بازی اداره کرد.

سازدار با بیان اینکه امیدواریم با تدبیر لازم از پرسنل متخصص شرکت گاز استفاده شود و مدیریت واحد و متخصصی برای رفاه حال مردم و سربلندی جمهوری اسلامی به کار گرفته شود گفت: در مدت 30سال گذشته کارهای بسیار بزرگی در شرکت ملی گاز انجام شده که مایه افتخار است .

این عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: خدمت رسانی مهم است اما مهمتر این است که به مردم تضمین کافی برای تامین سوخت داده شود تا مردم به فکر تهیه سوخت جایگزین نباشند.

وضعیت شرکت گاز مایه تاسف است. دچار روزمرگی شده ایم و برنامه بلند مدتی نداریم و در حال حاضر وارد کننده گاز هستیم. ذهنیتی در کشور به وجود آمده که انگار قرار است همه چیز را وارد کنیم که این در شان کشور نیست.

ما نیاز به متخصص خارجی نداریم و با استفاده از متخصصین داخلی شرکت ملی گاز می توانم نه تنها نیاز داخلی را تامین کنیم بلکه می توانیم صادرات و ارزش افزوده در این بخش داشته باشیبم.

وی در باره میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای افزایش ظرفیات تولید گاز کشور گفت: طبق برآورد سال گذشته نیاز به 700 میلیون متر مکعب در روز داشتیم و در سال جاری با توجه به افزایش مشترکین بیشتر از این میزان مصرف خواهیم داشت و برای اجرای هرفاز به 4میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز داریم . اما باید توجه داشت که دلیل اصلی کمبود گاز تنها کمبود بودجه نیست بلکه عدم برنامه ریزی در این موضوع دخیل است چرا که گفته اند برنامه و بودجه نه اینکه بودجه و برنامه.

وقتی مدیریت غیر تخصصی در سازمانی وجود داشته باشد بالطبع آن سازمان دچار روزمرگی خواهد شد.اگر برنامه مدون و بلند مدتی وجود داشته باشد می توان بودجه آن را از طرق مختلف تامین کرد. متاسفانه تغییرات مدیریتی در شرکت گاز این شرکت را با مشکل مواجه کرده است و برنامه بلند مدتی برای اداره آن وجود ندارد.

سازدار در پایان افزود: متاسفانه ضعف وزارت نفت از آنجا ناشی می شود که جواب نمایندگان و کمیسیون انرژی از طریق روابط عمومی وزارت نفت که فردی غیرمتخصص و تازه وارد است داده می شود. ما به دنبال کار تخصصی هستیم تا مشکل مملکت حل شود. شایسته وزارت نفت نیست که از طریق روابط عمومی پاسخ نمایندگان مجلس را بدهد. طرف حساب ما روابط عمومی نیست که معمولا کار سیاسی انجام می دهد، ما کار سیاسی انجام نمی دهیم و طرف ما وزیر و معاونین اوست لذا بنا بر تصمصمص که با مشورت سایر همکاران در کمیسیون انرژی گرفتیم قضاوت را به مردم و مطبوعات واگذار کردیم. انتظار این بود که وزیر و یا معاونین وی جوابگوی مجلس بودند و شأن وزارت نفت را پایین نمی آوردند...../تحلیل:تابناک


ویدیو مرتبط :
سمینار تامین مالی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احتمال افزایش قیمت گاز در زمستان



 

 

احتمال افزایش قیمت گاز در زمستان

 

 

مدیر گازرسانی شركت ملی گاز از احتمال تغییر تعرفه های گاز در فصل زمستان خبر داد.

مجتبی شیخ بهایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به سئوالی درباره ی طرح های جدید شركت ملی گاز برای بازپرداخت مابه التفاوت تعرفه ها در قبوض گاز عنوان كرد: فعلا در این زمینه طرح دیگری در دست نداریم و در كل ممكن است قیمت های جدیدی برای زمستان امسال اعمال شود.

وی درخصوص این موضوع كه طبق مصوبه ی مجلس حامل های انرژی سالانه تنها تا سقف ۲۰ درصد مجاز به افزایش قیمت هستند و بخشی از این افزایش قیمت در ابتدای سال صورت گرفته است، توضیح داد: قطعا مبلغ جدید در زمستان هم بر پایه ی دستور العمل های مجلس خواهد بود. البته ابلاغ مصوبه نهایی برعهده ی ستاد هدفمند ی یارانه هاست و ما هم در این زمینه به ارائه ی طرح ها و پیشنهادات مرتبط خواهیم پرداخت.

گاز هیچ كدام از جایگاه های سی.ان.جی قطع نیست

وی در ادامه به صحبت درباره ی وضعیت پایگاه های سی.ان. جی پرداخت و در ارتباط با صحبت هایی كه مبنی بر قطع گاز ۴۰ جایگاه سی.ان.جی كشور مطرح شده بود، گفت: تعداد جایگاه هایی كه گاز آنها قطع است، براساس روزهای مختلف متغیر است و در كل با توجه به این كه مردم پول گاز خود را به صورت نقدی پرداخت می كنند، لذا هیچ توجیهی ندارد كه جایگاه داران مبلغ گاز بهای خود را پرداخت نكنند.

وی در عین حال با اشاره به انتقاداتی كه درباره ی اختلاف در اندازه گیری میزان گاز این جایگاه ها مطرح می شود، اظهار كرد: ادعای جایگاه داران درباره این اختلاف در حد ۶ یا ۷ درصد است و توجیهی برای عدم پرداخت قبوض محسوب نمی شود و به همین دلیل لازم است كه حتما جایگاه داران قبوض خود را در زمان مقرر پرداخت كنند، چرا كه در غیر این صورت شركت ملی گاز ایران با قطع گاز جایگاه های متخلف، وصول مطالبات خود را پیگیری می كند.

شیخ بهایی تاكید كرد: امروز گاز هیچ یك از جایگاه های تهران قطع نیست، اما اخیرا گاز ۱۰ جایگاه قطع بود و در همان زمان هم در انتخاب جایگاه هایی كه گاز آنها قطع می شود، هماهنگی های متعدد صورت گرفته بود تا قطع گاز این جایگاه ها موجب سلب آسایش مردم نشود.

مدیر گازرسانی شركت ملی گاز در پاسخ به صحبت های رییس انجمن صنفی سی.ان.جی كه گفته بود، در چند روز گذشته گاز بسیاری از جایگاه های شمال تهران قطع بوده، اظهار كرد: به هیچ عنوان این موضوع را تایید نمی كنم، چرا كه قطع گاز جایگاه ها با هماهنگی استانداری و شورای تامین صورت گرفته و دقت نظر لازم در این زمینه وجود داشته است.

شیخ بهایی درباره ی میزان بدهی های جایگاه داران سی. ان.جی هم گفت: بدهی جایگاه داران تحت كنترل است و به طور میانگین شاید هر جایگاه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان بدهی جاری و معوقه داشته باشد.

بازپرداخت های دور اول به طور كامل پرداخت شد

وی در ارتباط با مبلغی كه قرار بود تا پایان تیر ماه به صورت بازپرداخت در قبض های مشتركان اعمال شود، توضیح داد: این بازپرداخت ها با مبلغی حدود ۴۰ میلیارد تومان در قبض های مشتركان اعمال شده و تقریبا تمام مشتركان این مبلغ را دریافت كرده اند، مگر آنكه به صورت اتفاقی عده ای محدود هنوز باقی مانده باشند.

۵۰ تا۹۰ درصد قبض های گاز پرداخت شده اند

شیخ بهایی در پاسخ به این سوال كه تاكنون چه تعداد از قبض های گاز ماه های گذشته و به ویژه فصل سرد سال از سوی مردم پرداخت شده است؟ اعلام كرد: این رقم در استان های مختلف متغیر است و بین ۵۰ تا ۹۰ درصد تغییر می كند، اما در مجموع پرداختی ها حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد است و در برخی استان ها به ۹۰ درصد هم رسیده است.

هیچ مشكلی درخصوص گازرسانی به نیروگاه ها وجود ندارد

مدیر گازرسانی شركت ملی گاز در بخش دیگری از صحبت های خود در ارتباط با وضعیت گاز رسانی به نیروگاه ها و گلایه های مدیر عامل توانیر مبنی بر قطع بودن گاز برخی نیروگاه ها توضیح داد: اكنون هیچ مشكلی در زمینه ی گازرسانی به نیروگاه ها وجود ندارد و در حال حاضر روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون مترمكعب گاز به نیروگاه ها تزریق می كنیم.

وی در عین حال خاطر نشان كرد: در مجموع وظیفه ی سوخت رسانی به نیروگاه ها بر عهده وزارت نفت است و ما در هیچ مقطعی از سال به هیچ وجه مشكلی در زمینه ی سوخت رسانی به نیروگاه ها نداشتیم، اما باید توجه داشت كه وظیفه وزارت نفت، سوخت رسانی به نیروگاه هاست و این سوخت رسانی می تواند از طریق تزریق سوخت مایع نیز صورت گیرد.

او ادامه داد: اكنون تمام نیروگاه های كشور امكان استفاده از دو سوخت را دارند و ما هم در تمام ایام سال حتی به هنگام تعمیرات این وظیفه را انجام داده ایم و در موارد متعدد حتی بیش از تعهداتمان هم تزریق كرده ایم. به هر صورت سیستم نیروگاه ها وابستگی مطلق به گاز ندارد و به همین دلیل ممكن است در مقاطعی از زمان، وزارت نفت تشخیص دهد كه بهتر است سوخت رسانی به نیروگاه ها از طریق سوخت مایع صورت گیرد و تاكنون حتی یك نیروگاه هم مشكل سوخت نداشته است.

با طرح های جدید هزینه تفكیك كنتور تا ۹۰درصد كاهش می یابد

وی در ادامه گفت و گویش با ایسنا درباره ی طرح های جدیدی كه در زمینه ی تفكیك كنتور های گاز ارائه شده است، توضیح داد: در یكی از این شیوه ها كه مورد تایید شركت ملی گاز است، كنتورهایی طراحی شده اند كه پس از نصب روی شوفاژ یا پكیج میزان حرارت یا دمای داخل فضاهای مسكونی را اندازه گرفته و بدین ترتیب امكانی فراهم می كنند تا براساس میزان انرژی مصرف گرمایشی واحد های مختلف تفكیك شود.

وی در عین حال از ارائه ی طرح دیگر ی كه امكان تفكیك مصرف خانوارها را فراهم می كند خبر داد و افزود: در این روش كنتوری مجزا در ورودی آپارتمان ها نصب و بر اساس آن اطلاعات مصرف هر واحد به ورودی مجموعه ها منتقل می شود.

مردم به بهینه سازی مصرف گاز توجه داشته باشند

شیخ بهایی بار دیگر مردم كشور را به مصرف بهینه ی گاز دعوت كرد و نوسازی موتورخانه ها و استفاده پكیج به جای شوفاژ های قدیمی، و ورود مدل های جدید بخاری با مصارف كمتر از جمله راه های كاهش مصرف گاز خانواده ها برشمرد.... / گزارش : خبرگزارى ایسنا