اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مرکل : مواضع ایران در قبال اسراییل غیر قابل پذیرش است



اخبار,اخبار بین الملل , صدر اعظم آلمان

مرکل تاکید کرد این که ایران، تغییری در مواضع و لحن خود در قبال اسراییل نداده و این رژیم را به رسمیت نمی شناسد ، ناامید کننده است.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان با استقبال از مشارکت ایران در حل بحران سوریه و مبارزه با داعش، مواضع این کشور را در قبال اسراییل غیر قابل پذیرش خواند.

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه " جروزالم پست " اسراییل ، مرکل که روز دوشنبه در نشستی خبری در برلین سخن می گفت، با استقبال از مشارکت ایران در حل بحران سوریه گفت:" به گمان من ایران نفوذ قابل ملاحظه ای در آنچه در سوریه اتفاق می افتد، دارد و همه از حضور سازنده ایران در مذاکرات سوریه استقبال می کنند."

مرکل در ادامه با استقبال از حضور ایران در ائتلاف ضد داعش و مبارزه با این گروه تروریستی  مدعی شد مواضع ایران در قبال اسراییل مورد پذیرش نیست. او گفت:" لحن ایران در قبال اسراییل قابل پذیرش نیست."

 مرکل تاکید کرد این که ایران، تغییری در مواضع و لحن خود در قبال اسراییل نداده و این رژیم  را به رسمیت نمی شناسد ، ناامید کننده است.

اظهارات مرکل همزمان با سخنان حسن روحانی رییس جمهور اسلامی ایران در روز دوشنبه و در نشست شهدای ترور در تهران بیان شده است. روحانی در سخنان خود در این کنفرانس ،رژیم اسراییل را منشا اشغالگری و تروریسم دانست.

اظهارات مرکل در استقبال از حضور ایران در مذاکرات صلح در سوریه در حالی است که در چهار سال و نیم گذشته از آغاز بحران داخلی سوریه، کشورهای اروپایی و آمریکا هر گونه حضور ایران در مذاکرات مربوط به آینده سوریه را منوط به پایان یافته دانستن حکومت بشار اسد و عدم حمایت ایران از دولت قانونی و رسمی سوریه می دانستند.

با این حال تحولات و سمت و سوی تحولات سوریه در بیش از 4 سال گذشته و ظهور تهدید تروریستی داعش در منطقه (عراق و سوریه) بسیاری از کشورهای غربی را به این نتیجه رسانده که سیاست هایشان در قبال سوریه و اصرار آنها بر ضرورت خروج بشار اسد از قدرت و حمایت همه جانبه از گروه های مسلح مخالف دولت سوریه، در نهایت نه تنها نفعی برای صلح و ثبات منطقه در برنداشته بلکه با سربرآوردن تهدید گروهی چون داعش امنیت بین المللی را در معرض تهدید جدی قرار داده است.

از سوی دیگر کشورهای اروپایی در هفته های گذشته مواجه با هجوم موجی از آوارگان جنگی سوریه در مرزهای خود بوده اند و این روند همچنان ادامه دارد.
 
  اخبارسیاست  خارجی  - عصر ایران  


ویدیو مرتبط :
چرخش تاریخی مرکل در قبال دولت ترکیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش «اردوغان» به مواضع ایران در قبال موشک های «پاتریوت»



واکنش «اردوغان» به مواضع ایران در قبال موشک های «پاتریوت»

واکنش نخست وزیر ترکیه به مواضع ایران در قبال استقرار موشک های ناتو، تصمیم سنای آمریکا برای فشار بر ترکیه بر سر مبادله طلای این کشور با گاز ایران، بازتاب سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره ادامه فعالیت های غنی سازی و نیز رد گزارش یک خبرگزاری آمریکایی و حمله گروهی مهاجم به سفارت ایران در برلین، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

واکنش نخست وزیر ترکیه به مواضع ایران در قبال استقرار موشک های ناتو، تصمیم سنای آمریکا برای فشار بر ترکیه بر سر مبادله طلای این کشور با گاز ایران، بازتاب سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره ادامه فعالیت های غنی سازی و نیز رد گزارش یک خبرگزاری آمریکایی و حمله گروهی مهاجم به سفارت ایران در برلین، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش «تابناک»، بخش عمده ای از اخبار مهم امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به جنبه هایی از روابط ایران و ترکیه اختصاص دارد. در این راستا، امروز نیز همچون روزهای گذشته، یکی از بحث های مهم رسانه ای و تحلیلی، به موضوع استقرار سامانه موشکی «پاتریوت» در خاک ترکیه، اثرات منطقه ای این اقدام و موضع ایران در قبال آن مربوط می شود.

در همین رابطه، روزنامه «تودی زمان»، امروز واکنش «رجب طیب اردوغان»، نخست وزیر ترکیه درباره مواضع ایران نسبت به این موضوع را بازتاب داده است. به نوشته این روزنامه، اردوغان طی سخنانی، از مواضع و دیدگاه های ابراز شده از سوی ایران انتقاد کرده است. وی که در کنفرانسی مطبوعاتی در آنکارا سخن می گفته، در پاسخ خبرنگاری که در این رابطه از وی سوالی پرسیده، پاسخ داده: «به حکومت خود اعتقاد داشته باشید.  به دولت خود اعتقاد داشته باشید. وقتی حکومت شما درباره چیزی تصیم می گیرد، می داند با چه کسی مشورت کند و این تصمیم را گرفته و آن را دنبال می کند. ما به حکم و اجازه هیچ کسی نیاز نداریم». 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

در خبری دیگر مربوط به ترکیه، روزنامه «فایننشال تایمز» از تصمیم آمریکا برای اعمال فشار بر این کشور به منظور پایان دادن به واردات گاز  از ایران در قبال صادرات طلا خبر داده است. به نوشته این روزنامه، پس از آنکه دولت آنکارا تأیید کرد ایران از پول گاز فروخته شده به ترکیه جهت خرید طلا از این کشور استفاده می کند، توجه سنای آمریکا به این موضوع جلب شده است. در این رابطه، گروهی از سناتورها در حال تدوین یک بسته تحریمی هستند که به گفته خودشان، در میان سایر مسائل، به «بازی طلا در برابر گاز» ترکیه نیز پایان خواهد داد. ممکن است این بسته تحریمی جدید پیش از پایان کار کنگره فعلی تصویب شود و در غیر این صورت، در دستور کار کنگره بعدی که در ماه ژانویه تشکیل می شود، قرار خواهد داشت.

اما در میان دیگر اخبار، سخنان روز گذشته، «فریدون عباسی»، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز مورد توجه شمار زیادی از مطبوعات قرار گرفته است. خبرگزاری فرانسه با اشاره به این سخنان نوشته ایران با قدرت به غنی سازی اورانیوم ادامه خواهد داد. این خبرگزاری به نقل از عباسی نوشته: با وجود تحریم ها، ما در تعداد سانتریفیوژهای قدیمی و نسل جدید و همچنین در غنی سازی افزایش چشمگیر داشته ایم و در طی سال جاری به توسعه این امر ادامه خواهیم داد. خبرگزاری فرانسه همچنین اشاره کرده که عباسی، از آزمایش رآکتور آب سنگین اراک در آینده ای نزدیک خبر داده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

در همین حال، روزنامه «جروزالم پست» نیز تمرکز خود را بخش های دیگری از سخنان عباسی قرار داده که در آن، شایعات مطرح شده در گزارش روز گذشته خبرگزاری آسوشیتدپرس را رد کرده بود. این خبرگزاری با انتشار نموداری مدعی شده بود ایران در پی ساخت بمبی هسته ای با قابلیت انفجاری سه برابر بیش از بمب منفجر شده در هیروشیما است؛ اما جروزالم پست اشاره می کند که عباسی این گزارش را کذب خوانده است. این روزنامه در ادامه به جزئیات گزارش آسوشیتدپرس و همچنین واکنش های رسانه ها، مطبوعات و متخصصان ایرانی درباره آن پرداخته است؛ از جمله واکنش های مورد اشاره این روزنامه، مطلب روز گذشته «تابناک» است که در آن آمده بود این نمودار می تواند صرفاً بخشی از یک پایان نامه و یا جزوه علمی- تحقیقاتی بوده باشد. 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

در نهایت، روزنامه «واشنگتن پست» از حمله گروهی مهاجم به سفارت ایران در برلین و واکنش دولت آلمان از این واقعه خبر داده است. به نوشته این روزنامه، گروهی مهاجم با سنگ و رنگ به سفارت ایران در برلین حمله کرده و پرچم جمهوری اسلامی ایران را نیز پایین کشیده اند. این واقعه باعث شده وزیر خارجه آلمان در تماسی با علی اکبر صالحی، وزیر خارجه کشورمان تأسف خود را از پیش آمدن آن ابراز کند. واشنگتن پست می نویسد تاکنون جزئیاتی از هدف اصلی این مهاجمان و دلیل اقدام آن ها منتشر نشده است./تابناک